Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس خانواده لاولاک روز چهارشنبه اعلام کردند که او بعدازظهر روز قبل در خانه‌اش در جنوب غرب انگلستان درگذشته است.

لاولاک در سال ۱۹۱۹ متولد شد و در لندن بزرگ شد و در بریتانیا و آمریکا شیمی، پزشکی و بیوفیزیک خواند.

او در دهه ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰ در انستیتوی ملی پژوهش پزشکی در لندن کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از تجربیات او در این هنگام مربو‍ط به اثر دما بر موجودات زنده و شامل منجمد کردن همسترها و بعد خارج کردن آنها از انجماد بود و این حیوانات در این روند زنده ماندند.

لاولاک در دهه ۱۹۶۰ در برنامه ماه و مریخ ناسا در «آزمایشگاه رانش جت» در پاسادنای کالیفرنیا کار کرد. اما بیشتر دوران کاری‌اش به عنوان یک دانشمند مستقل در خارج از موسسات بزرگ آکادمیک سپری شد.

از جمله کارهای لاولاک در علوم زیست‌محیطی شامل ایجاد یک شناساگر حساس ثبت الکترون برای اندازه‌گیری مواد شیمیایی «کلروفلوروکربن» در جو (که لایه اوزون فوقانی را نابود می‌کنند) و آلاینده‌های دیگر در هوا، خاک و آب بود.

فرضیه «گایا» که بوسیله او و لین مارگولیس، میکروب‌شناس آمریکایی در دهه ۱۹۶۰ بنیان گذاشته شد، برای نخستین بار خود کره زمین  به عنوان یک سیستم عظیم با اجزای مرتبط با هم و خود-تنظیم‌کننده می‌دید که ایجاد و تداوم حیات را بر روی سیاره باعث شده است. این دانشمندان می‌گفتند فعالیت انسانی باعث شده است که این سیستم به طور خطرناکی نابسامان شود. فرضیه یا نظریه گایا بعدها به اساس جنبش طرفداری از محیط زیست بدل شد.

در همین زمینه:

گایا، شعور زنده سیاره ما

لاولاک که ارتباطگری قدرتمند بود با کتاب‌ها، سخنرانی‌ها و مصاحبه‌هایش درباره روند بیابان‌زایی، تخریب ناشی از کشاورزی و مهاجرت‌های گروهی که تغییرات اقلیمی ایجاد می‌کنند، هشدار می‌داد.

لاولاک در مصاحبه‌ای با گاردین در سال ۲۰۲۰ گفت:‌ «زیست‌کره (بیوسفر) و من هر دو در یک درصد پایان زندگی‌مان هستیم.»

نظریه گایا که در ابتدا بسیاری از دانشمندان آن را رد می‌کردند، با افزایش نگرانی‌ها درباره اثر فعالیت‌های انسانی بر سیاره دست کم به خاطر قدرتش به عنوان یک استعاره نفوذ بیشتری در میان اذهان پیدا کرد. «گایا» نام الهه یونانی «زمین» یا «خاک» است.

لاولاک به اینکه در حاشیه قرار داشته باشد، اهمیتی نمی‌داد. او با حمایتش از انرژی هسته‌ای با این استدلال که استفاده از این انرژی تنها شیوه جلوگیری از گرمایش جهانی است، خشم طرفداران محیط زیست را برانگیخت.

او در سال ۲۰۰۴ نوشت:‌ «مخالفت با انرژی هسته‌ای بر اسا ترسی غیرمنطقی ناشی از تخیلاتی به سبک هالیوود، لابی‌های محیط زیست و رسانه‌ها است. این ترس‌ها غیرمعقول هستند و انرژی هسته‌ای از آغازش در سال ۱۹۵۲ تاکنون به عنوان ایمن‌ترین همه منابع انرژی ثابت شده است.»

کتاب پایانی لاولاک با نام «نواسن» (Novacene) در سال ۲۰۱۹ هنگام صدساله شدنش منتشر شد و ایده را مطرح می‌کرد که زمانی انسان‌ها در روز کره زمین با سایبورگ‌ها (موجودات دارای اجزای ارگانیک و مکانیکی) جایگزین خواهد شد.

با اینکه لاولاک گاهی با بخش‌هایی از جنبش محیط زیست موافق نبود، اما تنها کارلین لوکاس، تنها نماینده پارلمان بریتانیا از حزب سبزها در توئیتی گفت:‌« جنبش طرفداری از محیط زیست یک قهرمان و متفکر بزرگ را از دست داد.»

کد خبر 694146 برچسب‌ها محیط زیست جهان بحران اقلیمی زیست شناسی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محیط زیست جهان بحران اقلیمی زیست شناسی عنوان یک محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۵۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گواردیولا: زجر کشیدیم تا فارست را بردیم

به گزارش "ورزش سه"، منچسترسیتی امشب در بازی هفته سی و پنجم لیگ برتر انگلیس به مصاف ناتینگهام فارست رفت و با نتیجه 2-0 برنده شد.

سیتی در این بازی که با مصدومیت ادرسون از ناحیه شانه همراه شد، رقابت نزدیکی با تیم میزبان داشت اما با گل‌های یوشکو گواردیول و ارلینگ هالند در نهایت سه امتیاز را کسب کرد.

این برد برای سیتی ارزش زیادی داشت. آن‌ها اکنون با یک بازی کمتر نسبت به آرسنال صدرنشین، تنها یک امتیاز با تیم تحت هدایت میکل آرتتا فاصله دارند.

گواردیولا خوشحال است که تیمش‌ در چنین بازی دشواری موفق شد با برد از زمین خارج شود و همچنان در کورس قهرمانی لیگ برتر باقی بماند.

پپ گواردیولا پس از بازی گفت:"بازی دشواری بود. آن‌ها با بازیکنان سریع و با کیفیت زیادی پرس می‌کردند. گل را زمانی که یک بازیکن کمتر داشتند زدیم. موقعیت‌های خیلی زیادی خراب کردند. یک پیروزی بزرگ بود، ما بازی های زیادی را پشت سر گذاشتیم. اکنون یک هفته طولانی برای ریکاوری داریم."

زمین بازی؟

در نهایت ما سود بردیم، چون آن‌ها موقعیت‌های زیادی داشتند، و اگر زمین بهتر بود، با بازیکنان سریع، مطمئنا شرایط برای آن‌ها بهتر بود.

شرایط بازی با تیم‌هایی که در نزدیکی قعر جدول هستند؟

سخت است. حریفان سرسخت و بسیار تهاجمی هستند و بعضی از آن‌ها، برای یک چیز باورنکردنی، یعنی ماندگاری در لیگ برتر انگلیس بازی می‌کنند. این بازی‌ها خیلی سخت است. ما امشب خیلی زجر کشیدیم. واقعاً بازی سختی بود، اما در پایان توانستیم زنده بمانیم و برنده از زمین خارج شویم.

تغییرات تیم قبل از شروع نیمه دوم؟

ما پاس‌های بیشتری می‌خواستیم. وقتی توپ را نداریم نمی‌توانیم زنده بمانیم اما برای به دست آوردن آن مبارزه می‌کنیم. متئو کواچیچ برای آن پاس‌های اضافی کمک زیادی به تیم کرد. گاهی اوقات که بازی‌ها مثل امروز خیلی سخت است، شما فقط می‌توانید با در اختیار داشتن توپ زنده بمانید.

وضعیت ادرسون؟

وضعیت او بعد از مصدومیت خوب به نظر نمی‌رسد.

دیگر خبرها

  • شکست مرز‌ها در مناطق چهارگانه محیط‌زیست
  • پیشنهاد عجیب برای اهدای زمین‌های ایران به اتباع
  • زیرساخت استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی موجود نیست
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند
  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • گواردیولا: زجر کشیدیم تا فارست را بردیم