Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@11:42:50 GMT

رکورد‌های بارندگی در سیستان و بلوچستان شکسته شد

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۱۲۵۱۰

رکورد‌های بارندگی در سیستان و بلوچستان شکسته شد

آفتاب‌‌نیوز :

تاکنون رکورد ۴۰ ساله بیشترین بارش روزانه مردادماه در چابهار شکسته شده؛ در این شهرستان بارش روزانه به ۳۱.۶ میلیمتر رسید و رکورد بیشینه بارش روزانه این ماه شکسته شد و رکورد جدید حدود ۲.۵ برابر رکورد قبلی بوده که در سال ۱۳۷۳ به ثبت رسیده است.

روز گذشته از دو ایستگاه «سنیب» شهرستان خاش و «نصرت آباد» شهرستان زاهدان به ترتیب ۱۰۸ و ۴۳ میلیمتر بارندگی گزارش شد که این میزان بارش از این دو ایستگاه از بدو تاسیس تاکنون بی‌سابقه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شهرستان زهک واقع در منطقه سیستان در شمال استان سیستان و بلوچستان نیز ۳۳ میلیمتر باران بارید که معادل پنج برابر تمام بارش‌های فصل تابستان این شهر در ۲۷ سال اخیر است.

تا عصر شنبه تمرکز بارش‌ها در شهرستان‌های خاش، مهرستان، نیکشهر، قصرقند، سرباز، راسک و ایرانشهر خواهد بود و بارش‌ها به شکل نقطه‌ای و پراکنده است. با توجه به این شرایط جوی به شهروندان توصیه شده از قرار گرفتن در حریم رودخانه‌های فصلی خودداری کرده و نکات ایمنی را رعایت کنند.

ذخیره‌سازی ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب پشت سد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه در پی بارندگی‌های سامانه «مونسون» بیش‌از ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب پشت سد‌های «پیشین» و «زیردان» منطقه بلوچستان ذخیره‌سازی شده، اظهار داشت: مدیریت سیلاب از طریق سد‌های این استان به خوبی انجام شد و در حال حاضر این سد‌ها بدون هیچ خسارت و آسیبی به طور کامل در مدار بهره‌برداری قرار دارند.

محمدامین بارانی با اشاره به بی‌اساس بودن شایعات مطرح شده در فضای مجازی در خصوص آسیب دیدن سد‌های استان، تصریح کرد: در حال حاضر تقریباً ۲۰ درصد حجم سد‌های مخزنی جنوب استان خالی و آماده مهار سیلاب‌های احتمالی است.

خسارت ۲۱ میلیاردی بارش‌ها به بخش کشاورزی مهرستان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهرستان با اشاره به اینکه بارندگی‌های اخیر بیش از ۲۱ میلیارد تومان به بخش کشاورزی شهرستان خسارت وارد کرده، اظهار داشت: بیشترین خسارات وارد شده به ٢٢ رشته قنات در بخش‌های «آشار، مرکزی و بیرک» بوده است.

عبدالله سپاهی افزود: سایر خسارات وارد شده به چاه‌های کشاورزی، بند‌های حفاظتی اراضی، اراضی زراعی و باغی، محصولات کشاورزی شامل انار، انگور، ذرت، سورگوم، سبزی، صیفی و جایگاه‌های دامداری سنتی است.

وی خاطرنشان کرد: از طریق ستاد بحران استان و مساعدت بخش خصوصی تعداد پنج مورد بند حفاظتی اراضی خسارت دیده در روستا‌های «گوری، کهن ملا، کهن رسول‌بخش، پیرچاه و ناصر آباد» ترمیم شد.

منبع: روزنامه شرق

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مونسون سیستان و بلوچستان باران بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۲۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسداد ۴۲ راه روستایی و راه فرعی قدیمی اسپکه-بمپور درجنوب سیستان وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، مجید محبی گفت: ازمجموع ۴۲۰ راه روستایی بسته شده ناشی از سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان با تلاش دستگاه‌های خدمات رسان تاکنون ۳۷۸ مسیر فرعی بازگشایی شده است.
وی تاکید کرد: تمام تلاش مابر آن است تا ارتباط درمسیر‌های ارتباطی جنوب سیستان و بلوچستان به منظور انجام خدمات امدادی برقرار شود.
مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان گفت: برآورد اولیه خسارت سیل در این استان ۱۱۰ هزار میلیارد ریال بوده و همچنان با توجه به حجم بارندگی‌ها در حال افزایش است.
وی تاکید کرد: بیشترین خسارت سیلاب اخیر سیستان و بلوچستان به ترتیب به راه‌های ارتباطی، بخش کشاورزی، شبکه برق رسانی و آب اختصاص دارد.
محبی افزود: همچنان تیم‌های ارزیاب ستاد بحران سیستان و بلوچستان با حضور در مناطق درگیر سیلاب در حال بررسی برآورد دقیق این خسارت‌ها هستند.

 

 فعالیت سامانه بارشی از اواخر فروردین ماه ، باعث باران‌های سیل‌آسا و در پی آن طغیان رودخانه‌های فصلی شد که این وضعیت جوی منجر به بسته شدن مسیرها، اختلال در ترددها، آبگرفتگی معابر و خسارت به بخش‌های زیرساختی در نقاط مختلف جنوب استان شد که با تلاش دستگاه‌های خدمات رسان تا کنون بسیاری از مسیرها بازگشایی شده و با فروکش کردن طغیان رودخانه ها همه راه ها بازگشایی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • خسارت هزار و ۴۷۰ میلیارد ریالی بارش‌های بهاری در خراسان رضوی
  • خسارت ۱۷۰۰ میلیارد تومانی بارندگی اخیر به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی شهرستان راور
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • زمستان به ۹ استان برمی‌گردد؛ بارش سیل‌آسای باران و تگرگ
  • انسداد ۴۲ راه روستایی و راه فرعی قدیمی اسپکه-بمپور درجنوب سیستان وبلوچستان
  • ۴۲ راه روستایی و یک راه فرعی در بلوچستان همچنان بسته است
  • باران چگونه تنش آبی سیستان و بلوچستان را شست؟
  • بیشترین خسارت سیل بهاری به راه‌ها | جزئیات خسارت از زبان سخنگوی مدیریت بحران
  • بارش باران سیل آسا به زمین‌های کشاورزی روستای عباس آباد خسارت زد + تصاویر
  • هزینه خسارت سیل به روستاهای سیستان و بلوچستان اعلام شد