Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به سفر رئیس‌جمهور و هیئت دولت به استآن‌همدان مطالبه ایجاد صنایع تبدلی می‌تواند مشاء اثر و نقطه عطفی برای کشاورزی و باغداری ملایر باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر همدان؛ صنایع تبدیلی مسئله‌ای که در کنار تولید به‌عنوان یک مکمل اساسی به آن اشاره می‌شود و ظرفیت این را داشته که ارزش‌افزوده محصولات تولیدی را چند برابر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحث صنایع تبدیلی در مناطقی که دارای یک محصول خاص هستند همواره از مطالبات و مسائل مهم بشمار می‌شود اما گاها توجه ویژه‌ای به آن نمی‌شود.

ملایر به‌عنوان یکی از تولیدکنندگان اصلی انگور بخصوص در رقم بی‌دانه کشمشی در ایران شناخته‌شده و سالانه بیش از ۲۵۰ هزار تُن انگور از سطح باغ‌های ملایر برداشت می‌شود.

یدک کشیدن نام شهر جهانی انگور که در سال ۱۳۹۷ نظام تولید انگور درّه جوزان ملایر در استآن‌همدان به‌عنوان اولین محصول کشاورزی جمهوری اسلامی در سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد(فائو) به ثبت رسید خود گواهی بر جایگاه تولید این محصول در شهرستان ملایر دارد.

اما در کنار تولید این محصول نبود صنایع تبدیلی و فروش سنتی محصولات باعث شده که آن‌گونه که شایسته است باغداران ملایر در فصل برداشت رضایت لازم را کسب کنند و بیشتر انگور ملایر تبدیل به کشمش و سبزه شده که آن‌هم اسیر دلال‌بازی می‌شود.

در مزیت لزوم استقرار صنایع تبدلی همین بس به گوه باغداران آلبالو بخش زنگنه که با حضور نماینده شرکت سحر همدان قیمت فروش محصولات آنان تقریباً دو برابر شده است و از آن‌سو کاهش هزینه‌های شرکت صنایع تبدیلی مستقر در استان را به همراه داشته است و این را می‌توان برد بردی برای کشاورز و صنایع تبدیلی عنوان کرد.

هم‌اکنون و به‌صورت سنتی محصولاتی همچون آب‌غوره، سرکه، شیره، شربت شیره، باسلق، کشمش و سبزه از انگور تولید و فراوری می‌شود که نشان از ظرفیت ویژه محصول تولیدی ملایر دارد.

خلأ حضور صنایع تبدیلی با توجه به محصولات جانبی فراوانی که از انگور تولید می‌شود سال‌های سال است که حس می‌شود و با توجه به سفر رئیس‌جمهور و هیئت دولت به استان ‌همدان مطالبه ایجاد صنایع تبدلی می‌تواند مشاء اثر و نقطه عطفی برای کشاورزی و باغداری ملایر باشد.

سیدمهدی میرباقری مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر در گفت‌وگو با خبرنگار ما با اشاره به دلایل عدم تأسیس صنایع تبدیلی انگور در ملایر اظهار کرد: ۸۵ درصد سطح زیر کشت انگور ملایر از رقم بی‌دانه کشمشی است.

وی بابیان اینکه بیشتر انگور ملایر تبدیل به کشمش شده است، تصریح کرد: در بخش صنایع تبدلی کمتر کارشده از اهمیت ویژه این صنایع مغفول مانده‌ایم.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر اشاره به کیفیت تولیدی شیره انگور ملایر تصریح کرد: در سال‌های اخیر توجه به صنایع تبدیلی غفلت شده است و شاید یکی از اصلی دلایل آن نیامدن سرمایه‌گذار است.

وی بیان کرد: چندین نفر پیگیر کار صنایع تبدیلی و بسته‌بندی شیره در ملایر هستند اما نیاز به کار بیشتر برای جذب سرمایه‌گذار در ملایر است.

میرباقری با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر برای جذب سرمایه‌گذار کارشده است، تصریح کرد: حمایت‌های لازم از سرمایه‌گذاران حتی با تأمین زمین از منابع ملی انجام می‌شود.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر تأکید کرد: سرمایه‌گذاری در بحث کنسانتره انگور و تولید آبمیوه قدم پیش گذشته و در حال تغییر کاربری زمین برای کار است.

وی افزود: چندین نفر نیز در بخش بسته‌بندی شیره پیشرفته‌اند و عزم مسئولین ملایر برای حمایت از سرمایه‌گذاران در بخش صنایع تبدلی جرم است.

میرباقری بیان کرد: بحث صنایع تبدیلی انگور در بخش مشاغل خانگی نیز قرارگرفته است و به علاقه‌مندان تسهیلات نیز داده می‌شود.

به گزارش عصر همدان؛ سه حوزه فرآوری و تولید، درجه‌بندی و بسته‌بندی، ذخیره‌سازی و خدمات در بستر صنایع تبدیلی کشاورزی قرار دارد و هرکدام از این زمینه‌ها می‌تواند در چراغ راهی برای جذب سرمایه‌گذاران باشد.

سفر رئیس‌جمهور و هیئت دولت به استان ‌همدان فرصت مغتنمی برای ارائه چشم‌انداز صحیح از ظرفیت ملایر برای سرمای گذاری در بخش صنایع تبدلی کشاورزی است که می‌تواند که در صورت توجه ویژه به آن می‌توان راه را در جذب سرمایه‌گذار هموار کرد.

با توجه به اینکه در سال‌های اخیر هزینه تولید بسیار بالا رفته ایجاد یک صنایع تبدیلی قوی در شهرستان ملایر بخصوص در بخش انگور علاوه بر اینکه باعث رونق هر چه بیشتر کشاورزی و باغداری شده باعث بالا رفتن قیمت محصولات تولیدی شده که رغبت باغداران را برای توجه هر چه بیشتر محصول تولیدی بالا می‌برد.

از سوی دیگر حذف واسطه‌ها برای رسیدن محصولات به صنایع و کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل باعث رونق کار این صنایع می‌شود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: جذب سرمایه گذار سفر رئیس جمهور صنایع تبدیلی صنایع تبدلی انگور ملایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۸۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان

رئیس دانشگاه آزاد واحد همدان گفت: هدف رویداد صدرا، همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، غلامرضا خاکساری در افتتاحیه رویداد صدرا که به همت دانشگاه آزاد واحد همدان برگزار شده است، اظهار‌ داشت: رویداد صدرا مسیری برای رشد اشتغال و تحقق تعهد 7500 نفری اشتغال فارغ‌التحصیلان بیکار در استان همدان است.

وی با بیان اینکه در سند تحول و تعالی دانشگاه به موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه توجه ویژه شده است، بیان کرد: به همین منظور تعامل و همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان با هدف ترویج فرهنگ کار‌آفرینی در بین دانشجویان و دانشگاهیان و همچنین توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در دستور کار این واحد دانشگاهی قرار دارد.

رئیس دانشگاه آزاد واحد همدان با بیان اینکه با ورود دانشگاه به صنعت می‌توان در حل مسئله‌های مختلف مثمر ثمر عمل کرد، گفت: با ورود دانشجو به عنوان کارورز، و کسب مهارت برای ورود به بازار کار می‌توان توسعه اقتصاد و اشتغال پویا را در این زمینه با همکاری صنعت و دانشگاه به خوبی شاهد بود.

خاکسار همچنین با اعلام اینکه طرح پویش نیز در راستای تقویت توانمندی دانشجویان در ارتباط با صنعت و بازار کار راه‌اندازی شده است، بیان کرد: در اجرای این طرح دانشجویان تحصیلات آکادمی را توامان با تجربه مهارت‌آموزی دنبال خواهند کرد و همچنین دانشگاه امکان اشتغال همزمان با تحصیل را برای دانشجویان فراهم خواهد کرد.

وی با بیان اینکه در طرح پویش دانشجو هیچ هزینه‌ای را بابت این واحد نمی‌پردازد تا بی‌دغدغه زمینه مهارت‌آموزی محقق شود، بیان کرد: مهارت‌آموزی مانع از هدررفت منابع می‌شود و به دنبال آن اشتغالزایی ایجاد خواهد شد بنا‌بر‌این اگر بخواهیم دانشگاه به سمت دانشگاه‌های نسل سه و چهار حرکت کند و مشکلی از مشکلات جامعه را حل کند، باید مهارت‌آموزی را تقویت کنیم.

رویداد صدرا در دانشگاه راهکاری برای ایجاد پیوند صنعت و دانشگاه

در ادامه حجت‌الاسلام رضا محمدی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان، اظهار داشت: با از بین برداشتن حلقه مفقوده صنعت و دانشگاه ‌و با تقویت این رویکرد، هم تحصیل انجام می‌شود و هم بازار کار دقیقی پیش روی دانشجویان است.

وی با بیان اینکه رویداد صدرا در دانشگاه راهکاری برای ایجاد پیوند صنعت و دانشگاه است، بیان کرد: اگر به این رویداد توجه ویژه شود می‌تواند منجر به اثرگذاری بودن نقش دانشگاهیان در بازار کار و توسعه استغال استان همدان شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آقای رئیسی! به‌قول حسین‌ شریعتمداری الان زنگ انشا نیست /۳۴ ماه از عمر دولت تان گذشته و شما هنوز دارید می گویید: باید فلان شود و نباید بهمان شود!
  • محمد مهاجری : جناب آقای رئیسی! به‌قول حاج‌ حسین‌ آقای‌ شریعتمداری الان زنگ انشا نیست
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • پخش فیلم های تبلیغاتی نامزد‌های مجلس ۱۲ از قاب شبکه همدان
  • رئیسی: شاهد انتخابات با شکوه خواهیم بود
  • رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان
  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • لزوم استفاده مسئولان از ظرفیت دانشگاهیان/ نمایشگاه حمل‌ونقل حاصل اجرای فرامین رهبری است