Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، دهمین دوره اجلاس رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور که پس از یک وقفه ده ساله و با حضور نمایندگانی از ۶۰ کشور جهان از یکم تا 6 مرداد ماه در تهران برگزار شده است، بعدظهر امروز (5 مرداد ماه) میزبان علیرضا زاکانی، شهردار تهران بود.

زاکانی در پنجمین روز از برگزاری دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی کشورمان طی سخنانی گفت: به همت برخی از سفرا و برخی از سربازان جبهه فرهنگی نظام در خارج از کشور از گذشته تا به امروز پیمان خواهرخواندگی تهران با شهرهایی چون پاریس، پرتوریا، دوشنبه، هاوانا، استانبول، بغداد، پکن، کابل و مسکو امضا شده است اما شهرهای بزرگ دیگری هستند که این امکان را دارند به واسطه قرابت‌های متعدد فرهنگی این تعاملات بیشتر و در سایه این تبلیغات که از منفعت معنوی تا خیرات مالی برخوردارند، با تهران و شهرهای مهم دیگری در جهان در ارتباط بیشتری باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: رایزنان فرهنگی ایران، پرچمدارن انقلابی هستند که اساس آن ماهیت فرهنگی داشته داشته و پویایی و اثرگذاری در سطح وسیع جزو شاخصه‌های هویتی آن است. بر حسب همین باید گفت نمایندگان این نظام و انقلاب مسئولیت بزرگی دارند که امید است به همت و فعالیت‌های میدانی پرچم در دستان این سربازان فرهنگی برافزاشته‌تر از پیش باشد.

شهردار تهران جریان‌سازی را یکی از مولفه‌های درونی انقلاب اسلامی برشمرد و ادامه داد: به دنبال این محوریت‌گرایی در مدیریت شهری کلانشهر تهران گفتمان خدمت و پیشرفت را سرلوحه خود قرار دادیم تا آنچه برای تحقق اهداف و توفیقات انقلاب اسلامی نیاز است از ورای این سیاست به آن بپردازیم.

وی ادامه داد: در صادرات فرهنگی که جنبه‌های مادی و معنوی دارد ما بر خلاف توفیقاتی که در عرصه سیاسی داشتیم چندان پیشتاز نبوده‌ایم. البته این مسئله تا حدود زیادی تحت تاثیر تلاش‌های شبکه‌ها مخالف و برنامه‌های جریانات معاند بوده تا شعارهای بلند انقلاب اسلامی در حد شعار باقی بمانند و ارایه الگوی عملی در این حوزه چندان نمود و بروز نداشته باشد.

زاکانی بر برشمردن ظرفیت‌های تهران و با احصاء امکانات و تحولات آن اظهار کرد: به زعم بسیاری تهران را نه یک شهر که باید در اندازه‌های یک کشور دید. تهران با ده میلیون سکنه و میزبانی از ذخایر فرهنگی بزرگ کشور و جهان اسلام جاذبه‌های بسیاری برای مهاجرت و یا مسافرت بسیاری از دوستداران و علاقه مندان به ایران دارد. هرچند تهران به دلیل گسترش بدون برنامه آن از شرق و غرب و تناقض هوتی آن با معماری فعلی و بسیاری دیگر از مسائل نیاز به یک تحول دارد تا شعار واقعی «خدمت، مشارکت و پیشرفت» در قبال این شهر تاریخی و فرهنگی صدق کند.

وی با اشاره به برنامه‌های شهرداری در معرفی تهران به عنوان یک الگویی شهری گفت: برای آن که تهران را در یک تحول کالبدی تبدیل به موجودیت جدید کنیم با جلب نظرات کارشناسان و خبرگان چشم‌انداز 10 ساله‌ای تدوین شده است تا با توانایی‌ها و مختصات فعلی با تغییرات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری لازم بر اساس نیاز این شهر را به یک مدل یا نمونه لااقل در جمع کشورهای اسلامی تبدیل کنیم.

برای همین کلان‌پروژه‌های متعددی چون بومی‌سازی 335 ایستگاه مترو را مد نظر قرار دایدم. هر چند هم‌اکنون تنها 143 ایستگاه فعال هستند و به پذیرش مسافر می‌پردازند. ما تلاش خود را شروع کرده‌ایم تا ضمن فراهم کردن اسباب آرامش حداکثری شهروندان و مدیریت اسکان بیش از یک میلیون ساکن بدون سرپناه، شهر را برای ترویج فعالیت‌های بین‌المللی و صادرات محولات فرهنگی برای مخاطبانی در خارج از کشور فراهم نماییم.

زاکانی افزود: بر حسب همین تعاریف و بدنبال تاسیس همین زیرساخت‌ها امروز ده‌ها هزار متر از اراضی تحت تملک شهرداری را در اختیار دانشگاه قرار دادیم تا نه در حومه شهر که در داخل تهران پارک فناوری دایر کند و برای خود و کشور افتخارآفرین باشند.

شهردار تهران در پایان سخنان خود، اظهار کرد: موفقیت‌های یک کشور فراتر از برقراری مناسبات سیاسی با دولت‌ها در دیپلماسی عمومی (اعم از همکاری‌های مشترک فرهنگی و هنری و بین‌شهری) تعریف شده است و آنچه با آمدن و رفتن یک دولت همچنان پابرجاست، مروادات و تعاملاتی است که ملت‌ها با زبانی غیر از زبان پرتکلف دیپلماتیک است.

گفتنی است، در پایان این مراسم رایزنان فرهنگی ایران منجمله نمایندگی فرهنگی ایران در داکا دیدگاه‌های خود در عرصه همکاری‌های مشترک شهرداری تهران و شهرداران موفق در عرصه بین‌المللی را بیان کردند.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: زاکانی رایزنان فرهنگی رایزنان فرهنگی فرهنگی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۹۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم

مسلم شجاعی؛ مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویداد‌ها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشور‌های همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و... که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشور‌ها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و ادامه داد: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشور‌هایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشور‌های عرب و فرهیختگان کشور‌های فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تور‌های گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت: امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدید‌ها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تور‌های گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و... را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • بیش از ۱۷ هزار سالمند نیازمند، تحت پوشش مراکز نیکوکاری
  • خط ریلی زاهدان-کویته نیازمند تبدیل تفاهم‌نامه به قرارداد عملیاتی
  • اهدای ۴۴۰۹ سری جهیزیه به نوعروسان هرمزگانی
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ‌التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • هفته فرهنگی شهرستان زرندیه
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • حماسه وعده صادق بیش از هر حماسه دیگری نیازمند روایت فتح است