Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و بر اساس سیاست‌های حمایتی دولت از اقشار آسیب‌پذیر، مددجویان بهزیستی و کمیته امداد از پرداخت هزینه بهای قبوض «آب»، «برق» و «گاز» مشروط بر رعایت الگوی مصرف «معاف» هستند؛ بر این اساس وب‌سرویسی برای ارسال اطلاعات مددجویان راه‌اندازی شد تا افراد کم‌مصرف تحت پوشش از این قانون بهره‌مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین سامانه‌ای نیز برای ثبت درخواست مددجویان ایجاد شده است که در ادامه به جزییات آن اشاره می‌شود.

به گزارش ایران اکونومیست، در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به معافیت مددجویان بهزیستی و کمیته امداد از پرداخت هزینه بهای قبوض آب، برق و گاز مشروط بر رعایت الگوی مصرف تعریف شده، اشاره شده است. به طوریکه بر اساس ماده یک آیین‌نامه اجرایی بند (ی) تبصره ۸ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، بهای برق مشترکان کم‌مصرف (در سقف مصرف ۵۰ درصد الگوی مصرف) تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی برابر صفر محاسبه می‌شود. در بخش آب نیز، صورتحساب مشترکان کم‌مصرف (مشترکین خانگی با مصرف تا یک سوم الگوی مصرف تعیین شده موضوع تبصره ۴ ماده ۱ قانون توسعه و بهینه‌سازی مصرف آب شرب شهری و روستایی در کشور مصوب ۱۳۹۴) تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی با تخفیف ۱۰۰ درصد محاسبه می‌شود.

همچنین برای بهای گاز، در اجرای بند (ی) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، شرکت ملی گاز ایران مکلف است ضمن دریافت اطلاعات خانوارهای محروم تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور، تعرفه مشترکان در دامنه مصرف تعیین شده برای کم مصرف‌ها را از ابتدای سال به نرخ "صفر" محاسبه کند.

 

چرا اطلاعات مددجویان دیر ارسال شد؟

 

اما از آنجایی که برای اجرای این قانون باید سازمان بهزیستی و کمیته امداد اطلاعات مددجویان را در اختیار شرکت‌های مربوطه قرار دهند، اظهاراتی درباره دیرکرد ارسال اطلاعات مددجویان به شرکت گاز وجود داشت و به نظر این دو نهاد حمایتی در این زمینه با چالش‌هایی روبرو بودند. در این رابطه حسین خدرویسی، معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد درخصوص چرایی دیرکرد این نهاد در ارسال اطلاعات مددجویان به شرکت ملی گاز برای رایگان شدن گاز بهای این افراد، اینطور توضیح داد که «شرکت گاز در اردیبهشت‌ماه درخصوص ارسال اطلاعات مکاتبه‌ای با کمیته امداد داشت. در این راستا، سریعا موضوع به کل استان‌های کشور اعلام و ابلاغ شد تا آمار و اطلاعات لازم در اختیار شرکت‌های گاز قرار دهد. استان‌ها این آمار و اطلاعات مددجویی را با نام و نام خانوادگی و کد مددجویی در اختیار شرکت‌های گاز قرار دادند. شرکت گاز اطلاعات جدیدی که در سامانه‌ها و بانک‌های اطلاعاتی ما نبود از جمله شماره اشتراک گاز را خواستار شدند که مجدد این مورد در دستور کار ویژه مددکاران و ادارات ما در سطح کشور قرار گرفت.»

با وجود اظهارات مطرح شده درخصوص اشکالات در ارسال اطلاعات مددجویان به شرکت گاز اما، کمیته امداد و شرکت گاز در بیانیه‌ای مشترک درخصوص آخرین اقدامات انجام شده و با اشاره به هماهنگی‌ میان این دو نهاد در مورد نحوه شناسایی و معرفی مشمولان از زمان ابلاغ این قانون، اعلام کردند که « در همین زمینه جلسات ستادی در مرکز و جلسات استانی در ۳۱ استان بین کمیته امداد و شرکت گاز برقرار و اقدامات اولیه انجام گرفت که پس از توافقات انجام شده در جلسات ۲۳ و ۲۵ بهمن‌ماه، با تلاش و هم‌افزایی عوامل اجرایی، طی ۲ مرحله اطلاعات تمام خانوارهای تحت حمایت (۲ میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار) و همچنین اطلاعات مربوط به اشتراک گاز حدود ۵۸۴ هزار خانوار هم از سوی ستاد مرکزی کمیته امداد به شرکت ملی گاز ایران و هم به صورت استانی به ادارت گاز استان‌ها ارسال شد.»

 

مستاجران با هر بار جابه‌جایی شماره اشتراک گاز منزل را به عوامل اجرایی اطلاع دهند 

راه‌اندازی وب‌سرویسی برای ارسال اطلاعات مددجویان

 

باتوجه به اینکه این مصوبه از ابتدای سال قابلیت اجرایی داشته است، طبق توضیحات درج شده در بیانیه، اعلام شد که مبالغ پرداختی از سوی مددجویان به صورت بستانکار برای آنان منظور می‌شود. همچنین مطابق توافقات به عمل آمده، مددجویانی که در منازل شخصی و ملکی خود ساکن هستند و اشتراک گاز مشخص و به نام دارند، به طور مستمر از مزایای این قانون بهره‌مند می‌شوند و مددجویان ساکن منازل استیجاری، به دلیل شرایط جابجایی در طول سال به منظور برخورداری از مزایای این قانون، لازم است در مقاطع مختلف و در هر مرحله جابجایی، شماره اشتراک گاز منزل محل سکونت را به اطلاع عوامل اجرایی برسانند.

در این میان سازمان بهزیستی هم برای اجرای این قانون اقدام و وب سرویس سازمان را برای ارسال اطلاعات مددجویان به شرکت‌ها آماده کرد. وزارت ارتباطات نیز اعلام آمادگی کرد تا هر سه شرکت‌های گاز، آب و برق از طریق وب سرویس، اطلاعات مددجویان تحت پوشش را دریافت کنند.

هرچند که این سازمان هم چالش‌هایی در ارائه اطلاعات مددجویان داشت؛ به طوریکه سیدمرتضی حسینی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور به ایران اکونومیست گفته بود که «همه پرونده مددجویان به صورت الکترونیک آماده است. برخی اطلاعاتی که شرکت‌ها از دستگاه‌های حمایتی خواسته‌اند بایستی از طریق سامانه های الکترونیکی تحویل شود که منتظر اعلام آمادگی این شرکتهاهستیم. همچنین برای تکمیل اطلاعات مددجویان طبق موضوعات درخواستی شرکتها مانند شناسه قبض، برای یک میلیون خانوار از طریق مراکز مثبت زندگی، اطلاعات را به روزرسانی کردیم و مددکاران ما با وجود شرایط کرونایی به درب خانه مددجویان رفته و اطلاعات را تکمیل کردند.»

 

شرط شرکت برق برای رایگان کردن تعرفه برق 

 

برای اجرای این قانون در بخش «برق» نیز، در اسفندماه سال ۱۴۰۰،‌ سخنگوی صنعت برق درباره آخرین وضعیت دریافت اطلاعات خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی، اینطور توضیح داد که «اطلاعات مشترکین کمیته امداد و بهزیستی شامل کد ملی و شماره تلفن مشترکان دریافت شده است؛ اگر مشترکین کمتر از ۵۰ درصد الگوی منطقه برق مصرف کنند، مشمول برق رایگان خواهند شد. البته افرادی که اطلاعات آن‌ها پس از صدور قبوض به دست توانیر می‌رسد از این شرکت طلبکار خواهند بود.»

در نهایت اسفندماه سال ۱۴۰۰ بود که سازمان بهزیستی اعلام کرد اطلاعات بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار خانوار آماده شده است که از طریق وب سرویس در اختیار شرکت‌ها قرار می‌گیرد.

 

راه‌اندازی سامانه ثبت درخواست رایگان شدن قبوض آب و برق و گاز مددجویان بهزیستی

 

به گزارش ایران اکونومیست، در بند ک تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ نیز «وزارتخانه‌های نفت و نیرو موظف شده‌اند تعرفه آب، برق و گاز مشترکین خانوارهای کشور را به گونه‌ای اصلاح کنند که با رعایت مناطق جغرافیایی کشور، تعرفه مشترکین کم‌مصرف خانوارهای محروم تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی کشور برابر صفر، تعیین شود». بر این مبنا سازمان بهزیستی سامانه ثبت در خواست رایگان شدن قبوض آب و برق و گاز مددجویان بهزیستی را راه‌اندازی کرد و از خانوارهای تحت پوشش خواست در راستای بهره‌مندی از معافیت تعرفه آب، برق و گاز با مراجعه به پیشخوان مجازی سازمان بهزیستی کشور به نشانی https://sam.behzisti.net نسبت به ثبت درخواست خود تا ۱۰ تیرماه اقدام کنند و همچنین سامانه تیکتینگ https://ticketing.behzisti.gov.ir را هم برای پاسخگویی به سوالات پیش‌آمده در این زمینه آماده کرد.

 

مددجویان کمیته‌امداد برای ثبت شماره اشتراک‌شان محدودیت زمانی ندارند 

تمام اطلاعات اشتراک مددجویان به شرکت‌های آب و برق و گاز ارسال شده

 

مددجویان کمیته امداد اما برای ثبت شماره اشتراک‌شان محدودیت زمانی ندارند. به طوریکه مددجویان این نهاد در هر زمانی که محل سکونت آنها تغییر کند یا به هر دلیل هنوز موفق به ارسال اطلاعات اشتراک خود نشده‌اند، می‌توانند اطلاعات اشتراک آب، برق و گاز خود را در سامانه هوشمند امداد ثبت کنند یا به مددکاران مربوطه تحویل دهند.

طبق آخرین اظهارات کمیته امداد، تمام اطلاعات اشتراک مددجویان به شرکت‌های آب و برق و گاز ارسال شده و همکاری برای ثبت اطلاعات جدید هم ادامه دارد.

در این میان با وجود گذشت بیش از ۴ ماه از اجرای قانون بودجه سال ۱۴۰۱، در بخش گاز بیش از ۹۰۰ هزار مشترک کمیته امداد و بهزیستی تحت پوشش طرح رایگان گازبها قرار گرفتند. به طوریکه سیدجلال نور موسوی، سرپرست هماهنگی مدیریت امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفته است: تاکنون ۷۴۰ هزار مشترک از سوی کمیته امداد برای تحت پوشش قرار گرفتن در این طرح به شرکت ملی گاز ایران معرفی شده‌اند.

 

سیاست حمایتی دولت از اقشار آسیب‌پذیر

 

وی با تأکید بر سیاست حمایتی دولت از اقشار آسیب‌پذیر، ادامه داد: این درحالی است که سازمان بهزیستی تاکنون ۱۸۸ هزار مشترک را در این ارتباط معرفی کرده که این رقم از ابتدای سال از ۱۰۲ هزار مشترک، به ۱۸۸ هزار مشترک رسیده است.

وی همچنین از سازمان‌های بهزیستی و کمیته امداد خواست تا هرچه سریع‌تر فهرست مشمولین را تکمیل کنند تا دیگر افراد واجد شرایط نیز در شمول این طرح قرار گیرند.

در بخش برق نیز در حال حاضر تعرفه برق حدود یک میلیون مددجو رایگان شده است. مصطفی رجبی مشهدی" مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق در این زمینه با بیان اینکه مددجویانی که مصرف برق آنها کمتر از ۵۰درصد الگوی تعیین شده در مناطق عادی باشد، مشمول تعرفه برق صفر یا رایگان می‌شوند، گفته است که تاکنون حدود ۳۰ درصد از حدود ۳ میلیون مشترک خانگی تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی که حدود یک میلیون مشترک می شوند،‏ مشمول تعرفه رایگان شده اند.

وی تصریح کرد: در مناطق عادی کشور الگوی مصرف برق، ۳۰۰ کیلووات ساعت در ماه است و اگر مددجویان بتوانند مصرف خود را در ماه به کمتر از ۱۵۰ کیلووات ساعت برسانند، مشمول پاداش تعرفه رایگان خواهند بود.

سخنگوی صنعت برق همچنین این را هم گفت که اگر کمیته امداد و سازمان بهزیستی افراد جدیدی را نیز تحت پوشش قرار دهند و به وزارت نیرو معرفی کنند، در تعرفه برق این افراد نیز بازنگری خواهد شد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: قبوض آب و برق ، قانون بودجه 1401

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: قبوض آب و برق قانون بودجه 1401 ارسال اطلاعات مددجویان به شرکت بهزیستی و کمیته امداد تحت پوشش کمیته امداد قانون بودجه سال ۱۴۰۰ شرکت ملی گاز ایران مددجویان بهزیستی اختیار شرکت ها سازمان بهزیستی اطلاعات اشتراک آب و برق و گاز کمیته امداد بهزیستی کشور شماره اشتراک رایگان شدن اشتراک گاز هزار مشترک الگوی مصرف راه اندازی تعرفه برق یک میلیون ارسال شد شرکت گاز برای ثبت شده اند کم مصرف قبوض آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۰۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ هزار مددجوی بهزیستی اصفهان شاغل شدند

معاون مشارکت‌های مردمی اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: سال گذشته چهار هزار مددجوی بهزیستی این استان با دریافت تسهیلات بانکی مشغول به فعالیت اقتصادی شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، سید کمال صدیقی امروز –سه شنبه هجدهم اردیبهشت_ در بازدید از طرح‌های اشتغال‌زایی معلولان و طرح خدمات جهادی تیران و کرون اظهارکرد: خودکفایی و کاهش وابستگی مددجویان سازمان بهزیستی جز اولویت برنامه‌های این سازمان قرار گرفته که با توانمندسازی و ارائه تسهیلات انجام می‌شود.

وی افزود: سال گذشته بالغ بر چهار هزار نفر از مددجویان بهزیستی استان اصفهان با دریافت تسهیلات بانکی فرصت اشتغال برای خود فراهم کرده‌اند و زمینه خودکفایی آنان فراهم شده است.

معاون مشارکت‌های مردمی اداره کل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه این تسهیلات به صورت قرض‌الحسنه و بازپرداخت بلند مدت پرداخت شده، ادامه داد: سقف تسهیلات سه میلیارد ریال بوده که به طرح‌های تولیدی مولد اختصاص پیدا می‌کند.

صدیقی با اشاره به اینکه بخشی از کارفرمایان با دریافت این تسهیلات فرصت اشتغال برای مددجویان ایجاد می‌کنند، خاطرنشان‌کرد: کارفرما ملزم به پرداخت حقوق و بیمه نیرو بوده و دولت هم برای حمایت از چنین سرمایه گذارانی علاوه بر تخصیص تسهیلات متناسب با نیروی بکار گرفته شده، بسته‌های تشویقی نیز اختصاص می‌دهد.

وی اضافه کرد: مددجویان به شرط داشتن پروانه اشتغالی و یا مدرک فنی حرفه‌ای برای ایجاد اشتغال قادر به دریافت تسهیلات هستند که سازمان بهزیستی در تعامل با نهادهای حرفه‌ای آموزی شرایط فراگیری مهارت را برای مددجویان تسهیل کرده است.

معاون مشارکت‌های مردمی اداره کل بهزیستی استان اصفهان یادآورشد: دستگاه‌های دولتی نیز در آزمون‌های استخدامی نیز به معلولان فرصت داده‌اند که این موضوع نیز از دغدغه‌های سازمان بهزیستی و مطالبه جامعه معلولان بوده و دولت بر اساس قانون باید سه درصد از سهمیه استخدام‌های دستگاه‌های اداری را به این افراد اختصاص بدهد.

صدیقی به طرح‌های جهادی بهزیستی در تعامل با دیگر نهادهای خدماتی و مردمی اشاره کرد و گفت: اعزام این گروه‌ها به مناطق کمتر توسعه یافته و محروم استان اصفهان باعث ارائه خدمات مورد نیاز و محرومیت زدایی شده است.

وی ارائه خدمات روانشناسی، حمایتی، توانبخشی، معاینه سرپایی، آموزشی و فرهنگی از جمله فعالیت‌هایی گروه‌های جهادی اعلام کرد و اذعان داشت: خدمات تکمیلی در صورت امکان نیز به مراجعین در مراکز تحت پوشش بهزیستی ارائه می‌شود.

کد خبر 751571

دیگر خبرها

  • واریز مستمری ۲۹ هزار خانوار کمیته امداد البرز
  • اختصاص ۳۰ همت برای اشتغال مددجویان کمیته امداد
  • تشریح برنامه‌های خدمت به مددجویان کمیته امداد اصفهان در دهه کرامت
  • پرداخت ۸۵ میلیارد ریال تسهیلات مسکن به مددجویان بهزیستی خواف
  • ۴ هزار مددجوی بهزیستی اصفهان شاغل شدند
  • ۱۰ غرفه مددجویان کمیته امداد در نمایشگاه اقوام دایر شد
  • پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به ۱۳۷۰ نفر در بابل
  • ۷ درصد رتبه‌های برتر کنکور از مددجویان کمیته امداد هستند
  • توزیع اقلام لوازم خانگی بین مددجویان بسطام
  • توانمندسازی مددجویان، مانعی در برابر تولید فقر است