Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مجید مجیدی کارگردان سینما صبح امروز در حاشیه مراسم رونمایی از پوستر سوگواره «تصویر دهم» در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: همه آثار سینمای ما چون به انسان می‌پردازد به نوعی دینی است. هر چیزی در حوزه انسانی و اخلاقی تعریف می‌شود به نظرم در حوزه دین است. پس فقط مستقیم به مسایل دینی نباید پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما می‌بینیم که معصومین (ع) برای هدایت بشری آمده بودند، پیامبر (ص) آمدند که اخلاق و فطرت بشری را زنده کنند، بنابراین پرداختن به موضوعات اخلاقی و حتی مسایل اجتماعی که منتهی به مسایل اخلاقی و امید می‌شود، جلوه‌هایی از نگاه دینی است. به لحاظ شکلی ساخت فیلم دینی و مذهبی و تاریخی کار سختی است. الان هم اصلاً شرایط مهیا نیست.

وی درباره حواشی فیلم «رستاخیز» ساخته احمدرضا درویش هم گفت: به هر حال اساساً پرداخت مستقیم به مسایل دینی و مذهبی کار سختی است، دست و بال هم بسته است. به جهت متن و تصویر و اجرا ورود به این حوزه‌ها سخت است از همه جهت ساخت فیلم تاریخی سخت است. برای فیلم محمد (ص) هم هفت سال از عمرمان را گذاشتیم که البته برای ما مایه افتخار بود ولی واقعیت این است که کار سختی است.

مجیدی گفت: در این میان تنها بحث مالی مطرح نیست بلکه تفسیرها و قرائت‌ها هم موثر است.

این کارگردان مطرح کرد: اصل کار در دست متولیان است، وقتی متولیان فرهنگی ما اساساً با این مقوله به شکل شعاری برخورد می‌کنند و بنا ندارند یک برنامه جدی داشته باشند، فقط دستور و ابلاغیه می‌دهند. مثلاً وزیر می‌گوید امسال چند فیلم فاخر خواهیم ساخت. آن را در حد سفارش کالا می‌دانند و به درستی تبیین نمی‌کنند. جایگاه متولیان فرهنگی ما اشتباه است کسانی که در راس امور هستند اشتباهی آمده‌اند و اشتباهی گماشته شده‌اند. گرچه آدم‌های خوبی هستند اما این کاره نیستند. ما هیچوقت متولی فرهنگی خوبی نداشته‌ایم، البته به غیر از دوره‌هایی که آنها هم امکانش را نداشتند. پس در این زمینه‌ها متولی باید برنامه داشته باشد و هدفمند باشند اما آن‌ها شروع به بیانیه دادن می‌کنند و فکر می‌کنند پادگان است و می‌توانند همه را عین سرباز به خط می‌کنند.

درباره «عنکبوت مقدس» بدسلیقگی کردیم

مجیدی در پاسخ به این سوال که در واکنش به کاریکاتور دانمارکی فیلم محمد (ص) را ساخت و آیا قرار است درباره «عنکبوت مقدس» هم کاری کند یا نه، اظهار کرد: جریان را اینچنین کوچک نکنید. ما تحت آن عنوان فیلم پیامبر را نساختیم، ما نمی‌خواستیم جوابیه بدهیم. شأن موضوع اجل از این صحبت‌هاست. ما گفتیم قرائتی که از اسلام وجود دارد قرائت غلطی است و بخش عمده آن سیاسی است که یک اسلام هراسی در سال‌های سال در دنیا کلید زده شده و همچنان ادامه دارد. قرائت‌های دیگر هم داشتند که منجر به داعش شد. من به عنوان یک هنرمندی که باور و اعتقاد داشتم احساس کردم باید کاری کنیم، باید اثری بسازیم که بتوانیم در مقابل آن جریان فکری نگاه دیگری را بدهیم اینکه راه بیفتیم شعار بدهیم و داد بزنیم کار درستی نیست. درباره «عنکبوت مقدس» هم باید بگویم ما خیلی بی‌سلیقگی کردیم. من فیلم را ندارم و به جهت هنری نمی‌توان قضاوت کرد اما مطمئنم اثر سخیفی است ما در مواجهه با این فیلم خیلی اشتباه کردیم و بیشتر مبلغ آن شدیم. یعنی اینقدر سطحش نازل بود که نباید به آن می‌پرداختیم. در اینکه باید به فکر باشیم شکی نیست، ولی ما فقط منتظر محکوم کردن هستیم به نظرم باید یک وزارتخانه تشکیل بدهیم به منظور محکوم کردن دیگران! وزارت ارشاد بیشتر در بخش محکوم کردن فعال است تا بخواهد اثری یا نگاهی را برای جامع تبیین کند.

مجیدی درباره سختی ساخت فیلم دینی عنوان کرد: این سختی تنها به جهت ممیزی نیست بلکه به جهت نوع پرداخت اثر هم هست. همت، امکانات و شرایطش را می‌خواهد به نظرم شرایط ما و سینمای ما این ظرفیت را در حال حاضر ندارد، فیلم پیامبر هم ابتدا با لطف خدا و سپس با تلاش فردی دوستان ساخته شد اگر سفت پای کار نمی‌ایستادیم شاید آن اثر هم در متن باقی می‌ماند چون در این میان تنها بحث بودجه مطرح نیست.

هیچکس از سختی ساخت فیلم‌های مذهبی در امان نیست

وی درباره اینکه به دلیل اعتماد نهادها به او می‌تواند از سختی مسایل مذهبی در امان باشد، گفت: در این باره هیچ‌کسی در امان نیست حتی خود علما هم در امان نیستند مثلاً می‌بینیم که در یک بحث مذهبی برخی علما نظران متفاوتی دارند این حوزه و این ساحت، ساحتی نیست که چون شما را می‌شناسند بخواهند از همان ابتدا به شما کارت سبز نشان بدهند مسایل مختلفی وجود دارد که یکی از آن‌ها محتواست، بخش‌های دیگر همان بخش هنری است که چگونه فیلم هنری بسازیم وگرنه فیلم شعاری به دردی نمی‌خورد.

مجیدی در پایان گفت: تا وقتی نقشه کلان فرهنگی مشخص نیست و برخورد سلیقه‌ای باشد همین اوضاع وجود دارد مثلاً یک وزیر تا می‌خواهد خودش را جمع کند وزیر دیگری می‌آید و این‌چنین روزمرگی بیشتر از هرچیزی آسیب می‌زند

کد خبر 5551119 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: مجید مجیدی فیلم رستاخیز وزارت ارشاد محرم 1401 محرم 1401 حبیب الله صادقی تئاتر ایران موسیقی ایرانی شبکه پنج سیما درگذشت چهره ها برنامه تلویزیونی جشنواره فیلم ونیز فیلم کوتاه خانه هنرمندان ایران موزه هنرهای معاصر تهران دفتر موسیقی وزارت ارشاد ماه محرم تئاتر شهر محکوم کردن ساخت فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۲۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن «سنگلج» می‌لرزد!+ تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر

مدیر کل هنرهای نمایشی با تشریح پیگیری‌هایی که در زمینه ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج صورت گرفته، تاکید کرد که هر ساخت و سازی در مجاورت این بنا باید با مجوز وزارت ارشاد و میراث فرهنگی صورت بگیرد.

به گزارش ایسنا، در چند روز اخیر، ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه «سنگلج» که در تملک شهرداری تهران است و از دوره مدیریت محمد باقر قالیباف بحث واگذاری آن به این تماشاخانه مطرح بوده، خبرساز شده است. بعد از ابراز نگرانی پریس مقتدی، مدیر این تماشاخانه درباره آسیب زدن به این بنای قدیمی، مشاهده خبرنگار ایسنا هم حاکی از آن است که به هنگام ساخت و ساز ساختمان مجاور، بنای تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود و از آنجاکه این تماشاخانه روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته، این ساخت و ساز نگرانی جامعه هنری را در پی دارد که مبادا فاجعه‌ای انسانی در پیش باشد. از سوی دیگر از آنجاکه تماشاخانه «سنگلج» در فهرست آثار ملی ثبت شده است، هر گونه ساخت و سازی در مجاورت آن باید با هماهنگی وزارت میراث فرهنگی باشد.

در همین زمینه کاظم نظری، مدیر کل هنرهای نمایشی درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز ساختمان مجاور «سنگلج» به ایسنا گفت: از دفتر طرح‌های عمرانی پیگیر این مساله هستیم و کارشناسان این دفتر از ساختمان بازدید کرده‌اند. در حال حاضر چال‌برداری انجام نشده و فعلا ساخت و ساز در مرحله هم‌سطح زمین است ولی اگر  بخواهند چال‌برداری کنند، باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرند.

او ادامه داد: فعلا نامه‌نگاری‌های لازم با میراث فرهنگی و دفتر حقوقی وزارت ارشاد انجام شده و اگر قرار باشد ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج گسترش پیدا کند یا دخل و تصرفی در آن صورت بگیرد، قطعا باید با هماهنگی وزارت ارشاد و میراث فرهنگی باشد.

نظری اضافه کرد: فعلا دفترهای اداری مالی، حقوقی و طرح‌های عمرانی با میراث فرهنگی در تعامل و تماس هستند. ما هم نامه‌نگاری‌های لازم را با میراث فرهنگی انجام داده‌ایم ولی کارشناسی که مسئول رسیدگی به این موضوع (خانه‌های ثبت شده در فهرست آثار ملی) است، فعلا در ماموریت به سر می‌برد و قرار است هفته آینده این موضوع با پیگیری ایشان دنبال شود.

او در پاسخ به اینکه با توجه به تخریبی که صورت گرفته، به نظر می‌رسد ساخت و ساز ادامه داشته باشد و متوقف نشود، توضیح داد: قطعا اگر قرار باشد ساخت و ساز ادامه پیدا کند، باید مسائل امنیتی و پروتکل‌های اماکن ثبت شده در فهرست آثار ملی را رعایت کنند. ما تا پیش از عید پیگیر بودیم که ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج به این تماشاخانه واگذار شود همچنانکه خیلی از بزرگان هنر کشورمان هم پیگیر این قضیه بودند ولی متاسفانه با رفتن آقای قالیباف از شهرداری، این موضوع مسکوت ماند.

مدیر کل هنرهای نمایشی با تاکید بر ضرورت گسترش نمایش‌های ایرانی یادآوری کرد: اگر قرار به راه‌اندازی بنیاد تئاتر ملی باشد، نیازمند فضایی برای تولید هنر و انجام کارهای پژوهشی هستیم و با این تصور که شهرداری ساختمان مجاور سنگلج را در اختیار ما قرار می‌دهد، منتظر اجرایی شدن این وعده بودیم که مساله ساخت و ساز پیش آمد.

او در پاسخ به اینکه طبق مشاهده ایسنا، بر اثر این ساخت و ساز، تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود، گفت: امیدواریم این ساختمان‌ساز  به فاجعه انسانی منتهی نشود. به هر حال ما هم این نگرانی‌ها را داریم و پیگیر حل این وضعیت هستیم. اما فعلا شرایط به گونه‌ای نبوده که اجرای نمایش را متوقف کنیم.

نظری در ادامه درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز اداره تئاتر نیز گفت: مجوز اداره تئاتر را از شورای عمرانی گرفته‌ایم و مشغول برآورد هزینه‌ها هستیم تا کار شروع شود. آقای وزیر هم دستور لازم را صادر کرده‌اند . قرار است تا هفته آینده برآورد هزینه  نقشه ساختمان از سوی دفتر طرح‌های عمرانی وزارت ارشاد ارایه شود. اگر بتوانیم مجوز یک بنای 5، 6 طبقه را بگیریم، مهمانسرایی هم برای هنرمندان تئاتر استان‌ها خواهیم ساخت تا دیگر نیازی به اقامت در هتل نداشته باشند. ضمن اینکه امیدوارم بتوانیم دفترهایی برای کارگردانان تئاتر تهران در یکی از طبقات اداره تئاتر بنا کنیم.   

لازم به یادآوری است که تماشاخانه سنگلج با نام پیشین 25 شهریور، نیمه اول دهه ۴۰ در محله‌ قدیمی سنگلج راه‌اندازی شد که محل کار و فعالیت بزرگانی چون عزت‌الله انتظامی، داود رشیدی،جمشید مشایخی، محمد علی کشاورز، علی نصیریان، جعفر والی، رکن‌الدین خسروی، بهرام بیضایی، اکبر رادی، غلامحسین ساعدی، عباس جوانمرد، خلیل موحد دیلمقانی، محمود دولت آبادی، بیژن مفید و ... بوده است. این تماشاخانه به عنوان تالاری ویژه اجرای نمایش‌نامه‌های ایرانی تعریف شد و هرچند در بخشی از تاریخ فعالیت خود، میزبان اجرای نمایشنامه‌های خارجی هم بوده ولی همچنان به عنوان نماد تئاتر ملی کشورمان به شمار می‌رود. تالاری که به گفته علی نصیریان، خشت خشت آن پر از برای بزرگان تئاتر کشورمان پر از خاطره است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ برگزار می‌شود
  • خبرهایی از ساخت دو فیلم درباره امام رضا(ع) و اقبال لاهوری
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • وزیر ارشاد: اگر ساخت و ساز حریم تئاتر شهر خوابید به من خبر دهید!
  • ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در حال ساخت است / احداث ۵۳ شهرک جدید استانی
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • لغو پی در پی کنسرت‌ها در ایران/ وقتی وزارت ارشاد نمی‌تواند پای مجوز خودش بایستد (فیلم)
  • خبر خوش وزارت راه و شهرسازی به متقاضیان نهضت مسکن ملی
  • تن «سنگلج» می‌لرزد! + تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر
  • تن «سنگلج» می‌لرزد!+ تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر