Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@09:31:53 GMT

ساماندهی نظام طراحی لباس باید با تولید همراه باشد 

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۰۹۲۰۶

ساماندهی نظام طراحی لباس باید با تولید همراه باشد 

ایسنا/قزوین دبیر شورای فرهنگی عمومی کشور گفت: اصل بر این است که لباس‌ها در عین زیبایی، هویت ایرانی و اسلامی داشته و عفیفانه باشند. در کنار بحث ساماندهی نظام طراحی لباس، کارهایی هم در بخش تولید در دست اقدام است که نظام تولید هم ساماندهی شود و تولیدی‌ها را به سمت تولید لباس‌های ایرانی و اسلامی سوق دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سید مجید امامی در نشست با فعالان حوزه حجاب، عفاف، مد و لباس استان قزوین که در سالن آینده پژوهی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه فرهنگ پوشش و سبک پوشش ایرانی اسلامی مطالب بسیار گفته شده اما ۲ نکته مهم وجود دارد که اگر نگران کانون خانواده هستیم باید در جامعه ایران همچنان گفتمان حیا حفظ شود و حفظ آن تا حد زیادی مرهون فرهنگ پوشش در جامعه ماست. 

وی بیان کرد: فرهنگ پوشش حافظ حیا و عفافی است که در سازوکار فرهنگی و تمدن ایران و اسلامی است و ما در تاریخ این سرزمین حتی یک مورد اصالت برهنگی نمی‌بینیم ولی در برخی از تواریخ و سرزمین‌ها برهنگی موجود است. 

دبیر شورای فرهنگی عمومی کشور خاطرنشان کرد: ضمن اینکه ما نمی‌گوییم اگر در جامعه‌ای برهنگی بیشتر از ماست یا پوشش کمتر از ماست حیا در آن سرزمین کم است اما در این زیست بوم، در این تمدن و در این کشور بین پوشش و حیا ارتباط مستقیم وجود دارد. 

وی تصریح کرد: هر جامعه و هر فرهنگی موجودیت خاص خود را دارد و همین مسئله‌ای است که شهید مطهری در مورد فطرت اشاره کرده است که فطرت وجود خاص است و از این روی نمی‌توان در حوزه فرهنگ قیاس انجام داد بنابراین خلقت خاصی که سرزمین ما دارد می‌طلبد که حجاب و حیا با هم در ارتباط باشند. 

مسئول کارگروه مد و لباس کشور گفت:  براساس مصوبه ۴۲۷ و ۷۲۰ شورای عالی توصیه می‌شود دستگاه‌ها در این باره فعالیت کنند و اجازه ندهند این زیست بوم از بین برود و مصوبه ۸۲۰ که در دولت قبل تلاش کرد برخی از مشکلات را کاهش دهد این موضوع تصدیق شده است و همچنان پیگیر اجرای مصوبه با وزارت کشور هستیم و معتقدیم که این مصوبه قدیمی شده و باید حرف تازه‌ای در این حوزه داشته باشیم. 

وی عنوان کرد: جامعه خیلی از نکاتی که در این مصوبه آمده فاصله گرفته است، به همین دلیل در شورا مصوبه‌ای تهیه کردیم که ۳ راهبرد اجرایی دارد. 

امامی اضافه کرد: ابتدا باید دسترسی حداکثری به لباس زیبا، سالم، عفیفانه و ارزان برای شهروندان ایجاد کنیم چون اساسا دسترسی به این نوع پوشاک در جامعه وجود ندارد. 

لزوم ترویج گفتمان حیا

وی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی گفتمان حیا باید ترویج شود و معتقدیم این کار رسانه است چراکه باید این موضوع را اول با مخاطبان خود بگوییم که برهنگی در جامعه ما در حال تضعیف خانواده، تضعیف امنیت جنسی و امنیت تربیتی فرزندان است. 

دبیر شواری فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: در این شرایط که  ۷۰ درصد جریان کشور در جبهه حجاب هستند باید از ایجاد ۲ قطبی بپرهیزیم، چراکه هر گفتمان و هر گسلی که درست شود و در آن جامعه به ۲ گروه تقسیم شود این حرکت ۱۰۰ درصد به سمت سراشیبی و فروپاشی فرهنگی خواهد بود البته اگر به سمت فروپاشی سیاسی نرود. 

وی تصریح کرد: ما امروز اگر بخواهیم بین دوگانه حجاب اجباری و ول‌انگاری سبک پوشش، تقسیم کنیم جامعه دچار بحران می‌شود که گاهی رده‌هایی از آن را نیز مشاهده کرده‌ایم. 

این مسئول با اشاره به اینکه برای ارتقای جریان‌سازی مد در کشور نیازمند کاری حرفه‌ای هستیم که بتوان آن را به تولید رساند، افزود: مسئله ما دسترس‌پذیر کردن لباس سالم، زیبا، عفیفانه و ارزان است که اقشار مختلف بتوانند آن را تهیه کنند. 

مسئول کارگروه مد و لباس کشور در پایان بیان کرد: اصل بر این است که لباس‌ها در عین زیبایی، هویت ایرانی و اسلامی داشته و عفیفانه باشند. در کنار بحث ساماندهی نظام طراحی لباس، کارهایی هم در بخش تولید در دست اقدام است که نظام تولید هم ساماندهی شود و تولیدی‌ها را به سمت تولید لباس‌های ایرانی و اسلامی سوق دهیم. 

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری قزوين مد و لباس کارگروه ساماندهی مد و لباس شورای عالی انقلاب فرهنگی ایرانی و اسلامی لباس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۹۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امر به معروف در حجاب به گونه‌ای باشد که مردم به اصل نظام بدبین نشوند

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب و بسیاری از صاحب نظران در کشور همواره از تمام زنان با حجاب و بد حجاب جامعه دفاع کردند تا به نظام بدبین نشوند. بنده احساسم این است که شیوه‌های ترویج امر ونهی و ترویج عفاف و حجاب نباید به گونه‌ای باشد که عده‌ای را نسبت به اصل نظام یا کشور بدبین کند.

 احد آزادی خواه، نماینده مجلس در خصوص حضور گشت ارشاد و ایجاد فضای دو قطبی در جامعه گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند، حجاب در کشور ما از نظر قانونی و شرعی جایگاه ویژه داشته و مشخص است. راهبرد ما باید دفاع از حجاب از نگاه شرعی و قانونی باشد. اما اینکه در شیوه دفاع چگونه باید اقدام کنیم؛ بنده به هیچ عنوان اقدام قهری و برخی از برخوردهایی که اخیرا برای مقابله با بدحجابی انجام می شود را به هیچ عنوان قابل دفاع و موثر نمی‌دانم.

وی در گفتگویی که با جماران داشته، افزود: به این نکته باید توجه کرد که رهبر معظم انقلاب و بسیاری از صاحب نظران در کشور همواره از تمام زنان با حجاب و بد حجاب جامعه دفاع کردند تا به نظام بدبین نشوند. بنده احساسم این است که شیوه‌های ترویج امر ونهی و ترویج عفاف و حجاب نباید به گونه‌ای باشد که عده‌ای را نسبت به اصل نظام یا کشور بدبین کند.

آزادی خواه در خصوص برخورد گشت ارشاد با شهروندان گفت: گشت ارشاد و فرماندهی انتظامی یکی از گام‌ها در ترویج حجاب است، پس دستگاه‌های فرهنگی، آموزشی ما کجا هستند؟ ما نباید انتهای زنجیر را ملزم کنیم که صرفا با قوه‌ی قهریه با بدحجاب‌ها برخورد کنند، بلکه ده‌ها گام‌ باید قبل از آن انجام شود. مانند آموزش و پرورش، فرهنگ، کارهای ترویجی و... . دستگاه‌ها، وزارتخانه‌ها و سازمان‌های بسیار زیادی متولی در این امر هستند که باید کارهایی را انجام دهند. در گام نهایی نیز گشت ارشاد باید صرفا با معدود افرادی که حساب شده و سازمان یافته اهداف خاصی را دنبال می‌کنند، برخورد کند، نه با شهروندانی که در جامعه حضور دارند.

آزادی‌خواه در پاسخ به این سوال که چرا ما با برخی دوگانگی‌ها در برخورد با زنان که نمونه آن را در تصاویر صداوسیما و زمان راه‌پیمایی و انتخابات، شاهد هستیم، مواجهیم؟ گفت: بنده نظرم بر این است که باید این مسأله را به عنوان یک راهبرد اصلی اثبات کنیم که نگاه حاکمیت به تمام زنان و مردان جامعه یکی است و همه برایمان حرمت دارند و صاحب حقوق اجتماعی هستند. البته ما موظف هستیم در رابطه با اصول خود تبلیغ، ترویج و دفاع کنیم. یکی از اصول ما عفاف و حجاب است، اما این تبلیغ نباید به گونه‌ای باشد که دوگانه‌ای در کشور ایجاد کنیم که نیمی را صاحب حقوق بدانیم و نیمی دیگر را صاحب حقوق ندانیم.

وی ادامه داد: این دوگانه‌ای را که رهبر معظم از آن انذار فرمودند، می‌تواند غده‌ای سرطانی در جامعه باشد. این بیانی که حاج قاسم سلیمانی در رابطه با دختران جامعه فرمودند، بیان گمشده‌ی امروزه ما است. این دخترانی که امروزه پای صندوق رأی و راهپیمایی می‌آیند و دوربین‌های صداوسیما آن‌ها را پخش می‌کند نشان می‌دهد که این‌ها علاقه‌مند به نظام و کشور هستند که اگر با این‌ها به درستی برخورد شود، خواهید دید که به قول قرآن: «وَرَأَیْتَ النَّاسَ یَدْخُلُونَ فِی دِینِ اللَّهِ أَفْوَاجًا».

اگر در لایحه‌ی عفاف و حجاب بنا باشد گشت ارشاد نباشد، حتما ملاک برای ما قانون است

وی در پاسخ به این سوال که اگر لایحه حجاب و عفاف به سرانجام برسد تکلیف گشت ارشاد به کجا خواهد رسید؟ گفت: معیار برای ما قانون است و اگر در لایحه‌ی عفاف و حجاب بر این باشد که مثلا گشت ارشاد یا اقدامات مشابه آن نباشد، حتما ملاک برای ما قانون است.

دیگر خبرها

  • طرح ملی درس عفاف و حجاب در طراحی پارچه و لباس دانشگاه های هنر
  • افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند
  • تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی به چرخه تولید بازگشتند
  • ۵۰۰ اثر به جشنواره مد و لباس اروند راه یافتند
  • امر به معروف در حجاب به گونه‌ای باشد که مردم به اصل نظام بدبین نشوند
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • (تصاویر) «چری» با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد