Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@01:50:12 GMT

چگونه استفاده فرزند خود از موبایل را مدیریت کنیم؟

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۱۵۴۰۱

چگونه استفاده فرزند خود از موبایل را مدیریت کنیم؟

به گزارش تابناک، بار‌ها این جمله را شنیده‌اید که "گوشی رو بده دستش تا ساکت شه! " متاسفانه چندسالی است که برخی خانواده‌ها ایرانی وقتی زمانی برای اختصاص به کودک خود ندارند یا گریۀ و کلافگی کودکشان امان آن‌ها را بریده به راحتی گوشی تلفن همراه خود را در اختیارش قرار می‌دهند تا شاید بتوانند به کار خود برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعیتی که خانواده‌ها از آن غافل هستند، اثرات پسینی است که استفاده از موبایل پیش از رسیدن به سن مناسب می‌تواند بر تعلیم و تربیت کودک داشته باشد، برای بررسی علل زمینه‌ای استفاده از این روش توسط خانواده‌ا و راهکار مدیریت صحیح استفادۀ کودکان از تلفن همراه با دکتر احمدرضا آذربایجانی کارشناس و پژوهشگر تعلم و تربیت کودک و نواجوان به گفت‌وگو پرداختیم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.


این کارشناس پزوهشگر در پاسخ به چرایی بروز این رفتار از سوی خانواده‌های ایرانی عنوان کرد: مبحث «تقدم» و «تأخر» یکی از موضوعاتی است که دربارۀ آن در نظام تعلیم و تربیت بحث می‌شود، جای تأسف دارد، اما باید اذعان کرد که اغلب در تعلیم و تربیت روند معکوسی را شاهد هستیم به این معنا که برای مثال ابتدا موبایل به بازار عرضه می‌شود، بعد از آن به فکر ممانعت از آسیب‌های آن در عین بهره‌بردن از محاسنش می‌افتیم!

آذربایجانی افزود: متاسفانه در کشور ما، برخی خانواده‌هایی را می‌بینیم که مقابل تکنولوژی مسخ شده‌اند، آن‌ها در برابر ابزار ساخت بشر تسلیم هستند و همه چیز را صرفاً به پیش‌آمد‌ها سپرده‌اند! عدم آشنایی همگن والدین و فرزندان با تکنولوژی‌های روز سبب شده تا مسئله را کاملاً رها کنند، ناخوشایندتر از این مسئله، عدم دغدغۀ برخی نسبت به مسائل فرهنگی پیرامون فرزندشان است!

این استاد دانشگاه تصریح کرد: آمار‌های دقیق نشان می‌دهد که امروز بیش از ۵۵ درصد نوجوانان ما از طیف‌های مختلف فکری به پاپ کره‌ای علاقۀ ویژه‌ای دارند، گاهی شاهد هستیم که عده‌ای مماشت می‌کنند که این گروه‌ها شرقی هستند و صرف دنبال کردن فعالیت‌های آن‌ها نگران کننده نیست، اما باید متوجۀ این نکته بود که گروه‌های مذکور فقط ظاهری شرقی دارند، الگوی آن‌ها گروه‌های موسقی دهه‌های ۸۰ و ۹۰ میلادی آمریکا هستند و فرامتن تمام گروه‌های مذکور ترویج فرهنگ مغرب زمین است! تأثیر برخی از این گروه‌ها زمانی نمایان‌تر می‌شود که شما بدانید، امروزه جمع قابل توجهی از جوانان و نوجوانان ما برای آموختن زبان یا آرایش کره‌ای با هزینه‌های زیاد در کلاس‌های مختلفی شرکت می‌کنند! متاسفانه متوجه نیستیم که هرروز تعدادی از آینده‌سازان کشور را خود تقدیم فرهنگ دیگر می‌کنیم، آن‌ها سرمایه‌های ایران اسلامی هستند، اما داریم کاری می‌کنیم که دچار بحران «تضاد وطن» شوند که واقعا باید در روش‌های تربیتی خود تجدیدنظر کنیم.

وی تأکید کرد: سهل انگاری برخی از افراد و نهاد‌های مؤثر کشور در مسئلۀ «هویت‌سازی» برای جوانان به طور قطع مهم‌ترین علت بروز این وضعیت است، نهاد‌های فرهنگی کشور در عرصه‌های زیادی فرصت کافی جهت هویت‌سازی برای جوانان داشتند، اما جای استفاده ار این فرصت‌ها به طور مداوم محصولات فرهنگی کره‌ای را تبلیغ کردند و نتیجۀ کنونی از این رفتار‌ها حاصل شد، در حالی که ما خود هزاران سوژه برای هویت‌سازی داریم، مانند سوژه‌های ادبی شاهنامه، گلستان و... که تاکنون مورد توجه متولیان امر نبوده است. کشور ما برای اصلاح این روند نیازمند اجماع بین نهاد دین و فرهنگ هستیم، تجربه‌های موفقی هم در این زمینه داشته‌ایم، مانند اجرای برنامۀ کودک توسط یک روحانی در شبکۀ پویا، البته منظور این نیست که همۀ روحانی‌ها برنامۀ کودک اجرا کنند، اما آن‌ها باید در عرصه‌های برای خود مختلفی قائل به ایفای نقش باشند.

 

آذربایجانی در پاسخ به این سوال که چطور باید کودکان خود را نسبت به مخاطرات فضای مجازی آگاه کنیم، عنوان کرد: باید بپذیریم که استفاده از هردو روش ایجابی و سلی به طور همزمان نیاز است، خانواده‌ها باید برای آموزش نحوۀ استفاده از گوشی به فرزندان خود یک روند را پیش ببرند، در ابتدا لازم است که برای بازه سنی مشخص قواعدی جهت استفاده از تلفن‌همراه در خانه وضع کنیم، مانند اینکه بهره گرفتن از آن محدود به محیط عمومی منزل و برای ساعاتی مشخص باشد (برای مثال ۲ ساعت در طول روز) از طرفی والدین باید نسبت به محتوای داخل گوشی همراه آگاهی کافی داشته باشند، در عین حال از مخاطرات استفاده نادرست از تلفن همراه و آسیب‌های فضای مجازی نیز با فرزندان خود صحبت کنند.

وی افزود: خانواده‌ها باید به فرزندان خود فرصت نقد و تحلیل محتوای فضای مجازی را بدهند و دربارۀ آن با یکدیگر گفتگو کنند، البته برای همراهی مناسب ایتدا خانواده خود باید آموزش کافی در این زمینه را ببینند و دغدغۀ کافی برای این مسئله را داشته باشد، بعد به فکر مدیریت فرزندش در استفاده از تلفن‌همراه باشد.

این کارشناس تعلیم و تربیت دربارۀ مفهوم اعطای «فرصت نفادی» به فرزند، تصریح کرد: نقد در لغت به معنای تمیز دادن اصل از فرع است، رسانه و فضای مجازی گاهی یک مسئلۀ فرعی را جایگزین موضوعی اصلی می‌کنند، والدین باید کمک کنند که فرزندشان به مرور زمان توان تمیز دادن این دو مسئله از یکدیگر را پیدا کند. آن‌ها جهت انجام این کار در مراحل ابتدایی باید از کارشناسان خبرۀ این مسائل مشورت بگیرند، اما به تدریج که خود نسبت به مسئله مسلط شدند، این امکان را پیدا خواهند کرد که راساً فرزند خود را راهنمایی کنند.

وی در خاتمه دربارۀ نقش نهاد‌های فرهنگی رسمی و غیررسمی کشور در امر تعلیم و تربیت کودک، گفت: نقش نهاد‌های فرهنگی به اندازه‌ای اهمیت دارد که اگر به درستی ایفا شود، نسلی تربیت خواهد شد که ۸ سال در برابر هجوم همۀ ابرقدرت‌ها به کشورش مقاومت می‌کند تا مادامی که کودک ما غرق در دنیای غیرواقعی مانند جهان بازی‌های ویدئویی غیر منطبق با فرهنگ ایرانی اسلامی باشد به نتیجۀ مطلوب خود دست پیدا نخواهیم کرد، متولیان امر خود باید ابتدا فضا را بشناسند و در وهلۀ بعد آن را برای نوجوانان مناسب‌سازی کنند، برای مثل ما در مجتمع فرهنگی، تربیتی و آموزشی که خود در آن فعالیت می‌کنیم، جهت تقویت تفکر نقدی در نوجوانان، فیلم، بازی و انیمیشن‌هایی را به نمایش می‌گذاریم و آن‌ها بعد از تماشایش به نقد محتوایی اثر از دیدگاه خود می‌پردازند.

منبع: برنا

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: تابناک

کلیدواژه: اسکوچیچ مذاکرات آستانه دریاچه ارومیه استهبان محرم عملیات مرصاد موبایل گوشی هوشمند کودکان اسکوچیچ مذاکرات آستانه دریاچه ارومیه استهبان محرم عملیات مرصاد تلفن همراه تعلیم و تربیت فضای مجازی خانواده ها گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۵۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرگ سارق موبایل قاپ با شلیک پلیس

همشهری آنلاین- حوادث: شامگاه یکشنبه ماموران یکی از کلانتری‌های پایتخت در حال گشت‌زنی در شرق تهران بودند که به ۲ سرنشین یک دستگاه موتور سیکلت مشکوک شدند. این دو جوان رفتار مرموزی داشتند و به نظر می‌رسید قصد شناسایی سوژه برای سرقت را دارند. از سوی دیگر شماره پلاک موتور مخدوش بود و دقایقی قبل‌تر نیز به پلیس گزارش شده بود که سرنشینان موتوری درست شبیه موتورسیکلت مشکوک، دست به موبایل‌قاپی سریالی در آن حوالی زده بودند.

دیگر برای پلیس محرز شده که این دو جوان همان سارقان تحت تعقیب هستند و در این شرایط بود که برای دستگیری آنها وارد عمل شدند. دو جوان موتورسوار اما به محض دیدن پلیس، تصمیم به فرار گرفتند و تعقیب و گریز آغاز شد.

سارقان با حرکات مارپیچ و خطرناک سعی داشتند از دست پلیس فرار کنند و ماموران نیز بارها به آنها اخطار داده و حتی چند تیر هوایی شلیک کردند. اما سارقان تسلیم نشدند و سرانجام مأموران با رعایت قانون به کارگیری سلاح و پس از چند اخطار، اقدام به تیراندازی به سوی دزدان کردند. یکی از گلوله ها به ترک نشین موتور برخورد کرد و دیگری به راکب. ترک نشین در همان لحظه ای که هدف تیراندازی قرار گرفت، نقش زمین شد اما راکب همچنان به فرار خود ادامه داد تا اینکه کمی آن طرف تر، با واژگونی موتورش، زمین خورد و فرارش پایان یافت. هر دو مرد جوان در این تیراندازی گلوله خورده بودند و برای درمان به بیمارستان انتقال یافتند.

یکی از آنها از مرگ نجات یافت اما دیگری در اتاق عمل جراحی قلبش از تپش ایستاد و جانش را از دست داد. در این شرایط بود که گزارش این تیراندازی مرگبار به قاضی سالار صنعتگر مخابره شد و او دستور تحقیقات در این باره را صادر کرد. بررسی ها حاکی از آن بود که آنها سارقان موبایل قاپ بودند. سارقی که زنده مانده بود در تحقیقات گفت: من و دوستم از چند شب قبل تصمیم گرفتیم با همدستی یکدیگر، گوشی موبایل سرقت کنیم. شگردمان این بود که سوار بر موتور می شدیم در ساعت خلوت روز در خیابان ها پرسه می زدیم. به محض شناسایی سوژه به سمتش می رفتیم و گوشی موبایلش را می قاپیدیم. وی ادامه داد: یک شب قبل از این اینکه همدستم با شلیک پلیس کشته شود بیش از ۸ گوشی سرقت کردیم. شب حادثه هم در حال شناسایی سوژه جدید بود که پلیس سر بزنگاه رسید و مچمان را گرفت. اما ما به جای تسلیم شدن، تصمیم به فرار گرفتیم که این فرار پایان مرگباری داشت.

این متهم با قرار قانونی بازداشت شده است و تحقیقات تکمیلی نیز در این پرونده ادامه دارد.

کد خبر 848123 برچسب‌ها تیراندازی سارق - سرقت فراجا قتل - قاتل

دیگر خبرها

  • مرگ سارق موبایل قاپ با شلیک پلیس
  • نصب همزمان ۲ اپ در موبایل اندروید ممکن شد
  • تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز
  • تفاوت های آیفون 13 و 13 پرو در چیست ؟
  • تامین زمین ۲۰۰ مشمول جوانی جمعیت در نجف آباد
  • خانوادهٔ شهید «نسیم افغانی» شناسایی شد
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • آموزش: ۸ ترفند ساده برای شارژ سریع‌تر گوشی
  • تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو
  • بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟