Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@02:39:33 GMT

یادداشت| آموزش از مسیر خلاقیت

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۱۱۰۱۹

یادداشت| آموزش از مسیر خلاقیت

کشور ما اکنون میزبان شکل گیری زیست بوم نوآوری و خلاق است. این زیست بوم، پیش از آن که شکل گیری و پاگیری اش در کشورمان اهمیت داشته باشد، نگهداری و دوامش، حائز اهمیت است. کودکان ونوجوانان، صاحبان و وارثان اصلی این زیست بوم هستند. بی شک اگر مسیری که ما اکنون برای این زیست بوم ترسیم کرده ایم، به خوبی ادامه داشته باشد، در آینده نزدیک حتما نیازمند حامیان و نگاهبانان فرهیخته، باانگیزه آموزش دیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت، آموزش درست و دقیق می تواند این نسل را به سرزمین مان هدیه دهد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری برنا به نقل از  مرکز روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آموزش، بزرگ ترین خدمت و انجام وظیفه ای است که به کودکان و نوجوانان مان می توانیم ارائه کنیم. کودکان در مواجهه با جهان پیرامون شان، دچار شیفتگی و شیدایی می شوند و اگر آنها را در همین مسیر نگاه داریم و راهنمایی شان نکنیم، دچار سردرگمی و ابهام های فراوان می شوند. بنابراین در بزرگسالی، اسیر گره های شناختی می شوند که نتیجه اش، بی میلی نسبت به پیشرفت و تعالی خواهد بود.
کشور ما اکنون میزبان شکل گیری زیست بوم نوآوری و خلاق است. این زیست بوم، پیش از آن که شکل گیری و پاگیری اش در کشورمان اهمیت داشته باشد، نگهداری و دوامش، حائز اهمیت است. کودکان ونوجوانان، صاحبان و وارثان اصلی این زیست بوم هستند. بی شک اگر مسیری که ما اکنون برای این زیست بوم ترسیم کرده ایم، به خوبی ادامه داشته باشد، در آینده نزدیک حتما نیازمند حامیان و نگاهبانان فرهیخته، باانگیزه آموزش دیده است. در حقیقت، آموزش درست و دقیق می تواند این نسل را به سرزمین مان هدیه دهد.
تولید محتوای آموزشی متناسب با نیاز جامعه، ازجمله اولویت های اصلی کشورمان است، چراکه ما خواهان توسعه و پیشرفت هستیم و در این میان، فناوری های پیشرفته و مبتنی بر خلاقیت، می تواند یاری رسان ما باشد . در این میان، رسوخ فناوری های نوین و تازه، سبب خواهد شد که سیستم آموزش در کشور دچار تحول شود و آنگاه در ریل مناسب برای شتاب گیری و پیشروی قرار گیرد اما این موضوع، همچون بسیاری مسائل دیگر، نیازمند زمینه ای سیستماتیک و هدف گذاری شده است. معتقدم که مرکز نوآوری و خانه های خلاق و نوآوری می تواند این زمینه را به شکل اصولی فراهم کند. درواقع، این خانه ها می توانند شبکه هدفمند آموزش و یادگیری را در کشور ایجاد کنند. می دانیم که ما در سراسر کشورها، ده ها خانه خلاق و نوآوری داریم و این خانه ها با رویکرد مثبت جامعه به نوآوری، خوشبختانه در حال افزایش هستند. بنابراین می توانیم به راحتی روی شبکه سازی این خانه ها برای سیستم آموزش و یادگیری مبتنی بر نوآوری، حساب باز کنیم. از این مسیر، زیست بوم نوآوری و خلاقیت نیز به تکامل نزدیک تر خواهد شد.
خانه های خلاق و نوآوری در حوزه آموزش، وجوه مختلف و تازه ای را دنبال می کنند که اگر کمی به آنها توجه نشان دهیم، شاهد دگرگونی مثبت و رو به رشد و چشمگیری در سطح کشور خواهیم بود.
گسترش و به کارگیری فناوری های آموزشی، از گام های نخستین این خانه هاست و یکی از بایسته های نخستین ماجرا. در کنار آن، رویکردهای نوین نیز اهمیت بسیاری دارد. یعنی ما، هم باید از ابزار نو استفاده کنیم و هم نگاه و عملکردمان تازه باشد. تغییر الگوها و تعریف مدل های آموزشی جدید، یکی از راه هایی است که باید انجام دهیم. همچنین استعدادسنجی، امری حتمی در این عرصه است. بنابراین از طریق خانه های خلاق و نوآوری می توانیم با ایجاد فرآیند مهارت آموزی و استعدادسنجی، نیروی مورد نیاز را شناسایی و در سیستم آموزش قرار دهیم.
آموزش، همان طور که همه می دانیم، از نان شب هم برای جامعه ما واجب تر است. حالا که صلاح کار کشور ما در افزایش جمعیت و پیگیری جدی سیاست فرزندآوری است، موضوع سیاست های آموزشی، اوجب واجبات خواهد بود. شرکت های خلاق، یکی از پهنه های امن و ارزشمندی است که می تواند این مهم را بر عهده بگیرد. صنایع فرهنگی و اقتصاد خلاق، در حوزه آموزش حرف های بسیاری برای گفتن دارند. کشور قوی، مستلزم داشتن نسل قوی و آموزش دیده است. امیدوارم پیرو عنایت ویژه ای که رهبر فرزانه انقلاب به شرکت های خلاق دارند، جامعه نخبگانی، فناوران، نوآوران، مسئولان آموزش و خانواده ها، اهمیت بخشیدن به این شرکت ها را در عمل نیز به نمایش بگذارند و نسلی را پرورش دهند که افتخار آفاق شود و جهان را به سمت درستش رهنمون کند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه خانواده خلاقیت علم و فناوری کودکان آموزش نوجوانان آینده سیستم مسیر انگیزه نسل زیست بوم شبکه سازی خلاق و نوآوری زیست بوم خانه ها ما اکنون شکل گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۱۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره ملی تدریس خلاق در دانشگاه کردستان

رئیس دانشگاه کردستان در آیین افتتاحیه جشنواره ملی تدریس خلاق در آموزش عالی گفت: توسعه فناوری نباید ما را از ارتباط رو در رو غافل کند بلکه باید از آن به عنوان ابزاری برای افزایش بهره وری بهره گرفت.

حامد قادرزاده ادامه داد: دانشگاه محل آموزش و انتقال یافته‌های آموزشی و مبانی نظری است و بدون آموزش فعال به هیچ عنوان نمی‌توان تابع زندگی را در حوزه علمی استمرار بخشید.

رئیس دانشگاه کردستان بیان کرد: دانشگاه‌ها امروزه برخلاف گذشته صرفا انتقال دهنده مطالب آموزشی نیستند و وظایف سنگین تری دارند و ما نیاز داریم به اینکه مسئله محور حرکت کنیم.

وی تمام تلاش این جشنواره را تدوین برنامه مناسب آموزشی برای دانشجویان دانست و تاکید کرد: همه امکانات در دسترس را باید برای ایجاد شناخت بهتر و استفاده بهینه از منابع کمیاب در مقابل نیاز‌های نامحدود بشر بکار گرفت.

 این جشنواره به مدت سه روز و با حضور سخنرانانی از دانشگاه‌های سراسر کشور به صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان
  • خلاقیت؛ موتور رشد شهرها
  • برگزاری جشنواره ملی تدریس خلاق در دانشگاه کردستان
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی
  • راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است
  • بهره برداری از اولین خانه خلاق و نوآور مهارت کشور در کردستان
  • حضور خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه در سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس