Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-27@20:29:55 GMT

ایران از هند خودرو وارد می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۹۳۹۹۴

ایران از هند خودرو وارد می‌کند؟

به گزارش قدس آنلاین، دقیقا تیرماه سال ۹۷ بود که دولت آب پاکی را روی دست واردکنندگان خودرو ریخت و اعلام شد واردات خودرو به طور رسمی و به طور کلی بسته شد. اگرچه این ماجرا از سال ۹۴ استارت خورد.

«تغییر قوانین و الزام واردکنندگان متفرقه به اخذ گارانتی از واردکنندگان رسمی» ادامه داشت تا این که در سال ۹۶ امکان ثبت سفارش در سامانه واردات خودرو به طور کلی با اختلال مواجه شد و بعد از آن هم سایت ثبت سفارش خودرو به روی واردکنندگان بسته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قصه پُر غصه واردات خودرو را تا همین‌جا داشته باشید تا برسیم به اسفند سال ۱۳۹۹ وقتی که زمزمه آزادسازی این فرایند آغاز شد. اواخر اردیبهشت سال ۱۴۰۰ خودروسازان داخلی طی نامه‌ای به صراحت اعلام کردند “خودروسازان مخالفتی با آزادسازی واردات خودرو ندارند و آن را عاملی برای بهبود فضای رقابتی و ایجاد آرامش در بازار و نزد مصرف‌کننده می‌دانند. ” در واقع خودروسازان از این موضوع که آنها مانع آزادسازی واردات خودرو هستند، رفع ابهام کردند.

ابهامات ماجرای آزادسازی واردات

در نهایت وزیر صمت به ابهامات پاسخ داد و اعلام کرد در سال ۱۴۰۱ ماجرای آزادسازی واردات خودرو به نتیجه می‌رسد؛ اما نتیجه چندانی در کار نبود. بین این که خودروی ۱۰ هزار دلاری، ۲۰ هزار دلاری و ۲۵ هزار دلاری وارد شود اختلاف‌ها آغاز شد. سردرگمی‌ای که ایجاد شده قابل وصف نیست.

از یک سو شاهد تصادفات عجیب وغریب جاده‌ای به دلیل نقص ایمنی خودروهای تولید داخل بودیم تا جایی که صدای سیدکمال هادیانفر، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا هم درآمد که «نه تنها در مورد خودروهای تولید داخل، بلکه در مورد خودروهای وارداتی نیز ما با حساسیت بر ایمنی آن‌ها نظارت خواهیم کرد و اگر خودرویی ایمنی لازم را نداشته باشد، قطعا از شماره‌گذاری آن جلوگیری خواهد شد.» اما ماجرای این خودروی وارداتی که اگر نقص ایمنی داشته باشد جلویش را می‌گیرند کدام خودرو است؟

واردات خودروی هندی به قیمت جان مردم

اما ماجرای واردات خودروی هندی چیست که جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس شورای اسلامی در آخرین اظهار نظرش در صفحه شخصی خود در فضای مجازی و برنامه تلویزیونی اعلام کرد: «خودروی رنو که در هند و برزیل تولید می‌شود ناایمن است که شما(اشاره به وزارت صمت) به عنوان خودروی اقتصادی می‌خواهید وارد کنید. این خودرو اجازه تردد در بسیاری از کشورهای دنیا را ندارد زیرا که صفر ستاره ایمنی دارد! یا باید سقف واردات خودرو حذف شود یا بالاتر برود. با این سقف واردات و رقم پیشنهادی این شکل واردات به درد خودروی اقتصادی برای قشر متوسط نمی‌خورد!»

زمزمه‌های ورود خودروهای هندی به ایران از سال ۹۵ قوت گرفت اما وقتی این خودروها استانداردها را پاس نکردند به هرحال ماجرای ورودشان هم جدی نشد. در ضمن سال ۹۵ اوج شکوفایی واردات خودرو بود و احتیاج نبود از هند خودرویی وارد شود تا مثلا پای فرانسه در میان بود و پژو گل سرسبد واردات خودرو قرار گرفته بود.

اما آوردن لفظ واردات خودروی هندی، پای پلیس راهور را هم به میان کشید. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی درباره واردات خودرو به کشور گفت: «امروز در هیچ جای دنیا خودروی ایمن کمتر از ۱۰ هزار دلار نداریم، اینکه می‌گویند می‌خواهند از هند خودروی ۶۰۰۰ دلاری بیاورند کار درستی نیست. صرفا اسم خودروی خارجی که ایمنی ایجاد نمی‌کند اگرنه همین پراید و تیبا را داشتیم و دیگر نیازی به واردات نبود. من شنیده‌ام چندین خودرو در هند دپو شده و قصد دارند که آنها را بیاورند! ما به طور قطع مخالف هستیم.»

حالا خودروی هندی ای که دنبالش بودند هم می‌گفتند استانداردهای ۸۵ گانه را هم پاس نکرده است!

آیین نامه واردات خودرو محرمانه است!

حالا همه این تفاسیری که از واردات خودرو شرح دادیم را داشته باشید تا به اصل ماجرا برسیم. وزیر صمت اعلام کرده است خودروهای وارداتی، شهریور امسال به ایران خواهند رسید! این موضوع در حالی است که هنوز از آیین نامه واردات خودرو خبری نیست و دو روز پیش هم در آخرین اظهارات درباره آیین‌نامه واردات خودرو اعلام شد، مجلس نیز از آئین نامه اطلاعی ندارد و نمی‌داند به چه شکل نوشته شده است!

روح الله عباسپور، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس از تدوین محرمانه آئین نامه واردات خودرو در دولت خبر داد. هنوز کسی از مفاد این آیین‌نامه واردات خودرو خبر ندارد که چه تعداد خودرو وارد خواهند شد؟ خودروی چند هزار دلاری بالاخره؟ ۱۰ یا ۲۰ یا ۲۵ هزار دلاری؟ از همه اینها گذشته ثبت سفارش واردات، پروسه گمرک و تایید و همه این موارد خود ماجرای طولانی است که مشخص نیست قرار است به چه صورت ظرف کمتر از یک ماه آزادسازی واردات خودرو صورت بگیرد و اصلا از کدام کشورها قرار بر واردات داریم؟ هند و روسیه؟ یا کشورهای اروپایی و آسیایی.

همان طور که می‌دانیم مشتریان خودرو از طرفداران بازار کره و ژاپن هستند و آیا با این رقم‌ها که هی اعلام شده و بعد تکذیب می‌شوند از این بازارها می‌شود واردات خودرو داشت؟

به هرحال واقعیت این است داستان آزادسازی واردات خودرو در ایران کلاف سردرگم و بهم پیچیده‌ای شده که در غیاب خودروسازان بزرگ و مشهور دنیا، بازار ما تبدیل به بازار خودروهای رتبه چندم چینی با قیمتی عجیبب و غریب شده است. در گزارش بعدی خودرویی حتما برای شما از حضور چینی‌های و مونتاژی‌ها با قیمت غیر اقتصادی در بازار داخلی می‌نویسیم.

منبع: تجارت نیوز

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: واردات خودرو واردات خودرو از هند آیین نامه واردات خودرو آزادسازی واردات خودرو واردات خودرو خودروی هندی هزار دلاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۳۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیکاپ T ۹ برقی، گزینه واردات به ایران

خودروی موردبحث را می‌توان یکی از اولین وانت پیکاپ‌های کاملاً برقی چینی با دو موتور و سیستم چهار چرخ محرک دانست. البته همان‌طور که گفته شد جک T ۹ هانتر برقی بر اساس نسخه درون‌سوز این خودرو شکل می‌گیرد. T ۹ یک وانت میان سایز است که از سال ۲۰۲۰ تاکنون در بازار حضور دارد و سال قبل فیس لیفت شده است. همانطور که قبلا در پدال نیز اشاره کردیم، جک T ۹ قرار است توسط کرمان موتور در کشورمان نیز عرضه شود.

به گزارش پدال، جک T ۹ برقی قبلاً در نسخه پروتوتایپ رؤیت شده و محصولی آشنا به نظر می‌رسد. البته باید گفت نسخه بدون آلایندگی این خودرو تفاوت‌های ظاهری نسبتاً زیادی با مدل درون‌سوز دارد تا بهتر از آن متمایز شود. در بخش جلوی این خودرو طراحی کاملاً متفاوتی را شاهد هستیم و مکان لوگوی جک نسبت به مدل درون‌سوز تغییر کرده است. با اینکه پوشش اطراف جلوپنجره تفاوت زیادی نسبت به مدل برقی ندارد، اما اندکی به‌روزرسانی جهت هماهنگی با کلیت بخش جلو صورت گرفته است. رینگ‌های ۱۸ اینچی جک T ۹ هانتر برقی از پوشش آیرودینامیک برای بهبود شعاع حرکتی سود می‌برند. نسخه‌های درون‌سوز این وانت پیکاپ چینی به رول کیج و ریل‌های جانبی در فضای بار مجهز هستند، اما در مدل برقی خبری از آن‌ها نیست و تنها ریل‌های کرومی ساده در کناره‌های فضای بار به چشم می‌خورد. همچنین پوشش پلاستیکی مشکی‌رنگی نیز اطراف شیشه عقب این وانت بکار رفته است.

نسخه بدون آلایندگی T ۹ طول/عرض/ارتفاع ۵۶۲۰/۱۹۶۵/۱۹۲۰ میلی‌متری داشته و طول فضای بار آن نیز به ۱۸۱۰ میلی‌متر می‌رسد. نیروبخش این خودرو دو موتور برقی است که در جلو ۹۴ اسب بخار قدرت و ۱۷۶ نیوتون متر گشتاور تولید می‌کند درحالی‌که قدرت و گشتاور موتور برقی عقب به ۲۱۴ اسب بخار و ۳۴۲ نیوتون متر می‌رسد. باتری لیتیوم آهن فسفات ۸۸ کیلووات ساعتی T ۹ هانتر برقی نیز با یک‌بار شارژ توان پیمایش ۵۰۰ کیلومتری را فراهم خواهد کرد.

از نظر طراحی کابین تفاوت زیادی بین مدل‌های برقی و درون‌سوز جک T ۹ وجود ندارد هرچند مهم‌ترین تغییر را می‌توان دکمه چرخان مربوط به انتخاب‌گر دنده در کنسول مرکزی دانست. این وانت چینی با اینترفیس ژیلینگ ۳.۰، کنترل صوتی، ناوبری دو حالته، شارژ بی‌سیم گوشی هوشمند، خروجی برق ۲۲۰ ولتی و صندلی‌های برقی عرضه خواهد شد. گفته می‌شود جک در حال کار روی نسخه پلاگین هیبریدی T ۹ نیز هست و می‌خواهد آن را در سال ۲۰۲۵ عرضه کند. در خاتمه باید دانست چینی‌ها قبلاً نسخه برقی از وانت T ۸ را نیز در بازار‌هایی همچون کنیا عرضه کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • فوری/ خرید و فروش خودروی جانبازان آزاد شد
  • واژگونی خودروی پژو پارس در «صفی‌آباد» یک مجروح برجا گذاشت
  • پیکاپ T ۹ برقی، گزینه واردات به ایران
  • گیر واردات خودرو‌های کارکرده کجاست؟
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟
  • این خودروی لاکچری رسما رونمایی شد
  • واردات ۵۵۰۰ خودروی برقی
  • واردات گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران