Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد رفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک با بیان اینکه پارک علم و فناوری تخصصی‌ترین مرجع و مرکز برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است، اظهار کرد: برای رفع چالش‌ها در فضای کسب و کار همچنین ارائه دستاوردهای دانشگاه‌ها باید الزامات ضروری مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: متاسفانه در کشور ما دسترسی به داده‌ها و اطلاعات به راحتی اتفاق نمی‌افتد و یا بسیاری از دستگاه‌های اجرایی از ارائه آمار، اطلاعات و دستاوردهای خود خودداری می‌کنند که این موضوع چالش اولیه و مهمی به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی بررسی الزامات و مؤلفه‌های اصلی را گام اول برای رفع چالش‌ها عنوان و خاطرنشان کرد: به همین منظور دسترسی به اطلاعات و داده‌ها امری ضروری به شمار می رود، در کشور ما با وجود اینکه دارای قانون دسترسی به اطلاعات و داده‌ها هستیم، ولی متأسفانه دسترسی به داده‌ها و اطلاعات به آسانی صورت نمی‌گیرد.

رفیعی با بیان اینکه تحقیقات اولیه در بازار همچنین اخذ مجوزهای مورد نیاز در گام اول برای فعالیت در فضای کسب و کار امری لازم است، اظهار داشت: در حال حاضر تامین نیازهای مالی از مباحث مهم به شمار می‌رود، چرا که در حال حاضر شاهد تورم بسیار وحشتناکی در کشور هستیم به همین دلیل هزینه‌های راه اندازی کسب و کار به شدت افزایش پیدا کرده که این هزینه‌ها  از مکان تا خرید تجهیزات و پرداخت هزینه‌های بازاریابی را شامل می‌شود.

وی از رشد تصاعدی هزینه‌های کسب و کار بعنوان چالش جدی برای شرکت‌های دانش بنیان یاد کرد و گفت: در این راستا تامین نقدینگی و تامین مالی با هدف تجاری سازی ایده‌ها امری ضروری به شمار می‌رود.

کمبود دسترسی به نیروی ماهر و متخصص 

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی دسترسی به نیروی ماهر و متخصص را چالش اساسی دیگری عنوان کرد و بیان داشت: متاسفانه دسترسی به نیروی ماهر و متخصص در کشور به یک مسئله بغرنج مبدل شده که این موضوع بدلیل عدم اهتمام و فعالیت مطلوبِ دانشگاه‌‌ها برای توسعه فضاها و ارائه آموزش‌های عالی در جهت تربیت، توسعه و کیفیت نیروی انسانی اثرگذار صورت گرفته است، در حالی که نیروی انسانی از ارکان و امکانات اقتصاد دانش بنیان به شمار  می‌رود و برای تحقق اقتصاد دانش بنیان امری لازم و ضروری به شمار می‌رود.

رفیعی با اشاره به ضرورتِ اهتمام برای بازگرداندن انگیزه به جوانان عنوان کرد: دانشگاه‌ها باید در فعالیت‌های خود تجدیدنظر و بازنگری داشته باشند در این راستا باید یکسری دروس و برنامه‌ها منجمله قانون کار، قرارداد، نوشتن بازاریابی، تحلیل بازارها، واقعیت‌های کسب و کار و ... که در دانشگاه‌ها تدریس نمی‌شود به واحدهای درسی اضافه شود.

وی افزود: این موارد واقعیت‌های کسب و کار به شمار می‌رود که که جای خالی آن در دانشگاه‌ها احساس می‌شود و این خلاء باید مرتفع شود.

ضرورت تعامل دانشگاه و صنعت

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی بر ضرورت تعامل دانشگاه و صنعت تأکید کرد و گفت: متأسفانه میان صنعت و دانشگاه شکاف ایجاد شده این در حالی است که رفع نیازهای جامعه  باید توسط دانشگاه صورت گیرد.

رفیعی توضیح داد: برخی نیازهای جامعه از طریق دستاوردهای پژوهشی و تربیت نیروی انسانی رفع می‌شود لذا بخشی از نیازهای صنعت باید از طریق دستاوردهای پژوهشی مرتفع گردد و میان این دو تعامل سازنده و اثر گذاری ایجاد شود.

وی با اشاره به ضرورتِ شناسایی خلاء‌های موجود و ارائه راهکار برای اجرای بهتر برنامه‌ها، تصریح کرد: باید با نیازسنجی برنامه‌ها راهکارهای لازم توسط دانشگاه ارائه شود.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی با بیان اینکه در حال حاضر برنامه‌های مدنظر نیازمند بازنگری است، افزود: باید با ایجاد انگیزه و تشویق اعضای هیات علمی و دانشجویان،  برنامه‌های امید بخشی و انگیزشی تقویت شود.

رفیعی گفت: چالش دیگری که در استان مرکزی وجود دارد و شرکت‌های دانش بنیان به شدت با آن مواجه هستند؛ این است که دستگاه‌های اجرایی اشراف و نگاه مناسبی نسبت به قوانین و دستورالعمل‌های حوزه کسب و کار همچنین قواعد و مقررات و  صدور مجوزها ندارند.

 نبود فرهنگ سرمایه‌گذاری خطرپذیر 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تفسیرهای شرکت‌های دانش بنیان از قوانین و مقررات متفاوت است، عنوان کرد: نبود فرهنگ سرمایه‌گذاری خطرپذیر یکی دیگر از مشکلات چالش‌های پیش روی پارک علم و فناوری  به شمار  می‌رود این در حالی است که پارک علم و فناوری با توجه به‌ زیر ساخت‌های حمایتی، تخصصی‌ترین مرجع و مرکز برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی گفت: استان مرکزی به ویژه شهر اراک دارای سرمایه‌دارانی در بخش‌های صنعتی است و این  صنعتگران با وجود تمکن مالی به لحاظِ وجود تحریم‌ها نیازمند نوآوری هستند.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی سرمایه‌گذاری از جنس خطرپذیر را عامل نجات واحدها همچنین شکل‌گیری فضای کسب و کار عنوان کرد و افزود: پارک علم و فناوری تخصصی‌ترین مرجع و مرکز برای حمایت از کسب و کارهای فناور و دانش بنیان به شمار می‌رود این در حالی است که متأسفانه خودِ پارک علم و فناوری با یک سری از مشکلات و چالش‌های اساسی درگیر است.

وی بیان کرد: با وجود اینکه ۲۰ سال از تاسیس پارک علم و فناوری در استان می‌گذرد ولی همچنان برای مسیر دسترسی و تامین نیازهای اولیه با چالش مواجه است.

کمبود زیرساخت‌ها مانع چابکی شرکت‌های دانش بنیان

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی افزود: پوشش مخابراتی و دسترسی به اینترنت تلفن همراه حداقل‌هایی است که برای کسب و کار با مشکل مواجه هستیم و در مجموع باعث شده شرکت‌های دانش بنیان نتوانند چابکی لازم را به دست آوردند.

رفیعی تصریح کرد: فرایند ورود محصولات دانش‌بنیان و فناور به بازار خود یک موضوع پیچیده‌ای است و در صورتی که این محدودیت‌ها  هم به آن  اضافه شود با افزایش نرخِ شکستِ شرکت‌های فناور و دانش بنیان مواجه خواهیم شد.

توسعه زیرساخت‌های پارک و توسعه مراکز در شهرستانها 

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی با بیان این که شرکت‌های دانش بنیان درک خوبی از فضای کسب و کار دارند و با شناخت چالش‌ها، مشکلات را لمس می‌کنند، خاطرنشان کرد: افزایش حقوق و دستمزد، خرید تجهیزات و گران شدن مواد اولیه از جمله مشکلات شرکت‌هایی که است که در حوزه فناوری فعالیت دارند.

وی تصریح کرد: در سفر ریاست جمهور به استان مرکزی برنامه‌هایی در جهت توسعه زیرساخت‌های پارک و توسعه مراکز در شهرستانها همچنین بهبود و تقویت اکوسیستم دانش بنیان استان ارائه و مطرح شد. 

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: محصولات شرکت های دانش بنیان پارک علم و فناوری محمد رفیعی رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی شرکت های دانش بنیان فضای کسب و کار شمار می رود سرمایه گذاری دانشگاه ها برنامه ها هزینه ها داده ها چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۱۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران

معاون وزارت صنعت امارات در بازدید از "آی‌هیت" توانمندی شرکت‌های ایرانی را تحسین کرد و گفت: امارات در حاشیه توافقات بریکس، برای همکاری با ایران در حوزه‌های مختلف صنعت آماده است و به‌دنبال ایجاد سازگاری میان شرکت‌های فناوری امارات و ایران هستیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هیئت‌های دولتی و تجاری کشور‌های مختلف از جمله قطر، تانزانیا، ترکیه، عمان، امارات، اندونزی و … با حضور در خانه نوآوری و فناوری ایران (آی هیت)در دومین روز نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (2024 IRAN EXPO) با توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان ایرانی آشنا شدند و با مجموعه‌های توانمند بحث و تبادل نظر کردند.

امیرحسین میرآبادی؛ رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌اللمل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در دیدار با معاون وزیر صنعت و فناوری‌های پیشرفته امارات، اظهار کرد: از حدود 40 سال گذشته ما توسعه فناوری رو در ایران آغاز کردیم و قدرت فناوری و چگونگی استفاده از آنرا یافتیم و پس از تشکیل معاونت علمی و فناوری به دنبال آن شاهد به وجود آمدن استارتاپ‌ها بودیم.

رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌اللمل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با تاکید بر اینکه پس از توسعه فناوری به سمت تجاری‌سازی و استفاده از آن حرکت کردیم، گفت: اقتصاد دانش بنیان طبق دستور رئیس جمهور در دستور کار ما قرار گرفت.

به گفته وی، میان ایران و امارات در حوزه‌های مختلفی مانند کشاورزی، هوش مصنوعی و … موقعیت‌های زیادی برای همکاری وجود دارد. 

معرفی ظرفیت‌های صادراتی خراسان شمالی در نمایشگاه اکسپو

میر‌آبادی تصریح کرد: یکی از اهداف ما، ارتباط بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های بزرگ و پرسابقه است تا ایده‌ها، فناوری‌ها و تجربیات میان شرکت‌های نوپا و با سابقه به اشتراک گذاشته شود.

رییس سازمان توسعه همکاری علمی و فناورانه بین‌المللی در ادامه آمادگی خود را در راستا فراهم کردن بستر انتقال فناوری، میان ایران و امارات اعلام کرد.

معاون وزارت صنعت امارات نیز طی سخنانی در این دیدار ضمن اعلام خرسندی از حضور در آی‌هیت، توانمندی شرکت‌های ایرانی را تحسین کرد و افزود: امارات در حاشیه توافقات بریکس، برای همکاری با ایران در حوزه‌های مختلف صنعت آماده است و به‌دنبال ایجاد سازگاری میان شرکت‌های فناوری امارات و ایران هستیم.

وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در این زمینه در منطقه صورت گرفته است و در همین راستا ما علاقه داریم تا در حوزه‌های مختلف فناوری نظیر زنجیره تأمین، سرمایه‌گذاری کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی
  • استان بوشهر در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش بنیان رتبه سوم کشور شد
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • فروش دانش‌ بنیان‌ها طی سال گذشته به ۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسید
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است