Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا نظری در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اقتصادی با بیان این‌که اقتصاد مقاومتی عمدتاً مبتنی بر خودکفایی و حمایت از تولیدات داخل است، بیان کرد: بر اساس اسناد بالادستی و سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، صنایع داخلی باید مورد حمایت قرار گیرند تا توسعه و رونق پیدا کنند. اساس بر این است که تا زمانی که محصولی در داخل کشور تولید می‌شود و یا امکان تولید آن در کشور وجود دارد، نباید آن محصول به کشور وارد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این سیاست صدرصد درست است و مبتنی بر آینده‌نگری برای نظام جمهوری اسلامی ایران است تا کشور را نسبت به صنایعی که امکان تولید آن در کشور وجود دارد، بی‌نیاز کند. البته نکته‌ای که وجود دارد این است که شرکت‌های داخلی باید به نسبت تولیدات خود پاسخگو باشند و بتوانند محصولات خود را چه از لحاظ کیفی و چه کمیتی ارتقا دهند.  

این نماینده مجلس تأکید کرد: برای تولیدات داخل باید یک نظارت جدی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت وجود داشته باشد و محصولات از لحاظ کیفیت و کمیت مدام بررسی شوند. حتی اگر قرار باشد محصولی وارد کشور شود باید متناسب با نیاز باشد و بی‌رویه نباشد.

وی در ادامه با اشاره به واردات بی‌رویه ماشین‌آلات و تعطیلی برخی صنایع خاطر نشان کرد: در سنوات اخیر با واردات بی‌رویه ماشین‌آلات آسیب جدی به صنایع مادر از جمله شرکت هپکو وارد شد. در واقع با واردات بی‌رویه نه تنها این شرکت ها توسعه نداشتند بلکه منجر به تعطیلی آن‌ها و همچنین بیکاری بسیاری از کارگرها شد و توسعه صنعتی کشور نیز به شدت مختل شد و در بسیاری از صنایع در حد مونتاژ باقی ‌ماند.

نظری یادآور شد: با توجه به این‌که واردات باید براساس نیاز باشد باید به این نکته هم توجه داشت که دستگاه های مستعملی وارد کشور شود که جزء دستگاه‌های از دور خارج شده‌ی آن‌ها نباشد و کشور را به گورستان دستگاه‌های مستعمل نکنیم؛ کما اینکه در گذشته این انفاق افتاده است.

وی اظهار داشت: کشور باید در مسیری باشد که از ظرفیت ها و جوان‎‌ها بیشتر استفاده شود. به هرحال با واردات، ارز از کشور خارج می‌شود و فرقی ندارد که ارز دولتی باشد و یا از بخش خصوصی این ارزها استفاده شود چرا که در مجموع، ارز از کشور خارج می‌شود. باید به جای این‌که واردات انجام دهیم و ارز را از کشور خارج کنیم، آن ارز را در مسیری اختصاص بدهیم که متناسب با نیاز واقعی کشور باشد.

حمایت از واحدهای صنعتی دانش‌بنیان

نظری عنوان کرد: با توجه به شعار سال که مقام معظم رهبری هم به تولید دانش‌بنیان و اشتغال در کشور تأکید فرمودند، حمایت‌هایی از سوی مجلس برای این شرکت‌ها صورت گرفته است. سال گذشته نیز مجلس شورای اسلامی در حوزه شرکت‌های دانش بنیان اصلاحاتی را انجام داد که اگر به درستی به آن توجه شود، شاهد پیشرفت‌های بسیاری در این حوزه خواهیم بود.

نماینده مردم خمین یادآور شد: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ در مجلس شورای اسلامی هم تأکید بر این شده است که تولیدات دانش‌بنیان در کشور رشد کند. به همین منظور برای پرداخت مالیات، معافیت‌هایی برای آنان در نظر گرفته شده است و تسهیلاتی برای این شرکت‌ها قائل شده‌اند.

وی افزود: به دنبال اجرای صحیح این سیاست‌ها، شاهد ارتقای دانش فنی و مهندسی و همچنین طراحی و ساخت ماشین‌آلات در کشور خواهیم بود. در کنار این‌ها، ظرفیت و فرصت‌های شغلی برای جوانان نیز افزایش پیدا می‌کند و شاهد رونق اشتغال در کشور خواهیم بود.  

وی در پایان در خصوص گروه‌های ذی‌نفع واردات که با ایجاد فشار به مسئولین در حال جلوگیری از اجرای حذف معافیت واردات ماشین آلات به کشور هستند، بیان کرد: زمانی که یک موضوعی در کشور قانون شد همه باید برای اجرای آن کوشا باشند چرا که قانون قطعاً به صلاح کشور است. در این راستا مجلس و کمیسیون صنایع مجلس باید به صورت ویژه مراقبت های لازم را داشته باشد تا برخی نتوانند با لابی‌گری و نفوذ قانون را دور بزنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اسکوچیچ حمید نوری مذاکرات آستانه دریاچه ارومیه افسانه حسامی فرد استهبان اقتصاد مقاومتی خودکفایی تولیدات داخل ماشین آلات اسکوچیچ حمید نوری مذاکرات آستانه دریاچه ارومیه افسانه حسامی فرد استهبان واردات بی رویه ماشین آلات دانش بنیان شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۰۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف ماشین‌آلات راهسازی و معدنی رسوبی در بنادر

سید عبدالمجید اجتهادی مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با اشاره به بازدید رئیس قوه قضاییه از انبار بندر شهید رجایی در هرمزگان و تسریع در تعیین تکلیف ماشین‌آلات، گفت: بعضی از این دستگاه‌ها دارای پرونده‌ در مراجع قضایی است و باید اعتراض‌ها به استناد رای دیوان عدالت اداری مختومه اعلام شود و گمرک در اجرای حکم دیوان عدالت اداری، متروکه بودن را اعلام کند تا زمینه تعیین تکلیف ماشین‌آلات راهسازی فراهم شود.

وی افزود: ماشین‌آلات راهسازی و معادن با استفاده از ظرفیتی که در قانون بودجه ۱۴۰۲ ایجاد شده و دستور معاون اول رئیس جمهور تعیین تکلیف خواهد شد.

۹۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی و معدنی بندر شهید جایی و بوشهر وجود دارد

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با بیان اینکه اکنون ۹۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی و معدنی در گمرک بندر شهید جایی و استان بوشهر وجود دارد، گفت: ۳۰۰ دستگاه شرایط متروکه دارد و بقیه هم در صورت متروکه شدن تعیین تکلیف می‌شود.

وی افزود: وزارت راه و شهرسازی و بسیج سازندگی مکاتبات زیادی با سازمان اموال تملیکی داشته‌اند و نیاز مبرم به این دستگاه‌ها دارند که دولت تسریع خواهد کرد تا این دستگاه‌ها تعیین تکلیف شوند و امکان رسوب مجدد نخواهد شد.

اجتهادی گفت: در لایحه برای رسوب هم تدابیری اندیشیده شد تا میزان بازدارندگی فراهم شد و روند دور زدن قانونی برای واردکنندگان این دستگاه‌ها وجود نداشته باشد، ضمن اینکه فرد واردکننده نمی‌تواند مسقیم این ماشین‌آلات را بخرد و باید در مزایده‌ها شرکت و قابت کند.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه امکان دارد بعضی از این ماشین‌آلات به صورت قاچاق وارد شده باشد، گفت: حجم زیادی از این ماشین‌آلات در شروع به کار دولت سیزدهم در بنادر و گمرک مانده بود؛ در قبل از دولت سیزدهم اعلام متروکه شدن طولانی بود و این امر باعث رسوب این دستگاه‌ها شده است.

اجتهادی با اشاره به ماده ۲۴ امور گمرکی، گفت: طبق این قانون مدت مجاز نگهداری کالا در انبار‌های گمرکی از تاریخ تحویل کالا به این اماکن سه ماه است. در صورت تقاضای کتبی صاحبان کالا یا شرکت‌های حمل و نقل در مورد کالای عبوری و وجود علل موجه به تشخیص گمرک و با پرداخت هزینه انبارداری تا تاریخ موافقت گمرک این مدت حداکثر تا دو ماه دیگر قابل تمدید است.

ماشین‌آلات از سال ۹۰ در گمرکات وجود داشتند

مدیرعامل سازمان فروش اموال تملیکی افزود: عمده این ماشین‌آلات از سال ۹۰ در گمرکات وجود داشته که متعلق با افراد تاجر پیمانکار معدن کار بوده است و این افراد مستقیم وارد می‌کردند و قصد فروش نداشتند.

اجتهادی اگفت ورود ماشین‌آلات راهسازی به کشور مجاز است، اما واردات شرایطی دارد، در حالی که برخی از واردات ماشین‌آلات بر اساس مجاز مشروط بوده است.

وی با بیان اینکه پیش از این دادگستری برخی از استان‌ها در جهت جلوگیری از تضییع عموم، در دبیرخانه اقتصاد مقاومتی یا ورود دادستان و یا کمیسیون مربوطه دستوراتی را برای تعیین تکلیف ماشین آلات صادر می‌کردند، گفت: برای تعیین‌تکلیف و ورود این ماشین‌آلات باید کمیسیون ماده یک آئین‌نامه اجرایی قانون مقررات و صادرات تشکیل شده تا برای ورودشان تصمیم‌گیری شود که در سال ۱۴۰۱ در استان هرمزگان با ورود دستگاه قضایی تسریع در تعیین تکلیف صورت گرفت.

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی گفت: ضمن اینکه دولت سیزدهم کار را به صورت اساسی مطرح کرد و در قانون بودجه ۱۴۰۲ در جداول، متنی را پیشنهاد داد و مشکل تعیین تکلیف این کالا‌ها را مشخص کرد تا این ماشین‌آلات در اختیار اموال تملیکی به عنوان نماینده دولت قرار گرفته و تعیین تکلیف شود.

وی افزود: بر اساس پیشنهاد دولت در بودجه ۱۴۰۲، مجلس شورای اسلامی در راستای رفع مشکل به موجب حکم قانونی مندرج در بند (۵) تغییرات متفرقه قانون بودجه ۱۴۰۲، اجازه فروش این کالا‌ها بدون نیاز به مجوز‌های ورود و با قابلیت شماره گذاری ملی از طریق مزایده توسط این سازمان را صادر کرده است؛ از این رو در دولت سیزدهم مقرر شد بدون نیاز به تشکیل کمیسیون‌ها و نظر دادستان‌ها به صورت منطقی این مشکل حل و حجم زیادی از این خودرو‌ها از طریق مزایده تعیین تکلیف شود.

اجتهادی با بیان اینکه سال گذشته تعدادی از ماشین‌آلات راهسازی و معدنی به مزایده گذاشته شد، گفت: سازمان اموال تملیکی در جهت تسریع در تعیین تکلیف انبار‌های این سازمان بر اساس سیاست‌های دولت سیزدهم، مزایده برگزار کرد و ماشین‌آلاتی که سال‌ها بلاتکلیف مانده بود، را به مزایده گذاشت.

وی افزود: در سال جاری نیز با تمام توان و بر اساس بخش هوشمندسازی و با هماهنگی‌های دستگاه‌های مختلف در بحث تعیین تکلیف شفاف اقدام خواهیم کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • نجات راه‌سازی با اقدام به‌موقع دستگاه قضا
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • نیاز مناطق سیل‌زده بلوچستان به ماشین‌آلات سنگین
  • تعیین تکلیف ماشین‌آلات راهسازی و معدنی رسوبی در بنادر
  • تعیین تکلیف ماشین‌آلات راهسازی و معدنی رسوبی
  • افزایش ۴۳ درصدی تولید ماشین آلات سنگین راهسازی و معدنی
  • سکوت هشت‌ماهه سیاستگذار ارزی خودرو
  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ ها
  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ها
  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم