Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ویژه وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بر ایمن‌سازی محیط بافت تاریخی یزد تأکید و ورود به املاک خالی از سکنه با حکم قضایی را خواستار شد.

به‌ گزارش خبرگزاری برنا، شب گذشته ۷ مردادماه با حضور طاهره قیومی نماینده ویژه وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، مدیرکل و معاونین اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد ستاد مدیریت بحران در این اداره‌کل برای بررسی آسیب‌های ناشی از سیلاب در بافت تاریخی یزد تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این نشست احمد آخوندی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد گفت: با توجه با بررسی انجام‌شده تاکنون در بافت تاریخی یزد، هیچ‌گونه تخریب و خسارت جدی به بناهای تاریخی نداشته‌ایم، در مخزن امن موزه یزد که محل نگهداری اشیای تاریخی و باارزش بوده، آب‌گرفتی رخ‌ داده بود که موضوع با کمک همکاران بررسی و رسیدگی شد و هم‌اکنون در حال انجام اقدامات لازم برای کاهش رطوبت در این محل هستیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد ادامه داد: طبق بررسی‌های انجام‌شده تاکنون قریب به ۲۴۰ بنا شامل مغازه، منزل، حصار و ... در بافت تاریخی آسیب صفر تا صد دیده است که با توجه به ادامه بارندگی، امکان افزایش این آمار وجود دارد، همچنین متأسفانه دو فوتی و شش مصدوم از این حادثه سیل در استان داشته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه شاهد خسارت جدی در بافت تاریخی نبوده‌ایم، از کمک و حمایت مردم محلی و متخصصین انجمن مرمت تشکر کرد.

آخوندی از تشکیل کمیته پایش خبر داد و افزود: این کمیته نقطه‌به‌نقطه بافت تاریخی را بررسی و بناهای آسیب‌دیده را شناسایی و میزان خسارت‌های وارده را برآورد می‌کنند. کمیته دیگری عملیات انجام‌شده را مستندسازی می‌کنند و کمیته عملیات نیز ادامه آسیب‌شناسی را بر عهده دارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد گفت: کمیته‌ای هم در معاونت گردشگری تشکیل‌شده که هماهنگی در مورد تعداد مسافران اماکن اقامتی استان و برنامه‌ریزی برای مدیریت حضور آن‌ها را انجام می‌دهد.

وی در خصوص علت تخریب ساختمان اداره میراث­‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تفت گفت: تخریب این محل به علت شیب‌بندی نامناسب کوچه و ورود آب به ساختمان بوده و فعلاً با هماهنگی اداره‌کل محیط‌زیست استان، ساختمانی برای استقرار اداره شهرستان تفت تحویل گرفته‌ شده است.

 در ادامه مصطفی سپهری سرپرست معاونت گردشگری استان یزد گفت: اکنون ضریب اشغال هتل‌های شهر یزد ۱۵ درصد است و مشکل خاصی خوشبختانه در حوزه گردشگری استان وجود ندارد.

در این نشست عبدالمجید شاکری سرپرست معاونت میراث‌فرهنگی استان یزد اظهار داشت: طبق بررسی‌هایی که تاکنون انجام‌ شده، هیچ بنایی در بافت تاریخی به دلیل تاریخی بودن دچار آسیب نشده و بناهایی که آسیب‌دیده به دلیل مرمت غیراصولی، شیب‌بندی، کف‌سازی و زیرسازی نامناسب بوده است.

شاکری ادامه داد: با توجه به اینکه امکان پایش سالانه بناهای مجهول‌المالک و کثیرالمالک میسر نبوده است، برخی از این بناها نیز آسیب‌ دیده‌اند، که در این خصوص ۹ گروه تعیین‌شده تا کل عرصه را بررسی کنند و در مورد نوع بنا، میزان تخریب و موارد دیگر گزارش ارائه دهند.

در پایان این نشست طاهره قیومی نماینده ویژه وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد ضمن تشکر از اقدامات انجام‌شده، بر ایمن‌سازی محیط بافت تاریخی تأکید و ورود به املاک خالی از سکنه با حکم قضایی را خواستار شد تا از این طریق بررسی این بناها در بافت تاریخی انجام شود.

نماینده ویژه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد امروز به‌صورت میدانی قسمت‌های مختلف بافت تاریخی یزد بازدید و بررسی خواهد کرد و راهکارهای لازم برای برطرف کردن مشکلات را ارائه خواهد داد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سیل بافت تاریخی یزد نماینده ویژه وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان یزد کل میراث فرهنگی بافت تاریخی یزد بافت تاریخی انجام شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۲۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی

در تفاهم‌نامه‌ای بین مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور و سازمان میراث فرهنگی تلنگانه قرار شده است آثار موزه باستان‌شناسی حیدرآباد احیا خواهد شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، موزه باستان‌شناسی حیدرآباد با امضای تفاهمنامه‌ای بین سازمان میراث فرهنگی تلنگانه و مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دهلی، جانی دوباره خواهد گرفت. این تفاهمنامه در حضور خانم شایلاجا رامایر قائم‌ مقام وزیر جوانان و گردشگری ایالت تلنگانه، خانم باهارتی هولیکاری، مدیر سازمان میراث فرهنگی و دکتر مهدی خواجه پیری، رئیس مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، به امضا رسید.

موزه باستان‌شناسی حیدرآباد با بیش از 30 هزار اثر نفیس، از جمله نسخه‌های خطی بی‌نظیر، نقشه‌های کهن، کتیبه‌ها، سکه‌ها، مینیاتورها و اسناد، گنجینه‌ای بی‌مانند از تاریخ و فرهنگ را در خود جای داده است. این موزه تحت برنامه‌ای جامع، توسط مرکز بین المللی میکروفیلم نور و کارشناسانی از ایران مرمت، فهرست‌نویسی و دیجیتال‌سازی خواهد شد.

مجموعه کم‌نظیر آثار موزه حیدرآباد، که شامل بزرگترین مجموعه سکه‌های جهان و همچنین مومیایی 2500 ساله شاهزاده نایشو از مصر می‌شود، حکایت‌گر دوره‌ های مختلف تاریخی از جمله مغول، بهمنی و تغلق است. این گنجینه گرانبها، یادگار آخرین نظام حیدرآباد، میر عثمان علی‌خان بود و برای حفظ و نگهداری به سازمان میراث فرهنگی تلنگانه سپرده شده است.

مرکز میکروفیلم نور پیش از این با 51 کتابخانه در هند همکاری داشته و پروژه‌های مرمت، بازسازی، دیجیتال‌سازی و فهرست‌نویسی را با موفقیت به انجام رسانده است.

بزرگترین شاعر شیعی کشمیر

خواجه‌پیری، رئیس مرکز میکروفیلم نور، در این مراسم گفت: امضای این تفاهمنامه، نویدبخش همکاری‌های ارزشمند بین ایران و هند در زمینه حفظ و احیای میراث فرهنگی مشترک دو کشور است. بدون شک، تبادل دانش و تخصص در این زمینه، به حفظ گنجینه‌های زبان فارسی برای نسل‌های آینده کمک خواهد کرد.

مرکز میکروفیلم نور، در راستای حفظ و نگهداری اسناد تاریخی ارزشمند، دو پروژه بزرگ دیجیتال‌سازی را در حال حاضر در دست دارد. این پروژه‌ها شامل 33 میلیون‌ سند فارسی از موسسه تحقیقاتی آرشیو تلنگانه و مجموعه دو هزار نسخ خطی فارسی و عربی انجمن ترقی اردو می‌شود. تاکنون، سه میلیون و 600 هزار سند از آرشیو تلنگانه دیجیتال‌سازی شده و 412 هزار سند نیز مرمت و 26 جلد فهرست از آن به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز