Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس برخی نظریه ها گفته می شود گونه‌های بیگانه تکامل یافته مانند انسان احتمالاً در دوردست‌های کیهان زندگی می کنند. اگر شرایط در یک سیاره دور به حیات اجازه شکوفایی می‌داد، آیا چیزی شبیه زندگی در اینجا روی زمین، در آن مناطق نیز امکان پذیر بود؟ این سوالی است که در طول سال‌ها باعث ظهور نظریه‌های متناقض بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش Interesting Engineering، سایمون کانوی موریس، دیرینه شناس و زیست‌شناس تکاملی در دانشگاه کمبریج، در مصاحبه‌ای با مجله ساینس فوکوس بی‌بی‌سی، می‌گوید: "معقولانه است که تکامل انسان‌مانند در سایر بخش‌های کیهان رخ داده باشد. "
کاربرد نظریه داروین در کل جهان

این ایده بخشی از یک مکتب فکری گسترده‌تر به نام "تکامل همگرا" است. این ایده بیان می‌کند که جهش‌های تصادفی منجر به تکامل در هر محیط معینی می‌شوند، به این معنی که موجودات مشابه احتمالاً مستقل از یکدیگر تکامل می‌یابند. این در واقع روی زمین مشاهده شده، جایی که پرندگان، خفاش ها، حشرات و پتروسار‌ها همگی برای پرواز مستقل تکامل یافته اند. چشم‌ها نیز ممکن است به طور مستقل تا ۴۰ بار در زمین تکامل یافته باشند.

زندگی بیگانگان مانند انسان در دوردست‌های کیهان

پروفسور موریس توضیح می‌دهد: "همگرایی یکی از بهترین استدلال‌ها برای انطباق با نظریه داروین است، اما فراگیر بودن آن در همه جا مورد بررسی دقیق قرار نگرفته است. " می‌توان با اطمینان معقول گفت که احتمال تکامل چیزی شبیه به انسان در هرجای جهان واقعاً بسیار زیاد است.
انسان‌هایی به اندازه خرس قطبی؟

همه این‌ها در حالی است که همه دانشمندان با این نظریه موافق نیستند. برای مثال، استفان جی گولد، زیست‌شناس تکاملی فقید، استدلال می‌کند که اگر بتوانید تکامل روی زمین را بازنشانی کنید، احتمال وجود دوباره انسان تقریباً ناچیز خواهد بود.

دانشمند دیگری، فرگوس سیمپسون، که در دانشگاه بارسلونا کار می‌کرد، نقش اندازه سیاره را در تعیین ماهیت هر حیات هوشمند بالقوه‌ای که می‌توانستیم کشف کنیم، برجسته می‌کند. سیمپسون با استفاده از آمار بیزی اظهار داشت که بیگانگان به احتمال زیاد به اندازه یک خرس قطبی بزرگ هستند. از آنجایی که اندازه زمین بزرگتر از حد متوسط است، ما احتمالاً کوچکتر از هر موجود بیگانه‌ای هستیم. هر چه گرانش سیاره کمتر باشد، شکل حیات بزرگتر خواهد بود.

زندگی بیگانگان مانند انسان در دوردست‌های کیهان

به هرحال چه ساکنان یک سیاره به اندازه خرس قطبی باشند چه نباشند، تصور تمدنی شبیه به انسان در فاصله میلیون‌ها سال نوری از زمین قطعا جالب است. با توجه به اینکه ناسا اخیرا تلسکوپ پرقدرت جیمز وب خود را پرتاب کرده تا به جستجوی نشانه‌هایی از حیات بیگانه کمک کند، ممکن است به زودی نظریه‌های بهتری درباره آنچه در آنجا وجود دارد داشته باشیم.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: تکامل انسان کیهان کیهان مهر تکامل یافته مانند انسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۳۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد

ماه هفدهم اردیبهشت به دورترین فاصله از زمین خواهد رسید و کمی کوچک‌تر از زمان‌های دیگر به نظر می‌رسد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه دوشنبه -هفدهم اردیبهشت- به دورترین نقطه در امتداد مدار خود به دور زمین خواهد رسید و کمی کوچک‌تر از زمان‌های دیگر به نظر می‌رسد؛ فاصله ماه از زمین متفاوت است، زیرا مدار آن کاملاً دایره‌ای نیست، کمی بیضی شکل است و یک مسیر بیضوی را طی می‌کند؛ همان‌طور که ماه هر ۲۹.۵ روز یک‌بار این مسیر بیضی شکل را به دور زمین طی می‌کند. فاصله آن ۱۴ درصد بین ۳۵۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر در حضیض (نزدیک‌ترین فاصله به زمین) و ۴۰۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر در اوج (دورترین فاصله از زمین) تغییر می‌کند.

اندازه زاویه‌ای ماه نیز با همان فاکتور بین ۲۹.۴ و ۳۳.۵ دقیقه قوسی متفاوت است و روشنایی آن نیز تغییر می‌کند، البته تشخیص این اتفاق در عمل دشوار است زیرا فازهای آن نیز هم‌زمان در حال تغییر است.

مقارنه ماه و سیاره عطارد

ماه و سیاره عطارد دوشنبه -هفدهم اردیبهشت- در یک راستا قرار می‌گیرند، به طوری که ماه ۲۸ روزه از زاویه سه درجه و ۴۹ دقیقه‌ای جنوب سیاره عطارد عبور می‌کند، این پدیده از اصفهان قابل مشاهده نخواهد بود، زیرا آن‌ها در طول روز به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهند رسید و زمان سحر نیز بیش از پنج درجه بالاتر از افق نخواهند بود.

ماه در قدر منفی ۹.۴ و سیاره عطارد در قدر ۰.۶ هر دو در صورت فلکی حوت قرار دارند، این دو جرم به قدری از یکدیگر فاصله دارند که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی قابل رصد هستند.

ماه در حضیض خورشیدی

چرخش ماهانه ماه به دور زمین باعث می‌‏شود دوشنبه -هفدهم اردیبهشت- به نزدیک‌ترین نقطه از خورشید در فاصله ۱.۰۰۶۷ واحد نجومی از خورشید برسد، این اتفاق تقریباً زمانی رخ می‌دهد که مدار ماه آن را بین خورشید و زمین قرار می‌دهد؛ در لحظه حضیض ماه، زمین در فاصله ۱.۰۰۸۹ واحد نجومی از خورشید و ماه در فاصله ۱.۰۰۶۷ واحد نجومی از خورشید قرار خواهد گرفت، فاصله بین زمین و ماه نیز ۰.۰۰۲۴ واحد نجومی (۳۶۳ هزار کیلومتر) خواهد بود.

کد خبر 750963

دیگر خبرها

  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • نفرین پنج که دامن‌گیر انسان و پستانداران شد
  • پنج نشانه‌ای که شاید وجود موجودات فرازمینی را ثابت کند
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • مرگ و زندگی ما به دست میدان مغناطیسی زمین است!
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟