Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان  گفت: بر اساس قانون شهرداری‌ها، اجاره قلیان در اماکن عمومی مصداق دست‌فروشی و مستلزم اعمال قانون است. - اخبار استانها -

روح‌الله ابوطالبی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم  در اصفهان، در ارتباط با جمع‌آوری قلیان‌ها از حاشیه زاینده‌رود اظهار داشت: جمع‌آوری قلیان‌ها از حاشیه زاینده‌رود بر اساس ماده 55 قانون شهرداری‌ها است چراکه افراد با اجاره دادن قلیان در حاشیه رودخانه و پارک‌ها کسب درآمد می‌کنند و این مصداق دست‌فروشی بوده و شهرداری موظف است مثل مسئله سد معبر به این کار نیز رسیدگی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  با بیان آنکه این کار از لحاظ بهداشتی و قوانین این حوزه هم سبب بروز مشکلاتی می‌شود با اشاره به اکیپ‌های جمع‌آوری قلیان از حاشیه زاینده‌رود، افزود:   طبق دستوری که از مقام قضایی گرفتیم مقرر شد که گشت‌های مشترکی با نیروی انتظامی و اداره بهداشت داشته باشیم و افراد متخلف شناسایی شوند و به آنها تذکرات لازم داده شود و در صورت مبادرت به عمل خود نسبت به جمع‌آوری قلیان‌ها اقدام شود؛ این کار الان مطابق دستور قضایی درحال اجرا است.

مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه اجاره قلیان از نظر بهداشتی صحیح نیست، گفت: افراد قلیان‌های خود را به برخی اجاره می‌دهند و دوباره بدون هیچ‌گونه ملاحظات بهداشتی در این شرایط کرونایی به اشخاص دیگری اجاره می‌دهند.با توجه به بررسی‌های اداره بهداشت مشخص شد که این کار هیچ توجیه قانونی ندارد و مقام قضایی نیز آن را غیرقانونی دانست و دستورهای لازم را ابلاغ کرد و اکیپ‌های مشترک تشکیل شد‌.

وی با اشاره به میزان پیشرفت این کار در حاشیه زاینده‌رود بیان کرد: روزانه قلیان‌های زیادی توسط گشت‌های مشترک شناسایی و جمع‌آوری می‌شود اما افراد متخلف حتی به دنبال قلیان‌های خود هم نمی‌آیند و دوباره با تعدادی قلیان جدید به کار خود می‌پردازند و ما مجبوریم روزانه برخوردهای قانونی انجام دهیم؛ این کار مثل سد معبر لحظه‌ای و ثانیه‌ای است.

ابوطالبی در ارتباط با مصرف قلیان‌های شخصی در اماکن عمومی تصریح کرد: اگر کسی به طور شخصی با خود قلیان بیاورد و استفاده کند گشت‌های ما نسبت به کار او در فضای عمومی به او تذکر می‌دهند اما هدف اصلی گروه‌هایی است که به طور غیر بهداشتی به اجاره قلیان می‌پردازند و اعمال قانون برای آنها صورت می‌گیرد.

وی افزود: استفاده قلیان در اماکن عمومی بیشتر به صورت اجاره‌ای انجام می‌شود و به ندرت پیش می‌آید که مردم به طور شخصی با خود قلیان بیاورند و استفاده کنند. ما از مردم می‌خواهیم که در پارک‌ها و اماکن عمومی از چنین افرادی درخواست قلیان نکنند و به سمت آنها نروند چراکه این کار هم از لحاظ بهداشتی صحیح نیست و هم موجب مبادرت افراد اجاره دهنده به کار خلافشان می‌شود و نباید به تخلف آنها کمک کرد.

انتهای پیام/174

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حاشیه زاینده رود جمع آوری قلیان ها اماکن عمومی اجاره قلیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۶۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟

برخی از مرگ و میرها در جهان به داروی پرگابالین مرتبط دانسته شده‌اند. بسیاری از مصرف‌کنندگان این دارو، آن را در بازار سیاه و اغلب از وب‌سایت‌های غیرقانونی خریداری می‌کنند.

پرگابالین چیست و چه کاربردی دارد؟

پرگابالین برای درمان بیماری‌هایی مانند صرع، دردهای عصبی (نوروپاتیک) و اضطراب استفاده می‌شود.

این دارو به صورت قرص، کپسول یا به شکل مایع عرضه می‌شود و بسته به برند کارخانه تولیدکننده ممکن است با نام لیریکا یا نام‌های دیگر (Alzain, Axalid, Signature) نامیده شود.

عوارض پرگابالین چیست؟

برخی پرگابالین را والیوم یا «باد» (Bud) جدید (مانند آبجوی بادوایزر) می‌نامند، زیرا می‌تواند مانند آرام‌بخش‌ها و الکل، احساس آرامش در مصرف‌کنندگان ایجاد کند.

مصرف بیش از حد آن - به ویژه هنگامی که با سایر داروهای خیابانی (غیرقانونی) که اثر آرام‌بخشی نیز دارند ترکیب شود - می‌تواند باعث خواب‌آلودگی و مشکلات تنفسی شود.

به بیمارانی که برایشان پرگابالین تجویز می‌شود، توصیه می‌شود از مصرف الکل خودداری کنند.


مصرف پرگابالین با مواد افیونی (اُپیوئید)، مانند هروئین، می‌تواند به ویژه خطرناک باشد


مصرف هم‌زمان مواد افیونی و پرگابالین، تنفس را کند می‌کند. پادزهر اضطراری نالوکسان که برای خنثی کردن اثرات مواد اُپیوئیدی به کار می‌رود، هیچ تاثیری برای مقابله با اثرات پرگابالین ندارد.

آیا می‌توانید به پرگابالین معتاد شوید؟

اثر آرامش‌بخش پرگابالین – که گاهی اوقات آن را «نشئه ملایم» توصیف می‌کنند – می‌تواند باعث شود بعضی از مصرف‌کنندگان آن، ماهیت اعتیادآور آن به مرور زمان را دست کم بگیرند.

وابستگی به پرگابالین به ویژه برای کسانی که سابقه سوء مصرف مواد مخدر یا اعتیاد دارند خطرناک است.

چگونه می‌توانید آن را کنار بگذارید، و آیا عدم استفاده از آن سخت است؟

برای برخی افراد توقف مصرف پرگابالین سخت است.

عوارض قطع مصرف این دارو می‌تواند شامل تغییرات خلق‌وخو مانند عصبانیت و تحریک‌پذیری، اضطراب و وحشت و همچنین علائم فیزیکی مانند عرق کردن، حالت تهوع و لرز باشد.

کسی که می‌خواهد این دارو را ترک کند باید ابتدا با پزشک مشورت کنند.

نباید به طور ناگهانی مصرف پرگابالین را متوقف کنید مگر اینکه پزشک‌تان توصیه کند. میزان دارو معمولاً طی یک هفته یا بیشتر کاهش می‌یابد.

آیا پرگابالین بدون نسخه غیرقانونی است؟

در چندین کشور، از جمله بریتانیا، پرگابالین دارویی است که فقط با تجویز پزشک عرضه می‌شود، و نگهداری از آن بدون دلیلِ پزشکیِ معتبر، یک جرم کیفری است.

با این حال، این دارو بدون احتیاج به تجویز پزشک در داروخانه‌های چندین کشور در خاورمیانه از جمله ایران و همچنین در بسیاری از ایالت‌های هند به فروش می‌رسد.

چند مورد مرگ و میر با پرگابالین مرتبط بوده‌اند؟

پرگابالین در سال ۱۹۹۳ در ایالات متحده و بریتانیا معرفی و عرضه شد.

مطالعه‌ای که توسط مجله پزشکی نیچر کامیونیکیشنز منتشر شده است تخمین می‌زند که میزان دوزهای پرگابالین و داروی مشابه گاباپنتین که روزانه در سراسر جهان مصرف می‌شود بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ بیش از چهار برابر شده است.

بیش از هشت میلیون مورد پرگابالین در انگلستان در سال ۲۰۲۲ تجویز شد. در آن سال، ۴۴۱ مورد مرگ مربوط به این دارو در انگلستان و ولز گزارش شد.

در سال ۲۰۲۳، گزارش سالانه اوردوز استرالیا، ۸۸۷ مرگ مرتبط با پرگابالین گاباپنتین را بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ شناسایی کرد که ۹۳ درصد آن مربوط به پرگابالین بود.

اسناد بریتانیا در این زمینه حاکی از آن است که بیشترین مرگ و میر بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۰ مربوط به پرگابالین زمانی رخ داده است که این دارو در کنار داروی دیگری مانند متادون یا مورفین مصرف شده است.

در بسیاری از موارد، این داروها توسط پزشک تجویز نشده بودند.

کدام کشورهای دیگر شاهد افزایش سوء مصرف پرگابالین بوده‌اند؟

استفاده از پرگابالین و گاباپنتین در صربستان بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ هر سال ۶۰ درصد افزایش یافت.

بر اساس داده‌های مرکز ملی کنترل مسمومیت، ۳۷۴ نفر بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ مسمومیت حاد ناشی از مصرف این داروها را داشتند. از این تعداد، ۹۶ درصد پرگابالین مصرف کرده بودند.

گزارش‌های رسمی حاکی از آن است که در عربستان سعودی و اردن نیز به طور فزاینده‌ای مورد سوء مصرف قرار می‌گیرد که عمدتاً توسط مردان جوان است.

در سال ۲۰۱۷، مرکز ملی توانبخشی امارات متحده عربی اعلام کرد پرگابالین و گاباپنتین رایج‌ترین داروهایی هستند که افراد زیر ۳۰ سال سوء مصرف می‌کنند.

مقادیر زیادی پرگابالین غیرقانونی در امارات و کویت کشف و ضبط شده است.

در ماه مارس، ۲.۷۵ میلیون قرص از یک باند قاچاق در امارات متحده عربی کشف و ضبط شد.

در سال ۲۰۲۳، مقامات کویت ۱۵ میلیون کپسول پرگابالین و نیم تن دیگر از دارو را به شکل پودر کشف و ضبط کردند.

منبع: بی بی سی

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی اعلام شد
  • مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی چیست؟
  • ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان اصفهان
  • ایجاد ۳۰هزار پارک حاشیه‌ای در مناطق یک، ۴ و ۵ | ۱۰ پارکینگ جدید در تهران ساخته می‌شود
  • (عکس) زاینده رود، سی و سه پل و پل خواجو؛ سال ۱۹۲۷
  • اصفهانِ مظلوم!؛ استوری مشترک بازیکنان سپاهان
  • استوری مشترک بازیکنان سپاهان؛ اصفهانِ مظلوم! + عکس
  • پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • تداوم جنجال‌های دیدار پرسپولیس و سپاهان؛ احضار ۲ نفر به کمیته انضباطی
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها