Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، جشن سالگرد ثبت جهانی هورامان حدود ساعت ۱۰ چهارشنبه‌شب آغاز شد و تا ساعاتی از بامداد پنجشنبه ادامه داشت که در بخش‌های مختلف آن موسیقی و فرهنگ مردم این منطقه به اجرا و نمایش درآمد و نورافشانی، پخش آهنگ‌های هورامی و تشویق‌های پیاپی حضار فضایی شاد و مفرح را ایجاد کرده بود.

مراسم با پخش تصاویری از منطقه هورامان آغاز شد که در پس زمینه آن هم موسیقی خاص این منطقه (سیاچمانه) به گوش می‌رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه چند آهنگ هورامی به خوانندگی سیروان خالدی و ساز نی نریمان ادوایی برای حضار اجرا شد و کلثوم عثمانور یکی از شعرای زن هورامی زبان هم پشت تریبون حاضر شد و چند قطعه شعر را قرائت کرد.

علاوه بر این، وسیم حسینی، شوکت مولودی و سعدی احمدی نیز از دیگر خوانندگان محلی هورامان به اجرای آهنگ‌ هورامی برای حضار پرداختند و در بخش‌هایی دیگر از این مراسم، هلپرکی سه جار (نوعی رقص محلی) اجرا شد که فضایی بانشاط و مفرح را ایجاد کرد.

یکی دیگر از قسمت‌های این جشن، رونمایی از لوح ثبت جهانی هورامان بود که توسط مسوولان حاضر در مراسم انجام شد.

میراث ملموس و ناملموس هورامان متمایز از سایر نقاط جهان است

چند نفر از مسوولان استانی هم در این مراسم سخنرانی کردند که ابتدا مدیرکل میراث فرهنگی کردستان به عنوان میزبان این برنامه پشت تریبون حاضر شد و گفت: فرهنگ، تاریخ، موسیقی و عرفان هورامان بسیار غنی است و در مجموع میراث ملموس و ناملموس این منطقه منحصربفرد و متمایز از سایر نقاط جهان است.

یعقوب گویلیان با اشاره به اینکه مردم این منطقه چندین هزار سال فرهنگ و آداب و رسوم خود را حفظ کرده‌اند، افزود: ارتباط انسان با محیط زیست در هورامان می‌تواند به عنوان یک الگو به جهانیان معرفی شود.

وی با بیان اینکه ثبت جهانی می تواند کل منطقه را تحت تاثیر قرار دهد؛ از تمامی ذینفعان و مردم منطفه هورامان خواست که بر روی توسعه پایدار گردشگری منطقه تمرکز کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی کردستان همچنین از استاندار و سایر مسوولان استانی خواست تا اقدامات لازم را برای ثبت روز پنجم مردادماه در تقویم کشورمان به نام روز هورامان انجام دهند تا در سال‌های آتی نیز جشن‌های مرتبط با جهانی شدن هورامان همچنان برگزار شود.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که از محل اعتبارات ماده ۲۳، برای سال‌های آینده ردیف اعتباری خاصی به هورامان و سایر بخش‌های میراث فرهنگی و گردشگری استان اختصاص یابد تا بتوان زیرساخت‌های این منطقه را ارتقا داد.

بهره گیری از ظرفیت‌های علمی و مدیریتی برای توسعه کردستان

استاندار کردستان هم در ادامه گفت: هورامان در آینده یکی از ارکان‌های توسعه استان کردستان خواهد بود که در راستای تحقق این مهم از تمامی ظرفیت‌های علمی و مدیریتی بهره خواهیم گرفت.

اسماعیل زارعی کوشا افزود: ثبت جهانی هورامان نه فقط یک اتفاق کم نظیر برای کشور ما بود بلکه یک موهبت کم نظیر خدادادی برای شناسایی به جهانیان بود.

وی ادامه داد: هورامان فرصت خوبی است تا میراث معنوی و ناملموس این دیار که با غیرت و شهامت مردمان کردستان پیوند خورده است همراه با چشم اندازهای بی نظیر آن به جهان عرضه شود.

استاندار کردستان با تاکید بر اینکه باید از این ظرفیت برای توسعه کردستان استفاده کنیم، افزود: گردشگری محور توسعه استان کردستان است که سعی خواهیم کرد از تمامی ظرفیت‌های این سرزمین بیش از گذشته بهره بگیریم.

ثبت جهانی هورامان نتیجه یک همت جمعی بود

محسن فتحی نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی هم در سخنانی کوتاه گفت: به ثبت رسیدن منطقه هورامان در یونسکو نتیجه یک همت جمعی بود که پس از پنج تا شش سال تلاش مداوم محقق شد.

محسن فتحی با اشاره به اینکه لباس، زبان و موسیقی اصالت و ریشه ما را نشان می‌دهد، افزود: انتظار داریم که مسوولان استان در تمامی تصمیم گیری‌ها برای منطقه هورامان، مردم را دخیل کنند زیرا هیچ پیشرفت و توسعه‌ای بدون حضور مردم ممکن نخواهد شد.

همچنین در این مراسم به پاس تلاش‌های بی وقفه «پویا طالب نیا»، مدیر پایگاه منظر فرهنگی هورامان در به ثمر رسیدن ثبت جهانی هورامان در سالیان اخیر، توسط مسوولان حاضر در مراسم تجلیل به عمل آمد.

منطقه هورامان با دارا بودن معماری پلکانی، آب و هوای مطبوع، آداب و رسوم سنتی، پوشش خاص، صنایع دستی و غذاهای محلی خود منحصربفرد است. این منطقه استان‌های کردستان، کرمانشاه و بخشی از اقلیم کردستان عراق را در برمی‌گیرد که در کردستان، بخش‌هایی از شهرستان سنندج، کامیاران و سروآباد و در کرمانشاه، شهرستان جوانرود، پاوه، روانسر و ثلاث باباجانی را شامل می‌شود.

بر اساس بررسی‌های صورت گرفته هورامان بیش از ۷۰۰ روستا را در این ۲ استان غربی ایران شامل می‌شود و شواهد باستان شناسی بدست آمده نشان می‌دهد که قدمت هورامان به دوران پارینه سنگی میانی و به حدود ۴۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد.

بیش از ۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی در استان شناسایی شده که از این تعداد ۹۵۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است.

برچسب‌ها گردشگری کردستان اورامان تخت سنندج میراث فرهنگی یونسکو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری کردستان اورامان تخت گردشگری کردستان اورامان تخت سنندج میراث فرهنگی یونسکو ثبت جهانی هورامان منطقه هورامان میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۳۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله

اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد، اما اجرای این طرح بار‌ها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد، اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد.

به گزارش همشهری آنلاین، با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیار‌های محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت: «اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: «یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد: «برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • قدردانی استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی کردستان از سوخت‌رسانی نوروزی
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • اردوی هفت گردی به مناسبت هفته فرهنگی در منطقه ۷ شهرداری اصفهان
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • اجرای ۲۹ ویژه برنامه در منطقه ۸ ویژه هفته فرهنگی اصفهان
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است