Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@19:47:00 GMT

کاش مسئولان ما شجاعت «آقاخسرو» را داشتند

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۰۲۷۶۵

کاش مسئولان ما شجاعت «آقاخسرو» را داشتند

نویسنده «جانستان کابلستان» افزود: واقعیت این است که نوشتن این کتاب شخصیت جدیدی از او برای من ساخت، من درباره ترک ایشان صحبت نمی‌کنم بلکه این کتاب موجب شد به آقاخسرو جور دیگری نگاه کنم. من از کسانی بودم که می‌گفتم کتاب را به اسم خودتان چاپ نکنید، به داستان تبدیلش کنید، خودتان در روایت وجود نداشته باشید، شاید برایتان مشکلاتی پیش بیاید، روایت را تخیلی بنویسید ولی گفتند من معامله‌ای دارم و سود و زیانش هم با خودم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن لحظه، خسرو باباخانی برای من تغییر بزرگی کرد.
امیرخانی با اشاره به ادبیات مسئله‌محور خاطرنشان کرد: چرا مردم به رسانه‌های داخلی اقبال نشان نمی‌دهند؟ چون رسانه‌ها دنبال پرسش‌های مردم نیستند. مردم گرفتار افزایش اجاره‌ها هستند و تلویزیون درباره موضوع دیگری حرف می‌زند، این یعنی به مسائل مردم نمی‌پردازد.
او با تأکید بر اینکه کار سخت نویسنده، پیدا کردن پرسش است، عنوان کرد: خسرو باباخانی توانست به خوبی پرسش را پیدا و خودش را افشا کند، افشاگری در ادبیات ما یک فن است. ادبیات عرفانی ما مملو از اعترافات است و نقطه شروع عرفان یعنی خودت را در پایین‌ترین جایگاه ببینی، در ادبیات معاصرمان نسبت به ادبیات جهانی، افشاگری کم داریم مثلاً مرحوم جلال آل‌احمد، اعترافات دقیقی درباره نگاه سیاسی‌اش دارد اما در «سنگی بر گوری» مسئله شخصی نازایی را مطرح می‌کند و اینجا با یک رنج انسانی مواجهیم. این رنج انسانی او خودخواسته نیست و تصادفی است ولی رنج خسرو باباخانی، خودخواسته است، بنابراین موضوع کتاب «ویولون‌زن روی پل» مهم است.
او ادامه داد: نویسنده‌ای که مستندنگاری می‌کند موجب توسعه کشور می‌شود. پرسش‌ها باید آینده‌نگر باشد و اگر قرار است بدانید در آینده قرار است چه بکنید باید مستندنگاری کنید ،کاش مسئولان ما با همین نگاه، شجاعت و صداقت می‌توانستند درباره خودشان مستندنگاری کنند، آن وقت خیلی از مسائل در کشورمان تغییر می‌کرد. 
به باور امیرخانی، توسعه انجام نمی‌شود مگر اینکه بتوانیم صادقانه روایتگر کارهایمان باشیم تا بتوانیم آینده را بسازیم، این کتاب دارد درد گروه زیادی را مستندنگاری می‌کند، آیا درباره دیگر مسائل و دردها هم این قدر شفاف مستندنگاری می‌کنیم!؟ 
او با بیان اینکه بسیاری از پرونده‌های مهم کشور ما مستندنگاری ندارند، توضیح داد: موضوعات مهمی مثل ملی شدن صنعت نفت و مشروطیت مستندنگاری ندارند، ما آنچه را از دادگاه لاهه می‌دانیم که خبرنگاران غربی برایمان نوشته‌اند چون مرحوم مصدق در این باره مستندنگاری ندارد. امروز پرونده هسته‌ای ایران، مستندنگاری شخصی ندارد. من با چند نفر از مسئولان مستقیم پرونده هسته‌ای صحبت کردم و گفتند کسانی هستند که در این باره می‌نویسند در حالی که مستندنگاری یک اتفاق شخصی است و خودشان باید بنویسند. اگر چنین نکنند، آیندگان نمی‌توانند در این باره قضاوت کنند. به گفته این نویسنده، از این منظر و با نگاه توسعه‌ای «ویولون‌زن روی پل» اثر مهمی است.

خبرنگار: کهندل

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رضا امیرخانی خسرو باباخانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۲۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکمرانی رسانه را جدی بگیریم

به گزارش همشهری آنلاین، ‌محمدصادق کوشکی؛ استاد دانشگاه تهران در روزنامه همشهری نوشت، یکی از مهم‌ترین و جدی‌ترین ارکان حکمرانی در قرن بیست‌ویکم، حکمرانی در عرصه رسانه است. هرچند اهمیت رسانه در ۵۰سال گذشته همواره مطرح بوده، در قرن حاضر حکمرانی در عرصه رسانه به جدی‌ترین نماد آن بدل‌ شده؛ چراکه بر ذهن، دل و جان شهروندان حکومت کرده و عمیق‌ترین نوع حکمرانی است. از این‌رو، آن حکومتی در رسیدن و به‌حرکت‌درآوردن جامعه برای نیل به اهداف موفق‌تر است که حکمرانی‌اش بر دل و جان مردم مسلط باشد؛ و حاکمیت رسانه‌ای، ابزار آن به‌شمار می‌رود.
با این مقدمه و با نگاهی به سازوکارهای داخلی، خواهیم دید که حکمرانی از طریق رسانه چندان جدی گرفته نمی‌شود؛ به تعبیری، رسانه در ایران همچنان به‌عنوان امری حاشیه‌ای و در درجه دوم و سوم قرار دارد. این درحالی است که حکمرانی مطلوب در قرن حاضر با به‌کارگیری رسانه محقق می‌شود. به همین‌خاطر است که فضای مجازی به‌عنوان ابزاری در جهت حکمرانی دشمن بر ذهن، جان و زبان شهروندان ماست. اگرچه مردم ما در ایران زندگی ‌می‌کنند و تابع جمهوری اسلامی هستند، ذهن و روان برخی از آنها تابعی است از حکمرانی دشمنان ایران.
با ادامه این روند، ما در امر حکمرانی با نواقص فاحشی روبه‌رو شده‌ایم. عدم‌درک این موضوع که رسانه رکن اساسی و مهم حکمرانی است باعث شده نتیجه اقدامات به ثمر نشانده شده مدیران ما و کارهای مثبت آنان، بین مخاطبان به شکل مناسب و درخور، انعکاس پیدا نکند و در ذهن آنان جا نگیرد؛ چراکه حکمرانی مسلط بر ذهن مردم در اختیار دشمنان‌مان است.
لذا تلاش‌های مسئولان و گشایش‌های ایجادشده آنان در زندگی مردم دیده و لمس نمی‌شود؛ به‌عبارت دیگر، مردم از امکانات و ثمرات به‌عمل‌آمده استفاده می‌کنند و بهره‌مند می‌شوند اما باز هم ناراضی‌اند و احساس یأس می‌کنند. در نتیجه با اینکه زندگی در ایران با توجه به شاخصه‌های رفاهی مثل سایر نقاط دنیاست و از آنها پایین‌تر نیست، مردم خود را در شرایطی پست‌تر از سایر مردم جهان، حتی مردمان کشورهای همسایه می‌پندارند و جامعه‌شان را سیاه‌ترین جامعه تلقی می‌کنند. اگرچه واقعیت اینچنین نیست، در ذهن آنان این وضعیت و تصویر نقش بسته است. این نتیجه تفکری است که همچنان از دهه‌های گذشته نشأت گرفته و رسانه را امری حاشیه‌ای می‌داند. علاوه‌بر این موضوع، بیان مسئولان ما همچنان به سبک و سیاق دهه‌های قبلی است. رهبر معظم انقلاب چندی پیش تصریح کردند که موضوع اطلاع‌رسانی دولت ضعیف است. این موضوع تنها محدود به دولت هم نمی‌شود و سایر عرصه‌های اجرایی را نیز دربرمی‌گیرد؛ چراکه هنوز رسانه به شکلی که باید، درک نشده و وقتی سخن از حکمرانی رسانه می‌شود گمان این است که باید به‌وسیله تبلیغات شهری، ساخت یک سد یا تأسیس یک نیروگاه را مخابره کنند.
افزون بر این، هنوز برخی از مسئولان متوجه نشده‌اند که نباید اجازه دهند دشمنان از طریق رسانه بر مردم‌ حکومت کنند؛ لذا شاهدیم که هنوز این موضوع قطعی تلقی نشده که نباید بگذارند فضاهایی چون تلگرام و اینستاگرام و در کل فضای مجازی رایج کشور، به شکلی که دشمنان ما می‌خواهند کنترل شود!
در کشور هنوز بعضی مسئولان مخالف بسترهای مجازی ایرانی هستند و چشم امیدشان به فضای مجازی برآمده از دشمن است.
کنگره آمریکا برنامه تیک‌تاک را به سلاخ‌خانه برده؛ چراکه به‌خوبی موضوع حکمرانی رسانه را درک کرده‌ است اما در جامعه ما شورای‌عالی فضای مجازی تصویب می‌کند که اینستاگرام و هر پلتفرم خارجی دیگری می‌تواند در پوسته ایرانی به فعالیت خود ادامه دهد. تداوم این وضعیت به این معناست که اگر مسئولان ما برترین خدمات را هم به مردم ارائه دهند باز هم مردم احساس یأس و ناامیدی دارند.

کد خبر 848302 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها رسانه - خبرگزاری رسانه - رادیو رسانه - سواد رسانه‌ای رسانه‌ ایرانی چندرسانه‌ای - همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • کتابی پر ازجاهای خالی!
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت