Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-02@00:29:15 GMT

سرقتی از موزه‌ها نداشتیم!

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۰۰۳۰۴

سرقتی از موزه‌ها نداشتیم!

آفتاب‌‌نیوز :

مرتضی ادیب‌زاده، در پی گزارش رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ درباره دستگیری یک سارق اشیاء تاریخی از موزه و کشف ۱۳ شئ (احتمالا) ایلامی، با رد چنین سرقتی گفت: تا کنون گزارشی از سرقت اموال و آثار موزه‌های تحت نظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نداشتیم. این درحالی است که موزه‌ها درصورت کمبود اموال یا سرقت آثار، همان روز به اداره کل موزه‌ها گزارش می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لازم است درباره اظهارات پلیس و همچنین اعترافات منسوب به سارق موزه، بررسی‌های لازم انجام شود.

او درباره اظهارات پلیس که اشیاء کشف شده از سارق را به دوره ایلامی متعلق دانسته است، گفت: کارشناسان ما هنوز اموال مکشوفه را ندیده‌اند. پس از بررسی دقیق‌تر، نتیجه را می‌توان اعلام کرد.

سرهنگ جلیل موقوفه‌ای ـ رییس پلیس پیشگیری تهران بزرگ ـ چهارم مردادماه ۱۴۰۱ در جریان تشریح برخی از ماموریت‌های پلیس، به ماجرای کشف ۱۳قطعه عتیقه مربوط به دوره ایلامیان پرداخت و گفت: تیمی از ماموران کلانتری مهرآباد درحال گشت‌زنی در حوزه استحفاظی خود بودند که به فردی با یک کوله‌پشتی مشکی رنگ مشکوک شده و رفتار او را تحت نظر قرار دادند. این فرد که در کنار یک خودرو پارک شده ایستاده بود به محضِ مشاهده ماموران، سراسیمه محل را ترک کرد که به همین دلیل تعقیب و گریزی میان این فرد و ماموران آغاز شده و درنهایت متهم دستگیر و به مقر انتظامی منتقل شد.

او با بیان این‌که در بررسی‌های اولیه از داخل کوله پشتی متهم، ۱۳ قطعه از انواع مختلف آثار تاریخی کشف و ضبط شد، افزود: متهم در تحقیقات اولیه به جرم خود مبنی بر سرقت آثار تاریخی از موزه اعتراف کرد و در این باره گفت که قصد فروش این آثار را در شهر تهران داشته است. در همین راستا نیز برای متهم پرونده قضائی تشکیل و به مرجع قضائی معرفی شد.

به گفته سرهنگ موقوفه‌ای، کارشناسان، آثار تاریخی کشف شده را مرتبط با دوره ایلامیان تشخیص دادند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سرقت موزه اشیا تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۰۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی

در تفاهم‌نامه‌ای بین مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور و سازمان میراث فرهنگی تلنگانه قرار شده است آثار موزه باستان‌شناسی حیدرآباد احیا خواهد شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، موزه باستان‌شناسی حیدرآباد با امضای تفاهمنامه‌ای بین سازمان میراث فرهنگی تلنگانه و مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دهلی، جانی دوباره خواهد گرفت. این تفاهمنامه در حضور خانم شایلاجا رامایر قائم‌ مقام وزیر جوانان و گردشگری ایالت تلنگانه، خانم باهارتی هولیکاری، مدیر سازمان میراث فرهنگی و دکتر مهدی خواجه پیری، رئیس مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، به امضا رسید.

موزه باستان‌شناسی حیدرآباد با بیش از 30 هزار اثر نفیس، از جمله نسخه‌های خطی بی‌نظیر، نقشه‌های کهن، کتیبه‌ها، سکه‌ها، مینیاتورها و اسناد، گنجینه‌ای بی‌مانند از تاریخ و فرهنگ را در خود جای داده است. این موزه تحت برنامه‌ای جامع، توسط مرکز بین المللی میکروفیلم نور و کارشناسانی از ایران مرمت، فهرست‌نویسی و دیجیتال‌سازی خواهد شد.

مجموعه کم‌نظیر آثار موزه حیدرآباد، که شامل بزرگترین مجموعه سکه‌های جهان و همچنین مومیایی 2500 ساله شاهزاده نایشو از مصر می‌شود، حکایت‌گر دوره‌ های مختلف تاریخی از جمله مغول، بهمنی و تغلق است. این گنجینه گرانبها، یادگار آخرین نظام حیدرآباد، میر عثمان علی‌خان بود و برای حفظ و نگهداری به سازمان میراث فرهنگی تلنگانه سپرده شده است.

مرکز میکروفیلم نور پیش از این با 51 کتابخانه در هند همکاری داشته و پروژه‌های مرمت، بازسازی، دیجیتال‌سازی و فهرست‌نویسی را با موفقیت به انجام رسانده است.

بزرگترین شاعر شیعی کشمیر

خواجه‌پیری، رئیس مرکز میکروفیلم نور، در این مراسم گفت: امضای این تفاهمنامه، نویدبخش همکاری‌های ارزشمند بین ایران و هند در زمینه حفظ و احیای میراث فرهنگی مشترک دو کشور است. بدون شک، تبادل دانش و تخصص در این زمینه، به حفظ گنجینه‌های زبان فارسی برای نسل‌های آینده کمک خواهد کرد.

مرکز میکروفیلم نور، در راستای حفظ و نگهداری اسناد تاریخی ارزشمند، دو پروژه بزرگ دیجیتال‌سازی را در حال حاضر در دست دارد. این پروژه‌ها شامل 33 میلیون‌ سند فارسی از موسسه تحقیقاتی آرشیو تلنگانه و مجموعه دو هزار نسخ خطی فارسی و عربی انجمن ترقی اردو می‌شود. تاکنون، سه میلیون و 600 هزار سند از آرشیو تلنگانه دیجیتال‌سازی شده و 412 هزار سند نیز مرمت و 26 جلد فهرست از آن به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • این افراد می‌‎توانند رایگان از اماکن تاریخی کرمانشاه بازدید کنند
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • خرید بلیت موزه‌های مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران اینترنتی شد
  • کشف وسایل نقلیه سرقتی در مراغه
  • بازدید رایگان از موزه‌های سیستان و بلوچستان ویژه معلمان و اساتید
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی