Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@16:37:09 GMT

واکسن «پاستوکووک» دُز یادآور تمامی واکسن­‌هاست

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۸۹۶۳۲

واکسن «پاستوکووک» دُز یادآور تمامی واکسن­‌هاست

آمیتیس رمضانی،متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت:‌با توجه به ظهور واریانت­‌های جدید ویروس SARS-CoV-2 در بسیاری از کشورها، از اوایل تابستان امسال، موج هفتم همه گیری ویروس کرونا در کشور آغاز شده است.

وی ادامه داد: سویه جدید مشتق از امیکرون، BA.5  بوده و سرعت سرایت این سویه بسیار بیشتر از سویه‌های قبلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به افت تدریجی سطح ایمنی حاصل از واکسیناسیون کووید19 با گذشت زمان، تزریق دز یادآور، 5 الی 6 ماه بعد از تزریق آخر، به ویژه برای واکسن‌­های مبتنی بر پایه ویروس غیرفعال، حائز اهمیت است.

عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران افزود:‌مطالعات اخیر انستیتو پاستور ایران برروی واکسن­‌های تولید شده بر پایه پروتئین نشان داده است که این نوع واکسن می‌تواند نقش مهمی در ادامه برنامه واکسیناسیون علیه این بیماری در کشور داشته باشند. علاوه برآن، تزریق دز یادآور از نوع متفاوت ( هترولوگ)، باعث ایجاد ایمنی موثرتر و پایدارتر برعلیه ویروس عامل کووید-19 می‌شود.

رمضانی یادآور شد:‌انستیتو پاستور ایران یکی از مراکز مهم و معتبر تولید واکسن در دنیاست که بیش از صد سال سابقه در حیطه واکسن سازی دارد. براین اساس، واکسن پاستوکووک تولیدی مشترک انستیتوپاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا، بعد از انجام مطالعات بالینی و تایید مراجع ذی صلاح، در حال حاضر می‌تواند به عنوان دز یادآور اول و یا دوم همه واکسن‌های موجود در کشور مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود:‌با توجه به اهمیت انتخاب واکسن بی خطر با کارایی بالا به عنوان دز یادآور، واکسن پاستوکووک به عنوان دز یادآور همه واکسن­‌های مورد استفاده در کشور، در افرادی که 5 الی 6 ماه از آخرین دز واکسن آنها گذشته باشد توصیه می‌شود.

عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران تصریح کرد:‌در مطالعه‌ه­ای که طی چند ماه گذشته با نظارت سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت انجام شد، بی­ خطری و ایمنی ­زایی دز یادآور واکسن‌های سینوفارم و پاستوکووک در افراد دریافت کننده 2 دز اولیه از واکسن سینوفارم با یکدیگر  مقایسه شدند.

رمضانی خاطرنشان کرد:‌در این مطالعه، میانگین افزایش آنتی­ بادی­ در گروه دریافت کننده دز یادآور پاستوکووک 352 واحد و در دریافت کنندگان سینوفارم 33 واحد بود. همچنین در مورد آنتی بادی ضد RBD (بخش اتصالی ویروس به میزبان) میزان میانگین افزایش آنتی بادی در افراد دریافت کننده بوستر پاستوکووک، 819 واحد و در دریافت کنندگان سینوفارم این افزایش 31 واحد بود که نشان از کارایی بالای واکسن پاستوکووک دارد.

وی بیان داشت: مطالعه دیگر انجام شده در انستیتو پاستور ایران بر روی داوطلبین گیرنده دو دوز اولیه واکسن آسترازنکا نیز نشان داد که میزان افزایش تیتر آنتی بادی ضد اسپایک درگروه دریافت کننده واکسن کووید-19 تولیدی انستیتو پاستور ایران بیش از دو برابر گروه دریافت کننده واکسن آسترازنکا بوده است و این در حالی است که عوارض مشاهده شده در دریافت کنندگان آسترازنکا بیشتر بود.  

عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران افزود: بنابراین کارایی واکسن­‌های کووید-19 تولیدی انستیتو پاستور ایران به عنوان دز یادآور، در تحریک سیستم ایمنی به صورت معناداری، بالاتر از دزهای یادآوری نظیر سینوفارم و آسترازنکا بوده است.

رمضانی ابراز کرد: به نظر می‌رسد در حال حاضر در آغاز پیک هفتم اپیدمی کرونا در کشور هستیم. مهمترین اقدام قبل از رسیدن به اوج موارد بستری و مرگ، دریافت دز یادآور واکسن است؛ همچنین رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی را نیز جدی بگیریم.

 

منبع: الف

کلیدواژه: عنوان دز یادآور دریافت کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۹۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، آزمایش بالینی واکسن مذکور توسط صندوق بنیاد NHS بیمارستان های کالج لندن رهبری می شود.

دکتر هدر شاو به پتانسیل این واکسن برای درمان افراد مبتلا به ملانوما نیز اشاره کرده است. واکسن هم اکنون برای بررسی کارآمدی در درمان سرطان های دیگر مانند ریه، مثانه و کلیه تحت آزمایش است. در مرحله قبلی آزمایش واکسن ریسک عود کردن ملانوما در بیماران را کاهش داد.

این واکسن که به طور دقیقmRNA-۴۱۵۷ (V۹۴۰) نام دارد، درمان نئو آنتی ژن است که سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند تا نوع خاصی از سرطان را در بدن بیمار دنبال کند. هنگامیکه این واکسن با یک داروی ایمونو تراپی به نام پمبرولیزوماب (کیترودا) ترکیب می شود، خطر مرگ و میر ناشی از سرطان پوست را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد.

شاو در این باره می گوید: این روش یک درمان شخصی سازی شده و از بسیاری جهات بسیار هوشمندتر از واکسن است.

او در ادامه افزود: هدف اصلی این تحقیقات درمان دائمی بیماران مبتلا به سرطان است.

یکی از نخستین افرادی که این واکسن را دریافت می کند استیویانگ ۵۲ ساله از انگلیس است. او در این باره می گوید: این بهترین شانس من برای متوقف کردن مسیر سرطان است.

به گفته شاو به نظر می رسد درمان مذکور عوارض جانبی قابل تحملی مانند خستگی و درد در بازو دارد.

۲ سال قبل مرحله دوم آزمایش این واکسن نتایج نویدبخشی را نشان داد. در آن مرحله بیماران یک میلی گرم واکسن ام آر ان ای را به مدت ۳ هفته دریافت کردند. آنها همچنین هر ۳ هفته یکبار به مدت یک سال ۲۰۰ میلی گرم کیترودا مصرف کردند.

کد خبر 6089678 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • حمایت دانشگاه‌های جهان از فلسطین یادآور رسالت معلمی در دفاع از مظلومان است
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ضرب‌الاجل به پاستور
  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • کنوانسیون کارخدمه رانندگان (AETR) با تصویب در پاستور جهت گام آخر به بهارستان ارسال شد
  • وزارت بهداشت فلسطین: جان تمامی شهروندان نوار غزه در خطر است
  • ادعای عجیب - رامین در این بازی قفل شده بود
  • رزرو هتل در آمستردام
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد