Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@16:58:31 GMT

تفکیک وزارتخانه‌ها چاره مشکلات نیست

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۱۱۱۶۹

تفکیک وزارتخانه‌ها چاره مشکلات نیست

مهرداد ویس‌کرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با تفکیک و جداسازی برخی وزارت‌خانه‌ها، گفت: همانطور که می‌دانید پیش از این، موضوع تفکیک وزارت راه و شهرسازی و همچنین جداسازی وزارت بازرگانی یک بار دیگر در همین مجلس پیشنهاد داده شد و به صحن آمد، اما رأی نیاورد و رد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز که بار دیگر حرف این موضوع به میان آمده باید به صورت اساسی بررسی کنیم و مطمئن شویم که آیا اضافه کردن یک وزیر و وزارت‌خانه دیگر مسائل ما را حل می‌کند؟

وی تصریح کرد: وزیر که شخصاً همه کارهای یک وزارت‌خانه را انجام نمی‌دهد. در بحث وزارت صنعت، معدن و تجارت منطق آن است که به جای آنکه کل وزارت‌خانه را تفکیک کنیم، برای مجموعه فعالیت‌هایی که قرار است ذیل وزارت بازرگانی و در مجموعه وظایف وزیر بازرگانی در نظر گرفته شود یک معاونت قوی در وزارت صنعت، معدن و تجارت انتخاب شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: معتقد هستم موضوع جداسازی‌هایی که این روزها مطرح می‌شود، گره‌گشای مشکلات امروز نیست و تجربه‌های گذشته ما نیز در این زمینه موفق نبوده است. آنچه پیش از این تجربه کرده‌ایم به ما می‌گوید ایجاد وزارت‌خانه‌های جدید دردی از ما دوا نمی‌کند.

ویس کرمی در واکنش به این نکته که برخی معتقدند با تفکیک وزارت‌خانه‌ها ساختار جدیدی ایجاد نمی‌شود و فقط همه چیز به حالت پیش از ادغام بازمی‌گردد، گفت: حتماً در فعالیت جداگانه این وزارتخانه‌ها ایراداتی وجود داشته که این ادغام‌ها صورت گرفته است. باید بدانیم چاره مشکلاتی که امروز با آن مواجه هستیم این نیست که دوباره به حالت قبل بازگردیم، آنچه باید اصلاح شود مشکلات ساختاری نیست، بلکه ضعف‌های مدیریتی است.

وی عنوان کرد: با تفکیک و جداسازی وزارت‌خانه‌ها به جای آنکه به سراغ علت‌ها برویم خود را با معلول‌ها مواجه کرده‌ایم. باید در به کار گماردن افراد توانا دقت بیشتری داشته باشیم، باید مدیریت را اصلاح کنیم تا بتوانیم اقتصاد بیمار را درمان کنیم؛ با تغییر ساختارها چیزی حل نمی‌شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا برخی ادغام‌ها همچون ادغام سازمان ملی جوانان با وزارت ورزش ناموفق نبوده است؟ گفت: این نکته درستی است؛ امروز در عمل بحثی به عنوان «جوانان» در وزارت ورزش و جوانان وجود ندارد و شاهد هستیم که ورزش بر حوزه جوانان سایه انداخته است و فقط وقتی به جوانان پرداخته می‌شود که ورزشکار هم باشند.

ویس کرمی با تأکید بر اینکه وزارت ورزش برای حوزه مهم و پر چالش جوانان برنامه مشخصی ندارد، بیان کرد: از ابتدای کار، ماهیت این دو حوزه با هم منطبق نبود و تفاوت‌های قابل توجهی داشتند. ورزش یک بحث قهرمانی است که سیاست‌ها و الزامات خاص خود را می‌طلبد و جوانان، حوزه‌ای پیچیده با ابعاد مختلف است که به کارشناسان و متخصصان ویژه‌ای نیاز دارد.

وی یادآور شد: البته این دو موضوع گاهی اوقات با یکدیگر اشتراکاتی دارند و مثل دو دایره قسمتی از یکدیگر را می‌پوشانند، اما با این وجود ادغام این دو حوزه تصمیم درستی نبود. علاوه بر همه آنها امروز وزیری در این وزارتخانه مشغول به کار است که صرفاً ورزشی است و از مسائل روانشناسی، فرهنگی و سایر موضوعات مربوط به جوانان فاصله دارد. بنابراین وزاتخانه ورزش و جوانان صرفاً وزارت ورزش است و در موضوعات مهم دیگر، جوانان و بانوان به یک معاونت اکتفا کرده‌ایم.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در مسیر حل مشکلات وزارتخانه‌ها راه‌های زیادی را امتحان کرده‌ایم، تصریح کرد: به نظر می‌رسد به جای علت و ریشه مشکلات خود را گرفتار معلول کرده‌ایم. باید علت عدم موفقیت خود را در بحث‌های مدیریتی جدی‌تر دنبال و شناسایی کنیم.

ویس کرمی در رابطه با تصمیم نمایندگان مبنی بر به تعویق انداختن استیضاح «فاطمی‌امین»، گفت: باید به این نکته اشاره کنم که همیشه همه استیضاح‌هایی که عنوان می‌شوند، کارشناسی شده و در راه خدمت به مردم نیستند. در واقع گاهی در این مسائل، بازی‌های سیاسی اتفاقات را رقم می‌زنند.

وی بیان کرد: این منطقی نیست که توقع داشته باشیم حوزه گسترده‌ای همچون صنعت خودرو که چندین سال است دچار معضل شده، در طول چند ماه مشکلاتش برطرف شود. چنین انتظاراتی به جا نیست و طبیعتاً عملی نیز نخواهد شد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره اینکه نباید آرمان‌گرایانه به مسائل نگاه کنیم، گفت: اگر کسی در مجموع فعالیت خود، رو به جلو حرکت کرده باشد باید به او فرصت دهیم تا برنامه‌ها و اقداماتش را تکمیل کند.

کد خبر 5542127 زينب رجائی

منبع: مهر

کلیدواژه: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی وزارت راه و شهرسازی مهرداد ویسکرمی مجلس یازدهم وزارت صمت وزارت بازرگانی تفکیک وزارت صنعت استیضاح مجلس شورای اسلامی صحن مجلس دولت سیزدهم حسین امیرعبداللهیان سیدابراهیم رئیسی محمد باقر قالیباف محمد مخبر شورای نگهبان وزارت امور خارجه ایران تذکر شفاهی نمایندگان رژیم صهیونیستی برجام وزارت اطلاعات علی بهادری جهرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی وزارت خانه ها وزارت ورزش ویس کرمی یک وزارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۱۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی انتخابات سمن جوانان در مازندران

مدیر کل ورزش و جوانان استان مازندران گفت: انتخابات شبکه‌های تخصصی سمن‌های مازندران برگزار می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، علی رجبی مدیر کل ورزش و جوانان مازندران از ابلاغ دستورالعمل برگزاری انتخابات دبیرخانه‌های استانی شبکه‌های تخصصی سمن‌ها خبر داد و اظهار داشت: این انتخابات در مازندران برگزار می‌شود.

رجبی با تاکید بر اهمیت برگزاری صحیح و شایسته این انتخابات گفت: دبیرخانه‌های استانی نقش مهمی در عملکرد شبکه‌های تخصصی دارند و به عنوان بازوان اجرایی دبیرخانه ملی عمل می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: این اداره کل هم‌اکنون در موضوعات مختلف شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارد که سمن‌های جوانان و سایر تشکل‌های فعال در حوزه جوانان در این شبکه‌ها عضویت دارند.

رجبی شبکه‌های  تخصصی سمن‌های  وزارت ورزش و جوانان را مشتمل بر شبکه ازدواج و جوانی جمعیت، شبکه سبک زندگی ایرانی اسلامی، شبکه میراث فرهنگی و گردشگری، شبکه نشاط و اوقات فراغت، شبکه ترویج گفتمان دینی انقلابی و جهاد تبیین، شبکه سلامت اجتماعی، شبکه محیط زیست، شبکه امداد و نجات، شبکه فعالیتهای جهادی، شبکه فعالیت‌های فرهنگی در حوزه ورزش، شبکه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ( حاشیه نشینی )، شبکه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، شبکه فعالیت‌های خلاق و نوآور، شبکه کارآفرینی و اشتغال‌پذیری عنوان کرد.

وی افزود: شبکه‌های تخصصی در راستای هم‌افزایی و تعامل اعضاء شبکه در موضوع تخصصی و ایده‌پردازی و ارائه طرح و برنامه خلاقانه و اجرای هوشمندانه و مدبرانه در بستر فراهم شده در شبکه سازی تخصصی فعالیت خواهند کرد.

به گفته رجبی در این شبکه‌ها ساز و کار مناسبی در راستای رشد و تعالی فعالان اجتماعی و فرهنگی جوان در تشکل‌ها و سازمان های مردم نهاد فراهم می‌شود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • برپایی انتخابات سمن جوانان در مازندران
  • ورزش زورخانه ای و پهلوانی-زنجان
  • واکنش وزارت ورزش به تغییرات مدیریتی در استقلال و پرسپولیس
  • حضور وزیر ورزش در مراسم ترحیم کاپیتان پیشین تیم ملی بسکتبال
  • پیشگیری از تحمیل هزینه‌های جانبی به جامعه با تجهیز خانه‌های بهداشت
  • سخنگوی وزارت خارجه آمریکا استعفا کرد
  • سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه از سمت خود استعفا کرد
  • آغاز به کار نوزدهمین رویداد ملی جامعه‌پرداز در گلستان
  • تاکید مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان‌غربی بر اهمیت استعداد یابی
  • وام ازدواج ۸۸.۵ درصد متقاضیان قمی پرداخت شده است