Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان فرماندار رفسنجان گفت: امروز جمعه تمام مسیرها به سمت راویز، سرچشمه، داوران و دره‌در مسدود است تا کسی در این مسیرها تردد نکند.

حسین رضایی شامگاه ۶ مرداد در جلسه اضطراری ستاد بحران شهرستان رفسنجان با حضور استاندار کرمان اظهار کرد: با توجه به اینکه شدت بارندگی در روزهای آینده هم ادامه خواهد داشت و فردا هم روز تعطیل است تمام مسیرها به سمت راویز، سرچشمه، داوران و دره‌در مسدود است تا کسی در این مسیرها تردد نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: محور رفسنجان- انار در حال بازسازی و بازگشایی است و امکان دارد تا چند ساعت آینده جاده کاملا باز شود. جاده راویز هم بخاطر ریزش‌هایی که در ارتفاعات بخصوص در گردنه داشته، هنوز بسته است.

وی خاطرنشان کرد: مسئله مسدودی جاده سرچشمه به رفسنجان، فعلا چون باران فروکش کرده حل شده و درحال حاضر رفت و آمد مشکلی ندارد اما از فردا ترددها باید کنترل شود.

فرماندار رفسنجان تأکید کرد: در مسیر یزد و کرمان از عصر روز جمعه قطعا محدودیت‌هایی اعمال خواهد شد.

رضایی افزود: موتورهای کشاورزی که در قسمت پایین احمدآباد دئفه کشکوئیه هستند باید حتما در این دو روز آینده خاموش شوند چون ممکن است کشاورزان در حین آبیاری گرفتار سیل شوند و ممکن است با وجود گل‌ولای فراوان، کار کمک رسانی به آنها مشکل ساز شود.

به گزارش ایسنا، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری رفسنجان نیز گفت: در اثر وقوع سیلاب در حوزه آبخیز داوران، تمامی بندهای خاکی آبخیزداری سرریز شدند.

حسن شاهی اظهار کرد: در این سیلاب تعداد سه بند خاکی با حجم آبگیری ۳۰ هزار متر مکعب پر و میزان زیادی اب از سرریزها به سمت دشت سرازیر شده است.

وی افزود: یکی از این بندها با توجه به حجم سیلاب بعد از بیست و پنج سال برای اولین بار سر ریز نموده است.

حسن شاهی عنوان کرد: سازه های آبخیزداری نقش به سزایی در کاهش خطرات سیل ایفا می کنند بطوریکه دبی اوج سیلاب را کنترل و آب را با هجم کمتر و در مدت زمان بیشتر از مسیر خود عبور می دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها سیل تابستانی رفسنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۱۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب قنات؛ مهریه زنان طرشتی | ۵ قنات باغ‌های روستا را سیراب می‌کرد

همشهری آنلاین- سمیراباباجانپور: طرشتی‌ها وقتی از قنات صحبت می‌کنند گویی از یک دوست یا رفیق حرف می‌زنند، از شخصی خاص که بسیار باارزش و محترم است. البته احترام به قنات با فرهنگ ایرانی‌ها عجین است.

رضا طرشتی‌نژاد که نسل در نسل در طرشت زندگی کرده‌اند و از خاندان‌های بزرگ این محله با هویت محسوب می‌شوند، درباره اهمیت قنات در طرشت می‌گوید: «همه قنات‌ها وقف بود. قنات آن‌قدر اهمیت داشت که به‌عنوان مهریه زنان در عقدنامه ذکر می‌شد. سند ازدواج مادرم موجود است و مهر او بخشی از آب قنات درج شده است. بااین‌حال، اهمیتی که درگذشته برای قنات قائل بودند با توسعه شهرنشینی کم و بسیاری از قنات‌ها در جریان ساخت‌وساز بلعیده شدند. هنوز ۳ قنات طرشت یعنی قنات صدقی، قنات بالا و قنات اسکندری احیاست؛ وقتی می‌گوییم احیاست، یعنی جان دارد و زنده است. قنات آن‌قدر اهمیت دارد که به‌عنوان شخص و موجود زنده به آن نگاه می‌شد.»

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

اگر بخواهیم سرچشمه قنات‌های طرشت را بشناسیم، باید سراغ قدیمی‌های محله برویم. محمد حسین‌مردی، پیرمرد خوش‌نام و خوش‌حافظه، محله می‌گوید: «سرچشمه «قنات بالا» در دره نیزار بود که در حال حاضر پارک نهج‌البلاغه نامیده می‌شود. قبلاً چون نیزار زیادی در این محل رشد می‌کرد، در میان اهالی به دره نیزار معروف بود. سرچشمه «قنات صدقی» هم که هنوز زنده است در زیر توتستان‌های فرحزاد است و در میان باغ‌های مردی به نام حاج هاشم و در دره‌ای قرارگرفته که به دره پلنگ معروف بود. آسیاب کهک معروف منطقه ۲ هم در حوالی این قنات ساخت شد و هنوز هم قسمتی از آن باقی مانده است.»

قنات صدقی

آب «قنات کوچیکه» هم از کف رودخانه فرحزاد که در گذشته به «طرشت رود» یا «درشت رود» معروف بود جریان داشت. در حقیقت کف رودخانه مادرچاهش بود.

«قنات شاهک» از روستای حسن‌آباد در محدوده بلوار آیت‌الله کاشانی فعلی جان می‌گرفت و به سمت طرشت و محله‌های پایین دشت ادامه می‌یافت. کف رودخانه کن نیز مادرچاه «قنات اسکندری» است و همچنان جان دارد و زنده است. منظور از مادرچاه سرچشمه‌ای است که قنات از آن نشئت می‌گیرد و نخستین چاه است.

کد خبر 846862 برچسب‌ها هویت شهری همشهری محله

دیگر خبرها

  • ایرتاکسی فرصتی برای رونق مسیرهای کم تقاضا
  • صرفه‌جویی جالب به سبک کمیته داوران!
  • شهروندان از شنا در آب‌های جمع شده ناشی از رواناب‌ها و سدهای خاکی خودداری کنند
  • ضرورت تسهیل مسیرهای حمل‌ونقل جاده‌ای برای سفر زائران
  • آبگیری بخشی از تالاب هامون و خوشحالی ‌مردم سیستان
  • ۴۲ درصد سد‌های استان گلستان آبگیری شد
  • پایداری شبکه گاز خراسان جنوبی در برابر سیلاب
  • ذخیره ۳۰ میلیون متر مکعب آب در بند‌های خاکی و ملاتی استان
  • مرمت بندهای تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون
  • آب قنات؛ مهریه زنان طرشتی | ۵ قنات باغ‌های روستا را سیراب می‌کرد