Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@09:47:33 GMT

جورابی به اندازه حقوق ماهیانه یک کارگر

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۸۸۳۱۲

جورابی به اندازه حقوق ماهیانه یک کارگر

با گذر از هر خیابانی یا حتی عبور و مرور در مترو می‌توان جوراب خرید. اما بازار خرید جوراب‌های رنگی، عجیب و گران قیمت حسابی داغ شده است. به نظر می‌رسد این کالا همیشه ارزان‌ترین باشد. به دلیل ارزان بودن جوراب در بسیاری از موارد این شوخی باب است که این کالا هدیه مخصوص روز پدر است. اما حالا بنظرم ورق برگشته و این کالا نیز لاکچری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند که برای قشر متوسط و ضعیف جامعه هنوز نیز جوراب‌های ارزان در بازار است.

۳ جفت جوراب را ۱۰ تومان بخریم!

به سراغ جوراب فروشان مترو میروم. با اوضاع اقتصادی فعلی، جوراب هایی که تا سال گذشته ۳ تا ۱۰ هزار تومان بود را حالا ۲۰ هزار تومان می‌فروشند. به ادعای خودشان و مکالمه‌ای که با آنها داشتم، می‌گفتند: دیگه برامون نمی‌صرفه. خودمون از بازار گرون می‌خریم داریم با حداقل سود می‌فروشیم.

این از جوراب‌های ارزان مترو که تکلیفشان روشن شد. حالا به سراغ سایت‌های اینترنتی می‌روم تا نرخ جوراب‌های مختلف را ببینم.

نرخ جوراب‌های مردانه از ۵ هزار تومان آغاز می‌شود و در کمال تعجب تا ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان می‌رسد.

جوراب‌های لاکچری

در این سایت‌ها جوراب هایی به مبلغ ۱ میلیون تومان فروخته می‌شوند که ظاهر خاصی ندارند. به دلیل اینکه این جوراب‌ها با قیمت‌های نجومی خارجی و وارداتی هستند. به سراغ سایت‌های اصلی تولیدکننده می‌روم.

برای مثال نرخ جورابی که از یک برند ترک است حدودا ۲۲۹ لیر است که به پول کشور ما ۴۱۲.۲۰۰ تومان است اما در سایت‌های اینترنتی داخلی به مبلغ ۱،۰۸۱،۸۱۰ تومان به فروش می‌رسد. حتی اگر هزینه گمرک و سود فروشنده را هم حساب کنیم چنین نرخ هایی به شدت عجیب به نظر می‌رسد. اختلاف نرخ میان مبلغ فروش در ایران با خارج ۶۶۹ هزار تومان است.

در اینجا باید به برخی از سایت‌های اینترنتی ایران نیز فکر کرد که چه نظارتی روی قیمت‌گذاری آنها می‌شود. آیا باید بدون هیچ نظارتی شاهد قیمت‌های نجومی و بی‌اساس در سایت‌های اینترنتی باشیم؟

عمق فاجعه اینجاست که پول این جوراب‌ها برابر با دستمزد ماهانه یک کارگر در سال ۹۸ است. با تصویب افزایش ۳۶.۵ درصدی حداقل دستمزد سال ۱۳۹۸ از یک میلیون و ۱۱۲ هزار تومان به یک‌ میلیون و ۵۱۷ هزار تومان رسید. کارگری که با این حقوق ۳۰ روز خود را می‌گذراند حالا نرخ یک جفت جوراب است. هر چند که درحال‌حاضر با حقوق‌های فعلی نیز چرخ زندگی با مشقت می‌چرخد. اینکه از سال ۹۸ حدودا ۳ سال گذشته ترس ما را برای قیمت‌ها در سال‌های بعدی بیشتر می‌کند؟

حتی اگر بخواهیم با حقوق کارگران در ۱۴۰۱ نیز قیمت این جوراب ها را حساب کنیم به نتایج جالبی می‌رسیم. حقوق روزانه یک کارگر در ۱۴۰۱ حدود ۱۳۹ هزار تومان است. با این حساب قیمت این جوراب ها برابر با حقوق ۷ روز یک کارگر خواهد بود.

اینکه افرادی در بیخ گوش قشر متوسط و ضعیف جامعه برای یک جوراب هزینه‌ای می‌کنند که حتی یک سوم آن برای بقیه مبلغ قابل توجهی است بسیار عجیب به نظر می‌رسد. آدم‌های لاکچری با ماشین‌های آن چنانی برای جوراب یک مهمانی یا ورزش روزانه خود بالای یک میلیون تومان هزینه می‌کنند تا لاکچری تر به نظر برسند و در کنار آن هنوز هم در مترو برخی افراد برای خرید جوراب‌های دانه‌ای ۲۰ هزار تومان با فروشنده بحث می‌کنند. این همه فاصله از کجاست که فرقمان را چون شرق و غرب کرده است!

بیشتر بخوانید :

خرید و قیمت نخ و پارچه نسوز به همراه نوار نسوز و فیبر نسوز معرفی برند سالیکو یکی از تولید کنندگان موفق پوشاک زنانه در ایران

۲۲۰ ۴۶

کد خبر 1655216

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: گرانی لباس و پوشاک سایت های اینترنتی جوراب ها هزار تومان یک کارگر سایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۸۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرلشکر سلامی: سپاه و بسیج همواره مدافع حقوق کارگران خواهند بود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا،  سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران به مناسبت هفته کار و کارگر و روز بسیج کارگران و کارخانجات  پیامی صادر کرد.

 متن این پیام به شرح ذیل است:

بسمه تعالی

ملت بزرگ ایران در دهه‌های پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی؛ آفرینش گر حماسه‌هایی جاودان در صحنه دفاع از استقلال و هویت اسلامی و اعتبار و منزلت تمدنی خود بوده‌اند.

آنها در مقابل جنگ، تحریم، فتنه، تکفیر و ترور، شرافتمندانه ایستاده‌اند. پاکترین و شریفترین بخشی از جامعه که در تمام این حوادث و رویداد‌های عظیم درخشید و در مسیر ساختن ایران قوی و عبور از تحریم‌ها نقش قاطعی آفرید، قشر نجیب و پر تلاش کارگر بود.

تقدیم ۱۴ هزار شهید یک صفحه نورانی و پرافتخار از این قشر الهی است که محبوب پیامبر اعظم (صلوات الله علیه و اله) است بازوی کارگر بوسه گاه نبی مکرم اسلام است.

در نگاه امام بزرگوار (ره) و در منطق رهبر عزیزمان، کارگران جایگاهی رفیع و منزلتی عظیم دارند.

 حضرت امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) و حضرت امام خامنه‌ای (مد ظله العالی) همواره حامی و پشتیبانی کارگران عزیزمان بوده‌اند و رضایت ایشان از این جامعه پاک و بی ادعا؛ بیانگر تأثیر آنان در اعتلاء حال خوب جامعه است که در بیانات نورانی اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی (مد ظله العالی) جلوه‌ای درخشان داشت.

 ۹ اردیبهشت سالروز تشییع نمادین «شهید عزیز عبدالحسین برونسی»  است که نشانگر و مظهر فضائل جامعه کارگری است، به عنوان روز بسیج کارگری نامگذاری شده و ۱۲ اردیبهشت روز جهانی کارگر است تا همگان بتوانند بخش کوچکی از دین خود را با تقدیر از این عزیزان ادا نمایند.

 سپاه پاسداران و بسیج مستضعفان همواره در کنار شما و مدافع حقوق و مطالبات به حق شما خواهند بود.

 اینجانب، این ایام را به همۀ کارگران شریف و خانواده‌های صبور و شکیبای آنان صمیمانه تبریک عرض نموده و دست بوس شما عزیزان هستم.

 همه ما اراده‌ها و قلب‌های خود را به یکدیگر پیوند میزنیم و اوامر رهبر عظیم الشأنمان را که در مراسم ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در جمع کارگران ابلاغ فرمودند را به صورت جدی اجرا می‌نمائیم.

عزت و سربلندی همه شما عزیزان را از خداوند بزرگ مسئلت دارم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرلشکر سلامی: سپاه و بسیج همواره مدافع حقوق کارگران خواهند بود
  • سپاه و بسیج همواره مدافع حقوق کارگران خواهند بود
  • کارفرمایان باید حقوق و عزت کارگر را رعایت کنند
  • تکلیف قرارداد نیروهای حجمی باید در کل کشور به سرانجام برسد
  • با جوراب خوابیدن خوب است یا بد؟ | چه کسانی نباید با جوراب بخوابند؟
  • اختصاص شعب ویژه کارگران و کارفرمایان در گلستان
  • مرکز عمده فروشی جوراب در بازار تهران کجاست؟
  • نبود کمیته‌های حفاظت فنی و بازرسان عامل ازدیاد حوادث کار
  • اختصاص شعبه ویژه حل اختلاف کارگران و کارفرمایان در گلستان
  • نشست مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان