Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ آیت‌الله لطف‌الله دژکام شامگاه پنجشنبه در شورای فرهنگ عمومی استان فارس اظهار کرد: با دغدغه‌مندی جدی ریاست محترم جمهور نسبت به همه مسائل کشور طبیعی است که تمام کشور حرکت رو به رشدی را شروع کند که ما هم از این جهت بسیار امیدوار هستیم.

امام جمعه شیراز ادامه داد: مسئولان در سطح ملی این موضوع را تصدیق می‌کنند که استان فارس در مسائل فرهنگی و اجتماعی الهام‌بخش است‌ که جا دارد از تلاش‌های استاندار فارس که یک چهره کاملا علمی و انقلابی هستند، تشکر ویژه‌ای داشته باشم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله دژکام بیان کرد: افراد محدودی هستند که بتوانند کاری که دانش‌بنیان باشد اما کاملا در چهارچوب ارزشی و دینی شکل بگیرد را انجام دهند اما خوشبختانه در مدیریت استان فارس در حال حاضر چنین نگاهی وجود دارد. البته این وظیفه همه ما را سنگین می‌کند که در خدمت نظام اسلامی از این رویکرد که مورد حمایت جدی رهبر معظم انقلاب است حمایت کنیم.‌ امیدواریم حمایتی شود تا ما بتوانیم این الگو را تثبیت کنیم و توسعه دهیم.

وی بیان کرد: طبیعتاً یک سری از نهادهای مردمی در راستای کار فرهنگی تأثیرگذاری عمیق‌تری دارند و می‌توان گفت در استان فارس حرکات ارزشمند و  اقدامات ابتکاری بسیار خوبی توسط نهادهای مختلف صورت گرفته است.

آیت‌الله دژکام به اقدامات سازمان فرهنگی شهرداری شیراز اشاره کرد و  عنوان داشت: امور مساجد و ائمه جماعات فارس حرکت خوبی تحت عنوان مسجد جامعه‌پرداز را در پیش گرفتند و در دانشگاه‌ها نیز اقدامی تحت عنوان بهارنکو در بحث خانواده انجام شده که حرکت تاثیرگذاری بوده است.

وی با اعتقاد به اینکه از کار هیجانی باید پرهیز کرد، گفت: در امور فرهنگی باید کار عالمانه و مستمر انجام شود چراکه این پیوستگی حرکت است که مسئله را جا می‌اندازد و تبدیل به فرهنگ می‌کند. خوشبختانه این حرکت شکل گرفته‌ است.

امام جمعه شیراز اظهار داشت: از آنجا که جنگ دشمن بر علیه ما همه جانبه است ما نمی‌توانیم بگوییم کار فرهنگی را جدای از کار اقتصادی انجام می‌دهیم؛ باید در بستر کار اقتصادی اهداف فرهنگی را محقق کنیم.

وی عنوان کرد: نمی‌توانیم هدفی بالاتر از رویکرد و جهت‌دهی رهبر معظم انقلاب که امسال تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین است پیدا کنیم. رهبر معظم انقلاب تأکید داشتند که ما بایستی همه ابعاد را مورد توجه قرار دهیم تا حرفمان اثر کند و مسیری که می‌رویم به نتیجه برسد.

آیت‌الله دژکام عنوان کرد: امیدواریم همین تقسیم کاری که در دولت سیزدهم به آن تأکید شده مدنظر قرار بگیرد و نباید به عنوان اینکه می‌خواهیم حرکت فرهنگی انجام دهیم، بخش‌هایی از دولت کار اصلی خود را دست دوم فرض کنند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر  بخش‌های فرهنگی بایستی حرکت خود را آغاز کنند و کار فرهنگی خود را جهادی پیش ببرند و بخش‌های دیگر دولت تنها وظایف ذاتی خود را دنبال کنند تا بتوانیم تحریم‌ها را خنثی سازی کنیم.

آیت الله دژکام با بیان اینکه در استان فارس همه مقدمات برای انجام یک کار بزرگ فرهنگی فراهم شده است، گفت: برای اجرای نقشه مهندسی فرهنگی و تهیه برش استانی تمام مقدمات فراهم شده اما آنچه مهم است این است که دولت سیزدهم باید سازو کارهای اجرای نقشه مهندسی را فراهم کند تا اعتبارات و بودجه لازم برای اجرای این سند تأمین شود.

وی افزود: اگر یک دستگاهی می‌خواهد کار فرهنگی کند باید اعتبارات و بودجه‌های لازم هم برای آن در اختیار داشته باشد. برای اجرای نقشه مهندسی فرهنگی در سال ۱۴۰۱ نیاز به حمایت دولت داریم تا استان فارس بتواند از این بودجه به شکل عادلانه بهره‌مند شود.

نماینده ولی فقیه در استان فارس اظهار کرد: اعتبارات لازم برای اجرای نقشه مهندسی فرهنگی باید در بودجه ۱۴۰۲ دیده شود تا در سال ۱۴۰۲ نگرانی بابت تأمین اعتبارات نداشته باشیم.

برچسب‌ها لطف الله دژکام سند مهندسی فرهنگی شیراز فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: لطف الله دژکام سند مهندسی فرهنگی شیراز لطف الله دژکام سند مهندسی فرهنگی شیراز فارس برای اجرای نقشه مهندسی فرهنگی آیت الله دژکام کار فرهنگی استان فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۰۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در بخش فرهنگ و هنر

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، سهم اعتبارات دستگاه‌های اصلی بخش فرهنگ و هنر نسبت به مصارف بودجه عمومی دولت در حدود هشت‌دهم درصد است. بیشترین افزایش اعتبار دستگاه‌های اصلی بخش فرهنگ و هنر، مربوط به «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» است که حدود ۲۶۶ درصد نسبت به مصوب سال ۱۴۰۲، در مجموع اعتبارات رشد داشته است.

 این گزارش به تحلیل و توصیف داده های لایحه بودجه، اعتبارات هزینه ای، تملک دارایی های سرمایه‌ای و اختصاصی دستگاه‌های اصلی مربوط به بخش فرهنگ و هنر در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ و مقایسه آن با اعتبارات مصوب سال ۱۴۰۲ و اعتبارات ردیف‌های متفرقه لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ و همچنین بررسی سنجه‌های عملکرد خروجی‌های اصلی دستگاه‌های سیاستگذار در بخش فرهنگ و هنر می‌پردازد.

* بررسی بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در بخش فرهنگ و هنر

 دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور (۱۴): بخش فرهنگ و هنر» بیان می‌کند که لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ طبق اصلاحات انجام شده در ماده (۱۸۲) آیین‌نامه داخلی، در دو بخش به مجلس تقدیم شد؛ بخش اول شامل ماده واحده مشتمل بر احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور، سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمد‌ها و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی و اجزای اصلی آنها، تراز‌های عملیاتی، سرمایه‌ای و مالی بودجه عمومی دولت و فروض برآورد منابع و مصارف بودجه بود که دولت به‌صورت رسمی در اوایل سال ۱۴۰۲ تقدیم مجلس کرد، اما بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ درباره جداول تفصیلی شامل ارقام بودجه در ابتدای سال ۱۴۰۳ اعلام وصول شد و لازم است بررسی این بخش به‌همراه جداول و پیوست‌های منتشر شده، صورت گیرد. 

این گزارش مطرح می‌کند که موضوع هزینه‌کرد یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در راستای بند الحاقی مشابه در برنامه هفتم توسعه، استفاده از ظرفیتی است که دولت از آن به‌منظور اجرای احکام حوزه فرهنگ در برنامه هفتم، بهره برده است و تلاش کرده تا با درج حکم مربوطه و برآورد اعتبارات آن در لایحه بودجه سالیانه، حکم مذکور در برنامه هفتم را اجرا کند.

در این گزارش آمده است که جدول برآورد هزینه‌کرد ۱ درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری برای اولین بار به‌منظور تفصیل بند «ب» تبصره «۱۳» قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در بخش دوم لایحه درج شده است که به‌نظر می‌رسد طراحی چنین جدولی به‌منظور طراحی هزینه‌کرد این بند و همچنین استناد هر ردیف به مواد برنامه هفتم توسعه، اقدام مطلوبی، خصوصاً در این بند باشد. 

* حذف مکان مقایسه وضعیت اعتبارات هزینه‌ای، تملک دارایی سرمایه‌ای 

این گزارش ادامه می‌دهد که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، برخلاف لوایح سال‌های گذشته، جدول وضعیت اعتبارات فصل فرهنگ و هنر در لایحه بودجه به‌کلی حذف شده است و امکان مقایسه وضعیت اعتبارات هزینه‌ای، تملک دارایی سرمایه‌ای و مجموع آنها از بین رفته است؛ همچنین این امر باعث شده امکان مقایسه سهم هر فصل از امور نیز از بین برود و نیز نتوان سهم امور مختلف ازجمله امور فرهنگ، تربیت بدنی و گردشگری را نسبت به سایر امور ده‌گانه ارزیابی کرد. همچنین در ردیف‌های متفرقه درخصوص اعتبارات در نظر گرفته شده، بعضاً ابهامی که در نحوه هزینه‌کرد وجود دارد باید برطرف شود. ازاین‌رو، باید دستگاه یا دستگاه‌های مرتبط و ابعاد اجرایی آن تا حد لازم شفاف شود.

* کلی و مبهم بودن سنجه‌های عملکرد خروجی‌های اصلی دستگاه‌های سیاستگذار در بخش فرهنگ و هنر 

در این گزارش مطرح می‌شود که درخصوص سنجه‌های عملکرد خروجی‌های اصلی دستگاه‌های سیاستگذار در بخش فرهنگ و هنر که بعضاً اقدامات و سنجه‌ها بسیار کلی و مبهم است و در عمل سنجش و ارزیابی مشخص و شفاف از عملکرد دستگاه را امکان‌ناپذیر می‌کند که به تدقیق و جزئی‌تر شدن و در مواردی جهت‌گیری کیفی نیاز است. از‌سوی‌دیگر، با توجه به اینکه لایحه بودجه باید با هدف تحقق سالیانه بخشی از برنامه توسعه باشد، اما در اقدام‌ها و سنجه‌های تعیین شده در لایحه بودجه برای دستگاه‌های سیاستگذار، کمتر رد مشخص و واضحی از احکام برنامه هفتم توسعه (به‌ویژه جدول اهداف کمی ذیل ماده (۷۴) برنامه) وجود دارد و باید تا این موضوع نیز اصلاح شود.

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش بیان می‌کند که مجموع اعتبارات دستگاه‌های اصلی بخش فرهنگ و هنر در قانون بودجه ۱۴۰۲ مبلغ ۷۷.۳۲۰.۰۱۸ میلیون ریال بوده که در برآورد سال ۱۴۰۳ به مبلغ ۲۱۸.۹۸۲.۳۳۶ میلیون ریال افزایش یافته و حدود ۱۸۳ درصد رشد پیدا کرده است. 

این گزارش توضیح می‌دهد که دلیل عمده افزایش مجموع اعتبارات بخش فرهنگ و هنر به افزایش اعتبارات اختصاصی دستگاه‌های «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی»، «سازمان امور سینمایی و سمعی-بصری» و «حوزه هنری انقلاب اسلامی» موضوع یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی بر می‌گردد. در لایحه بودجه سهم اعتبارات دستگاه‌های اصلی این بخش نسبت به مصارف بودجه عمومی دولت در حدود هشت‌دهم (۰.۷۷) درصد است. 

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سهم «اوج» و «سراج» در لایحه بودجه ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • تدابیر لازم نسبت به بارندگی‌های پایان هفته در شیراز
  • بازداشت ۳۷ عضو شورا‌های تهران در سال ۱۴۰۲
  • فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • انتقاد یک مداح بودجه سنگین نهاد‌های فرهنگی در موضوع حجاب
  • بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در بخش فرهنگ و هنر
  • رشد اعتبارات هزینه‌ای عمومی دستگاه‌های فرهنگی متناسب با مأموریت‌های آنها بوده است
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به ۱۴۰۲
  • رشد 30 درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به 1402
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نمایشگاه اسناد و نقشه‌های تاریخی در بندر ماهشهر