Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت سوئدی «مولنیکه» بعد از تحریم های پسابرجامی با استناد به برقراری مجدد تحریم های یکجانبه امریکا در سال ۲۰۱۸ میلادی، اقدام به قطع فروش محصولات داروئی و تجهیزات پزشکی از آن جمله پانسمان های ضروری برای بیماران پروانه‌ای به شرکت‌های ایرانی کرد و به صراحت اعلام کرد تا زمانی که تحریم های امریکا برقرار است تصمیمی برای بازگشت به بازار ایران ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا، روز گذشته رهبر معظم انقلاب در دیدار با ائمه سراسر کشور نکاتی را مطرح کردند که از جمله آنها مورد هجوم قرار گرفتن زن ایرانی توسط رسانه های آمریکاو انگلیس به بهانه حجاب بود. ایشان در این سخنرانی فرمودند:  چند سال قبل، در جلسه ای، از من سؤال شد که در موضوع زن، در مقابل غرب چه دفاعی دارید که من گفتم «دفاع ندارم، حمله دارم. آنها که زن را تبدیل به کالا کرده اند، باید دفاع کنند و پاسخ دهند». «چرا به یک‌باره و بار دیگر رسانه‌های رسمی و دولتی امریکا و انگلیس و مزدورانشان به بهانه حجاب، موضوع زن را مورد هجوم قرار داده اند؟ آیا واقعاً غربی ها مدافع حقوق زن ایرانی هستند؟».

رهبری در این سخنان به تحریم بیماران پروانه ای از سوی آمریکایی ها اشاره داشتند و گفتند: غربی‌ها همان‌هایی هستند که اگر می‌توانستند آب را به روی ملت ایران ببندند، می‌بستند، همانطور که داروی کودکان پروانه‌ای را تحریم کرده‌اند و اجازه نمی‌دهند به این کودکان دارو برسد؛ حالا غربی‌ها واقعاَ دلسوز زن ایرانی هستند؟

چندی پیش، به دلیل تحریم فروش پانسمان به بیماران پروانه‌ای در ایران، جمعی از بیماران پروانه ای نزد «سازمان همکاری و توسعه اقتصادی» علیه شرکت سوئدی «مولنیکه» شکایت کردند که در نتیجه آن دولت سوئد شکایت بیماران پروانه ای را رد کرد و به صراحت اعلام کرده که تا زمانی که تحریم های امریکا برقرار است تصمیمی برای بازگشت به بازار ایران ندارد.

 

مشروح این شکایت به شرح زیر است؛ 

بسمه تعالی 

گزارشی از شکایت «مرکز حقوق کیفری بین‌المللی ایران» نزد «سازمان همکاری و توسعه اقتصادی» علیه شرکت سوئدی «مولنیکه» به دلیل تحریم فروش پانسمان به بیماران پروانه‌ای در ایران 

شرکت سوئدی «مولنیکه» بعد از تحریم های پسابرجامی با استناد به برقراری مجدد تحریم های یکجانبه امریکا در سال ۲۰۱۸ میلادی،  اقدام به قطع فروش محصولات داروئی و تجهیزات پزشکی از آن جمله پانسمان های ضروری برای سلامت و حیات بیماران پروانه‌ای یا ای-بی به شرکت‌های ایرانی نمود که در نتیجه آن بخشی از جامعه بیماران پروانه‌ای ایران دچار آسیب و خسارت جدی از جمله از دست دادن جان یا عضو خود شدند. در راستای مقابله با بی‌کیفرمانی واضعان جنایت تحریم و با هدف حمایت از قربانیان تحریم‌ و بسط ایده تجارت مسئولانه، مرکز حقوق کیفری بین‌المللی ایران در اقدامی بی‌سابقه و با طراحی و ابتکار عمل منحصر به فرد خود در اردی‌بهشت ۱۴۰۰ اقدام به طرح شکایت نزد «نقطه تماس ملی» سوئد به عنوان مرجع نظارتی و غیرقضائی سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نمود. این اقدام که تنها اقدام حقوقی در عرصه بین‌الملل علیه شرکت های دخیل در ماجرای تحریم های آمریکا بوده است در رسانه‌ای و بین‌المللی کردن تحریم بیماران پروانه ای و نقش شرکت سوئدی در آن نیز موثر بوده است. پوشش خبری این اقدام از سوی الجزیره انگلیسی از نمونه های آن است. 

https://www.aljazeera.com/news/2021/5/28/iranians-with-epidermolysis-bullosa-dying-under-us-sanctions 

همچنین مطلع ساختن گزارشگر ویژه ملل متحد در امور قهری یکجانبه از سوی مرکز درباره اقدام صورت گرفته و استقبال خانم دوهان از آن منتهی به صدور یک بیانیه مشترک درباره بیماران پروانه‌ای از سوی گزارشگر و همچنین نامه نگاری وی با دولت سوئد و شرکت سوئدی در این ارتباط گردید. 

https://www.ohchr.org/FR/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=27665&LangID=E 

در فرایند رسیدگی به این شکایت نیز شرکت سوئدی اعترافی مبنی بر بی اثر بودن نظام معافیت امریکا به دلیل تحریم های بانکی انجام داد که به مثابه یک سند مهم و موثر حقوقی در دعاوی ایران علیه امریکا در دیوان بین المللی دادگستری قابلیت استفاده یافته است. 

این نخستین بار بود که در عرصه بین‌المللی یک شرکت تجاری خصوصی که در تحریم‌های فراسرزمینی آمریکا به دلیل همراهی با تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا مورد شکایت واقع می‌شد. مرکز در شکایت‌نامه خود که با مشورت یک تیم حقوقی هلندی تدوین و تکمیل شده بود به نحو متقن و مفصلی با اشاره تعهدات شرکت‌های تجاری در رعایت «مراقبت‌های بایسته» برای کاهش اثار منفی حقوق بشری به واسطه اقدامات و تصمیمات خود، خواهان جبران خسارت بیماران پروانه‌ای گردید. 

در شهریور ماه ۱۴۰۰ در ادامه رسیدگی به شکایت مرکز، دیداری مجازی با مسئولان نقطه تماس ملی و مدیریت مرکز برگزار شد که طی آن ضمن تبیین بیشتر شکایت به ادعاها و پاسخ‌های دریافت شده از سوی شرکت مولنیکه نیز مفصل پاسخ داده شد.  

شرکت مولنیکه به دروغ ادعا کرده بود که در یک مقطع با کمک یونیسف موارد فراوانی از پانسمان به ایران ارسال شد. در پاسخ، مرکز به تفصیل تبیین نمود که این ادعا مطابقت با واقع ندارد چرا که این پانسمان ها در سال ۲۰۲۰ ارسال شده است در حالیکه کودکان پروانه ای در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. ضمن آنکه این ارسال، ابتکار عمل شرکت برای جبران خسارت نبوده است بلکه فروش متعارف به یونیسف بوده است. 

لازم به ذکر است که شرکت مولنیکه در پاسخ دهی خود به شکایت مرکز به صراحت اعلام داشت که تا زمانی که تحریم های امریکا برقرار است تصمیمی برای بازگشت به بازار ایران ندارد و حتی مایل و قادر به استفاده از مکانیسم معافیت اقلام بشردوستانه امریکا نیز نیست چراکه تحریم های بانکی مانع از تراکنشات مالی برای استفاده از این معافیت می باشد. اعتراف و سند محکمه پسندی که تاکنون نیز از سوی مباشران تحریم اعلام نشده بود. 

با وجود شکایت متقن مرکز و پاسخ دهی مستحکم به ادعاهای شرکت سوئدی در آذر ۱۴۰۰،‌نقطه تماس ملی با کمال تعجب در رائی سوگیرانه اعلام نمود که تصمیم به عدم ادامه رسیدگی ماهوی به شکایت دارد و تنها از شرکت سوئدی درخواست کرد تا در موارد مشابه شفایت بیشتری به خرج دهد. نقطه تماس ملی سوئد که زیر نظر وزارت خارجه این کشور کار می‌کند برخلاف نص دستورالعمل حاکم بر آن اعلام داشت که صلاحیتی برای توصیه به شرکت سوئدی جهت جبران خسارت ندارد. 

مرکز در پاسخ به این تصمیم اقدام به شکایت مجدد و اقامه استدلال های مبرهن مبنی بر صلاحیت داشتن نقطه تماس ملی نمود که در نهایت مورد قبول واقع نشد.

اما نقطه تلخ ماجرا آن جاست که نقطه تماس سوئد در رای خود حتی حاضر به اشاره کردن به پاسخ های مرکز و استدلال های آن در رد عدم صلاحیت آن مرجع نشده است و عملا بدون شفافیت و با سوگیری آشکار پرونده را به نفع شرکت سوئدی خاتمه بخشیده است. این پرونده آشکارا معیارهای دوگانه دولت سوئد در توجه به حقوق بشر را به عیان کشانده است.

انتهای پیام/ 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بیماران پروانه ای دولت سوئد بیماران پروانه ای شرکت سوئدی پروانه ای بین المللی دولت سوئد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۵۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان

ایسنا/لرستان ‌مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ در مرکز تکثیر و احیا گوزن زرد ایرانی در مجموعه کشت و صنعت فجر صفا استان لرستان خبر داد.

علی سالاروند گفت: سال ١۴٠١ و ۱۴۰۲ در راستای حفظ و احیاء این گونه ارزشمند و در خطر انقراض هشت رأس گوزن زرد ایرانی از دو سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری و سایر مراکز تکثیر کشور به لرستان و دامنه‌های زاگرس که زیستگاه و خاستگاه اصلی این گونه در گذشته بوده، انتقال داده شد.

وی افزود: گوزن زرد ایرانی در سایت تکثیر و پرورش فجر صفای کشت و صنعت لرستان واقع در دامنه‌های یافته‌کوه حفاظت و نگهداری می‌شوند که نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در راستای حفاظت مشارکتی از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی ایجاد شده است.

سالاروند از تولد یگ راس گوساله در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت؛ گوساله تازه متولد شده در شرایط مناسب و پایداری می‌باشد و توسط مسئولین سایت و دامپزشک مربوطه به همراه مادر تحت مراقبت است و شرایط زیستی و بستر مناسب برای زادآوری و رشد گوساله‌ توسط کارشناسان زحمتکش این اداره کل و مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان‌ فراهم شده است.

وی خاطر ژنشان کرد: در سال گذشته هم یک رأس گوزن زرد در این سایت متولد شده است که هم اکنون در سلامت کامل می‌باشد که نشان از موفقیت این سایت جدید در احیاء گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات‌وحش دارد.

وی افزود: در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در چند استان کشور نگهداری می‌شود و همچنان تلاش برای حفظ این گونه ارزشمند ادامه دارد و با سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست و معرفی آن به مناطق مختلف، روند حفظ این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر روند خوبی گرفته است و امیدها برای احیاء آن در خاستگاه اصلی آن یعنی استان لرستان با موفقیت زاد و ولد طی دو سال اخیر نیز دو چندان شده است.

سالاروند، موفقیت احیاء این گونه ارزشمند در استان لرستان را به همه طبیعت دوستان و علاقمندان به حیات وحش و محیط زیست تبریک گفت و از در دست بررسی بودن چند سایت خصوصی برای ایجاد مراکز نگهداری گونه‌های شاخص حیات وحش در استان لرستان خبر داد و اظهار کرد: استان لرستان در ایجاد مراکز حفاظت مشارکتی حیات وحش با کمک بخش خصوصی و در راستای شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» در کشور پیشگام است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!
  • آبگرفتگی در درمانگاه شهر چوئبده بیماران را به دردسر انداخت + فیلم
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • طرح نهضت ملی مسکن رضوانشهر در مرحله صدور پروانه
  • جزیره قشم میزبان گروه پزشکان جهادی
  • نمایندگان اقلیت‌های دینی هتک حرمت قرآن کریم در سوئد را محکوم کردند
  • اهانت به قرآن کریم در کشور سوئد یک جنایت فرهنگی است
  • دولت تا سال ۱۴۰۸ از حق‌السهم فیبر نوری چشم‌پوشی می‌کند
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان
  • دولت توپ کشتی پرتغالی را به زمین اژه‌ای انداخت/ مسئول رسیدگی به این پرونده قوه قضاییه است