Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@04:32:27 GMT

مرمت بیش از ۲۲هزار اقلام فرهنگی نفیس در آستان قدس

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۰۷۴۵۱

مرمت بیش از ۲۲هزار اقلام فرهنگی نفیس در آستان قدس

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره حفاظت و مرمت آثار فرهنگی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: طی ۴ ماه گذشته از آغاز سال تاکنون بیش از ۲۲ هزار و ۵۰۰ مورد انواع اقلام فرهنگی قدیمی نفیس در این اداره توسط مرمتکاران و صحافان پاکسازی و مرمت شده است.

سیدعلی طباطبایی حفاظت از میراث فرهنگی را یکی از دغدغه‌های آستان قدس رضوی برشمرد و اظهار کرد: در راستای تحقق این مهم با مرمت، آسیب‌زدایی و سایر اقدامات حفاظتی نسبت به احیاء هویت مکتوب ایران اقدام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: زائران و شیفتگان حضرت امام رضا(ع) طی سال‌های متمادی، ارادت خود را در قالب‌های مختلف از جمله نذر و اهدای آثار فرهنگی و تاریخی ارزشمند ابراز کرده‌اند که اقدامات حفاظت، مرمت، بررسی و تثبیت، به طور مستمر بر روی این آثار انجام می‌گیرد.

طباطبایی به یکی از اقدامات مرمتی طی این مدت اشاره کرد و گفت: بیش از ۷۸۵۲ برگ سند، نسخه و جلد نسخ خطی مرمت و بازسازی شده است.

وی با بیان اینکه اقدامات حفاظتی و مرمتی شامل صحافی و جلدسازی، مرمت، آفت‌زدایی، گردگیری و پاک‌سازی، استحکام‌بخشی، بررسی و تثبیت و مانند آن است، افزود: از مهم‌ترین موارد مرمتی طی این مدت، مرمت ۲۳۰سند طوماری، آفت‌زدایی ۳۳۳۱ سند و کتاب و اسیدزدایی ۹۱۲سند بوده که از اهمیت زیادی برخوردار بوده است.

رئیس اداره حفاظت و مرمت آثار فرهنگی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی آثار خطی مرمت شده و در حال مرمت را مربوط به قرن‌های ۶-۷-۸- ۵ ه.ق عنوان کرد و گفت: این آثار دارای آسیب‌های متعدد و کمبودهای فراوان است که نیاز به دقت و ظرافت زیاد دارد و مرمت‌کاران تلاش داشته‌اند به بهترین شکل ممکن بتوانند این آثار ارزشمند را مرمت و حفاظت کنند.

وی به صحافی و طلاکوبی منابع چاپی از جمله کتاب، مجله،روزنامه، مرمت قالی نفیس دوره صفویه، مرمت کتیبه فولادی مطلا مربوط به ضریح مرصع و پایش محیطی موزه و مخازن نسخ خطی به عنوان برخی از اقدامات این مرکز طی مدت ۴ ماه گذشته اشاره کرد و مرمت و آماده سازی نسخ خطی نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه و همکاری برای آماده‌سازی ویترین‌ها و قاب عکس‌ها برای ایجاد تالار جدید موزه نهج البلاغه را از دیگر اقدامات این مرکز برشمرد.

بر اساس گزارش گنجینه رضوی، طباطبایی ادامه داد: اداره حفاظت و مرمت آثار فرهنگی آستان قدس رضوی، تخصصی‌ترین اداره مرمت در شرق کشور است که در حال حاضر حفاظت و مرمت اشیای تاریخی و هنری موجود در مخازن سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از کتب و اسناد خطی گرفته تا آثار فلزی، چوبی، سفالی، فرش و منسوجات، نقاشی و... به دست کارشناسان و مرمت‌کاران متخصص این اداره انجام می‌گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آستان قدس رضوی موزه آستان قدس رضوی مرمت آثار تاریخی مرمت آثار تاریخی اسناد تاريخي آستان قدس رضوی حفاظت و مرمت آثار فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۷۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است

ایسنا/آذربایجان غربی معاون امور مجلس و استانهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استانهای غربی است، گفت: سرعت قطار توسعه صنعت گردشگری آذربایجان‌غربی قابل تحسین است.

جواد واحدی، ۱۱ اردیبهشت در آیین کلنگ زنی یک هتل و تله کابین گفت: مشارکت این استان در ۳ حوزه ماموریتی  وزارت میراث فرهنگی،گردشری و صنایع دستی بسیار خوب و قابل تحسین است. 

وی با بیان اینکه آذربایجان غربی دارای بناهای تاریخی ویژه و فاخری است، افزود: در حوزه مرمت و حفاظت از بناهای تاریخی و چند مجموعه‌ای که امروز بازدید شد کارهای خوبی انجام شده است.اقدامات خوبی در پژوهش، مرمت و حفاظت از مسجد جامع ارومیه نسبت به سال قبل انجام و گامهای خوبی برداشته شده. این بنا قابلیت ثبت جهانی را دارد که باید مقدمات لازم آن در دستور کار قرار گیرد. 

وی با بیان اینکه در حوزه صنایع دستی استان نیز اتفاقات خوبی رخ داده است و ساختمانی در اختیار این بخش برای استقرار نمایشگاه صنایع دستی و آموزش قرار گرفته است، اظهار کرد: باید برندسازی و تولید محصولات متنوع باهدف ایجاد اشتغال و صادرات مورد توجه قرار گیرد. 

وی با اشاره به وجود طبیعتی زیبا در استان نیز افزود:ضروری است با هدف جذب گردشگر داخلی و خارجی این طبیعت و ظرفیت منحصر به فرد آن شناسانده و معرفی شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تمامی فعالیتهای فرهنگی اتباع اهل سنت باید در چارچوب قوانین و باشد
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • نایب قهرمان وزنه‌برداری جوانان جهان مدال خود را به موزه رضوی اهدا کرد
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت