Web Analytics Made Easy - Statcounter

بارندگی‌های شدید موسمی و جاری شدن سیلاب‌های غیرمنتظره و بی‌سابقه طی چند روز گذشته، چندین کشور در حوزه خلیج فارس را درگیر کرده و این درحالیست که این مناطق در این فصل از سال عموما به دلیل گرمای سوزان تابستان و خشکسالی مورد توجه قرار گرفته‌اند.

به گزارش ایران اکونومیست، در ماه‌های تابستانی معمولا پیش‌بینی شرایط آب و هوایی برای بیشتر کشورهای حوزه خلیج فارس و نیز شبه‌جزیره عربستان آب و هوای گرم، خشک و غبارآلود است و باران‌های موسمی نیز زمانی که از هند بیرون می‌آیند برخی مناطق را تحت تأثیر قرار می‌دهند به ویژه عمان و یمن که به طور معمول، وقوع رعد و برق و شرایط نامساعد جوی تابستانی را تجربه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تابستان امسال، شرایط جوی متفاوت و بی سابقه در تعدادی از کشورهای این منطقه گزارش شده از جمله در قطر، عمان، امارات و ایران که طی هفته اخیر با توفان و بارش‌های موسمی غیرمعمول و بارش و سیل‌ سنگین در برخی مناطق مواجه شده‌اند.

بنابر گزارش گلف نیوز، مقامات امارات روز گذشته (جمعه) اعلام کردند که در پی وقوع سیل ناشی از بارش شدید باران در این کشور تاکنون دست‌کم هفت تن جان خود را از دست دادند.

وزارت کشور امارات روز گذشته اعلام کرد که هفت مهاجر آسیایی در سیل ناشی از بارندگی های شدید که در روزهای اخیر بخش‌هایی از این کشور را تحت تأثیر قرار داده، جان خود را از دست داده اند.

مقامات امارات همچنین اضافه کردند که نیروهای امدادی همچنان در حال تخلیه برخی از این مناطق هستند و برای افرادی که خانه هایشان نیز بر اثر وقوع سیل آسیب دیده، پناهگاه هایی در نظر گرفته شده است.

امارات متحده عربی روز چهارشنبه تحت تاثیر باران شدید و جاری شدن سیل قرار گرفت که تا روز پنجشنبه ادامه داشت.

برخی از مردم در خانه‌های خود در شارجه و فجیره گیر افتاده بودند و نیازمند امدادرسانی شدند. همچنین سرپناه های موقت در هتل ها برای کسانی که در سیلاب سرگردان و آواره شدند فراهم شده است.

به گزارش شبکه الجزیره، در عین حال اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شارجه در روز پنجشنبه به دلیل بارش شدید باران، خدمات حمل و نقل مسافران به مناطق شرقی را به حالت تعلیق درآورد.

دو روز بارش مداوم و پرحجم باران در مناطق شرقی امارات متحده موجب وارد آمدن خسارات قابل توجه به بسیاری از ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها شد.

مناطقی مانند شارجه، رأس الخیمه و فجیره بیشتر تحت تاثیر وقوع سیل قرار داشته‌اند. همچنین چندین دره و سد در راس الخیمه تحت تاثیر وقوع سیلاب قرار گرفته است.

وقوع سیل ناشی از بارش شدید باران زندگی مردم را مختل کرده است. بسیاری از خانه ها به طور کامل زیر آب فرو رفته و برخی از خانه‌ها آسیب دیده‌اند. همچنین در بسیاری از نواحی و جاده‌ها، خودروها در آب گرفتار شده‌اند.

بنابر این گزارش، پلیس شارجه از مردم خواسته است دستورالعمل های امنیتی را رعایت کنند و تاکید شده که مردم از حضور در مناطق سیل زده خودداری کنند.

در عمان نیز مقامات پلیس این کشور، چندین شهروند اماراتی‌ را از مناطق سیل زده در شهرستان "مدحاء" در عمان تخلیه کردند.

گلف تودی در گزارشی آورده است، همچنین سازمان هواشناسی عمان اعلام کرد که شهرستان مدحاء واقع در استان "مسندم" ۳۲۰ میلی متر بارندگی داشته که بیشترین میزان بارندگی در این کشور طی چهار روز گذشته است.

از سوی دیگر در پایتخت قطر نیز در پی بارش شدید باران طی روزهای اخیر که خیابان های دوحه را زیر آب برد، بسیاری از فعالیت ها متوقف شد.

همچنین خبرگزاری شینهوا در گزارش اخیر خود به نقل از اداره ملی مدیریت بلایای طبیعی پاکستان (NDMA) اعلام کرده است که در حوادث مرتبط با سیل ناشی از ادامه بارش‌های موسمی شدید و مداوم برای بیش از پنج هفته در این کشور، تاکنون دست کم ۳۵۷ نفر کشته و بیش از ۴۰۰ نفر دیگر نیز زخمی و مصدوم شده‌اند.

منابع رسمی از اداره ملی مدیریت بلایای طبیعی اعلام کردند که علاوه بر تلفات انسانی، زیرساخت‌ها، شبکه‌های جاده‌ای و خانه‌ها نیز به دلیل باران‌های موسمی شدید و جاری شدن سیل در سراسر پاکستان از ۱۴ ژوئن آسیب دیده‌اند.

بر اساس آمار این مرکز، در مجموع ۲۳ هزار و ۷۹۲ خانه به طور کامل یا جزئی خسارت دیده و هزاران نفر را آواره کرده است و همچنین بارش شدید باران به ده ها پل و مغازه نیز آسیب رسانده است.

شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان روز پنجشنبه در توئیتی نوشت که پاکستان با چالش‌های تغییرات آب و هوایی مواجه است و بر لزوم رسیدگی به مشکل سیل جاری تاکید کرد.

ایالت بلوچستان جنوب غربی پاکستان همچنان یکی از مناطقی است که در این حادثه طبیعی، آسیب بیشتری دیده است.

توفان، رعد و برق، بارش‌های بسیار نادر موسمی و سیل تابستانی در این کشورها طی یک هفته اخیر، ساکنان این منطقه را که معمولا در این فصل از سال بی‌اعتنا به شرایط آب و هوا بوده و نهایتا موج گرما را پشت سر می‌گذاشتند، حیرت زده و نگران کرده است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: سیل تابستانی ، سیل ، خلیج فارس ، تغییرات اقلیمی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سیل تابستانی سیل خلیج فارس تغییرات اقلیمی بارش شدید باران سیل ناشی خلیج فارس روز گذشته وقوع سیل خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۴۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش هلال احمر در پی احتمال بارش شدید باران در ۱۳ استان

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر؛ بابک محمودی با اشاره به انتشار هشدار هواشناسی سازمان هواشناسی گفت: با توجه به هشدار این سازمان مبنی بر بارش رگباری و شدید باران و نیز وزش شدید باد در روز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) ۱۳ استان تحت تاثیر این بارش‌ها خواهند بود.

وی افزود: این بارش‌ها در روز ۱۱ اردیبهشت نیمه جنوبی استان‌های ایلام، لرستان، شمال خوزستان، جنوب غرب آذربایجان غربی و شمال غرب کردستان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در روز چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) نیز در استان‌های کرمانشاه، ایلام، خوزستان، بوشهر، نیمه غربی استان‌های فارس، کردستان و لرستان شاهد بارش‌های شدید بهاری خواهیم بود.

محمودی با اشاره به اینکه بارش‌ها در روز پنجشنبه (۱۳ اردیبهشت) ادامه دارد، افزود: پیش‌بینی می‌شود در این روز استان‌های یزد، کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کرمانشاه و کردستان شاهد بارش‌های شدید و رگباری باشند.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر خاطر نشان کرد: امدادگران در این استان‌ها در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند تا در صورت نیاز به یاری مردم و آسیب دیدگان بشتابند.

وی از هموطنان خواست در این روز‌ها حتی‌امکان از تردد در ارتفاعات و یا اسکان در حاشیه رودخانه‌ها خودداری کنند.

محمودی افزود: هموطنان در صورت بروز حادثه می‌توانند به صورت ۲۴ ساعته با شماره ندای امداد (۱۱۲) تماس بگیرند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • اولین تغییر بزرگ مالک جدید: استقلالِ خلیج فارس!
  • آماده‌باش هلال احمر در پی احتمال بارش شدید باران در ۱۳ استان
  • بارش شدید باران در پایتخت از چهارشنبه
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • آب گرفتگی معابر شهر بیرجند پس از بارش رگباری باران (فیلم)
  • باران چگونه تنش آبی سیستان و بلوچستان را شست؟
  • رگبار باران و وزش باد شدید امروز در ۵ استان
  • بارش باران در ۵ استان کشور طی امروز / سامانه بارشی قوت می‌گیرد
  • بارش شدید باران در بردسکن 
  • ارتفاع بارش در ایستگاه فرودگاهی زاهدان به ۳۱ میلی متر رسید