Web Analytics Made Easy - Statcounter

آقای مهدی تودوئی تحلیلگر صنعت دارو با بررسی نوسانات قیمتی بازار دارو در هفته های اخیر و  تاثیر آن بر شرکت‌های بورسی این صنعت، نکاتی را درباره سودآوری شرکت‌های دارویی مطرح کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان: مهم‌ترین سیاست‌گذاری که تاثیر مهمی روی صنعت دارو داشته چه موردی بوده است؟

آقای تودوئی: در پی مشکلات ارزی که در سال ۹۹ در کشور رخ داد دولت تصمیم بر حذف ارز ترجیحی این صنعت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منتهی حذف ارز ترجیحی این صنعت با سایر صنعت‌ها (به طور مثال صنعت غذا که به شکل یکباره حذف ارز ترجیحی را تجربه کرد) متفاوت بود و این سیاست به شکلی بود که این حذف برای این صنعت پلکانی اتفاق بیفتد. این طرح از دولت دوازدهم شروع و به دولت سیزدهم منتقل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان: با عوض شدن دولت چه تغییری در رویکرد قیمت‌گذاری دارو ایجاد شد؟

آقای تودوئی: زمانی دولت دوازدهم به صورت پلکانی ارز ترجیحی را حذف می‌کرد؛ متناسب با آن به شرکت‌ها افزایش نرخ می‌داد و فشاری  روی شرکت‌های دارویی نبود. اما دولت سیزدهم با قیمت‌گذاری دستوری سیاست اصلاح توزیع ارز ترجیحی را ادامه داد؛ در نهایت از بهمن ۱۴۰۰ شرکت‌های دارویی افزایش نرخ نداشتند که این موضوع یک فشار مضاعف را به آن‌ها وارد می‌کرد.

با وجود اینکه شرکت‌ها نامه‌های زیادی برای دستگاه‌های مربوط نوشتند، اما با مخالفت افزایش نرخ مواجه شدند و در نهایت کار به جایی رسید که سندیکای تولید کننده دارو به نهاد ریاست جمهوری نامه نوشت و ذکر کرد که شرکت‌ها دارویی در حال تعطیلی هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان: این تصمیمات چه اثری بر روی تولید و سودآوری شرکت‌های دارویی گذاشت؟

آقای تودوئی: آثار مخرب این تصمیم را هم اکنون شاهد هستیم. پیش‌بینی می‌شود حداقل در ۴۰۰ قلم دارو در مرداد و شهریور کمبود داشته باشیم. شرکت‌های دارویی نیز برای حفظ حاشیه سود و جلوگیری از کاهش سود آوری به سوی تولید محصولات با حاشیه سود بالاتر رفتند و عملا دارو‌های اساسی با حاشیه سود کم را از سبد تولیدی خود حذف کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان: با این شرایط کدام شرکت‌های دارویی می‌توانند سودآورتر باشند؟

آقای تودوئی:  طرح دارویار از ۱۴ تیر ابلاغ و از ۲۳ تیر اجرایی شد. با این طرح و حذف کامل ارز ترجیحی می‌توان گفت شرکت‌هایی می‌توانند سودآور باشند که یک، یا به صورت انحصاری تولید داشته و یا حداقل اگر انحصاری نیستند در محصولات‌شان سهم بازار بالای داشته باشند. دو، صادرات محور باشند و سرمایه در گردش مناسبی داشته باشند. در واقع شرکتی که نقدینگی مناسبی داشته باشد برگ برنده دارد.

نکته دیگری که سهامداران باید به آن توجه کنند این است که شرکت‌ها در جریان بودند که در سال ۱۴۰۱ حذف ارز ترجیحی رقم خواهد خورد. به همین دلیل یک سری از شرکت‌ها که نقدینگی مناسب داشتند، رو به افزایش موجودی کالا و موارد اولیه آوردند. شرکت‌هایی که ذخیره مواد اولیه مناسبی در پایان سال ۱۴۰۰ داشتند، امسال سودآوری مناسبی خواهند داشت و سهامداران با بررسی صورت‌های مالی می‌توانند به این اطلاعات دست پیدا کنند.

باشگاه خبرنگران جوان: کدام شرکت‌ها با کاهش سودآوری مواجه می‌شوند؟

آقای تودوئی: شرکت‌هایی که دارو‌های عمومی‌تری تولید می‌کنند با حذف کامل ارز ترجیحی وارد یک رقابت می‌شوند و برای رقابت بهتر تخفیفات بیشتر می‌دهند که در نهایت کاهش سودآوری و فروش برای آن‌ها رقم می‌خورد. در کل شرکت‌هایی که محصولات عمومی‌تر تولید و هدف‌شان تنها بازار داخل است، به دلیل فضای رقابتی، بیشترین کاهش سود را خواهند داشت. نکته طلایی که در این شرایط وجود دارد این است که افراد باید صورت‌های مالی را بهتر و دقیق‌تر بررسی تا بتوانند تصمیمی صحیح اتخاذ کنند.

گفت و گو از کیمیا قلی پور

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس ایران باشگاه خبرنگاران جوان شرکت های دارویی حذف ارز ترجیحی شرکت هایی کاهش سود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۵۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، ناصر هیراد گفت: با راه‌اندازی این سامانه اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

وی با بیان به اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهار نظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌کردند، افزود: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

هیراد ادامه داد: در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است. بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی اعلام کمبودهای دارویی است.

وی افزود: بررسی عملکرد شرکت‌های پخش از لحاظ نحوه توزیع و اعمال اقدامات اصلاحی به صورت مستمر در حال انجام بوده و طرح سامانه‌ای شدن برنامه توزیع داروها و توسعه سامانه اعلام کمبودهای دانشگاه از طریق اضافه شدن موجودی شرکت‌های پخش دارو در دست اقدام است.

به گفته هیراد، پایش کمبودهای دارویی و زنجیره تأمین به صورت ویژه با دو روش شناسه گذاری و رصد کمبود معاونت‌ها بر اساس مبتنی بودن شواهد نیز انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده ضمن پایش بهتر کمبودها، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای جبران آن وجود دارد؛ همچنین معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور نیز با دسترسی به این سامانه می‌توانند از میزان موجودی دارو اطلاع یافته و نسبت به پیگیری رفع مشکل حوزه خود اقدام نمایند.

کد خبر 6090507 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • شروع طوفانی هفته دوم معاملات برق در بورس انرژی
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • حبس و جزای نقدی بیش از ۷۴ میلیارد ریالی دو متهم پرونده اخلال در نظام توزیع دارویی آذربایجان غربی
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • پشت پرده جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان چیست؟
  • ماجرای جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان در بودجه ۱۴۰۳ چیست؟
  • پشت پرده جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان در بودجه ۱۴۰۳
  • ۵۰۰۰میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد