Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@14:00:11 GMT

(تصویر) پرش ۱۸۰ میلیون ساله!

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۲۴۲۷۰

(تصویر) پرش ۱۸۰ میلیون ساله!

فرارو- دانشمندان بریتانیایی در جریان حفاری یک سایت فسیلی در مرکز این کشور، فسیل منحصر بفردی از گونه‌ای ماهی متعلق به بیش از ۱۸۰ میلیون سال پیش را یافتند که نه تنها به شکل عجیبی سالم باقی مانده بلکه به شکلی فسیل شده که گویی در حال پریدن از دل سنگ به بیرون است.

به گزارش فرارو، در حومه گلوسسترشایر در کوتس ولدز انگلستان و در زیر خاکی که در حال حاضر زیر سم گاو‌های در حال چرا لگد کوب شده است، دیرینه شناسان سایتی از بقایای فسیل شده ماهی، خزندگان دریایی غول پیکر، ماهی‌های مرکب، حشرات و دیگر حیوانات باستانی را کشف کردند که قدمت آنها به قسمت اول دوره ژوراسیک (۲۰۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳ میلیون تا ۱۴۵ میلیون سال پیش) بازمی گردد.

از میان ۱۸۰ فسیلی که در این محوطه کشف شد، فسیل ماهی مورد نظر بیش از همه دانشمندان را شگفت زده کرده است. این ماهی متعلق به Pachycormus است که یک جنس منقرض شده از گونه ماهیان پرتو بود. این فسیل که محققان آن را در یک گره سنگ آهکی سخت شده یافتند، به قدری خوب حفظ شده که بافت‌های نرم از جمله فلس و چشم موجود به خوبی قابل مشاهده است. با این همه، ماهیت سه بعدی حالت سر و بدن نمونه به گونه‌ای بود که محققان نتوانستند آن را با هیچ یافته دیگری مقایسه کنند.

نویل هالینگ‌ورث، زمین‌شناس میدانی از دانشگاه بیرمنگام که به همراه همسرش سالی، این مکان را کشف کرد می‌گوید: «در فسیل‌های عادی به طور معمول چشم‌ها با بدن صاف می‌شوند، اما در این فسیل منحصر بفرد کاسه چشم ماهی به خوبی حفظ شده است.» سالی هولینگ ورث نیز افزود: «من قبلاً چنین چیزی را ندیده بودم. فلس‌ها، پوست، ستون فقرات و حتی کره چشم ماهی به خوبی قابل مشاهده است.» این منظره هالینگ‌ورث را چنان شگفت‌زده کرد که با ThinkSee3D، شرکتی که مدل‌های سه‌بعدی دیجیتالی از فسیل‌ها را ایجاد می‌کند، تماس گرفت تا تصویر سه‌بعدی تعاملی از ماهی ایجاد کنند. به باور او چنین مدلی می تواند به محققان کمک کند تا این موجود را به شکل دقیق‌تری مطالعه کنند.

سالی هالینگ‌ورث در گفتگو با لایو ساینس افزود: «زمانی، این منطقه از بریتانیا به طور کامل توسط دریای کم عمق و گرمسیری پوشانده شده بود و رسوبات موجود در آنجا احتمالاً به حفظ فسیل‌ها کمک کرده است.» دین لومکس، متخصص فسیل‌های خزندگان دریایی و دانشمند مدعو از دانشگاه منچستر در این کاوش، نیز گفت: «وقتی ماهی‌ها مردند، به کف دریا فرو رفتند. در چنین شرایطی به طور معمول، مواد معدنی بستر دریا به طور مداوم جایگزین ساختار اصلی استخوان‌ها و دندان‌ها  در فسیل ها می شوند. در این مورد، اما سایت نشان می‌دهد که مواد معدنی بسیار کمی داشته است، بنابراین این جانداران باید به سرعت توسط رسوبات مدفون شده باشند. به این معنا که محض رسیدن اجساد به بستر، رسوبات روی آن‌ها را پوشانده و بلافاصله مخفی کرده است.»

علاوه بر ماهی و سایر حیوانات دریایی دوره اولیه ژوراسیک، دانشمندان تعدادی از نمونه‌های متنوع مربوط به عصر تورسین (مرحله‌ای از ژوراسیک که بین ۱۸۳ میلیون تا ۱۷۴ میلیون سال پیش رخ داده است)، شامل بلمنیت‌ها (سفالوپود‌های ماهی مرکب منقرض شده)، آمونیت‌ها (سفالوپود‌های پوسته دار منقرض شده)، دوکفه‌ای و حلزون‌ها را نیز در این محوطه یافتند.

منبع: sciencealert

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو

منبع: فرارو

کلیدواژه: فسیل نادر فسیل ماهی فسیل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۴۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد

به گزارش خبرگزاری مهر، مازیار شریفی با بیان اینکه در فصل بهار بعد از هر بار بارش باران، سیلاب با سرعت وارد سد می‌شود و همراه خود گل و لای زیادی را وارد سد می‌کند، اضافه کرد: به همین دلیل مشخصات فیزیکی و شیمیایی آب به هم می‌خورد و موجب تغییرات شدید در اکوسیستم آب می‌شود.

رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش محیط زیست استان مرکزی گفت: بیشترین تلفات ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان گونه «کاراس» است که این ماهیان کف زی هستند.

وی با اشاره به اینکه با ورود گل و لای به سد، آبشش‌های ماهی کارایی لازم را در آب گل آلود از دست می‌دهد، اضافه کرد: این شرایط موجب می‌شود تنفس ماهی‌ها با مشکل مواجه شده و در نتیجه موجب خفه شدن آنها خواهد شد.

شریفی با بیان اینکه ماهیان موجود در سد ۱۵ خرداد به صورت وحشی زندگی می‌کنند، گفت: در چند مرحله از ماهی‌های سد نمونه برداری انجام شده است و در نمونه‌گیری انجام شده هیچگونه خونریزی غیرطبیعی در کالبد شکافی مشاهده نشده است.

گفتنی است سد پانزده خرداد در شمال غرب شهرستان دلیجان و در فاصله ۵ کیلومتری آن قرار داردو حجم آب مفید آن ۱۶۵ میلیون متر مکعب است.

کد خبر 6093012

دیگر خبرها

  • ارزش ۲ هزار و ۲۱۰ میلیاردی پرورش ماهی در قفس قشم
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد
  • مالیات ماهانه طلافروش‌ها ماهی فقط ۸۰۰ هزار تومان!
  • جراح ماهی ؛ از جالب ترین شگفتی های خلقت با 30 سال عمر (+عکس)
  • ببینید | روش جالب یک معلم برای آموزش مفهوم فسیل به دانش آموزان ابتدایی
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • اتفاق عجیب در بازار اجاره مغازه / ۵ متر راه پله ماهی ۵ میلیون!
  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • محموله ۱۵ تنی خوراک ماهی قاچاق در الیگودرز توقیف شد