Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@20:49:50 GMT

این  تب؛ سیاسی  نیست

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۲۱۴۷۱

این  تب؛ سیاسی  نیست

نابسامانی های اقتصادی سال های اخیر، اعتراضات سراسری دی ۱۳۹۶ و آبان ۱۳۹۸، عدم شفافیت در برخی امور همچون چرایی ماجرای تلخ شلیک به هواپیمای اوکراینی، رد صلاحیت گسترده و حذف چهره‌های شاخص و اثر گذار در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۱ توسط شورای نگهبان و در نهایت رشد ناامیدی اجتماعی حلقه های متصل به زنجیره ای بودند که خردادماه سال گذشته بی انگیزگی شمار قابل توجهی از مردم در بزرگترین کارزار کنش سیاسی کشور – یعنی مشارکت در انتخابات - را عیان ساخت و مشارکت ۴۸ درصدی و آرای باطله ۱۳ درصدی تفاوت این انتخابات را با ۱۲ انتخابات قبلی اش آشکار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تفاوتی که ذیل عامل هایی که عنوانشان رفت ، خواسته یا ناخواسته خبر از تغییر ذائقه مردم برای پیگیری حقوق شان می‌داد؛ به همین دلیل بیراهه نیست اگر بگوییم کارزار انتخابات ۱۴۰۰ به مبدایی برای پیش و پس مطالبه گری اجتماعی مردم بدل شده است. مبدایی که حساب چرایی و چگونگی تشکیل تجمعات مردمی را از سال های قبل از آن جدا می کند.

کافی است برای اثبات این ادعا نگاهی به شمار و جنس تجمعات مردمی که در اعتراض به مشکلات کارگری؛ صنفی، بحران آب در مناطق مرکزی ،مستمری بازنشستگان و دیگر موارد مشابه بیندازیم ، تجمعاتی که از مرز بندی های سیاسی دو جناح قالب کشور خارج شده اند. قاطبهء معترضان و تجمع کنندگان خودجوش و به دور از محرک سیاسی پای کار بوده اند، نه برای پیگیری منشورهای کنشگران به عرصه آمده اند و نه موج دلواپسی آن ها را به میدان کشانده است. واقعیت این است که تجمعات از پایین به بالا شکل گرفته و صرفا برای رفع دغدغه های معترضان بوده اند؛ چه در اعلام نارضایتی اقتصادی، چه در پیگیری حقوق سیاسی یا صنفی شان.

تجمعاتی که خیلی زود از شهری به شهر دیگر منتقل می‌شوند و تا احقاق مطالبه یا دست‌کم گرفتن پاسخی در خور از جانب مسئولان امر استمرار می یابند. همین امر هم منجر به فراگیری برگزاری این تجمعات نسبت به موارد مشابه در سال های گذشته شده است، فراگیریی که در مهجوریت احزاب سیاسی یا ان جی او ها و دیگر تشکل های مردم نهاد یکباره نمایان شده، با رعایت عامل هایی که در چارچوب قانون اساسی آمده، مدنیت و مسالمت آمیز بودنشان را به رخ مخالفان کشیده اند. آنان نشان داده اند مردمی که در ۴ دهه گذشته در فراز و فرودهای سیاست داخلی، تب و تاب های سیاسی- اجتماعی بسیاری را پشت سر گذاشته اند و باشماری از این فراز و فرودها به بلوغ سیاسی و اجتماعی رسیده اند، حقوق‌شان را می شناسند و برای مطالبه‌گری از طرق گوناگون چون تحصن های چند روزه ابایی ندارند، اما نه خشونت اعمال می کنند و نه مرزهای امنیتی و قانونی را نادیده می گیرند ونه قصد شکستن آن را دارند.

سبک و سیاق همدلی وهمراهی مردم برای پیگیری مطالبات شان ورای تعلق به طبقه اقتصادی یا اجتماعی مشخصی و محصور و محدود نبودن این تجمعات به طبقه متوسط شهری یا حمایت شدن این مطالبه گری ها از سوی طیقه نخبگان و بدنه دانشگاهی کشور عامل مهم دیگری‌ست که آشکار می‌کند مردم راه تثبیت حقوق شان را می‌شناسند و در پی تثبیت این مسیر به حقوق سیاسی، اجتماعی خود لحظه به لحظه آگاه تر می‌شوند.

واقعیت این است که مردم در پیگیری مطالباتشان حتی از احزاب هم که زمانی مدعی ریل گذاری برای کنشگری اجتماعی بودند پیش افتاده اند و بعضا احزاب را به تبعیت از مطالباتشان وا می دارند، چرا که مردم در امور و مواردی برای پیگیری حقوقشان به کنشگری مستقیم روی آورده اند که احزاب تعریف و اولویتی برای این خواسته مردم، قائل نبوده اند و در واقع احزاب به جای پیشگامی در حوزه های مدنی، به دنباله‌روی از مردم دچار شده اند.روندی که حق اعتراض و مطالبه گری را رسما وارد دایره لغات سیاسیون سنتی جناح راست کرده و حتی طیف محافظه کار این جریان را به حمایت و پشتیبانی از آن وادار کرده است .

۲۱۲۱۶

کد خبر 1656542

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: رد صلاحیت انتخابات ۱۴۰۰ سیدابراهیم رئیسی شورای نگهبان قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حقوق شهروندی حقوق بشر در جوامع اسلامی حقوق و دستمزد حقوق کارمندان تجمعات اعتراضی راهپیمایی ها و تجمعات برای پیگیری مطالبه گری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۱۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است

فعال سیاسی اصولگرا بر مشارکت در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و گفت: باید کار نیمه‌تمام را تمام کنیم و آرایش سیاسی مجلس را با انتخاب ۴۵ نماینده باقی‌مانده تکمیل کنیم تا مجلسی با پشتوانه مردمی قوی و در عین حال کارآمد داشته باشیم.

حسین کنعانی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره میزان مشارکت در دور دوم دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به تجربه مرحله دوم انتخابات‌های گذشته، به‌طور طبیعی با کاهش مشارکت روبه‌رو خواهیم بود، چرا که معمولاً در مرحله دوم انتخابات‌، انگیزه مردم برای حضور اندکی کمتر می‌شود.

وی با اشاره به حضور فهرست‌های انتخاباتی در این مرحله افزود: با توجه به وجود فهرست‌های انتخاباتی متعددی که می‌توانند تعداد رأی مناسبی داشته باشند و به این واسطه، رأی بیشتری را وارد انتخابات کنند، انتظار می‌رود حد معمولی از مشارکت را داشته باشیم.

فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: همواره گفته‌اند کار را کسی کرد که تمام کرد، بنابراین در انتخاب هم باید کار نیمه‌تمام را تمام کنیم و آرایش سیاسی مجلس را با انتخاب ۴۵ نماینده باقی‌مانده تکمیل کنیم تا مجلسی با پشتوانه مردمی قوی و در عین حال کارآمد داشته باشیم.

وی با اشاره به آرایش سیاسی نمایندگان منتخب فعلی که بیشتر از طیف اصولگرایان هستند، یادآور شد: اصولگرایان در اصول اختلاف ندارند و همه متعهد به آرمان‌های انقلاب و تبعیت از امام (ره) و رهبری هستند، اما خط مشی‌های سیاسی مختلفی دارند.

کنعانی‌مقدم با بیان اینکه سلایق مختلف سیاسی با مشی‌های مختلف به مجلس ورود کرده‌اند، خاطرنشان کرد: تا زمانی که احزاب بین مشی‌های سیاسی اختلاف نداشته باشند، همه‌چیز خوب است اما اگر اختلافات سیاسی منجر به نزاع‌های سیاسی شود و به‌تبع موجب کارشکنی، اختلاف و ناامیدی شود، باید جلوی آن را گرفت.

وی تاکید کرد: نباید عده‌ای پس از انتخاب شدن، از جناح سیاسی خود سوءاستفاده و ناامیدی را بین مردم تزریق کنند.

کد خبر 750579

دیگر خبرها

  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است
  • مشارکت گسترده در پای صندوق های رای قوام بخش نظام است
  • پیگیری‌های پلیس نبود، «یسنا» را آزاد نمی‌کردند
  • پیگیری درخواست ها و نامه های مردم در سفر دوم رئیس جمهور به استان سمنان
  • نظر مجلس درباره اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به مصوبه افزایش حقوق؛ همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خرداد
  • ورود دوباره مجلس به موضوع افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در سال جاری
  • ایلام از استان‌های برتر کشور در پرداخت وام ازدواج است
  • ایجاد اشتغال پایدار از مسیر اتصال دانشگاه و صنعت می‌گذرد
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است