Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@14:13:35 GMT

احتمال تداوم بارندگی‌ها در کشور

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۱۵۱۱۰

احتمال تداوم بارندگی‌ها در کشور

به گزارش روز جمعه ایرنا از شرکت مدیریت منابع آب ایران، "فیروز قاسم زاده" گفت: بارش های موسمی هند موسوم به بارش های مونسون از اواخر تیرماه در ایران فعال شده اند.

وی ادامه داد: شروع این بارش ها از جنوب شرق  کشور بود که از ابتدای سامانه، پوشش مناسبی در استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان صورت گرفت.

سخنگوی صنعت آب افزود: در ادامه این سامانه  گسترش یافت و بخش های عمده ای از کشور را در فلات مرکزی و دامنه های جنوبی  رشته کوه البرز در برگرفت و تا دامنه های غربی زاگرس گسترش پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاسم زاده گفت: نوار جنوبی کشور عمده ترین  تاثیر را از این سامانه داشته و استان هایی نظیر هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان و بوشهر بارش های بسیار مناسبی را دریافت کردند و در بعضی نقاط به صورت موضعی بارش ها تابالای ۱۵۰ میلی متر دریافت شده است.

وی  افزود: پیش بینی می شود این بارش ها  در بخش عمده ای از دامنه های غربی زاگرس، دامنه های جنوبی البرز، فلات مرکزی و جنوب شرق تداوم یابند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: باران های موسمی باران هایی هستند که از سمت اقیانوس هند به دلیل عدم تعادل حرارتی بین اقیانوس هند و خشکی شروع می شوند و از اواخر خردادماه در آسیا فعال هستند و با چند هفته تاخیر وارد ایران  می شوند که در حال حاضر از نیمه دوم تیرماه در کشور فعال بودند.

سخنگوی صنعت آب کشور ادامه داد: در حال حاضر بارش هایی که از طریق سامانه بارشی فعال در کشور  اتفاق افتاده در جنوب شرق در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان  و بخشی از استان کرمان  و استان فارس برخی سدها را تغذیه کرده است.

وی خاطرنشان کرد: سدهای استان سیستان و بلوچستان  و هرمزگان تحت تاثیر  این سامانه بوده اند، به طوری که ورودی سدهای استان سیستان و بلوچستان حدود ۱۲۰ میلیون مترمکعب  بوده است که با توجه به تخلیه ای که از سدها  در این دوره و در این بازه از سامانه وجود داشته، حدود ۹۵ میلیون متر مکعب  از مخازن سدها در استان سیستان و بلوچستان  ذخیره سازی شده است.  

قاسم زاده ادامه داد: در استان هرمزگان هم براساس آمار گزارش شده حدود ۶۰ الی ۷۰ میلیون متر مکعب  ورودی به مخازن اتفاق افتاده، ولی با توجه به پیش بینی هایی که در استان هرمزگان داشتیم  و احتمال سرریز سدها، تخلیه ها شروع شده و نهایتا درحال حاضر حجم مخازن نسبت به شروع سامانه حدود ۲۰ میلیون متر مکعب رشد خواهد داشت.

سخنگوی صنعت آب گفت: در حال حاضر  ورودی سدهای  کشور از ابتدای سال آبی تا کنون  حدود ۲۸.۸ میلیارد متر مکعب  است که نسبت به سال آبی گذشته  حدود ۴ الی ۵ درصد رشد داشته و مخازن سدها هم  در حال حاضر حدود ۴۷ درصد  پرشدگی دارد.

وی ادامه داد:  با تداوم بارش ها در این هفته و هفته آتی امید است مخازن سدهای استان خوزستان  افزایش یابد  و با تمهیداتی که اندیشیده شده  با کمترین خسارت از این بارش ها عبور کنیم.

قاسم زاده خاطر نشان کرد: در خصوص بارندگی های اخیر به مردم عزیز توصیه می شود که  به هیچ وجه در اطراف رودخانه ها ومسیل ها، تفرجگاه های اطراف رودخانه ها ودره ها تجمع نکنند.

وی ادامه داد:بارندگی های ناپایدار به لحاظ زمانی و مکانی ممکن است در یک بازه زمانی کوتاه در یک منطقه بسیار کوچک اتفاق بیفتد، ولی با شدتی که دارد باعث تند سیلاب ها شود و این تند سیلاب ها  در مسیر خود با یک دبی حداکثری بسیار بالا عبور کند و منجر به خسارت بسیار زیادی  در حاشیه رودخانه ها شود.

سخنگوی صنعت آب افزود: بارش های موسمی  که از جنوب شرق واردکشور می شوند، معمولا سامانه های بسیار ناپایدار هستند  به این معنی که کانون های بارش این بارندگی ها به شدت متغیر بوده  ودر پیش بینی ها هم عدم قطعیت بسیار  بالایی وجود دارد.

قاسم زاده گفت: سطح وزارت نیرو از نظر ایمنی سازه ها و هشدار به مردم عزیز در مورد رودخانه ها  تمهیدات لازم در نظر گرفته شد.

وی ادامه داد:به طوری که ستاد فرماندهی سیل در وزارت نیرو در هفته های اخیر جلسات متعددی داشته  و به روز رسانی سامانه ها را به صورت مستمر پیگیری می کند وتا کنون هشدارهایی به استان های درگیر این موضوع، به ویژه آنهایی که شدت  بارش و احتمال سیلاب بالا بود، داده شده و در همان استان ها با محوریت استانداران جلسات مدیریت بحران استان  فعال شده و هشدارهای  لازم صادرشده است.

 
 

منبع: الف

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سخنگوی صنعت آب حال حاضر رودخانه ها بارندگی ها میلیون متر قاسم زاده متر مکعب استان ها جنوب شرق بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۵۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم بارش‌ها در ۱۷ استان | ورود سامانه بارشی جدید به کشور از دوشنبه

به گزارش جام جم آنلاین، صادق ضیائیان در گفت‌وگو با ایسنا گفت: بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی امروز در نیمه غربی، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، سواحل دریای خزر، شرق و شمال شرق کشور، رگبار باران، رعد و برق، گاهی وزش باد شدید و در مناطقی از مرکز، جنوب و جنوب شرق بارش خفیف باران و وزش باد نسبت شدید موقتی پیش بینی می شود.   وی ادامه داد: امروز بارش در استان‌های خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، ایلام، لرستان، مرکزی، همدان، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، زنجان، قزوین، البرز و خراسان جنوبی شدت خواهد داشت.   رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه شنبه (۱۵ اردیبهشت) در شمال غرب، غرب، دامنه‌ها و ارتفاعات زاگرس، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، سواحل دریای خزر و شمال شرق و برخی مناطق در جنوب و شرق کشور رگبار باران گاهی رعد و برق و وزش باد شدید و در مناطق مستعد گرد و خاک پیش بینی می شود ادامه داد: یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) تنها در برخی نقاط شمال غرب، ارتفاعات البرز و شمال شرق کشور افزایش ابر و رگبار پراکنده، گاهی وزش باد شدید رخ خواهد داد و در سایر مناطق جوی آرام پیش بینی می شود.   به گفته ضیائیان، دوشنبه با ورود سامانه بارشی از غرب کشور، در نیمه غربی و سه شنبه در نیمه شمالی و ارتفاعات زاگرس در جنوب غرب بارش رخ خواهد داد.   رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی اعلام کرد: طی روزهای جمعه و شنبه دریای خزر، خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج است.   وی درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۱۵ اردیبهشت) کمی ابری تا نیمه ابری و در بعضی ساعت ها وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۵ و حداکثر دمای ۲۳ درجه سانتیگراد و طی روز یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) صاف تا قسمتی ابری و وزش باد در بعضی ساعت‌ها وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.   ضیاییان در پایان اظهار کرد: طی فردا اردبیل با کمینه ۵ و پس فردا شهرکرد با کمینه ۳ درجه سانتیگراد و اهواز با بیشینه ۳۰ و ۳۳ درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شود.

دیگر خبرها

  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور/ تداوم بارش‌ها در این استان‌ها
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور از دوشنبه/ تداوم بارش‌ها در این استان‌ها
  • تداوم بارش‌ها تا ساعات آینده
  • تداوم بارش‌ها در ۱۷ استان / ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه
  • تداوم بارش‌ها در ۱۷ استان | ورود سامانه بارشی جدید به کشور از دوشنبه
  • بارندگی‌ها در استان بوشهر تا شنبه تداوم دارد/ احتمال بارش تگرگ
  • تداوم بارندگی‌ها درکشور
  • تداوم بارش‌ در ۲۴ استان کشور/
  • تداوم بارش در ۲۴ استان
  • تداوم بارش‌ در ۲۴ استان کشور/ از سفر به این مناطق خودداری کنید