Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخترشناسان در حال کشف کهکشان‌های دوردست رکوردشکن هستند که  اکنون این کشفیات توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب جمع‌آوری می‌شود. در میان کهکشان‌هایی که جیمز وب به جست‌وجوی آن‌ها می‌پردازد، تعدادی از آن‎ها قدمتی بیش از ۲۰۰ میلیون سال دارند.

به گزارش space، یک رصد جدید کهکشانی از جانب  تلسکوپ فضایی جیمز وب، توانسته یک کهکشان را نشان دهد که تنها ۲۳۵ میلیون سال پس از مه‌بانگ وجود داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس اطلاعات جیمز وب، این کهکشان در فاصله ۳۵ میلیارد سال نوری از سیاره زمین قرار دارد.

قبل از پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب به فضا، دورترین کهکشان شناخته شده GN-z۱۱ بود. اخترشناسان این کهکشان را تقریبا ۴۲۰ میلیون سال پس از انفجار بزرگ دیدند.

تنها یک هفته پس از انتشار اولین تصاویر علمی از سوی جیمز وب، این تلسکوپ کهکشانی را کشف کرد که  ۳۰۰ میلیون سال پس از مه‌بانگ(Big Bang) وجود داشته است.

کهکشان‌ها با استفاده از تکنیک‌های مختلف شناسایی شده اند، به طوری که اخترشناسان به رهبری هائوجینگ یان از دانشگاه میسوری در کلمبیا از لنز گرانشی ایجاد شده توسط خوشه کهکشانی SMACS J۰۷۲۳ برای شناسایی ۸۸ کهکشان استفاده کرده‌اند.امروزه کهکشان‌های بسیار دوری که تا به امروز کشف شده‌اند به دلیل انبساط کیهانی، بیش از ۳۵ میلیارد سال نوری از ما فاصله دارند.

انبوهی از کهکشان‌ها با جابجایی بالا به سرخی که کشف شده‌اند را می‌توان نوزادان کیهانی در نظر گرفت. پهنای این کهکشان‌ها فقط ۱۰۰۰ سال نوری است که فقط ده‌ها میلیون ستاره دارند. گفته شده کهکشان‌های مدرن می‌توانند میزبان صد‌ها میلیارد ستاره باشند که از این رو ستاره شناسان تخمین می‌زنند، نوزادان کیهانی کمتر از ۱۰۰ مایل هستند.

همچنین تیم فینکلشتاین در مقاله خود نوشت: اگر طیف‌سنجی جابه‌جایی به سرخ تایید شود، به این معنی است که جهان ما کمتر از ۳۰۰ میلیون سال پس از انفجار بزرگ با کهکشان‌ها می‌درخشیده است. اکنون که جیمز وب این کهکشان‌های قوی را در فواصل بسیار وسیع کشف کرده است، با انواع سوالات مهم رو به روخواهیم بود. برای مثال جیمز وب تا چه زمانی می‌تواند دورترین کهکشان را ببیند و  برای یافتن اولین کهکشان چند سال نیاز به کاوش است؛ از این رو برای یافتن چنین کشفیاتی نیازمند شانسی بزرگ خواهیم بود.

بیشتر بخوانید

شگفت انگیزترین تصاویری که از فضا ثبت شده اند باشگاه خبرنگاران جوان فضای مجازی دريچه فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کهکشان تلسکوپ جیمز وب میلیون سال کهکشان ها شده اند جیمز وب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۷۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب

اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ جیمز وب، آب و هوا را بر روی یک سیاره فراخورشیدی دوردست به نام WASP-۴۳ b اندازه‌گیری کرده‌اند. میانگین آن ۲۳۰۰ درجه فارنهایت (۱۲۵۰ درجه سانتیگراد) درروز در مقایسه با ۱۱۰۰ درجه فارنهایت (۶۰۰ درجه سانتیگراد) در شب است. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، آب و هوا را بر روی یک سیاره فراخورشیدی دوردست به نام WASP-43 b اندازه‌گیری کرده‌اند و بادهایی را با سرعت 5000 مایل در ساعت در اطراف سیاره آشکار کرده‌اند.

سیاره فراخورشیدی WASP-43 b  نزدیکه به 280 سال نوری از زمین فاصله دارد. اندازه و جرم این سیاره مشابه مشتری است و فاصله 1.3 میلیون مایلی به ستاره خود (نزدیکتر از عطارد به خورشید) دارد.

محققان از ابزار MIRI وب برای مشاهده دماهای متفاوت در سراسر سیاره استفاده کردند که میانگین آن 2300 درجه فارنهایت (1250 درجه سانتیگراد) در روز در مقایسه با 1100 درجه فارنهایت (600 درجه سانتیگراد) در شب است

آیا تلسکوپ جیمز وب اولین ستارگان جهان هستی را کشف کرده است؟

علت بادهای شدید در این سیاره فراخورشیدی، اختلاف دمای شدید بین دو طرف سیاره است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر دقیقی از سیاره ارائه می‌کند و اندازه‌گیری دما، پوشش ابرها، بادها و ترکیب دقیق جوی، مشاهده بخار آب در هر دوطرف سیاره از خدماتی است که تلسکوپ جیمز وب ارائه کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تیرانداز چینی رکورد تفنگ ۱۰ متر بانوان جهان را شکست
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • شکست‌ناپذیران؛ بایرلورکوزن و ژابی آلونسو در آستانه شکستن رکوردی 59 ساله
  • لورکوزن با رکوردشکنی تاریخی، جاودانه شد!
  • جشن گل لورکوزن برای جاودانگی؛ عبور از رکورد ۵۹ساله
  • کار بسیار دشوار منچسترسیتی برای تصاحب رکورد تاریخی چلسی
  • جادوگر، جاودانه شد؛ لوکا مودریچ رکورد تاریخی در رئال مادرید را شکست!
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب
  • سیارکی که بر فراز برلین منفجر شد، رکورد سریع‌ترین چرخش وضعی را هم شکست
  • موجودات فضایی احتمالا به این دلیل منقرض شده‌اند!