Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک: صد و پنجاه و چهارمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

ماکرون: بحران جهانی غذا طولانی‌تر از جنگ اوکراین خواهد شد ۱۴۰۱/۰۵/۰۵ - ۱۳:۴۵

رئیس جمهوری فرانسه تاکید کرد، بحران جهانی غذا از جنگ روسیه در اوکراین طولانی‌تر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در نشستی پیرامون امنیت جهانی غذا در کامرون گفت: جنگ در اوکراین برای مدت طولانی ادامه خواهد داشت. بی‌ثباتی در بازار مواد غذایی حتی بیشتر از آن طول خواهد کشید. در نتیجه، ما باید به تعامل با این وضعیت بحرانی ادامه دهیم. گذشته از همه این‌ها، پیامدهای این جنگ در شش، ۱۲ و یا ۱۸ ماه تمام نخواهد شد.

وی افزود: ادامه تامین محصولات با کیفت خوب برای مردم و توسعه کشاورزی پایدار امری ضروری است.

رهبران جهان و سازمان‌های بین‌المللی نسبت به یک بحران غذایی قریب‌الوقوع و گسترده از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین در فوریه سال جاری میلادی ابراز نگرانی کرده‌اند.

آنها به اختلال‌ها در زنجیره‌های تامین غذا، افزایش قیمت‌ها، از بین رفتن تولید محصولات کشاورزی در یکی از بزرگ‌ترین مناطق تولید غلات در جهان اشاره کرده و روسیه را به "مسدود کردن محموله‌های غلات در بنادر دریای سیاه اوکراین" متهم کرده‌اند.

ماکرون همچنین نگرانی خود را از گسترش روابط دیپلماتیک و نظامی روسیه با تعدادی از کشورهای آفریقایی ابراز کرد.

وی گفت: روسیه یک قدرت سیاسی و نظامی بزرگ است و با بسیاری از کشورهای آفریقایی روابط اقتصادی و نظامی دارد. ما این مساله را همکاری نمی‌نامیم بلکه تبانی با مقامات سیاسی ضعیف یا شوراهای نظامی غیرقانونی است.

ترس آمریکا از تسلیم اروپا در برابر روسیه ۱۴۰۱/۰۵/۰۵ - ۱۳:۴۳

در پی کاهش عرضه گاز روسیه به اروپا و احتمال کمبود گاز در زمستان، یک مقام ارشد حوزه امنیت انرژی آمریکا با هدف برنامه‌ریزی اضطراری و به دلیل هراس واشنگتن از تضعیف موضع اتحادیه اروپا در مقابل روسیه به پاریس سفر کرد.

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، «آموس هولشتاین» مشاور ارشد امنیت انرژی ایالات‌متحده برای گفت‌وگو بر سر برنامه ریزی اضطراری اروپا و آمریکا در شرایط کمبود گاز در زمستان به پاریس و سپس بروکسل می رود.

این شبکه خبری به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که دولت «جو بایدن» نگران است که کمبود گاز ناشی از کاهش عرضه روسیه، سبب تضعیف اتحادیه اروپا در برابر مسکو شود.

یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، به سی‌ان‌ان گفت: تاثیر کمبود گاز بر اروپا می‌تواند بر آمریکا هم تاثیر بگذارد و قیمت گاز و برق را افزایش دهد و آزمون بزرگی برای مقاومت و اتحاد اروپا در برابر روسیه خواهد بود.

در سفر این مقام آمریکایی قرار است درباره راه‌های افزایش تولید انرژی هسته‌ای هم بحث و تبادل نظر صورت گیرد. آمریکا به ویژه امیدوار است دولت آلمان را متقاعد کند که در برنامه های خود برای حذف تدریجی انرژی هسته ای تجدیدنظر کند و فعالیت سه نیروگاه ه هسته ای را گسترش دهد.

«گازپروم» غول انرژی روسیه اخیرا اعلام کرد که مجبور است عملیات یک توربین دیگر ساخت زیمنس را متوقف کند و فعالیت آن به منظور انجام تعمیرات باید متوقف گردد. این سبب شده تا ظرفیت ایستگاه کمپرسور "پورتووایا" (در ساحل دریای بالتیک) به نصف برسد. «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه هفته گذشته در اظهاراتی نسبت به کاهش عرضه گاز به اروپا هشدار داده بود.

درخواست اوکراینی ها از زلنسکی برای معرفی جانسون به عنوان نخست وزیر

بیش از ۲۵۰۰ اوکراینی طوماری مربوط به اعطای حق شهروندی اوکراین به نخست وزیر در حال کناره‌گیری انگلیس و انتصاب وی به عنوان نخست وزیر کشورشان را امضا کردند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بوریس جانسون، نخست وزیر در حال کناره‌گیری انگلیس به رغم از دست دادن محبوبیتش در داخل کشور و در نهایت مجبور شدن برای کناره‌گیری از سمتش پس از سیل استعفای وزرای کابینه‌اش در اوایل ژوئیه سال جاری میلادی، به خاطر حمایت صریحش از اوکراین در مبارزاتش با روسیه همچنان یک چهره محترم و قابل تحسین در کی‌یف ست.

تصویر جانسون بر روی نقاشی‌ها، دیوارنگاره‌ها و حتی کیک‌ها در کی‌یف نقش بسته و برخی اوکراینی‌ها با علاقه وی را "جانسونیوک" (Johnsoniuk) خطاب می‌کنند.

این طومار خطاب به ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، نقاط قوت جانسون را به عنوان "حمایت جهانی از بوریس جانسون با موضعی مشخص و شفاف در برابر حمله نظامی به اوکراین و برخورداری از خرد در حوزه‌های سیاسی، مالی و حقوقی" مطرح می کند.

با این حال، این طومار به یکی از جنبه‌های منفی چنین انتصابی اذعان می‌کند و آن این است که این کار مطابق قانون اساسی اوکراین نیست.

در همین حال، چند ساعت پس از امضای این طومار در روز سه‌شنبه در سایت طومارهای رسمی اوکراین، جانسون مدال "رهبری سر وینستون چرچیل" را به زلنسکی به خاطر آنچه که دفتر نخست وزیری انگلیس آن را "شجاعت، مبارزه و عزت فوق‌العاده" در مواجهه با حمله روسیه توصیف کرده، اهدا کرد.

زلنسکی در هنگام دریافت این مدال به امضای این طومار هیچ اشاره‌ای نکرد اما اگر این طومار توسط ۲۵ هزار تن امضا شود موظف خواهد بود تا پاسخی رسمی به آن بدهد.

زلنسکی به هنگام دریافت این مدال از طریق یک تماس ویدئویی از کی‌یف، نقل قولی از چرچیل، نخست وزیر دوران جنگ انگلیس مطرح کرد و گفت: وقتی شرایط دشوار شد، جانسون اصلا به فکر دست کشیدن از تلاش نبود.

جانسون در مراسم اعطای این مدال به زلنسکی که به صورت مجازی در آن شرکت داشت، گفت: چهار صبح ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ میلادی بود که با من تماس گرفتید و گفتید که اتفاق باورنکردنی رخ داده و تانک‌های روسی از مرزهای یک کشور مستقل در اروپا عبور کرده و موشک‌های کروز در سراسر اوکراین در حال انفجار هستند. در آن لحظه بحرانی، با یک آزمون رهبری مواجه شدید که به اندازه چالش به وجود آمده برای چرچیل در عملیات بلیتس سال ۱۹۴۰ میلادی جدی و حساس بود.

بلیتس عملیات و بمباران هوایی انگلیس در خلال جنگ جهانی دوم از سوی نیروی هوایی آلمان بود. در این عملیات راهبردی، لندن و نقاط دیگر انگلیس پنجاه و هفت شب پی‌درپی از سوی نیروی هوایی آلمان مورد تهاجم هوایی و بمباران قرار گرفت. در این تهاجم بیش از دو میلیون خانه آسیب‌دیده یا نابود شدند و بیش از ۴۰٫۰۰۰ نفر جان خود را از دست دادند. بمباران به اهداف خود که مجبور کردن انگلیس به تسلیم و وارد کردن ضربه جدی به اقتصاد نظامی این کشور بود، نرسید. هشت ماه بمباران هرگز جلوی تولیدات انگلیس را نگرفت، و صنایع جنگی به فعالیت و گسترش خود ادامه دادند.

وی در این مراسم که در مقابل دفتر نخست وزیری انگلیس برگزار شد، افزود: در حالی که روس‌ها حملات خود به کی‌یف را آغاز کرده بودند، می دانستید که شما در راس فهرست هدف‌هایشان قرار دارید و می دانستید که جوخه‌های قاتلان در حال جست و جو برای پیدا کردن شما هستند. شما می توانستید کی‌ِیف را ترک کنید، می‌توانستید بگویید که نجات اوکراین مستلزم زنده ماندن رئیس جمهورش است. اما شما ولودیمیر، هیچ یک از این کارها را انجام ندادید و انتخاب کردید تا در کی‌یف و در بین مردم اوکراین بمانید درست مثل کاری که چرچیل در سال ۱۹۴۰ میلادی انجام داد و در لندن ماند. تصور می‌کنم که روح چرچیل همگام با شما شده است.

برگزاری رزمایش بزرگ و راهبردی روسیه و چین در نزدیکی مرزهای اوکراین

در حالیکه ماشین جنگی روسیه سرگرم نبرد با اوکراین است، وزارت دفاع روسیه سه شنبه شب به وقت تهران اعلام کرده که ارتش روسیه قصد دارد چندی دیگر رزمایش‌های راهبردی را در شرق این کشور برگزار کند.

به گزارش خبرگزاری‌ «آسوشیتدپرس» وزارت دفاع روسیه اعلام کرده که رزمایش «وستوک» از ۳۰ اوت تا ۵ سپتامبر (۸ تا ۱۴ شهریور) برگزار خواهد شد.

به نظر می‌رسد که روسیه قصد دارد این پیام را ارسال کند که با وجود جنگ پنج ماهه پرهزینه در اوکراین، همچنان بر دفاع از کل قلمرو خود متمرکز بوده و از نظر نظامی قادر به حفظ موقعیت خود است.

روزنامه «دیلی میل» نیز سه شنبه به وقت تهران در این باره نوشت، چین نیروها و تانک‌های خود را برای شرکت در این رزمایش در بحبوحه تشدید تنش‌ها بابت اوکراین به روسیه می فرستد.

در دوره‌های قبلی برگزاری این رزمایش که با حضور روسیه، چین و مغولستان برگزار شد، هم از نظر نظامی و تاکتیکی و هم به دلیل اهمیت ژئوپلیتیکی اهمیت ویژه‌ای داشت.

این رزمایش اتحاد راهبردی جدید بین روسیه و چین را تایید و این پیام بسیار روشنی را به غرب می‌رساند. مضمون این پیام این است که اگر ناتو بخواهد به آنها حمله کند یا در هر صورت وارد مناطق مورد علاقه روسیه و چین شود، پاسخ محور چین و روسیه بسیار سخت خواهد بود.

بر اساس این گزارش، ناتو در آن برهه اعلام کرده که رزمایش بزرگ روسیه را به دقت زیر نظر دارد.

«دایلان وایت» از مقام‌های ناتو دراین باره گفت: «نیروهای ناتو به تماشای داوطلبانه این رزمایش دعوت شده‌اند و این پیشنهاد در حال بررسی است. وستوک تمرکز روسیه را بر درگیری در مقیاس بزرگ نشان می‌دهد. این الگویی است که ما در طی چندین سال از روسیه شاهد بوده‌ایم.»

در رزمایش وستوک ۲۰۱۸، ۳۰۰ هزار نظامی، بیش از ۱۰۰۰ فروند هواپیما و دو ناوگان دریایی، و همه یگان‌های هوابرد حضور داشتند.

ترکیه: توافقنامه انتقال غلات بین روسیه و اوکراین 120 روزه است

«حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه شامگاه روز سه‌شنبه گفت که این کشور در تلاش پیشبرد طرحی برای انتقال امن غلات از اوکراین بوده و کشتی‌های غلات نیز در داخل بنادر اوکراین بازرسی خواهند شد.

وی که با شبکه خبری الجزیره مصاحبه می‌کرد، افزود: «نمایندگانی از ترکیه و سازمان ملل در جریان روند بازرسی کشتی‌ها در اوکراین حضور خواهند داشت».

وزیر دفاع ترکیه گفت: «اوکراینی‌ها کشتی‌ها را برای عبور از گذرگاه‌های امن و عاری از مین، راهنمایی خواهند کرد».

آکار گفت: «نمایندگانی از روسیه، اوکراین، ترکیه و سازمان ملل در راستای خارج کردن نخستین کشتی از بنادر اوکراین عمل می‌کنند».

وی ادامه داد: «توافق انتقال غلات 120 روز ادامه خواهد داشت و اگر کسی به آن اعتراض نکند، ادامه می‌یابد».

وزیر دفاع ترکیه گفت: «کشتی‌ةای حامل غلاتف از طریق دریای سیاه به صورت امن به سوی استانبول حرکت خواهند کرد».

پس از اینکه روسیه، اوکراین و سازمان ملل و ترکیه روز جمعه، توافقنامه ای برای صادرات غلات، مواد غذایی و کود شیمیایی از بنادر اوکراین امضا کردند، یوری واسکوف، معاون وزیر زیرساخت اوکراین به روزنامه «ایکانومیک تراس» گفت، کی‌یف قصد دارد تا حدود ۳ میلیون تن گندم و سایر محصولات کشاورزی را در هر ماه از طریق بنادر دریای سیاه صادر کند.

ارسال سامانه موشکی چندگانه به اوکراین توسط آلمان

«کریستین لامبرشت» وزیر دفاع آلمان روز سه‌شنبه اعلام کرد که اوکراین سه سامانه چندگانه راکت انداز «Mars-II» از این کشور دریافت کرده است.

وی که در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت که برلین بسته جدیدی از تسلیحات سنگین را به اوکراین ارسال کرده است. این بسته کمک‌های نظامی شامل چند سامانه راکتی چندگانه بوده که پیشتر آلمان قولش را به کی‌یف داده بود.

لامبرشت اضافه کرد: «سامانه‌های موشک انداز چندگانه Mars-II و سه سامانه هاویتزر PZH 2000 که پیشتر قول آن داده شوده بود، تحویل داده شد. ما به قولمان عمل کردیم».

بر اساس گفته رسانه‌های آلمان، دست کم سه سامانه Mars-II به اوکراین ارسال شده است.

سامانه Mars-II، نسخه اروپایی سامانه موشک انداز آمریکایی چندگانه MLRS است. این سامانه به طور مشترک توسط آلمان، فرانسه و ایتالیا توسعه یافته است.

بر اساس اعلام شرکت آلمانی KMW که یکی از شرکت‌های سازنده این سامانه است، Mars-II قادر به شلیک 12 موشک طی یک دقیقه و با برد 70 کیلومتری است.

رسانه‌ها گزارش داده‌اند که این سامانه قادر به شلیک موشک‌های هدایت شونده‌ای است که از سامانه GPS استفاده می‌کنند.

این در حالی است که «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شامگاه دوشنبه از تصویب کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین در اتحادیه اروپا به‌شدت انتقاد کرد.

زاخارووا با صدور بیانیه‌ای گفت اتحادیه اروپا در حالی که به ارسال سلاح به اوکراین ادامه می‌دهد، چشم خود را بر فساد کامل مقامات کی‌یف می‌بندد.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: اسکوچیچ مذاکرات آستانه دریاچه ارومیه استهبان محرم روسیه جنگ اوکراین اروپا آمریکا ناتو چین اسکوچیچ مذاکرات آستانه دریاچه ارومیه استهبان محرم اروپا در برابر اتحادیه اروپا اوکراینی ها روسیه و چین وزیر دفاع نخست وزیر کمبود گاز سه شنبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۸۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل

هم‌زمان با سالگرد فاجعه هسته‌ای چرنوبیل در سال ۱۹۸۶، رئیس‌جمهور اوکراین مدعی «تکرار» این فاجعه شد.

به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در پیام‌رسان تلگرام نوشت: «بزرگترین نیروگاه اتمی اروپا در حوالی زاپوریژیا برای هفتصد و هشتاد و پنجمین روز تحت کنترل روسیه است.»

طبق این پیامی که در تلگرام منتشر شده است، رئیس‌جمهور اوکراین مجددا از جامعه جهانی خواست تا فشاری علیه روسیه اعمال کند و این نیروگاه را به کنترل اوکراین دربیاورند.

ولودیمیر زلنسکی ادعا کرد: «تمامی ابزارهای هسته‌ای در اوکراین از حملات روسیه در امان هستند و این مسئله خود به تنهایی جهان را از یک فاجعه هسته‌ای جدید نجات می‌دهد.»

او در ادامه با اشاره به فاجعه چرنوبیل در ۳۸ سال پیش، نوشت: «ده‌ها هزار نفر به بهای سلامت و جان خود، از گسترش فاجعه چرنوبیل جلوگیری کردند و به زدودن پیامدهای وحشتناک آن در سال ۱۹۸۶ و در سال‌های پس از آن کمک کردند.»

فاجعه اتمی چرنوبیل، حادثه‌ای هسته‌ای بود که در ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ اتفاق افتاد؛ حادثه‌ای که در رآکتور هسته‌ای شماره ۴ نیروگاه چرنوبیل، در نزدیکی شهر پریپیات در شمال جمهوری سوسیالیستی اوکراین از اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی رخ داد.

روسیه و اوکراین مدتهاست یکدیگر را به حمله به نیروگاه اتمی زاپوریژیا متهم می‌کنند. برخلاف آنچه زلنسکی ادعا می‌کند، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه روز جمعه تاکید کرد ادامه حملات نیروهای مسلح اوکراین به نیروگاه اتمی زاپوریژیا می‌تواند منجر به «عواقب فاجعه‌بار» شود و هم‌چنین حملات مداوم نیروهای مسلح اوکراین به این نیروگاه هسته‌ای را «نگران‌کننده» خواند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه
  • زلنسکی باز هم ساز کمک کوک کرد
  • کمبود شدید سرباز در اوکراین/ ارسال مهمات غربی چاره کار نیست
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم
  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران
  • پنتاگون مخفیانه موشک‌های ATACMS به اوکراین داد
  • ادامه جنگ اوکراین در سایه تحریم و تهدید روسیه