Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، اسدالله عباسی عصر امروز در جلسه احیای تالاب انزلی در سالن الغدیر استانداری با بیان اینکه باید تهدیدهای تالاب انزلی به‌صورت عملی برطرف شود، اظهار کرد: بعد از ۱۰ ماه دیگر صحبت از مشکلات تالاب انزلی کافی است و مردم از مسؤولان عمل می‌خواهند. 

وی با تاکید بر لزوم توجه به احیای تالاب توسط مسؤولان گفت: باید از مسوولان سوال شود در خصوص احیای تالاب انزلی چه اقدامی بدون بودجه انجام داده‌اند، لذا این ناهماهنگی در خصوص احیای تالاب انزلی به هیچ عنوان پذیرفته نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نماینده عالی دولت در گیلان آلودگی و رسوبات را دو منشا تهدیدآمیز تالاب انزلی دانست و بیان کرد: راه مقابله با این تهدید هم وجود دارد و این در حالی است که بنادر دریانوردی راه ورودی به تالاب را بسته و از طرفی رسوبات از طریق دو رودخانه وارد تالاب می‌شود. 

عباسی با انتقاد از وجود برخی اختلافات در میان دستگاه‌های اجرایی در خصوص احیای تالاب انزلی تصریح کرد: دیگر هیچ اختلاف سازمانی در خصوص احیای تالاب انزلی نباید وجود داشته باشد لذا مسئله روشن بوده و باید با اندازه توان خود برای احیای تالاب انزلی تلاش کنیم. 

وی با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه متولی تخصیص اعتبار به نهادهای دولتی است، گفت: سازمان برنامه و بودجه گیلان باید پاسخ دهد که چرا تاکنون هیج اعتباری به آبخیزداری در خصوص مقابله با رسوبات تخصیص پیدا نکرده‌است، و در صورت ابلاغ باید سازمان آبخیزداری به طور شفاف پاسخگو باشد. 

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به میزان تاثیرگذاری موج‌شکن در خصوص احیای تالاب انزلی افزود: بنادر و دریانوردی اثرات موج‌شکن در خصوص احیای تالاب انزلی را در مدت زمان یک هفته مشخص کند. 

به گفته عباسی در خصوص فاضلاب رشت قرار و تفاهم نامه‌ای نوشته شده است تا جلو ورود فاضلاب دو رودخانه زرجوب و گوهر رود به تالاب انزلی گرفته شود. 

وی با ابراز خرسندی ازعدم ورود پساب سراوان و لاکان‌به رودخانه زدجوب و گوهر رود: گفت: مسئله پساب سراوان و لاکان تاحدودی حل شده و هیچ فاضلابی به رودخانه‌ها وارد نمی‌شود. 

استاندار گیلان از برخورد با دهیاران و بخشداران متخلف در خصوص‌عدم احیای تالاب انزلی خبر داد و گفت: در سریعترین زمان ممکن باید جلسه‌ای با دهیاران، بخشداران و فرمانداران شهرهای اطراف تالاب  برگزار شود و بعد از آن جلسه اگر کوچکترین آلودگی از طریق آن منطفه ایجاد شود با آن بخشدار و ذخایر برخورد خواهد شد. 

عباسی با بیان اینکه صدور پروانه بدون مجوز به اطراف تالاب انزلی به هیچ عنوان پذیرفته شدنی نیست، افزود: با افرادی که بدون توجه به حریم تالاب و اراضی کشاورزی مردم، پروانه سند برای برخی از افراد صادر کردند به شدت و در هر جایگاهی که باشد برخورد می‌شود. 

وی با تاکید بر اینکه در جلسه ماه آینده در جلسه کارگروه احیای تالاب انزلی باید دستگاه‌ها اقدامات خود را به مردم و مسؤولان گزارش دهند، گفت: تمامی دستگاه‌هایی که در این جلسه پیشنهادات خود را در خصوص احیای تالاب انزلی گزارش دادند باید در جلسه ماه آینده اقدامات خود را گزارش دهند. 

در ۱۲ سال گذشته اقدامی در خصوص تعیین تکلیف سند مالکیت تالاب انزلی اتخاذ نشده است 
معاون پیشگیری و وقوع از جرم دادگستری گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه حفظ تالاب انزلی دغدغه اصلی مسوولان در استان گیلان است، اظهار کرد: تالاب انزلی یک میراث طبیعی برای مردم استان گیلان و کشور است که می‌تواند به رشد اقتصادی منطقه کمک کند. 

جان احمد آقایی با اشاره به اهمیت تالاب انزلی در حفظ اکوسیستم طبیعی در کشور گفت: بسیاری از مطالب گفته شده در این جلسه در چندین سال گذشته هم گفته شده است که این امر نشان دهنده اهمیت مسئله تالاب انزلی است. 

وی یکی‌از مهم‌ترین معضل تالاب انزلی را بحث ستد مالکیتی دانست و بیان کرد: سند مالکیت و ریختن زباله‌هارو معضل لاینحل تالاب انزلی در چندین سال گذشته است که هنوز راهکاری برای رفع این مشکل اتخاذ نشده است. 

معاون پیشگیری و وقوع از جرم دادگستری گیلان با تاکید بر لزوم توجه به حل مشکل تالاب انزلی توسط کار جهادی بیان کرد: روزانه ۱۵ تن زباله وارد تالاب انزلی می‌شود لذابا اقدام جهادی و مدیریت پسماند، به زودی تالاب انزلی احیا می‌شود. 

آقایی با بیان اینکه وضعیت سند مالکیتی تالاب انزلی باید مشخص شود، گفت: در ۱۲ سال گذشته اقدامی در خصوص تعیین تکلیف سند مالکیت تالاب انزلی اتخاذ نشده است و همین امر سبب شد تا مردم روستاهای اطراف تالاب انزلی با مشکلاتی مواجه شوند. 

ورود روزانه ۱۵ تن زباله به تالاب انزلی 
مدیر کل سازمان محیط زیست استان گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه تالاب انزلی مهم تدین اکوسیستم آبی کشور است، اظهار کرد: تالاب بین المللی انزلی به عنوان اولین تالاب کشور وارد کنوانسیون رامسر شده که این امر نشان دهنده اهمیت تالاب انزلی در کشور می‌باشد. 

رضا زمانی با اشاره به وجود گونه‌های مخالف جانوری در تالاب انزلی گفت: تالاب انزلی ۲۶۴ متر پهنا داشته و ۷۱ گونه ماهیان از جمله استخوانی و خاویاری در این تالاب زندگی می‌کنند. 

وی با تاکید بر لزوم توجه به احیای تالاب انزلی افزود: ورود فاضلاب، صید، شکار و ورود آب‌های رودخانه زدجوب و گوهر رود، گیاه سنبل آبی، عدم اختصاص حق آبه به ویژه در فصول کشاورزی و گرم سال و ایجاد حریق عمدی و احداث کنارگذر و اسکله موج‌شکن برای کشتیرانی از جمله مشکلات تالاب انزلی است. 

مدیرکل محیط زیست استان گیلان با بیان اینکه اگر به وضعیت تالاب انزلی رسیدگی نشود به زودی تمامی تالاب انزلی با بحران خشک شدن مواجه می‌شود، تصریح کرد: روزانه ۱۵ تن زباله، ۴۰۰ هزار متر مکعب پساب کشاورزی و بیش از ۳۰۰ هزار متر مکعب فاضلاب صنعتی وارد تالاب انزلی می‌شود لذا اگر به طور عاجل چاره‌ای به منظور احیای تالاب انزلی اندیشیده نشود، با بحران جدی در این خصوص مواجه خواهیم شد. 

زمانی از اجرای برنامه هفت‌ساله احیای تالاب انزلی در کشور خبر داد و گفت: با تلاش‌های صورت گرفته برنامه هفت‌ساله احیا تالاب انزلی در کشور و گیلان آغاز شده و تا سال ۱۴۰۵ ادامه دارد. 

طبق اعلام مدیرکل محیط زیست استان گیلان دو هزار و ۵۵۸ میلیارد تومان در سال ۹۹ برای احیای تالاب انزلی اختصاص یافت که بخش اعظمی از آن مربوط به خارج از تالاب می‌باشد. 

وی از اختصاص ۱۵ میلیارد تومان اعتبار در راستای احیای تالاب انزلی خبر داد و گفت: در سال جاری و به منظور احیای تالاب انزلی ۱۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون برای استان گیلان اعتبار در نظر گرفته شده که تاکنون ۱۵ میلیارد تومان آن تخصیص پیدا کرده است. 

رهاسازی ۱۷۴ میلیون قطعه بچه ماهی در دریای خزر
مدیر کل شیلات گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه شیلات در احیای تالاب انزلی نقش بسیار مهمی دارد، اظهار کرد: یکی از وظایف شیلات حفاظت از گونه‌های دریایی است و در این راستا از هیچ تلاشی دریغ نخواهد شد. 

حمیدرضا تقی نصیری با اشاره به رهاسازی بچه ماهیان استخوانی و خاویاری در دریای خزر گفت: شیلات استان گیلان هرساله بر اساس برنامه تنظیمی نسبت به رهاسازی بچه ماهیان اقدام می‌کند. 

وی با اشاره به وجود هفت مرکز پرورش ماهیان استخوانی و خاویاری در استان‌های شمالی بیان کرد: سه مرکز از هفت مرکز تکثیر ماهیان استخوانی و خاویاری در استان گیلان وجود دارد که سهم سالانه رهاسازی ۱۵۹میلیون قطعه بچه ماهی و دو میلیون قطعه بچه ماهی در دریای خزر و تالاب انزلی است. 

به گفته مدیر کل شیلات استان گیلان ر سال گذشته در احیای تالاب از ۱۷۴ میلیون رهاسازی بچه ماهی ۴۰ درصدد در تالاب انزلی رهاسازی شده است. 

انتهای پیام/۸۴۰۰۸

منبع: فارس

کلیدواژه: استاندار گیلان تالاب انزلی تالاب اسدالله عباسی رهاسازی ماهی خصوص احیای تالاب انزلی تاکید بر لزوم توجه استخوانی و خاویاری تالاب انزلی تالاب انزلی استان گیلان سال گذشته بچه ماهی موج شکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۰۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با رانندگان پر خطر و ماجراجو برخورد شود/ کنارگذرها به شهر دوم تبدیل شده است

ایسنا/گیلان استاندار گیلان با تاکید بر لزوم برخورداری رانندگان از سلامت جسم و روان، متذکر شد: گاهی خستگی های جسمی و روحی حوادث جاده ای را تشدید می کند؛ از طرف دیگر نصب دوربین های کنترل سرعت و ثبت تخلف برای برخورد قضایی با رانندگان پر خطر و ماجراجو الزامی است.

اسدالله عباسی امروز، ۸ اردیبهشت ماه در جلسه ایمنی راه های استان گیلان، ضمن قدردانی از راهداران که برای ایمنی راه ها تلاش می کنند، گفت: کاهش تصادفات و تلفات ناشی از آن باید در دستور کار جدی قرار بگیرد.

وی تامین سلامت و ایمنی مسافران در جاده های گیلان را یک ضرورت دانست و افزود: مسافران باید بدون حادثه مبدا را ترک کنند و به مقصد گیلان برسند و مجددا به مبدا بازگردند.

استاندار گیلان با بیان اینکه ایجاد زیرساخت های حوزه راه از سوانح جاده ای جلوگیری می کند، ادامه داد: در کنار زیرساخت های حوزه راه، باید فرهنگ رانندگی و استفاده از خودروهای ایمن را در دستور کار قرار دهیم.

عباسی با تاکید بر لزوم برخورداری رانندگان از سلامت جسم و روان، متذکر شد: گاهی خستگی های جسمی و روحی حوادث جاده ای را تشدید می کند؛ از طرف دیگر نصب دوربین های کنترل سرعت و ثبت تخلف برای برخورد قضایی با رانندگان پر خطر و ماجراجو الزامی است، زیرا چنین افرادی جان دیگران را نیز به خطر می اندازند.

وی با بیان اینکه در تصادفات همواره یک طرف مقصر اصلی است و طرف دیگر گناهی ندارد، خاطرنشان کرد: به دنبال کاهش تلفات جاده ای در برش استانی هستیم که در این راستا، استفاده از کلاه ایمنی برای موتورسیکلت سواران یک ضرورت است.

استاندار گیلان با اشاره به سهم بالای عابران پیاده و موتورسیکلت ها در سوانح جاده ای استان، بیان کرد: متاسفانه در برخی از جاده ها مسیر عبور عابر پیاده و دوچرخه و موتورسیکلت پیش بینی نشده است.

وی همچنین خواستار شناسایی نقاط حادثه خیز در محورهای استان شد و تاکید کرد: گیلان استان پر بارش بوده و در زمان بارندگی با کاهش دید در شب مواجه هستیم؛ همچنین مسیرهای بین شهری و مسیرهای بین روستایی در گیلان بالاست و شاهد تردد بالای عابران پیاده هستیم.

عباسی با بیان اینکه پلیس راه با نصب دوربین رانندگان پر خطر را جریمه سنگین کند، گفت: در کنار رفع نقاط حادثه خیز، جمع آوری تقاطع های متوالی و دوربرگردان های فاقد جان پناه و سرعت گیرهای غیر استاندارد در دستور کار راهداری باشد. همچنین عبور و مرور از پل های عابر پیاده الزامی است و اجازه تردد از زیر پل داده نشود.

وی راهبرد دولت را کاهش نقاط حادثه خیز در محورها دانست و یادآور شد: در گیلان شاهد به هم پیوستگی شهرها هستیم و لذا با صرف اعتبارات میلیاردی اقدام به احداث کنارگذر می کنیم، اما این کنارگذرها کم کم در حال تبدیل شدن به شهر دوم هستند.

استاندار گیلان از شهرداری ها خواست به اراضی حاشیه کنارگذرها کاربری ندهند و اضافه کرد: از وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای انتظار داریم اعتبارات تخصیص یافته به گیلان را متناسب با گردشگرپذیری و میزان تردد و حجم ورودی و خروجی و.... این استان تعریف کنند.

وی همچنین به فرسودگی ماشین آلات راهداری استان اشاره و عنوان کرد: نیازمند نوسازی و تجهیز ماشین آلات برفروبی و راهداری و لایروبی استان هستیم که در این بخش با منطقه آزاد انزلی جهت واردات ماشین آلات رایزنی کردیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتصابات جدید در گیلان
  • تالاب‌های نقده از وضعیت مطلوب برخودار هستند
  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • با رانندگان پر خطر و ماجراجو برخورد شود/ کنارگذرها به شهر دوم تبدیل شده است
  • احیای موقت گردشگری در تالاب بین‌المللی هامون
  • زباله سوز؛ نقطه پایانی رفع ابَرچالش سراوان