Web Analytics Made Easy - Statcounter

خانه‌های واقع در حریم راه‌آهن، مدت‌هاست که مورد بی توجهی مدیریت شهری قرار گرفته‌ است.

اگر تنها یکبار به منطقه ۱۶، ۱۷ و ۱۸ شهر تهران رفته باشید، در همان اول نگاهتان به خانه‌هایی گره می‌خورد که در چندقدمی ریل راه آهن هستند، خانه‌هایی که تَرک هایش از هر حرکت قطار به یادگار مانده است و روز به روز فرسوده‌تر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همیشه اعلام شده که ساخت و ساز در این حریم‌ها ممنوع است، اما سوال اینجاست که در گذشته چرا چنین قانونی رعایت نشده و کسی هم با ساخت و ساز مسکن در کنار حریم راه آهن مخالفت نکرده است.

در حال حاضر این خانه های قدیمی و فرسوده را نه می‌توانند بازسازی کنند و نه اجازه فروش دارند، حتی شهرداری تهران هم این املاک را  خریداری نمی‌کند! این موضوع را بارها در زمان کار شورای شهر دوره پنجم پیگیری کردیم اما نتیجه ای  نداشت.

پیشتر محسن هاشمی رئیس شورای شهر دوره پنجم در گفت‌وگو با ایران اکونومیست گفته بود در شهر تهران یک تناقضی وجود دارد و آن این است که در این موقع شهرداری تهران باید ملک افراد را خریداری کند یا راه‌آهن؟.

وی تاکید کرد: این تناقض موجب عدم تصمیم‌گیری قطعی شده و اهالی دچار مشکل شدند، همچنین شهرداری نمی‌تواند اجازه ساخت و ساز مجدد بدهد، زیرا در حریم ریلی است و از آن طرف هم راه آهن برای خرید قصدی ندارد.

در دوره پنجم مدیریت شهری، هیچ گونه اتفاق مثبتی برای اهالی این مناطق رخ نداد، حال با روی کار آمدن مدیریت شهری ششم هم انگار قصدی برای پیگیری این چالش مهم وجود ندارد.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز در گفت‌وگو با ما گفت: مناطقی از حریم راه آهن که دیوار کشی شده متعلق به راه آهن است و خانه در آنجا نیست، اینکه افراد نمی‌توانند ملک خود را در آنجا بفروشند به این دلیل است که خارج این دیواره قرار دارند. شورا که نباید درباره این موضوع برنامه داشته باشد. امیدواریم بر روی این حریم، فضای سبز احداث شود.

همچنین مهدی عباسی، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران اظهار کرد: الزامی نیست که حتما همچون در گذشته، حریم راه آهن رعایت شود، مردم نیازمند مساعدت راه آهن هستند، امیدواریم این مشکل را برای مردم به ویژه مردم منطقه ١٧ رفع کنیم و حرائم راه آهن باید مجددا بازنگری شود.

چند روز دیگر شورای شهری ها یکساله می شوند اما تاکنون اقدامی اساسی برای این دغدغه مردم انجام نشده، همچنین شرکت راه آهن هم سکوت کرده است و انگار قرار است این موضوع به عنوان یادگاری مسئولان شهری در کارنامه کاری آنها  ثبت شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: راه و شهرسازی ، شورای شهر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: راه و شهرسازی شورای شهر حریم راه آهن شهر تهران شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۳۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه از تهران گذشت/ آمادگی راه‌آهن برای حمل محموله‌های بعدی

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با اعلام عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران، برای حمل محموله تجاری بعدی پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذی‌ربط از جمله مرزبانی و گمرک، اعلام آمادگی کرد.

به گزارش ایسنا، روابط عمومی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد:

«با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و عدم هماهنگی با راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، ۱۰ واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا شد و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، توسط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و با همراهی مرزبانی کشور به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

همچنین راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می‌کند.

در پی اطلاع‌رسانی‌های گذشته تاکید می‌شود متاسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان متولی حمل‌ونقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این ۱۰ واگن در شمتیغ کرده و تلاش کرد با فشارهای رسانه‌ای و توسل به برخی ادعاهای بعضا کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌رغم ناپختگی و بی‌صداقتی صورت‌گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز کرد و این محموله روز گذشته (شنبه ۱۵ اردیبهشت) از تهران نیز عبور کرده و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمال غرب کشور است. همچنین راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذی‌ربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می‌دارد.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران تاکید می‌کند برقراری خط دائمی تبادلات تجاری ریلی با کشور افغانستان به ایران مستلزم انجام اصلاحات لازم روی خطوط ریلی افغانستان جهت رسیدن به استانداردهای مورد نیاز و همچنین انجام روال اداری و تشریفات قانونی لازم شامل اخذ مجوزهای مربوطه از مرزبانی، گمرک و راه‌آهن توسط فورواردرها خواهد بود.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی‌بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تاکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله‌های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می‌دارد.»

بیشتر بخوانید

اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از ایران عبور می‌کند

اعلام آمادگی مجدد راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه

دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان ـ ترکیه به خاک ایران منتشر شد. پس از آن راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد با توجه به رویکرد توسعه‌ای در حوزه کریدورهای بین‌المللی ریلی، اقدامات لازم جهت اعزام آزمایشی اولین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه انجام گرفت.

با وجود این هفته گذشته، جواد طاهرافشار ـ معاون کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان ـ در پاسخ به اینکه در صورت رفع مشکلات و انجام شدن تشریفات گمرکی، چرا همچنان بار متوقف است، گفته بود: تا زمانی که به ما اجازه ندهند لکوموتیومان به واگن متصل شود، یعنی مشکل هنوز حل نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • ۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگترین پروژه شهرداری می‌گذرد؛ برج‌های دو قلو چالش مدیران شهرکرد
  • ۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگ ترین پروژه شهرداری می گذرد برج های دو قلو چالش مدیران شهرکرد
  • بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه از تهران گذشت/ آمادگی راه‌آهن برای حمل محموله‌های بعدی
  • گاز شهری کرج، چهارشنبه قطع می‌شود
  • گاز شهری کرج، چهارشنبه قطع می شود
  • گاز شهری قسمتی از کرج قطع می‌شود
  • عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران
  • پیش‌ بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری
  • پیش‌بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری | شهر هوشمند چگونه شهری است؟