Web Analytics Made Easy - Statcounter

آثار باستانی که از بقایای دو بودای تخریب شده توسط طالبان به دست آمده بود، با بازگشت این گروه به قدرت، به سرقت رفته است .

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از کیودو، بنا به گفته افراد محلی، آثار یکی از دو مجسمه بودا که در سال ۲۰۰۱ توسط طالبان در سایت تاریخی بامیان در مرکز افغانستان تخریب شد، بلافاصله پس از بازگشت این گروه، به قدرت در ماه اوت گذشته (مرداد ۱۴۰۰)، از انبار به سرقت رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوترا (یک متن مقدس بودایی) و کیسه باستانی آن از جنس کنف (گونی)، دزدیده شده که در انبار یک تیم باستان شناسی آلمانی در بامیان نگهداری می شد، گمان می رود از اکتشافات درجه یک باشد که می تواند ابهامات تاریخی سنگ نوشته و کتیبه‌های بودای بزرگ قرن ششم، در سایت میراث جهانی یونسکو را روشن کند.

«تاکاشی ایریساوا»، کارشناس فرهنگ بودایی و رئیس دانشگاه ریوکوکو در کیوتو، در غرب ژاپن، می‌گوید: اقلام تاریخی بسیار گرانبهایی که به ما می‌گوید مردم در زمان خلق بوداهای بزرگ چه نوع تفکری داشتند، گم شده‌اند، این یک فاجعه ویرانگر است.

در سال ۲۰۰۱، زمانی که طالبان قبلاً در قدرت بودند، بر اساس تفسیری افراطی از اسلام مبنی بر حرام بودن بت پرستی، دو مجسمه ارزشمند بودا در بامیان را منفجر کردند.

تنها تصویر موجود از سوترای بودای بامیان

سوترا و گونی کنفی آن توسط یک گروه باستان‌شناسی آلمانی بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ کشف شد.

سوترا در آثار باقی مانده از بودای شرقی، پیدا شد. این متن با خطی که در قرن ششم تا هفتم استفاده می شد نوشته شده است و گمان می رود داخل مجسمه نگهداری می شده است، چون کیسه کنفی آن در دست راست مجسمه پیدا شد.

طالبان در ۱۵ اوت، پایتخت کابل را به تصرف خود درآورد. بنا به گفته افراد حاضر، آثار باستانی روز بعد پس از نفوذ فردی به داخل انبار باستان شناسان به سرقت رفت.

سرهای حفاری شده بودا و سایر اشیاء از انبار یک تیم باستان شناسی فرانسوی در زمان تسلط طالبان به غنیمت گرفته شد. این انبار آثار ارزشمندی نگهداری می کرد که در نزدیکی بودای شرقی، کاوش شده بود.

در سایت بامیان، یک مرکز فرهنگی که به عنوان یک موزه در حال ساخت است، روی تپه‌ای مشرف به جایی که دو مجسمه غول‌پیکر در گذشته بودند و ساخت ساختمان اصلی آن قبلاً تکمیل شده است.

یک مقام وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان از دست دادن این آثار گرانبها را تاسف آور خواند و گفت که این آثار قرار بود اصلی ترین جاذبه گردشگری این موزه باشند.

در سال ۲۰۰۳، مناظر فرهنگی و بقایای باستانی دره بامیان به طور همزمان در فهرست میراث جهانی یونسکو و فهرست میراث جهانی در خطر ثبت شد.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: افغانستان ، طالبان ، میراث فرهنگی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: افغانستان طالبان میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۲۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل

منابع خبری گزارش داده اند طالبان سید نبی نبیل، دیپلمات‌ ارشد وزارت امور خارجه این گروه را بازداشت کرده‌اند.

این دیپلمات از خانه‌اش در منطقه شهرک مسعود از مربوطات ناحیه پانزدهم شهر کابل بازداشت شده است.

دلیل بازداشت نبیل که عضو حزب جمعیت اسلامی افغانستان نیز است، معلوم نیست.

‏سید نبی نبیل، باشنده اصلی روستای سنگ‌اتش ولسوالی فرخار ولایت تخار است و در حکومت پیشین، معاون سفارت‌های افغانستان در کویت و عربستان سعودی بود.

او در مقاومت اول یکی از افراد کلیدی احمدشاه مسعود نیز بود و پس‌ از به قدرت رسیدن دوباره طالبان در وزارت خارجه زیر اداره این گروه کار و در شهر کابل زندگی می‌کرد.

طالبان تا کنون در این مورد چیزی نگفته‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • کشف یک گورستان باستانی در محل ساخت نیروگاه
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان | سرنوشت مرزبانان چه شد؟
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  •  آژیر قرمز در اصفهان/ فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید