Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-28@19:59:14 GMT

بازی جدید مقصرنمایی غرب با متن بورل

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۱۷۳۲۵

بازی جدید مقصرنمایی غرب با متن بورل

با انتشار مقاله جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشریه فایننشیال تایمز و تصریح او به ارائه یک متن توافق جدید به ایران و آمریکا و تاکید بر این که این می تواند گام نهایی  از سوی انریکه مورا معاون بورل باشد، حالا بازار اظهار نظر و واکنش ها  به این وضعیت جدید در تهران و واشنگتن داغ تر شده و هر طرف سعی دارد با استدلال خود توپ را به سمت مقابل بفرستد و تصمیم  طرف مقابل را عامل رسیدن به توافق یا شکست احتمالی مذاکرات نشان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که خبری از جزئیات این متن جدید منتشر نشده اما شنیده های خراسان حاکی است طرف اروپایی تعدیل هایی نسبت به گذشته اعمال کرده تا بتواند رضایت دو طرف را به دست آورد. با این حال شروع بازی مقصر نمایی از سوی آمریکایی ها و اروپایی ها بعد از انتشار این مقاله نشان می دهد طرف مقابل با فشار و استفاده از رویکرد  چماق  و هویج می خواهد ایران را وادار به پذیرش خواسته هایش کند، اتفاقی که باید با هوشمندی طرف ایرانی ضمن گرفتن بهانه و متهم نشدن به عامل شکست مذاکرات صورت گیرد. جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا چهارم مرداد در یادداشتی در روزنامه فایننشیال‌تایمز درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها نوشت: «من اکنون روی میز متنی گذاشته‌ام که در آن، رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای برای احیای برجام به تفصیل شرح داده شده‌ است. این متن، بهترین توافقی است که من به عنوان تسهیل‌کننده مذاکرات آن را ممکن می‌بینم. توافق بی‌نقصی نیست اما در آن به همه عناصر ضروری پرداخته شده و در بردارنده مصالحه‌های سخت حاصل‌شده توسط همه طرف‌هاست.» از سوی دیگر محمد مرندی مشاور سابق تیم مذاکره کننده هسته ای نیز به جماران گفت: باید مطمئن شویم که از هر توافقی، منفعت اقتصادی خواهیم برد و آمریکایی ها نمی توانند از متن آن سوءاستفاده کنند. ایران مصمم است نقص هایی را که در اجرای برجام وجود داشت، برطرف و دایره تحریم ها را محدود کند و چون غربی ها هم می دانند حرف ایران منطقی است، به دروغ مدعی می شوند که ایران خواسته ای «فرابرجامی» دارد یا آن که می خواهد از دولت بعدی آمریکا تضمین بگیرد؛ در حالی که چنین چیزی نیست. چارچوب مذاکرات بر اساس برجام و اختیارات رئیس جمهور فعلی آمریکاست. هدف از چنین ادعایی این است که افکار عمومی جهان را با خود متحد کنند. از سوی دیگر می گویند خروج سپاه از فهرست تحریم ها، پیش شرط ایران است، در حالی که چنین نبوده و نیست؛ این گونه تبلیغ می کنند برای آن که کسی متوجه طفره رفتن آن ها از دادن تضمین های لازم نشود. وی بیان کرد: اگر توافق بدون تضمین های کافی را قبول کنیم، دست آخر ما می مانیم و عمل به تعهداتی دو جانبه به عنوان یکی از طرفین؛ در حالی که طرف مقابل به تعهدات خود عمل نمی کند. در این شرایط، چند ماه بعد همان کسانی که ما را به امضای فوری یک توافق تشویق می کردند، اولین کسانی خواهند بودند که معترض می شوند.

مواضع بورل جنبه تبلیغاتی دارد

مرندی همچنین درباره اظهارات اخیر جوزف بورل که گفته است متن توافق آماده است و توافق بهتری وجود نخواهد داشت، گفت: آقای بورل از روز اول مذاکرات وین همین را گفته است ولی ظرف سه ماه در وین تغییرات زیادی روی مواضع آن ها صورت گرفت. این نوع موضع گیری ها در ملاءعام بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و غرب در این زمینه از ما قدرتمندتر است. او افزود: این یک تصور باطل است که فکر کنیم آمریکا به دنبال اجرای برجام است. این کشور از سال ۲۰۱۵ نشان داد که نمی خواهد این کار را بکند. لذا تنها کاری که می توانیم انجام دهیم این است که به یک توافقی برسیم که آمریکا نتواند برجام را مانند گذشته محدود و محدودتر کند.»

منبع: خراسان

منبع: فردا

کلیدواژه: سپاه مرندی فهرست تحریم ها فرابرجامی پیشنهاد بورل تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۷۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیتر استانو روز جمعه در نشست با خبرنگاران در بروکسل گفت: من فقط می‌توانم آنچه را که بارها اعلام کرده‌ایم تکرار کنم. سپاه پاسداران و اعضای آن تمام توسط اتحادیه اروپا تحریم شده و نماینده عالی (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) نیز درباره (موانع) شناسایی این سازمان به‌عنوان نهاد تروریستی توضیح داده است.

وی عنوان کرد که نام سپاه پاسداران زمانی ممکن است در فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی اضافه شود که یک دادگاه اروپایی تصمیم مرتبطی را در این زمینه اتخاذ کند. اتفاقی که به گفته این مقام اروپایی تاکنون رخ نداده است.

بحث افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد رسمی نظامی ایران، به فهرست سازمان‌های تروریستی، در مقطعی از ناآرامی‌های آذر ۱۴۰۱، به سوژه رسانه‌های غربی تبدیل شد. این طرح غیرقانونی به‌واسطه تحرکات گروه‌های ضد انقلاب و حمایت لابی رژیم صهیونیستی به محافل سیاسی هم راه‌پیدا کرد اما با شکست مواجه شد.

در انگلیس مقام‌های این کشور اعلام کردند که چنین اقدامی به مصلحت روابط دیپلماتیک دو کشور نیست و تمایلی به تشدید روابط با ایران ندارند. بر اساس گزارش‌ها دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس هم به تازگی در سفر به سرزمین‌های اشغالی آب پاکی را روی دوست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی ریخت و اعلام کرد که دولت لندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی شناسایی نخواهد کرد.

در اروپا هم مسئول سیاست خارجی اتحادیه اعلام کرده است که چنین اقدامی بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست. جوسپ بورل هفته پیش در نشست با خبرنگاران گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پرونده‌ای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.

به گزارش آنا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان پیشتر در گفت‌وگو با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.

وی به آن دسته از مقام‌های اروپایی که خواستار شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی هستند گفت: آنها باید به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشند و بر مسیر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطر نشان کرد: ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گذاشته شود و به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیردوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسرای اسرائیلی خطاب به نتانیاهو: هر چه زودتر برای آزادی ما توافق کن!
  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • هیئتی از مصر وارد اسرائیل شد
  • سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان