Web Analytics Made Easy - Statcounter

جبهه نجات ملی تونس که متشکل از احزاب مخالف رئیس جمهور این کشور است با اشاره به مشارکت بسیار اندک مردم تونس در همه پرسی قانون اساسی جدید اعلام کرد: قیس سعید در بدست آوردن همراهی مردم در پروژه کودتای خود شکست سنگینی خورد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‎الملل خبرگزاری تسنیم، همه پرسی پیش نویس قانون اساسی جدید تونس دوشنبه هفته جاری (  دیروز ) در سراسر این کشور انجام شد و بر اساس اعلام کمیته عالی مستقل انتخابات تونس از 12 میلیون واجدین شرایط رای دادن حدود دو میلیون و 458 هزار نفر در این همه پرسی شرکت  کردند ،  بدین ترتیب میزان مشارکت مردمی 27.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 درصد بوده است.

در قانون اساسی جدید تونس ساختار نظامی سیاسی این کشور از پارلمانی به ریاست جمهوری تغییر پیدا می‎کند و اختیارات رئیس جمهور افزایش می یابد. همچنین نقش پارلمان کاهش می‎یابد و اعضای دولت دربرابر رئیس جمهور پاسخگو هستند و در حوزه قضایی نیز انتضاب قضات به دستور رئیس جمهور و به پیشنهاد شورای عالی قضایی انجام می‎شود.

بیشتر احزاب مهم و تاثیرگذار در تونس با تحریم همه پرسی پیش نویس قانون اساسی جدید اعلام کردند: این قانون اساسی با اختیارات گسترده‎ای که به رئیس جمهور می‎دهد،  بسترهای بازگشت دیکتاتوری به کشور را فراهم می‎کند.

این احزاب، دستور سال گذشته رئیس جمهور تونس در انحلال پارلمان و اجرای تدابیر استثنایی در این کشور را کودتا علیه روند دموکراتیک خواندند و معتقدند: اقدامات قیس سعید بحران سیاسی در تونس را پیچیده تر کرده و این اقدامات کودتا علیه قانون است.

حزب جبهه نجات ملی تونس با اشاره به مشارکت بسیار ضعیف مردم در همه پرسی قانون اساسی جدید اعلام کرد: قیس سعید در بدست  آوردن همراهی مردم در پروژه کودتای خود شکست سنگینی خورده است.

به نوشته روزنامه تونسی « الصباح نیوز» در بیانیه این حزب آمده ‎است: کمیته عالی مستقل انتخابات میزان مشارکت مردمی در همه پرسی قانون اساسی جدید را 27.5 درصد اعلام کرده و این در حالی است که این میزان با آنچه که ناظران محلی و بین‎المللی در حوزه‎های رای گیری دیده‎اند، بسیار فاصله دارد.( مشارکت مردمی از آمار رسمی بسیار پائین تر است ) لذا  درباره صحت میزان مشارکت مردمی و مستقل بودن کمیته عالی انتخابات شک و تردید وجود دارد.

حزب جبهه نجات ملی در بیانیه خود برگزاری همه پرسی قانون اساسی جدید را یک اقدام نمایشی از سوی رئیس جمهور تونس خواند و تصریح کرد: شرکت نکردن 75 درصد از  واجدین شرایط رای دادن در همه پرسی نشان می‎دهد قیس سعید در به  دست آوردن همراهی آنان در پروژه و اقدامات کودتایی خود شکست  سنگینی خورده است و مردم قانون اساسی استبدادی او را نپذیرفته‎اند.

این حزب با تاکید براینکه قیس سعید مشروعیت خود را برای باقی ماندن در پست ریاست جمهوری از دست داده ‎است،  خواستار برکناری او از قدرت و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی برطبق قانون اساسی سال 2014 شد.

حزب جبهه نجات ملی از احزاب و نیروهای سیاسی و مدنی خواست هرچه سریع رایزنی‌ها خود را برای برگزاری نشست « گفت‌وگوی ملی » شروع کنند.

میزان مشارکت در رای‌گیری همه‌پرسی قانون اساسی تونس 27 درصد اعلام شد

در همین حال، رهبر حزب النهضه تونس که برای قرائت فاتحه بر سر مزار «محمد باجی قائد السبسی» رئیس جمهور فقید تونس حضور یافته بود، اظهار داشت: امروز کشور به یک شخصیت توافقی همچون مرحوم السبسی نیاز دارد تا روحیه همکاری و وحدت ملی تقویت شود.

«راشد الغنوشی» با اشاره به نقش السبسی در پیروزی انقلاب 2011 تونس گفت: او نقش برجسته‎ای در برگزاری اولین انتخابات آزاد و شفاف را در تاریخ کشور داشت. سیاست توافق و همراهی با النهضه سبب شد تونس به عنوان اولین کشور دموکراتیک در جهان عرب ( در قرن 21 ) شناخته شود.

قدرت‎های جهانی و مخالفت با انتخابات لیبی

نماینده دائمی لیبی در سازمان ملل گفت: قدرت‎های جهانی وجود دارند که از اندیشه برگزاری انتخابات سراسری ( ریاست جمهوری و پارلمانی ) در لیبی واهمه دارند چرا که هیچ تضمینی در نتایج این انتخابات وجود ندارد و ممکن است در راستای منافع آنها نباشد.

به نوشته پایگاه خبری الوسط لیبیا «طاهر سنی » در نشست شورای امنیت که به منظور بررسی تحولات لیبی برگزار  شده بود، اظهار داشت: جامعه جهانی به 3 موضوع درباره لیبی توجه دارد. اولین آن تداوم صادرات نفت است. دوم جلوگیری از مهاجرت آفریقایی‌ها به اروپا و سوم هم مبارزه با تروریسم است لذا سایر حوداثی که در لیبی رخ می‎دهند مهم نیستند.

وی پایان دادن به بحران لیبی را منوط به رهبری سیاسی قوی و برگزاری انتخابات سراسری در این کشور دانست و گفت: ضروریست قدرت‎های جهانی و منطقه‎ای دست خود را از روی لیبی بردارند و در امور داخلی این کشور مداخله نکنند تا شرایط حداقلی برای ایجاد یک توافق ملی فراهم شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: همه پرسی قانون اساسی جدید همه پرسی قانون اساسی جبهه نجات ملی میزان مشارکت مشارکت مردمی ریاست جمهوری رئیس جمهور قیس سعید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۰۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا و دبیران جریانات سیاسی دیگر بر وحدت گروه‌های انقلابی تاکید کرد.

بیشتر بخوانید؛ محسن رضایی: ارتباط ایران با جبهه مقاومت دستوری و آمرانه نیست

وی در دیدار با نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و احمد نادری و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش‌های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده‌محوری به جای شخص‌محوری است.

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: موقعیت ایران در غرب آسیا بیش از گذشته تعیین‌کننده شده است، بنابراین فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنین شرایطی وحدت نیروهای انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره‌برداری از فرصت‌هاست. هر نوع تک‌روی و سهم‌خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروز بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

رضایی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ باوجود شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد که نشان دادند تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه‌های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی‌تر و بیشتر می‌کند.

وی گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش‌های جدید مهیا باشد. تحمل سلیقه‌های سیاسی علامت بلوغ عقلانیت گروه‌های سیاسی است.

در این نشست‌های جداگانه نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی‌پور و سعید محمد از صبح ایران، با تشریح روند شکل‌گیری جریان‌ها و تشکل‌های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله‌مندی‌ها پرداختند و آمادگی خود برای گفت‌وگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند.

محسن رضایی نیز در جلسه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا هم نظراتشان را بیان کردند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229413 برچسب‌ها محسن رضایی

دیگر خبرها

  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • اخطار محسن رضایی به تک‌روی و سهم‌خواهی برخی جریانات / سعید محمد به گله‌مندی پرداخت
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر، منصوب و معرفی شدند
  • شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند
  • شوراهای شهر و روستا نقشی اساسی و مهمی در کشور دارند
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر معرفی شدند
  • معرفی اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر
  • هشدار سعید محمد به مجلس دوازدهم/ شکست قطعی است اگر...