Web Analytics Made Easy - Statcounter

پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلاروس به منظور توسعه هر چه بیشتر همکاری‌های بازرگانی و اقتصادی دوکشور در مینسک برگزار شد.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلاروس به منظور توسعه هر چه بیشتر همکاری‌های بازرگانی و اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلاروس در شهر مینسک برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این اجلاس که ریاست طرف ایرانی در اجلاس کمسیون مشترک را سید رضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران و ریاست طرف بلاروسی در اجلاس کمسیون مشترک را پیوتر پار خومچیک، وزیر صنایع جمهوری بلاروس برعهده داشت موضوعات دارای اولویت به جهت توسعه همکاری بازرگانی و اقتصادی دو کشور مشخص شد.

برگزاری منظم اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، افزایش حجم مبادلات دوجانبه مبنی بر اصول منفعت متقابل و توسعه اقتصادی همه جانبه و پایدار بین دو کشور، گسترش دامنه تجارت متقابل کالاها، افزایش سهم کالاهای با فناوری پیشرفته با ارزش افزوده بالا و همچنین فراهم نمودن شرایط برابر و شفاف جهت حضور سازمان‌های طرف‌ها در مناقصات بین المللی یکدیگر از جمله توافقات صورت گرفته در این اجلاس بود.

در پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور در نتیجه برگزاری این اجلاس به تفاهمات در زمینه همکاری تجاری و صنعتی، حوزه کشاورزی و پرورش ماهی، حوزه سرمایه گذاری، حوزه زمین شناسی و منابع آبی، حوزه حمل و نقل و همکاری‌های اتاق بازرگانی دست یافتند.

لزوم توسعه تعاملات با ترسیم نقشه راه مشترک

فاطمی امین در اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی با بیان اینکه ظرفیت‌های زیادی بین دو کشور برای سرمایه گذاری وجود دارد اظهار داشت: یک دوره زمانی دو ماهه پیشنهاد شده است که کارگروه‌های تخصصی شکل یابد و برنامه تعاملات را طراحی شود.

وزیر صمت با اشاره به ظرفیت ایران در حوزه نفت گاز، زیست محیطی، فناوری صنایع و معادن خاطرنشان کرد: بلاروس هم در صنایع غذایی میکرو الکترونیک ماشین آلات صنعتی ظرفیت‌های خوبی دارد. باید با ورود شرکت‌های توانمند تعاملات تجاری مناسبی رقم زده شود.

وی با بیان اینکه ما نباید روابط دو کشور را دو جانبه ببینیم تصریح کرد: وقتی منافع دو کشور با هم گره بخورد فرصت‌های چند جانبه ای ایجاد شود. بنابراین در مسیر توسعه تعاملات باید یک نقشه راه هم ترسیم شود.

فاطمی امین گفت: یکی از گزینه‌های تعاملات خوب مطرح شده لاستیک هست، از آنجایی که برای خودروهای سواری در کشور تولید داریم ولی لاستیک ماشین‌های سنگین ما حدود ۷۰ درصد وارداتی است می‌توانیم و در این زمینه تعاملی داشته باشیم.

دیدار وزیر صمت با تجار و فعالان اقتصادی در بلاروس

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه سفر خود به مینسک با حضور در جمع تجار و فعالان اقتصادی ایرانی در بلاروس تجربه وارتباطات ایرانیان مقیم بلاروس برای رونق تجارت در این کشور را حائز اهمیت دانست و خطاب به تجار ایرانی گفت: موضوع سرمایه گذاری و تجارت ایرانیان در بلاروس حضور در اوراسیا وعضویت ایران در آن از جمله مسائل مهمی است که در تعاملات با دولت این کشور بلاروس مورد توجه قرار داده ایم

وی افزود: مساله توسعه اقتصادی دو کشور و ترانزیت از ایران برای بلاروس جز اتفاقات مهمی هست که در حال پیگیری است و رایزن اقتصادی ایران به زودی در بلاروس مستقر خواهد شد.

فاطمی امین مساله همکاری مشترک شرکت‌های معدنی ایران با شرکت‌های ماشین آلات سنگین ونیمه سنگین بلاروس برای تولیدات مشترک را مورد اشاره قرار داد بحث نظام رتبه بندی محصولات صادراتی را برای برند ملی حائز اهمیت دانست.

وی یادآور شد: مباحث مالی و ویزای ایرانیان در بلاروس مسائلی است که مورد پیگیری وزارت صمت قرار دارد.

در این نشست فعالان اقتصادی و تجار ایرانی در بلاروس نیز سوالات و دغدغه‌های خود را با وزیر صنعت معدن و تجارت در میان گذاشتند و وزیر به سوالات آنها پاسخ داد.

اهم سوالات و دغدغه‌های تجار ایرانی در این نشست مربوط به موضوعاتی چون «ویزای ایرانیان در بلاروس، نبود پرواز مستقیم ایران بلاروس، مسائل پولی و بانکی، گرانی هزینه سفر به بلاروس همچنین عدم کار فرهنگی در بلاروس برای معرفی ایران در آن کشور» بود.

  منبع: خبرگزاری مهر برچسب ها: کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و بلاروس ، سید رضا فاطمی امین ، امضای سند همکاری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و بلاروس سید رضا فاطمی امین امضای سند همکاری اجلاس کمیسیون مشترک همکاری جمهوری اسلامی ایران اقتصادی ایران جمهوری بلاروس معدن و تجارت فاطمی امین اقتصادی دو دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۲۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، محمد مخبر عصر شنبه در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه های همکاری های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت هم است، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ۱۰ ساله همکاری دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه‌ها و قراردادهای امضا شده هر چه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم‌های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می توانند با تعمیق روابط خود تحریم‌های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای ۱۲ تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت‌های شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت‌های ایران در زمینه های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی نیازمند برقراری رفاه و صلح
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • موضوعات مشترک کشور‌های عضو ACD پیگیری شود
  • موضوعات مشترک کشورهای عضو ACD پیگیری شود
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • ایران و زیمباوه با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند
  • آمادگی بلاروس برای همکاری با ایران باوجود تحریم‌های غرب
  • اعلام آمادگی بلاروس برای توسعه همکاری‌های نظامی
  • تاکید وزرای دفاع ایران و بلاروس بر اجرای
  • دیدار وزیر دفاع ایران با وزیر دفاع بلاروس