Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان استرالیایی با تاسیس یک شرکت نوپا به دنبال تجاری‌سازی اسپری هستند که روی سطح اعمال شده و با ایجاد خاصیت آب‌گریزی می‌تواند با انواع ویروس‌ها و باکتری‌ها مقابله کند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان استرالیایی با تاسیس یک شرکت نوپا به دنبال تجاری‌سازی اسپری هستند که روی سطح اعمال شده و با ایجاد خاصیت آب‌گریزی می‌تواند با انواع ویروس‌ها و باکتری‌ها مقابله کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین ساز و کاری نیز در این اسپری قرار داده شده که در آن با کمک نانومواد می‌توان با ذرات پاتوژن روی سطح مقابله کرد.

پوششی قابل اسپری توسط تیمی از محققان استرالیایی ساخته شده است که می‌تواند از گسترش عفونت ناشی از باکتری‌ها و ویروس‌ها در مدت زمان طولانی جلوگیری کند.

این اسپری به دو روش عمل می‌کند: دفع ویروس‌ها و باکتری‌ها از طریق یک مانع پر از هوا و کشتن پاتوژن‌ها از طریق یک ساختار میکروسکوپی، در صورتی که این لایه محافظ آسیب دیده باشد. این اسپری از ترکیبی از پلاستیک ساخته شده و به اندازه کافی قوی بوده که جایگزینی برای شیشه‌های ضد گلوله در نظر گرفته شود.

این پوشش جایگزین قابل اعتمادی برای ضدعفونی‌کننده‌های استاندارد است که کارایی کمتری دارند و نیاز به استفاده مجدد و منظم دارند.

محققان این پروژه می‌گویند این پوشش را می‌توان روی سطوح در محیط‌های عمومی مانند دکمه‌های آسانسور، ریل پله‌ها، سطوح بیمارستان‌ها، خانه‌های سالمندان، مدارس و رستوران‌ها اعمال کرد تا از انتشار ویروس‌ها و باکتری‌های رایج جلوگیری شود.

آنتونیو تریکولی، نویسنده ارشد دانشکده مهندسی زیست پزشکی دانشگاه سیدنی و دیوید نیسبت، مدیر مؤسسه گریم کلارک دانشگاه ملبورن، گفتند که انتشار پاتوژن‌های ویروسی و باکتریایی از طریق تماس با سطوح، یکی از علل اصلی عفونت در سراسر جهان است. آلودگی سطحی نیز نقش عمده‌ای در تکامل سویه‌های باکتریایی مقاوم به آنتی‌بیوتیک ایفا می‌کند.

بدون مانع، ویروس‌هایی مانند کروناویروس‌ها می‌توانند روی سطوح باقی بمانند و تا یک هفته قابلیت ایجاد عفونت را داشته باشند. تریکلی گفت، سایر ویروس‌ها مانند ویروس‌هایی که می‌توانند باعث سرماخوردگی یا اسهال شوند، می‌توانند برای چندین هفته روی سطوح باقی بمانند و باعث شیوع گسترده در مراکز بهداشتی و مراقبت از سالمندان شوند.

این اسپری مانند یک برگ نیلوفر آبی، پوششی روی سطح ایجاد می‌کند که آب را دفع می‌کند. از آنجایی که عوامل بیماری زا دوست دارند در آب باشند، در قطرات به دام افتاده و سطح از آلودگی محافظت می‌شود. تریکلی گفت: «اگر این مکانیسم از کار بیفتد، یک انفجار ثانویه از یون‌ها توسط نانومواد در پوشش ایجاد می‌شود.»

نیسبت گفت: «برای این مطالعه، سطوح فلزی را آزمایش کردیم. با این حال، در گذشته نشان داده‌ایم که این اسپری را می‌توان روی هر سطحی مانند کاغذ صافی، پلاستیک، آجر، کاشی، شیشه و فلز اعمال کرد. پوشش ما با موفقیت تا ۹۹٫۸۵ درصد و ۹۹٫۹۴ درصد از رشد سویه باکتری جلوگیری کرد. ما همچنین شاهد کاهش ۱۱ برابری آلودگی ویروس بودیم.»

اسپری به همان شیوه رنگ اسپری اعمال می‌شود، اگرچه مقادیر کمتری مورد نیاز است. محققان یک شرکت نوپا را برای پیشرفت این فناوری و در دسترس قرار دادن اسپری به صورت تجاری، طی سه سال آینده، تاسیس کرده‌اند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اسپری ویروس باکتری نانومواد ویروس ها و باکتری ها روی سطح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۲۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد

نادیا زکالوند: این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

منبع:

odditycentral

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899244

دیگر خبرها

  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • رشته‌ها و سطوح برگزاری المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی
  • رشته‌ها و سطوح المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • راز نگه‌داشتن گل طبیعی به مدت طولانی را می‌دانید؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد