Web Analytics Made Easy - Statcounter

وبگاه آمریکایی" اویل پرایس" نوشت: به رغم تحریم های آمریکا درآمدهای نفتی ایران در ماه های گذشته به نحو قابل ملاحظه ای افزایش یافته است.


به گزارش عصرایران، اویل پرایس با اشاره به افزایش قابل توجه درآمدهای نفتی ایران طی ماه های گذشته در مقایسه با گذشته، نوشت:


به نظر می‌رسد صنعت نفت ایران با وجود تحریم‌های مداوم ایالات متحده بر بخش انرژی ایران، در حال تقویت شدن است، زیرا دولت‌ها در سراسر جهان به دنبال تامین منابع نفتی خود در مواجهه با کمبود جهانی انرژی و افزایش قیمت‌های آن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این گزارش در ادامه آورده است: سران چندین کشور جهان قصد خود را برای افزایش واردات نفت ایران اعلام کرده‌اند، زیرا ایران همچنان به افزایش تولید خود ادامه می‌دهد و عمدتا تحریم‌های ایالات متحده را نادیده می‌گیرد تا جایگاه سابق خود را در بازار جهانی انرژی به رغم تحریم های آمریکا، احیا کند.


با توجه به اعلام ایران مبنی بر افزایش 580 درصدی درآمد نفت و میعانات گازی خود از ماه مارس تا ژوئیه امسال ( اسفند 1400 تا تیر ماه 1401) نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به نظر می رسد که تحریم های ایالات متحده برای منصرف کردن کشورهای جهان از خرید انرژی از ایران چندان کارساز نبوده است. "احسان خاندوزی" وزیر اقتصاد ایران اخیرا از افزایش 580 درصدی درآمد صادرات نفت و میعانات گازی ایران در 4 ماه نخست سال خورشیدی ایران خبر داده است.

 

ایران به این درآمدهای نفتی برای سروسامان دادن به اوضاع اقتصادی خود نیاز دارد. با این وجود، این کشور با تورم بیش از 50 درصدی مواجه است و هزینه های محصولات و خدمات را افزایش می دهد. قیمت نفت برنت از 76 دلار در هر بشکه در این زمان در سال گذشته به 104 دلار در هر بشکه در حال حاضر افزایش یافته است، به این معنی که ایران می‌تواند برای جذب بازارهای صادراتی و در عین حال احیای درآمد نفتی خود، دست بازتری داشته باشد.

 

در مواجهه با ناامنی جهانی انرژی، به نظر می رسد که همه خواهان مقداری از نفت ایران هستند، و بسیاری از رهبران دولتی تصمیم به نادیده گرفتن تحریم های ایالات متحده برای واردات منابع حیاتی انرژی برای حفظ ذخایر خود دارند. رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه این هفته پس از دیدار با ابراهیم رییسی رییس جمهوری ایران در تهران اعلام کرد که ترکیه قصد دارد واردات نفت و گاز خود از ایران را افزایش دهد. رییسی هم ابراز امیدواری کرد که روابط تجاری دو کشور در سال های آینده سه برابر شده و به رقم 30 میلیارد دلار در سال برسد.


در همین حال، وزارت مالیه طالبان هفته گذشته اعلام کرد که پس از نشستی در ایران برای بحث در مورد خرید و ترانزیت نفت بین دو کشور، قصد دارد از این ماه 350 هزار تن نفت از ایران خریداری کند.

 

اما نگران کننده ترین متحدان تجاری نفت ایران، کشور روسیه است. ولادیمیر پوتین در اوایل ماه جاری به تهران سفر کرد و همزمان با این سفر دو کشور از امضای تفاهم نامه سرمایه گذاری 40 میلیارد دلاری شرکت "گاز پروم" روسیه در صنایع نفت و گاز ایران خبر دادند.

 

شرکت گازپروم 10 میلیارد دلار در میادین گازی کیش و پارس شمالی ایران سرمایه گذاری خواهد کرد که پیش بینی می شود روزانه 10 میلیون متر مکعب گاز تولید کند. این تفاهم نامه همچنین برنامه هایی را برای افزایش تزریق فشار به میدان گازی پارس جنوبی به مبلغ 15 میلیارد دلار و نیز حمایت گازپروم از چندین پروژه تولید گاز مایع ایران (ال ان جی) و نیز ساخت خط لوله صادراتی گاز ایران را در دستور کار دارد. انتظار می رود این اقدام به روسیه امکان کنترل بیشتری بر صادرات گاز ایران بدهد.


و البته ایران همچنان به تعمیق روابط با ونزوئلا (به عنوان یکی دیگر از کشورهای تحت تحریم آمریکا) ادامه می دهد. ایران و ونزوئلا در سال گذشته دست در دست هم برای دور زدن تحریم‌های صنایع نفت و گاز برای بازسازی اقتصاد خود کار کرده‌اند. چین به حمایت از این شراکت ادامه داده و با استفاده از مسیرهای جایگزین و "کشتی‌های ارواح" برای انتقال نفت تحریم‌شده، از هر دو کشورانرژی می‌خرد.


ونزوئلا نفت خود را با میعانات گازی ایران برای رقیق کردن نفت خام سنگین خود، مبادله می کند. اولین تحویل محموله های میعانات گازی ایران به ونزوئلا در ماه ژانویه امسال انجام شد و 2 میلیون بشکه میعانات گازی به پایانه خوزه ونزوئلا ارسال شد.


و در این ماه، ایران تصمیم گرفت که محموله های نفت خام به ونزوئلا را افزایش دهد تا از بهره وری پالایشگاه های قدیمی آن حمایت کند و صادرات نفت ونزوئلا را افزایش بدهد. این به دنبال توافق ماه مه دو کشور برای بازسازی پالایشگاه "ال پالیتو" ونزوئلا از سوی ایران است.


شرکت دولتی "پترولئوس د ونزوئلا" (PDVSA) انتظار دارد در ماه جاری 4 میلیون بشکه نفت خام ایران دریافت کند که از 1.07 میلیون بشکه درماه ژوئن بیشتر است. این اقدام با هدف کمک به بازسازی ذخایر نفت خام قابل صادرات ونزوئلا است که مورد علاقه پالایشگاه های آسیایی است.

 

با توجه به اینکه کشورهای جهان با افزایش قیمت نفت و نگرانی از کمبود انرژی مواجه هستند که بخشی از آن به دلیل تحریم‌های جدید علیه روسیه است، در شرایط کنونی بسیاری از دولت‌ها موضوع امنیت انرژی خود را بالاتر از احترام به تحریم‌های ایالات متحده قرار می‌دهند. اگر ایران بتواند قیمت های رقابتی نفت خود را حفظ کند، به نظر می رسد که به سرعتِ بازسازی صنعت نفت خود در سال آینده و پس از آن کمک خواهد کرد.

 

 

تماشاخانه ببینید| رو در رو کردن دو زنی که در «بی آر تی» سر حجاب دعوا کردند ببینید | واکنش شگفت‌انگیز گیاه گوشت‌خوار به فلفل تند فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: تحریم های ایالات متحده درآمدهای نفتی نظر می رسد میعانات گازی میلیارد دلار جهانی انرژی نفت ایران دو کشور نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۴۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

سیاوش سالارزاده کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی در رابطه با هدررفت منابع سرشار نفت و گاز کشور با سیاست ارزی غلط به خبرنگار قدس  اظهار کرد: سوء مدیریت سیاست‌های ارزی در کشورهای دارای منابع طبیعی مانند نفت و گاز پیامدهای شدیدی بر اقتصاد خواهد داشت و مانع از توانایی کشور در به‌کارگیری تمام ظرفیت‌های اقتصادی خود شود.

وی گفت: در مورد کشور ما نیز سیاست اشتباه ارزی حال حاضر دولت منجر به از بین رفتن درآمدهای مهم و سرشار نفتی و در نتیجه تضعیف رشد و توسعه اقتصادی کشور شده است. طبق آمار و ارقام اعلامی موسسات خارجی معتبر فروش نفت خام ایران به میزان فروش نفت خام در زمان برجام رسیده است و این نشان از اهمیت فوق‌العاده جریان درآمدهای ارزی کشور از محل فروش نفت خام و گاز طبیعی دارد اما متاسفانه به دلیل سیاست غلط ارزی دولت، نشانی از این درآمدهای سرشار ارزی در توسعه کشور و حتی زندگی مردم مشاهده نمی‌شود.

وی ادامه داد: برای کشور ما که به درآمدهای نفت و گاز متکی است، مدیریت موثر منابع ارزی خود را به منظور تنوع بخشیدن به اقتصاد، توسعه زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز و دستیابی به رشد اقتصادی پایدار ضروری است اما به کارگیری سیاست ارزی غلط 28 هزار 500 تومانی تخصیص ارز ارزان برای واردات کالاهای اساسی منجر به سوء مدیریت و هدر رفت درآمدهای ارزی کشور شده است.

تشدید نابودی منابع ارزی کشور با تداوم نظام ارزی چند نرخی در اقتصاد کشور

این کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی با اشاره به تشدید نابودی منابع ارزی کشور با تداوم نظام ارزی چند نرخی در اقتصاد و سوءمدیریت منابع ارزی گفت: بانک مرکزی با پایین نگه داشتن مصنوعی قیمت کالاهای اساسی وارداتی از طریق تخصیص ارز ارزان، نتوانسته است به طور موثر از درآمدهای نفتی خود برای تقویت رشد اقتصادی واقعی استفاده کند و از طرف دیگر به رقیب تولیدکننده داخلی نیز تبدیل شده است. این امر نه تنها منجر به استفاده نادرست از منابع ارزی کشور شده است بلکه تلاش های دولت در زمینه توسعه تجارت انرژی، کاهش تأثیر تحریم ها، افزایش بازارسازی در حوزه نفت و گاز و رشد اقتصادی کشور را نیز تضعیف کرده است. همچنین تداوم نظام ارزی چند نرخی در اقتصاد، سوءمدیریت منابع ارزی را تشدید کرده و پتانسیل رشد اقتصادی کشور را محدود کرده است. عدم شفافیت و ثبات در سیاست های ارزی باعث ایجاد بلاتکلیفی در بازار شده، سرمایه گذاری را با مشکل مواجه کرده و توانایی کشور در جذب سرمایه خارجی را با مشکل مواجه کرده است.

سالارزاده به تجربه سال 1402 در ارزپاشی دولت در حوزه ارز 28 هزار و 500 تومانی اشاره کرد که نه تنها منابع نفتی سهم دولت بلکه منابع نفتی سهم صندوق توسعه ملی کشور نیز مورداستفاده قرار گرفت و در همین رابطه گفت: نکته بسیار مهم در زمینه تجربه سال 1402 بوده است که در آن سیاست ارزپاشی دولت با ارز 28 هزار 500 تومانی نه تنها تمام منابع ارزی نفتی دولت را به واردات کالاهای مصرفی حوزه کالاهای اساسی تخصیص داده است بلکه بخشی از منابع تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی از محل منابع ارزی در دست صندوق توسعه ملی بوده است و با این اوصاف، منابع این صندوق به جای سرمایه‌گذاری، خرج واردات کالاهای مصرفی شده است.

 لزوم به‌کارگیری ظرفیت‌های بخش نفت و گاز برای مقابله با چالشهای ارزی

سالارزاده گفت: برای مقابله با چالش‌های ناشی از سیاست‌های غلط ارزی و به‌کارگیری ظرفیت‌های اقتصادی کامل بخش نفت و گاز کشور، اتخاذ رویکردی تک نرخ کردن ارز در کنار تخصیص منابع نفتی کشور در جهت توسعه پتروپالایشگاه‌ها ضروری است.

وی گفت: سیاست غلط ارزی تأثیرات زیانباری بر درآمدهای نفتی مهم کشور گذاشته و پتانسیل رشد و توسعه اقتصادی کشور را تضعیف کرده است. برای غلبه بر این چالش‌ها و تحقق کامل منافع اقتصادی بخش نفت و گاز، اولویت‌بندی مدیریت استراتژیک و پایدار منابع ارزی، ارتقای حکمرانی و شفافیت و ارتقای تنوع و نوآوری در اقتصاد برای ایران ضروری است. از طریق رهبری مؤثر، همکاری و سیاست‌های اقتصادی صحیح، ایران می‌تواند پتانسیل واقعی اقتصادی خود را باز کند و راه را برای آینده‌ای مرفه‌تر و پایدارتر برای همه شهروندانش هموار کند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم
  • افزایش چهار برابری درآمدهای نفتی ایران با شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها
  • ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است | درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • درآمدهای نفتی باعث ایجاد تورم می‌شود؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران