Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@19:23:12 GMT

برداشت مکانیزه برنج در گیلان آغاز شد

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۰۸۹۵۷

برداشت مکانیزه برنج در گیلان آغاز شد

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار ایرنا، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان روز پنجشنبه در آیین برداشت مکانیزه برنج استان گیلان در منطقه آبکنار شهرستان انزلی اظهار داشت: ورود مکانیزاسیون به عرصه های شالیزاری از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی و جهاد استان است. آنچه برداشت امسال را از سالهای دیگر متمایز می کند برداشت رقم "آنام" است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

صالح محمدی تصریح کرد : تحقیقات بر روی رقم آنام از سال ۸۳ با همت موسسه تحقیقات برنج رقم خورد و پس از ۱۵ سال در سال ۹۷ این رقم به جامعه کشاورزی کشور و استان معرفی شد و امروز با رقمی مواجه هستیم که به لحاظ کیفیت با ارقام کیفی و بومی و محلی برابری میکند . 

وی کاهش حساسیت به برخی بیماری ها و آفات ، کاهش ورس و خوابیدگی در بارش باران را از دیگر خصوصیات این رقم برنج عنوان کرد و افزود: برنج آنام می‌تواند با رقم هاشمی، دم سیاه و سایر ارقام کیفی رقابت کند و دارای ویژگی هایی از جمله خصوصیات کوتاهی قد ، مقاومت در برابر خوابیدگی و زودرسی ۱۰ روزه نسبت به برنج هاشمی است که عملکرد این رقم را تا ۶ تن افزایش می دهد. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه برداشت مکانیزه برنج هزینه‌ها را کاهش و سرعت انجام کار را افزایش می دهد و تصریح کرد: امروزه در دنیا با شرایطی مواجه هستیم که باید بیش از هر زمان دیگری بر تامین امنیت غذایی کشور حساس بود. 

محمدی ادامه داد : استان گیلان ۲۳۸ هزار هکتار عرصه شالیزاری دارد و یکی از استان های تاثیر گذار در تامین برنج کشور است که رتبه اول و دوم رادر حوزه سطح زیر کشت و تولید را دارد . 

مدیر کل جهاد کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه بیشترین ارقام کشت شده در استان بومی و عمدتاً هاشمی ،علی کاظمی، دم سیاه و بی نام است افزود: جهاد کشاورزی با برنامه ریزی و توجه به رویکرد علم و دانش در سال جاری بدنبال ورود علم و دانش به عرصه کشت برنج است. 

وی مدیریت تنش آبی در استان پر بارانی مثل گیلان را بسیار حائز اهمیت عنوان و خاطر نشان کرد: در سد سفیدرود در دهه های اخیر ۴۵ درصد کاهش آورده داشته که برای برون رفت از این مشکلات باید با رویکرد علمی ارقامی تولید کرد که ایران بتواند به امنیت غذایی پایدار برسد. 

معرفی سه رقم جدید برنج در سال جاری 

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور از معرفی سه رقم برنج جدید در بخش خوش کیفیت ها و پر پتانسیل ها در سال جاری خبر داد و افزود: اولین رقمی که تحمل خشکی را دارد رقم «کیان» است که طی سال گذشته به حوزه برنج معرفی شد .این رقم تحمل خشکی آخر فصل را دارد و بعد از گلدهی می توان آب آن را قطع کرد. رقم کیان برای سطح ۱۷۰ هزار هکتاری اراضی شالیزاری استان که زیر مجموعه سد سفید رود است و در اواخر فصل کشاورزی آب ندارند بسیار مناسب می باشد . 

مریم حسینی ادامه داد: تلاش ما بر این است که این رقم را معرفی کنیم .در حال حاضر توسعه تولید بذر انجام شده و امیدواریم در سال‌های آینده در مناطقی که با بحران آب روبرو هستند کشت شود . 

وی اظهار داشت : موسسه تحقیقات برنج کشور در تولید این رقم با پژوهشکده کشاورزی انرژی هسته‌ای همکاری کرده و در حال ارزیابی عملکرد آن است. 

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با بیان اینکه باید بتوانیم با تولید بیشتر عملکرد را افزایش دهیم، گفت: اقلامی که در گذشته تولید شده اند به دلیل آنکه پختی مشابه ارقام محلی ندارند و ذائقه مصرف کننده ایرانی آنرا نمی پذیرد توسط کشاورز انتخاب و کشت نمی شوند. 

حسینی اظهار داشت : امسال در ابتدای فصل کشت در حوزه برنج با کم‌آبی روبرو بودیم‌ . ما در این استان با تغییرات گسترده اقلیمی مواجه هستیم بنابراین باید سمت تولید ارقام زودرس که عملکرد بهتری دارند و خشکی را تحمل می کنند حرکت کنیم . 

وی تاکید کرد: اگر بتوانیم دانش بیشتری در مزارع اعمال کنیم با استفاده از بذر گواهی شده و ارقام جدید می توانیم با کاشت ، برداشت و وجین مکانیزه و رعایت دستورالعمل ها ، کنترل آفات و بیماری ها و رعایت تغذیه مناسب خاک و گیاه بر عملکرد در واحد سطح افزوره و برنج بیشتری تولید کنیم . 

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور اظهار داشت: اگر کشاورزان به ارقام جدید برنج اعتماد کنند هزینه های آنها کاهش یافته و خسارت کمتری در برداشت خواهند داشت و کشاورزان با بهره گیری بیشتر از دانش روز ، کشت ارقام جدید ، رعایت دستورالعمل ها می توانند راندمان کار را افزایش دهند. 

حسینی خاطر نشان کرد: به عنوان یک کارشناس و محقق معتقدم برنج باید در جایی کاشته شود که در آن اقلیم ، آب در دسترس به اندازه کافی وجود داشته باشد . برای توسعه نباید منابع را فدا کرد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی مكانيزاسيون سد سفیدرود

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی مكانيزاسيون سد سفیدرود وزارت جهاد کشاورزی مكانيزاسيون سد سفیدرود موسسه تحقیقات برنج کشور جهاد کشاورزی استان گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۸۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی بوشهر از برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان خبر داد و گفت: پیش‌بینی تولید ۴۰ هزار تن محصول گندم از اراضی کشاورزی استان شده است. - اخبار استانها -

کبری توکلی در گفتگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به خسارت به مزارع گندم به سبب تداوم خشکسالی و کاهش بارش باران اظهار داشت: به علت خشکسالی و عدم بارندگی در فصل کشت همه سطوح بیمه شده گندم دیم به میزان 140 هزار هکتار خسارت دیده است.

وی خسارات به سطوح گندم آبی را مورد اشاره قرار داده و بیان کرد: از 18 هزار هکتار مزارع گندم آبی استان بوشهر به سبب کاهش بارش باران در فصل کشت حدود 4 هزار هکتار آن خسارت دیده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر پرداخت غرامت خسارت به مزارع گندم را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: بر اساس مناطق کشت شده و ظرفیت تولید و نوع طرح بیمه‌ای غرامت خسارت از یک تا 3 میلیون تومان در هر هکتار مزارع گندم به کشاورزان پرداخت می‌شود.

توکلی از برداشت 15 هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: این میزان گندم تحویل مراکز خرید شده که شامل گندم معمولی و بذر گندم است.

وی با بیان اینکه برداشت گندم تا خرداد ماه ادامه دارد تصریح کرد: پیش‌بینی تولید 40 هزار تن محصول گندم از مزارع استان بوشهر شده که نسبت به تولید 125 هزار تنی سال قبل کاهش بیش از 70 درصد کاهش دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر از خرید گندم توسط 14 مرکز خرید اداره غله و خدمات بازرگانی و مرکز خرید با مشارکت سازمان تعاون روستایی استان بوشهر خبر داد.

انتهای پیام/190/.

دیگر خبرها

  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • کاشت برنج به سبک مکانیزه در روستای کیامحله جویبار + فیلم
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • آغاز برنج‌کاری در گیلان
  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور