Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز میز اقتصاد به بررسی آخرین وضعیت گرانی برنج با حضور  مجید حسنی مقدم معاون دفتر بازرگانی داخلی کالا های کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی و مختاریانی نایب رئیس انجمن وارد کنندگان  پرداخت.

 سوال: علت دو برابر شدن قیمت برنج چیست؟

حسنی مقدم  معاون  دفتر بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی: دوم سوم نیاز ما از تولید داخل است و یک سوم که حدود نود هزار تن هست از واردات تامین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چه از فصل برداشت فاصله می‌گیریم چون عرضه کم می‌شود قیمت افزایش می یابد از سوی دیگر  بازار خارجی و داخلی مکمل یکدیگر هستند اما با هم تفاوت دارند. از دو هفته قبل چون وارد بخش کشت شدیم که این اقدام خود زمینه ساز کاهش  قیمت و  نزولی  شدن آنها می شود.

برنجی که وارد شده  قابل مقایسه با برنج داخل نیست از لحاظ کیفیت اما باعث می‌شود نیاز بازار برطرف شود.

سوال: وضعیت تولید برنج به چه سمتی در حال حرکت است؟

حسنی مقدم  :  پارسال مشکل خشکسالی داشتیم ولی امسال شرایط بهتر شده است. امسال در تولید داخل وضعیت خوبی را داریم و قیمت ها هم نزولی است.  باید دغدغه بازار را از کشاورز بگیریم و بهره وری را بالا ببریم.

برداشت با کمباین افزایش پیدا کرده،در شالی کوبی ها مدرن سازی به سرعت در حال انجام است.

سوال: شما علل جهش قیمت برنج ایرانی در یک سال اخیر چه می‌دانید؟

جمیل علیزاده شایق دبیر انجمن برنج ایرانی : برنج هایی که  هم اکنون در بازار است برای شهریور پارسال است و از شهریور به بعد هیچ اتفاقی نیفتاد که بگوییم هزینه ای انجام شد و قیمت برنج بالا رفت.

کشاورز برنج خود را به ناچار پیش فروش می‌کند و آن واسطه هایی که خریداری می‌کنند با قیمت بازی می‌کنند. یا کشاورز برنج را با قیمت بالاتری می‌فروشد که این کار اصولی و درستی نیست.

سوال: نظر شما در این خصوص چیست؟

حسنی مقدم: ما بر قیمت های بازار نظارت داریم.برنج داخلی ارقام مختلف دارند. کیفیت برنج در نقاط مختلف کشور فرق دارد پس نمی‌توان همه برنج ها را با یک قیمت به فروش رساند.

انشالله در سال جدید به زودی قیمت اعلام خواهد شد .سال گذشته قیمت منصفانه بود و در عمده بازار ها انجام شده. همینطور که عرضه اضافه می‌شود قیمت ها نزولی است.

سوال: آیا امسال واردات به ثبات رسیدن بازار برنج کمک می‌کند؟

مختاریانی نایب رئیس انجمن وارد کنندگان : سال گذشته حدود چهل درصد کاهش تولید داشتیم و جلوی واردات هم گرفته شد. وقتی ۴۰ درصد کاهش وجود داشته اگر جلوی واردات گرفته شود قطعا قیمت بالا خواهد رفت.

اما امسال شرایط بهتری داریم.ما یک مقدار تولید داریم و مقداری هم واردات نیاز داریم.با توجه به اینکه در کشور های هند،پاکستان و ...هم سال خوبی بوده برای برداشت ما پیش بینی می‌کنیم که واردات خوبی هم بتوانیم داشته باشیم.

متاسفانه ما به آمار ها توجهی نداریم و طبق سیاست های یکساله انتخاب می‌کنیم .

سوال: در سال چند بار قیمت ها تغییر می کندو امسال چند درصد قیمت ها افزایش می یابد؟

حسنی مقدم : این موضوع را من رد می‌کنم ما در سال چند بار قیمت ها را تغییر می‌دهیم. ساختار بازار و توزیع ما نیاز به اصلاح دارد.قیمت سال ۱۴۰۱ قطعا تغییر می‌کند. امسال حداقل ۲۰ درصد افزایش داشته و حتی گزارشاتی به ما رسیده که بیشتر هم میتواند باشد.

سوال : آیا ممنوعیت واردات برداشته شده است؟

حسنی مقدم: هر سال ما این مسأله را داشتیم.امسال به این نتیجه رسیدیم که این ممنوعیت فصلی را برداریم و بیش از اندازه واردات انجام نشود.

سوال: نظر شما در این خصوص چیست؟

برزلی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان : ما امسال نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش عملکرد داریم. پیش بینی های ما نشان می‌دهد که ما امسال می توانیم شاهد کاهش قیمت باشیم و استان گلستان می‌تواند برنج استان های دیگر را هم تا حدودی تامین کند.

ما کشت قراردادی،بیش از دوازده هزار هکتار داشتیم.  برنامه هایی مثل لایه روبی قنات ها داریم.

  سوال :در استان  گیلان وضعیت تولید چگونه است؟

محمدی رئیس جهاد کشاورزی گیلان : علاوه بر محدودیت های منابع آبی با رعایت زمان بندی همه ابزار ها زیر کشت رفتند.پیش بینی ما این است که بیست درصد افزایش تولید داشته باشیم.

جمیل علیزاده شایق دبیر انجمن برنج ایرانی : این چهل درصد می‌شود هشتصد هزار تن اگر ما انقدر کاهش داشتیم یک فاجعه می‌شد ما پارسال بیست درصد کاهش داشتیم نسبت به سال نود و نه که  با بارندگی ها زیاد و ...کشت بسیار زیادی داشتیم.

ما ده ها ساله که وقتی مرداد را تمام می‌کنیم،همیشه قیمت برنج افت شدید پیدا می‌کرد چون عرضه زیاد می‌شود و تقاضا تغییر نمی‌کند.

نیاز کشور ۳ میلیون تن است. دو میلیون کسری داریم که باید خودمان تامین کنیم.

هم در گیلان هم در مازندران این موضوع کاشت افزایش پیدا کرده است و در برخی جاها ما دوباره کشت هم داشتیم.

با توجه به این صدها هزار تن برداشت میشود قطعا قیمت پایین خواهد آمد.  حدود هشتصد هزار تن کسری داریم که می‌توان در هر موقع از سال وارد کرد اما موکول شده به این چهار ماه.

سوال: نظر شما در این خصوص چیست و دولت چه اقدامی باید انجام دهد؟

حسنی مقدم: ما به عنوان دولت سعی می‌کنیم که کمترین تاثیر را در قیمت بازار بگذاریم.اگر احساس کنیم که به ورود دولت نیاز است حتما ورود می‌کنیم.

ما به عنوان وزارت جهاد کشاورزی باید به تمام ابعاد قضیه فکر کنیم یعنی اگر کمبودی وجود داشته باشد باید واردات انجام شود و قیمت مصوب سال ۱۴۰۱ را هم به زودی اعلام می‌کنیم.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تولید برنج واردات برنج جهاد کشاورزی حسنی مقدم قیمت برنج هزار تن قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۷۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵۰ درصدی قیمت کتاب‌های درسی برای سال تحصیلی جدید

در حالیکه ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی ۱۴۰۳ ـ ۱۴۰۴ برای دانش‌آموزان پایه‌های دوم تا ششم ابتدایی، هشتم و نهم دوره متوسطه اول، یازدهم و دوازدهم دوره متوسطه دوم همچنین پایه‌های تحصیلی آمادگی ۲ (استثنایی)، اول ۲ (استثنایی)، اول ۳ (استثنایی) و اول تکمیلی (استثنایی) از امروز (چهارشنبه پنجم اردیبهشت) آغاز شده، قیمت کتاب‌های درسی پایه‌های تحصیلی به جزء پایه‌های ورودی هفتم و دهم اعلام شده است.

دانش‌آموزان برای ثبت سفارش کتاب‌های درسی باید به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به‌نشانی my.Gov.ir یا پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به‌نشانی my.medu.ir یا سامانه irtextbook.ir مراجعه کنند.

لازم به ذکر است ثبت سفارش کتاب‌های درسی پایه اول دبستان، آمادگی ۱ (استثنایی)، اول ۱ (استثنایی) و اول مقدماتی(استثنایی) از دهم تیر آغاز شده و تا ۹ شهریور ۱۴۰۳ ادامه دارد.

این در حالیست که دانش‌آموزان و اولیاء آنان، در صورت تمایل می‌توانند از طریق سامانه مذکور نسبت به ثبت سفارش انفرادی اقدام کنند و برای ورود به سامانه کد ملی دانش‌آموز، نام کاربری و۶ رقم سمت راست شماره سریال شناسنامه دانش‌آموز، "رمز عبور" ورود به سامانه است.

دانش آموزان اتباع باید به جای کد ملی، کد اتباع در سامانه سیدا و به جای شماره سریال شناسنامه، ۶ رقم یک (۱۱۱۱۱۱) وارد کنند.

کتاب‌های درسی دانش‌آموزان تمامی دوره‌های تحصیلی، از طریق مدرسه محل تحصیل آنان که در سفارش دانش‌آموز قید شده است، توزیع می شود.

قیمت کتاب‌های درسی به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش، به طور میانگین ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش دارد.

بدین ترتیب قیمت کتاب‌های درسی در پایه تحصیلی اول ابتدایی ۷۱ هزار تومان است که این رقم برای ششمی‌ها ۱۰۲ هزار تومان تعیین شده است.

هچنین قیمت کتاب‌های درسی پایه هشتم برای دانش‌آموزان دختر ۱۴۹ هزار تومان و برای دانش‌آموزان پسر ۱۵۲ هزار تومان، پایه نهم ۱۵۷ هزار تومان و پایه یازدهم رشته ریاضی فیزیک ۲۱۱ هزار تومان، دوازدهم ریاضی و فیزیک ۱۶۴ هزار تومان؛ علوم تجربی یازدهم و دوازدهم نیز به ترتیب ۲۰۲ و ۱۵۴ هزار تومان است که این رقم برای پایه یازدهم و دوازدهم رشته علوم‌انسانی ۱۸۵ و ۱۶۷ هزار تومان و برای یازدهمی‌ها و دوازدهمی‌های رشته علوم و معارف اسلامی نیز به ترتیب ۲۴۱ و ۲۱۸ هزار تومان اعلام شده است.

قیمت کتابهای پایه‌های هفتم و دهم متعاقبا اعلام می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • افزایش ۵۰ درصدی قیمت کتاب‌های درسی برای سال تحصیلی جدید
  • افزایش ۶ درصدی مصرف برق
  • فرشاد مومنی: به سوی روند قهقرایی گسترش فقر و عقب ماندگی حرکت می کنیم/ راحت می گویند نقشی در افزایش نرخ ارز نداریم! / وزیر مسئول تولید، می گوید آنقدر واردات کرده ایم که گلوگاه های گمرکی بند آمده! با عنوان «اصلاحات پارامتریک» از جیب حقوق بگیران سرقت می کنند
  • افزایش ۱۴ درصدی پرداخت زکات فطره در هرمزگان