Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد سال گذشته سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از این محل حدود 47 هزار میلیارد تومان بود.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از  رسانه مالیاتی ایران، رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور در نشست مشترک با اعضای شورای شهر تهران، از افزایش قابل توجه و سهم حدود 70 هزار میلیارد تومانی شهرداری‌ها از عوارض ارزش افزوده دریافتی در سال جاری خبر داد و گفت: سال گذشته سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از این محل حدود 47 هزار میلیارد تومان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


داود منظور، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، در نشست مشترک با اعضای شورای شهر تهران گزارشی از آخرین وضعیت عملکردی نظام مالیاتی، دستاورد‌های حاصله و برنامه‌های در حال اجرا ارایه کرد. وی با بیان اینکه درآمد‌های مالیاتی پیش بینی شده در بودجه سال جاری، رقمی معادل 454 هزار میلیارد تومان است، گفت: این میزان درآمد مالیاتی رشد حدود 61 درصدی نسبت به بودجه مصوب سال گذشته و رشد حدود 50 درصدی نسبت به عملکرد سال گذشته را نشان می‌دهد.
 معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان داشت: در چهار ماهه نخست امسال، رقمی معادل 20 هزار میلیارد تومان عوارض وصول شده که به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها اختصاص می‌یابد و پیش بینی می‌شود تا پایان امسال، در مجموع حدود 70 هزار میلیارد تومان عوارض وصولی به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های سراسر کشور واریز شود.
  منظور، در صحن رسمی شورای شهر تهران، اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان را یکی از محور‌های مهم برنامه هوشمندسازی نظام مالیاتی و از برنامه‌های تحولی در دولت مردمی سیزدهم عنوان کرد و گفت: سامانه مودیان هم اکنون آماده بهره برداری است و به زودی مودیان مالیاتی برای اجرای فراگیر این قانون فراخوان خواهند شد.
وی تصریح کرد: با اجرای این قانون، فعالان اقتصادی باید از پایانه‌های فروشگاهی استفاده کرده و یا صندوق‌های فروش خود را به نرم افزار و سخت افزار استاندارد و مورد تایید سازمان تجهیز نموده و نسبت به صدور صورتحساب الکترونیکی اقدام نمایند. این صورتحساب‌ها در کارپوشه مودیان ثبت و ذخیره خواهد شد و در نهایت مبنای محاسبه مالیات عملکرد و مالیات بر ارزش افزوده قرار خواهد گرفت.
منظور، همچنین در این نشست، به دو تکلیف مهم سازمان امور مالیاتی کشور اشاره کرد و گفت: اجرای قانون مالیات بر خانه‌های لوکس و خانه‌های خالی، مستلزم همکاری هرچه بیشتر شهرداری‌ها و وزارت راه و شهرسازی است.
 وی در بخشی از سخنان خود از رئیس شورای شهر تهران خواست تا به عنوان هماهنگ کننده سیاست‌ها در حوزه کلان شهرها، زمینه‌ای را فراهم نماید تا شهرداری‌ها اطلاعات دقیق خانه‌ها و باغ ویلا‌های گران قیمت را در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار دهند.
 رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه سخنان خود پیشنهاداتی را جهت اجرا مطرح کرد و گفت: ارسال اطلاعات برخط اراضی بایر، ارسال برخط اطلاعات پروانه‌های ساختمانی و پایان کار، نام گذاری طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی و نصب تابلو حول محور مالیات در راستای توسعه فرهنگ مالیاتی، مشارکت در تدوین پیش نویس اصلاح قانون مالیات‌ها در زمینه املاک، مستغلات و خانه‌های خالی و واگذاری آن به شهرداری‌ها در راستای سند تحول دولت مردمی، ارسال اطلاعات واحد‌های مسکونی تجاری، ویلا و باغ ویلا به سازمان امور مالیاتی به منظور شناسایی خانه‌های لوکس و نهایتا افزایش تعامل و همکاری بیشتر بین اعضای کمیسیون املاک موضوع ماده 64 قانون مالیات‌های مستقیم و تسهیل امور سازمان امور مالیاتی در زمینه تعیین ارزش معاملاتی املاک، از جمله مواردی است که پیشنهاد می‌شود با مشارکت و همکاری موثر شورای شهر تهران به نتیجه برسد.
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران نیز در این نشست، با بیان اینکه مالیات بر ارزش افزوده نقش مهمی در توسعه پایدار شهری دارد، خاطرنشان کرد: بودجه‌ای که در قالب عوارض وصولی از محل اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها و دهیاری‌های سراسر کشور تخصیص می‌یابد، بسیار گره گشاست و باید به سمتی برویم که سهم شهرداری‌ها از این محل افزایش یابد.
  رئیس شورای شهر تهران همچنین خواستار تشکیل کمیته‌های تخصصی مشترک در شورای شهر تهران برای ورود به مسایل و مباحث و کمک به تصمیم سازی‌ها و تصمیم گیری‌ها در حوزه‌های کلان اقتصاد شد و گفت: با توجه به اینکه شهرداری‌ها از محل عوارض ارزش افزوده تامین مالی می‌شوند، لازم است تعامل و همکاری قابل قبولی با سازمان امور مالیاتی کشور داشته باشند و تجربیات خود را در جهت اجرای هر چه مطلوبتر قوانین جدید به اشتراک بگذارند.
 گفتنی است در خاتمه این نشست، تنی چند از اعضای شورای شهر تهران، سوالات و پیشنهادات خود در زمینه موضوعات مختلف مالیاتی را مطرح نموده و رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور به این موضوعات پاسخ داد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شهرداری ها رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور شهرداری ها و دهیاری ها هزار میلیارد تومان شورای شهر تهران قانون مالیات ارزش افزوده سال گذشته خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۸۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز، ایرادات شورای نگهبان در چند ماده از طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را رفع و تصویب کردند.

ماده (۱۹) به شرح زیر اصلاح شد:

ماده ۱۹- ماده (۷۶) قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر اصلاح می‌شود:

ماده ۷۶- عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون در صورتی که مشمول ماده (۷۷) این قانون شود، مشمول مالیات نمی‌باشد. این معافیت در خصوص اشخاصی که به حکم تبصره‌های (۲) و (۴) ماده (۷۷) مشمول آن ماده نشده‌اند، نیز جاری است.

ماده (۲۰) و تبصره‌های آن به شرح زیر اصلاح شد:

ماده ۲۰- عنوان تبصره ماده (۹۳) به تبصره (۱) اصلاح و هشت تبصره به عنوان تبصره‌های (۲) تا (۹) به ماده (۹۳) قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر به این ماده الحاق می‌شود:

تبصره ۲- درآمدهایی که مشمول مالیات موضوع این ماده می‌شوند، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه موضوع فصل اول باب سوم و مالیات بر درآمد اتفاقی موضوع فصل ششم باب سوم این قانون نمی‌شوند.

تبصره ۳- پس از استقرار بستر اجرایی موضوع ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون متعلق به اشخاص موضوع این فصل و مرتبط با فعالیت شغلی آنها، مشمول مالیات موضوع این فصل می‌شود. در صورتی که تاریخ تملک دارایی‌های مذکور پیش از استقرار بستر اجرایی باشد، صرفاً تا چهار سال پس از استقرار بستر اجرایی، اولین انتقال آن‌ها مشمول مالیات موضوع این فصل نمی‌شوند.

تبصره ۴- در صورتی که دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون، مرتبط با فعالیت شغلی صاحبان مشاغل موضوع این فصل نباشند، عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های مذکور، مشمول مالیات موضوع فصل اول باب سوم این قانون می‌شود.

تبصره ۵- ارزش روز حق واگذاری محل که فاقد صورتحساب الکترونیکی خرید است به موجب آئین‌نامه‌ای تعیین می‌شود که حداکثر ظرف یک سال پس از لازم‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد. تعیین ارزش روز حق واگذاری محل در آئین‌نامه مذکور بر اساس مواردی از قبیل اظهار مؤدی، تغییرات شاخص قیمت مصرف‌کننده در طول دوره تملک و ارزش روز دارایی موضوع ماده (۶۴) این قانون است. حکم این تبصره در خصوص تعیین ارزش روز حق واگذاری محل که به صورت بلاعوض یا به صورت ارث تملک شده نیز جاری است.

تبصره ۶- از مجموع عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون در صورتی که دوره تملک آن بیش از ۲ سال باشد، پس از کسر عایدی ناشی از تورم موضوع تبصره (۱۰) ماده (۱۰۵) این قانون، تا آستانه ده برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون کسر می‌شود و مازاد آن با رعایت مقررات این ماده مشمول مالیات می‌شود. اشخاص موضوع این فصل صرفاً در یک سال از هر پنج سال، می‌توانند از این معافیت استفاده کنند.

تبصره ۷- حکم تبصره‌های (۹) تا (۱۲) ماده (۱۰۵) این قانون، با رعایت مقررات این فصل، در خصوص صاحبان مشاغل موضوع این فصل جاری است.

تبصره ۸- مجموع درآمد اشخاص غیرتجاری، حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بندهای (۳) و (۴) ماده (۴۶) این قانون که مطابق مفاد فصل اول باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم محاسبه شده است، در هر پنج سال تا سقف ۵ برابر معافیت موضوع ماده (۱۰۱) این قانون مشمول مالیات نخواهد بود و مازاد بر آستانه فوق، مشمول مالیات موضوع این فصل می‌شود.

تبصره ۹- آئین‌نامه اجرایی این ماده حداکثر یک سال پس از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

ماده ۲۱- در تبصره (۱) ماده (۱۰۵) قانون مالیات‌های مستقیم عبارت «غیرتجاری» حذف و ۷ تبصره به‌عنوان تبصره‌های (۸) تا (۱۴) به ماده مذکور به شرح زیر الحاق می‌شود:

«تبصره ۸- پس از استقرار بستر اجرایی موضوع ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون مشمول استثنای صدر این ماده نمی‌شود و عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های مذکور، مشمول مالیات موضوع این فصل می‌شود. در صورتی که تاریخ تملک دارایی‌های مذکور پیش از استقرار بستر اجرایی باشد، صرفاً تا چهار سال پس از استقرار بستر اجرایی، اولین انتقال آن‌ها مشمول مالیات موضوع این فصل نمی‌شوند.

تبصره ۹- در صورت عدم وجود صورتحساب الکترونیکی خرید دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون متعلق به اشخاص موضوع این فصل که بر اساس اسناد رسمی، تاریخ تملک آن‌ها پیش از استقرار بستر اجرایی باشد، «تاریخ تملک» دارایی، تاریخ درج شده در سند مذکور است و در صورتی که از طریق اسناد عادی معامله باشد، تاریخ تملک، تاریخ استقرار بستر اجرایی است. همچنین حسب مورد ارزش روز دارایی موضوع تبصره (۱) ماده (۴۸) این قانون در زمان استقرار بستر اجرایی، قیمت خرید دارایی‌های مذکور محسوب می‌شود.‌

تبصره ۱۰- در محاسبه عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون، عایدی ناشی از تورم از کل عایدی سرمایه کسر می‌شود. عایدی ناشی از تورم عبارت است از مازاد «قیمت خرید تعدیل شده» از «قیمت خرید». در خصوص دارایی‌های موضوع این تبصره، در صورتی که قیمت خرید تعدیل شده بیشتر از قیمت فروش باشد، زیان حاصل از انتقال دارایی مذکور قابل استهلاک نخواهد بود.

تبصره ۱۱- در صورتی که دوره تملک دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون متعلق به اشخاص موضوع این فصل، ۲ سال یا کمتر از ۲ سال باشد، در محاسبه عایدی سرمایه آن حکم تبصره (۱۰) این ماده لحاظ نمی‌شود. شرط دوره تملک بیش از ۲ سال مذکور در این تبصره، می‌تواند در هر پنج سال صرفاً برای یک دارایی رعایت نشود.

تبصره ۱۲- در خصوص اشخاص موضوع این ماده که بدون لحاظ عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های‎ موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون، زیان‌ده هستند، در صورتی که دوره تملک دارایی‌های مذکور دو سال یا بیشتر باشد، عایدی مذکور با سایر درآمدهای مشمول مالیات این اشخاص جمع می‌شود و در غیر این صورت اگر دوره تملک دارایی‌های مذکور کمتر از دو سال باشد، صرفاً یک‌سوم از عایدی مذکور با سایر درآمدهای مشمول مالیات این اشخاص جمع می‌شود و مابقی عایدی حسب مورد با نرخ‌های مربوط مشمول مالیات می‌باشد.

تبصره ۱۳- در صورتی که دارایی‌های موضوع بند (۱) ماده (۴۶) این قانون مرتبط با فعالیت اشخاص موضوع این فصل نباشد، در محاسبه عایدی سرمایه آن حکم تبصره (۱۰) این ماده لحاظ نمی‌شود.

تبصره ۱۴- آئین‌نامه اجرایی این ماده حداکثر یک سال پس از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

ماده ۲۲- در ماده (۱۱۹) قانون مالیات‌های مستقیم، عبارت «در هر سال، مجموع» به ابتدای این ماده الحاق و عبارت «به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱)» به عبارت «برای اشخاص غیرتجاری، با لحاظ مفاد مواد (۱۲۴) و (۱۲۶) به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱) این قانون و برای اشخاص تجاری، به ترتیب در خصوص اشخاص حقیقی و حقوقی به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱) و (۱۰۵)» اصلاح می‌شود. همچنین یک تبصره به شرح زیر به این ماده الحاق می‌شود:

تبصره -سازمان موظف است مجموع درآمدهای موضوع این فصل متعلق به هر شخص غیرتجاری را برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال نماید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهلت ارائه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده در لرستان تمدید شد
  • پرداخت ۱۲ هزارمیلیارد ریال عوارض ارزش افزوده در آذربایجان غربی
  • مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲
  • ۱۰ هزار خانه خالی در پرند به سازمان امور مالیاتی معرفی شد
  • بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال عوارض ارزش‌افزوده در آذربایجان‌غربی پرداخت شد
  • سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد
  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • ارزش افزوده در شهرهای کوچک ناچیز است و باید این قانون اصلاح شود
  • پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ jk گل محمدی در خراسان رضوی
  • ثبت ۲۹ هزار سوت زنی فرار مالیاتی فقط برای پزشکان