Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه جام جم نوشت: این روزها، برخی منابع خبری از تشدید فعالیت برخی موسسات جاسوسی و امنیتی در غرب سخن می‌گویند. کار‌ویژه این موسسات و نهادها، جلوگیری از درز اطلاعات محرمانه و زمینه‌سازی برای تحقق راهبردهای کلان و تعیین‌کننده در نظام بین‌الملل است. گرچه فعالیت بسیاری از این موسسات و نهادها در خفا ادامه دارد، اما آثار مخرب این فعالیت‌ها به گونه‌ای است که می‌توان با یک ردیابی دقیق، مصدر و منشا این بحران را پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این موسسات، موسسه «آسپن» است. به راستی این موسسه کجاست و چه ماموریت‌هایی‌دارد؟

موسسه آسپن در ظاهر سازمانی غیرانتفاعی و بین‌المللی است که سال ۱۹۴۹ با نام موسسه مطالعات انسانی آسپن تأسیس شد. مؤسسه و شرکای بین‌المللی آن از طریق سمینارها، برنامه‌های خط‌مشی، کنفرانس‌ها و طرح‌های توسعه رهبری، ایجاد یک جامعه آزاد و عادلانه را در یک محیط غیر حزبی و ظاهرا غیر ایدئولوژیک ترویج می‌کنند. دفتر مرکزی این مؤسسه در واشنگتن دی سی ایالات متحده است و دارای پردیس‌هایی در آسپن، کلرادو (خانه اصلی آن) و مریلند است. این مؤسسه شعبه‌هایی رسمی و غیر رسمی در برلین، رم، مادرید، پاریس، لیون، توکیو، دهلی نو، پراگ، بخارست، مکزیکو سیتی و کی‌یف داشته و محدوده فعالیت آن شبه قاره هند، شرق آسیا و آمریکای مرکزی و جنوبی را نیز شامل می‌شود. بنابراین، موسسه آسپن سنی تقریبا ۷۲ ساله دارد. با وجود تاکید این موسسه بر ماموریت‌های غیر سیاسی، اتفاقا با اندکی دقت می‌توان دریافت که آسپن خود یکی از تولیدکنندگان یا تثبیت‌کنندگان بحران‌های جاری در جهان امروز محسوب می‌شود.

چه کسانی از آسپن حمایت می‌کنند؟

در اینجا می‌توان به این سوال مهم پاسخ داد که چه نهادها و ابرموسسات یا افرادی آسپن را مورد حمایت قرار می‌دهند؟ مؤسسه آسپن عمدتا توسط بنیادهایی مانند شرکت کارنگی، صندوق برادران راکفلر، بنیاد گیتس، بنیاد لومینا و بنیاد فورد با هزینه سمینارها و با کمک‌های مالی فردی تأمین می‌شود. هیات امنای آن شامل رهبرانی از سیاست، دولت، تجارت و دانشگاه است که در حمایت از آن نیز مشارکت دارند. گزارش ابتکار شفافیت نفوذ خارجی مرکز سیاست بین‌الملل از ۵۰ اندیشکده برتر در اتاق‌های فکر جهانی دانشگاه پنسیلوانیا شاخص رتبه‌بندی نشان داد که در دوره ۲۰۱۸-۲۰۱۴ مؤسسه آسپن پنجمین میزان بودجه بالا را از خارج از ایالات متحده در مقایسه با سایر اندیشکده‌ها دریافت کرده است، با مجموع بیش از ۸ میلیون دلار آمریکا از اهداکنندگانی که عمدتا از دموکراسی‌های غربی منشاء می‌گیرند. همچنین «کمک‌های مالی قابل توجهی از سوی رژیم‌های سعودی و اماراتی دریافت می‌کند. در اینجا می‌توان درک دقیق تری از موسسه غیر معمولی آسپن داشت. موسسه‌ای که نه با هدف جلوگیری از بحران‌های جاری در جهان، بلکه با هدف تقویت بحران‌ها و شکاف‌های امنیتی و عمومی جاری در نظام بین‌الملل شکل گرفته است. 

جایی برای خواندن ذهن 

مؤسسه آسپن به همراه مجله آمریکایی آتلانتیک و  بلومبرگ در سازماندهی رویداد سالانه‌ای تحت عنوان سیتی لب شرکت کرده است، اجلاسی که به توسعه استراتژی‌هایی برای چالش‌های شهرنشینی در شهرهای امروزی اختصاص دارد! در ذیل نسخه‌هایی که به بهانه مدیریت شهری در جهان و توسط شرکت‌کنندگان در این کنفرانس صورت می‌گیرد، بسیاری از مناسبات زیرساختی و روبنایی امنیتی در جهان را هدف قرار می‌دهند. در حقیقت، موضوعات غیر‌سیاسی پوششی برای مداخله در مناسبات امنیتی جاری در جهان محسوب می‌شود.  این موسسه تلاش می‌کند تا به بهانه اعطای بورس تحصیلی یا حمایت‌های آموزشی، برخی نخبگان را از سایر نقاط جهان شناسایی کرده و با القائات خود تحت حمایت قرار دهد. کمک هزینه تحصیلی تحت عنوان « صداهای جدید» یک برنامه طولانی مدت برای متقاضیان آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین است. هر سال، نامزدها از آگوست تا اکتبر پذیرفته می‌شوند. نخبگان از سرتاسر کشورها در دسامبر انتخاب می‌شوند و در اوایل ژانویه به طور عمومی معرفی می‌شوند.

نسخه‌ای مشابه بیلدربرگ

برخی تحلیلگران می‌گویند موسسه آسپن قصد دارد در آینده‌ای نزدیک‌تر، نقش‌آفرینی آشکارتری را در معادلات امنیتی جهان داشته باشد. دقیقا مانند آنچه در اجلاس «بیلدربرگ» رخ می دهد. مجوعه امنیتی « بیلدربرگ» که سال ۱۹۵۴ توسط خاندان حاکم در هلند تشکیل شد و به نوشته روزنامه اکسپرس، مقتدرترین این جمعیت‌هاست زیرا بیش از ۱۵۰ شخصیت شامل سیاستمداران و کارگزاران و اقتصاددانان اروپا و آمریکا درآن عضویت دارند. هدف از تشکیل این گروه، گردهم آوردن رهبران آمریکایی و اروپایی با هدف تقویت روابط و همکاری میان آنان در زمینه مسائل اقتصادی، سیاسی و دفاعی بود. از مهم‌ترین اعضای این جمعیت، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و هنری کیسینجر و تونی بلر‌، دیوید کامرون و مارگارت تاچر نخست‌وزیران پیشین انگلیس را می‌توان نام برد.

در آمریکا موسسات مستقل امنیتی قدرت حیات ندارند

استفان لندمن تحلیلگر و نظریه پرداز آمریکایی درخصوص موسسات امنیتی مانند آسپن به جام‌جم می‌گوید: « در تحلیل مناسبات امنیتی آمریکا، نمی‌توان مناسبات کلانی که بر این حوزه حاکم است را فراموش کرد. نمی‌توان گفت که موسسات امنیتی در ایالات متحده به صورت طبیعی و بدون حمایت دو حزب سنتی این کشور و جریان‌های فاسد رسمی حاکم بر مناسبات امنیتی آن شکل گرفته‌اند. در اینجا اتفاقا تفاوتی میان جمهوریخواهان و دموکرات‌ها وجود ندارد. موسسات امنیتی ظاهرا مستقل و قدرتمند، در حقیقت تصویر هستند نه واقعیت. آنها از سوی جریانی حمایت می‌شوند که در صدد ایجاد بحران، آشوب و ناآرامی در جهان هستند. » لندمن در ادامه افزود: «هر موسسه‌ای که واقعا بخواهد سیاست‌های نظام آمریکا را مورد واکاوی و تحلیل قرار دهد، نه تنها مورد حمایت قرار نمی‌گیرد بلکه با انواع فشارها رو به‌رو می‌شود.»

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آسپن آمریکا بحران سازی موسسه امنیتی امارات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۵۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مأموریت دشوار بلینکن

رویکردهای آمریکا از گذشته تاکنون همواره نشان داده که آنها به‌هیچ‌وجه خواهان آن نیستند که پایان جنگ همراه با پیروزی حماس و مردم فلسطین باشد.

به گزارش ایسنا، محسن پاک‌آیین، کارشناس حوزه روابط بین‌الملل در یادداشتی در جام جم نوشت: این روزها رژیم‌صهیونیستی و آمریکا شرایط سختی را تجربه می‌کنند. آمریکا به‌واسطه اقدامات نابخردانه اسرائیل فشارهای زیادی را متحمل شده و تلاش می‌کند با فرستادن آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور به سرزمین‌های اشغالی بتواند اوضاع را تا حدودی مدیریت کند.از سویی دیگر وضعیت داخلی رژیم‌صهیونیستی هم کاملا به‌هم ریخته است.

تقریبا در تمامی سرزمین‌های اشغالی تظاهرات اعتراضی علیه بنیامین نتانیاهو به‌راه افتاده و بحث استیضاح و برکناری او از سوی کنیست به‌عنوان یک احتمال جدی مطرح است. اگر این اتفاق بیفتد، تردیدی نیست که نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی محاکمه خواهد شد و سرنوشت بدی در انتظار اوست. در چنین اوضاعی آمریکا به‌عنوان حامی و هدایت‌کننده اصلی رژیم‌صهیونیستی دست به تحرکات بیشتری زده تا به‌زعم خود، شرایط را در اراضی اشغالی تعدیل و موضوع را به نفع بنیامین نتانیاهو تقویت کند.

این تلاش البته درحالی صورت می‌گیرد که در سراسر آمریکا اعتراض‌های دانشجویی فراگیر شده و دانشجویان به حمایت از مردم غزه و ابراز تنفر از رژیم‌صهیونیستی پرداختند. طبعا مقامات کاخ سفید تلاش دارند با فرستادن وزیر خارجه به سرزمین‌های اشغالی نشان دهند که می‌خواهند برای کاهش بحران در داخل آمریکا به سران رژیم‌صهیونیستی بقبولانند که حمله به رفح در شرایط فعلی گزینه مناسبی برای اسرائیل نیست. البته این نکته را هم نباید از نظر دور داشت که به‌طور معمول و براساس تجارب گذشته، همواره ازجمله پیامدهای سفر مقامات آمریکایی به سرزمین‌های اشغالی، انجام یک اقدام نظامی شدید از صورت رژیم‌صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین است و آمریکایی‌ها گرچه مدعی تلاش برای تعدیل اوضاع هستند اما درنهایت هدف اصلی‌شان حمایت از رژیم اشغالگر قدس و بنیامین نتانیاهو است.

رویکردهای آمریکا از گذشته تاکنون همواره نشان داده که آنها به‌هیچ‌وجه خواهان آن نیستند که پایان جنگ همراه با پیروزی حماس و مردم فلسطین باشد. شواهد حاکی از آن است که رژیم‌صهیونیستی برای حمله به رفح کاملا آرایش نظامی به خود گرفته و قصد دارد بار دیگر مردم بی‌دفاع فلسطین را تحت شدیدترین حملات زمینی و هوایی قرار دهد. در شرایطی اسرائیل مهیای این عملیات است که تمام کشورها و همچنین سازمان ملل متحد مخالفت شدید خود را با این اقدام اعلام کردند. از سویی دیگر تلاش‌های دیپلماتیک هم به‌واسطه ریاض به‌عنوان واسطه میان رژیم‌صهیونیستی و حماس در حال انجام است. این درحالی است که این نیروی مقاومت اکنون دست بالا را دارد و مثل گذشته بر آزادی زندانیان فلسطینی و ترک مخاصمه به‌ صورت دائم و همچنین بازگشت آوارگان به سرزمین‌های خود تاکید می‌کند. 
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسعه زیرساخت‎‌های شهری و توانمندی‌سازی شهروندان راهکار رویایی با بحران‌ها است
  • مأموریت دشوار بلینکن
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • رکوردی که نتانیاهو ثبت کرد
  • رئیس دانشگاه شیراز: دانشجویان اخراج‌ شده آمریکا و اروپا را بورسیه می‌کنیم
  • دانشجویان اخراج شده آمریکا و اروپا را بورسیه می‌کنیم
  • دانشگاه شیراز: دانشجویان اخراج‌شده آمریکا و اروپا را بورسیه می‌کنیم
  • رئیس دانشگاه شیراز: دانشجویان اخراج‌شده آمریکا و اروپا را بورسیه می‌کنیم
  • حمایت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکا
  • حمایتی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان و اساتید آمریکا