Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@23:17:22 GMT

مهلت ۳ روزه دادستان لنگرود برای جمع‌آوری سنبل آبی رودخانه‌ها

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۲۴۷۴۳

مهلت ۳ روزه دادستان لنگرود برای جمع‌آوری سنبل آبی رودخانه‌ها

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرگزاری فارس از لنگرود، «سنبل آبی» میهمان ناخوانده رودخانه‌ها و تالاب‌های گیلان در چند سال اخیر است که هر سال شاهد افزایش آن هستیم. 

بر اساس نظر کارشناسان محیط زیست، پس از بارش شدید باران و سیلابی شدن رودخانه‌های منتهی به تالاب و در نتیجه، شدت جریان آب، این گیاه از ریشه در تالاب جدا شده و با جریان آب به سمت رودخانه و دریا روانه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
سنبل آبی نوعی گیاه آبزی است که بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری می‌باشد و معمولا اگر خارج از محدوده‌ی بومی خود باشد، آن را به عنوان یک گونه مهاجم می‌شناسند. Eichhornia crassipes نام علمی سنبل آبی است. 

با توجه به اینکه گیلان منطقه‌ای گرمسیری نیست این گیاه به عنوان یک گیاه مهاجم محسوب می‌شود و گسترش این گیاه و پوشاندن سطح آب به وسیله آب می‌تواند منجر به بروز مشکلات متعددی از جمله مرگ تدریجی رودخانه‌ها و تالاب‌ها یا کم شدن میزان تنوع زیستی و مرگ آبزیان و غیره شود. 

رودخانه‌های شهرستان لنگرود بخصوص در مسیر منتهی رودخانه لنگرود به سمت چاف و چمخاله در طی چندین سال گذشته درگیر گیاه مهاجم سنبل آبی بوده که با توجه به اینکه در روزهای اولیه رشد این گیاه اقدام موثری انجام نشد هرساله شاهد رشد فراینده این گیاه هستیم، البته کارشناسان این حوزه معتقدند که با جمع آوری یک مرحله‌ای سنبل آبی، مبارزه با آن نیز تمام نمی‌شود و تا سه دهه نیازمند مراقبت از تالاب یا رودخانه‌ها است تا این گیاه نتواند به رشد خود ادامه دهد چرا که این گیاه مهاجم می‌تواند در در زمان یک هفته، دو برابر می‌شود و در مدت زمان کوتاهی سطح تالاب یا محیط آبی یا رودخانه را بپوشاند. 

چند اداره و نهاد مانند آب منطقه ای، جهاد کشاورزی، محیط زیست، شهرداری و غیره درخصوص مبارزه با این گیاه مهاجم وظیفه ورود برای جمع‌آوری سنبل آبی را دارند و نیاز است با توجه به نوع وظایفشان در کنار یکدیگر از رشد مجدد سنبل آبی جلوگیری کنند. 

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست لنگرود در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه در رودخانه لنگرود شاهد بیشترین تراکم وجود گیاه مهاجم سنبل آبی در مسیر پلت کله تا رادارکومه هستیم، اظهار کرد: در دیگر نقاط نیز شاهد سنبل آبی به صورت نقطه‌ای هستیم. 

حسین جهش با بیان اینکه بهره بردار رودخانه اداره آب منطقه است، گفت: جهاد کشاورزی نیز از آب رودخانه برای مصارف کشاورزی استفاده می‌کند و سنبل آبی نوعی گیاه آفت محسوب می‌شود که در حوزه وظایف جهاد کشاورزی است. 

وی با بیان اینکه محیط زیست نیز در راستای مبارزه با این گیاه مهاجم وارد عمل شده است، تصریح کرد: برای جمع آوری سنبل آبی پیمانکار بخش خصوصی طرف قرارداد با محیط زیست با اعتبار حدود یک‌صد میلیون تومانی از امروز کار خود را آغاز کرده است. 

وی با بیان اینکه اگر مبارزه با گیاه سنبل آبی از اوایل سال و با آغاز فصل گرما انجام شود در ادامه کار متولیان با حجم کمتری از این نوع گیاه مهاجم روبرو خواهد شد، افزود: برای مبارزه با این گیاه مهاجم نیازمند همکاری ادارات متولی مانند آب منطقه ای، جهاد کشاورزی، شهرداری و غیره است تا سنبل آبی در زمان کوتاه‌تری جمع آوری شود. 

 

قربانعلی پورمسیب رئیس اداره آب منطقه‌ای لنگرود نیز با بیان اینکه برای مبارزه با سنبل آبی بودجه‌ای در اختیار محیط زیست قرار گرفته و کار جمع آوری آن از امروز آغاز شده است، اظهار کرد: برای مبارزه با محیط زیست و جمع آوری آن، آب منطقه‌ای هم پای کار است. 

شهرداری و شورا پای کار مبارزه با گیاه مهاجم است

نائب رئیس شورای اسلامی شهر لنگرود نیز با بیان اینکه بخشی از گیاه مهاجم سنبل آبی در حریم شهری قرار دارد، اظهار کرد: شهرداری و شورای اسلامی شهر چاف و چمخاله در سال‌های گذشته برای مبارزه و جمع آوری سنبل آبی پای کار بود و اقدامات زیادی انجام داده بود. 

مهران مهراب‌پور با بیان اینکه شهرداری و شورا نیز امسال پایک کار است تا این گیاه مهاجم سریعا جمع آوری شود، گفت: ریشه این گیاه سی سال می‌تواند به طور مداوم رشد کند لذا باید در فصول بهار و در ماه‌های اردیبهشت و خرداد به جمع آوری این گیاهان کمک کرد تا این گیاه زمانی برای رشد نداشته باشد. 

 

مهلت۳روزه برای جمع‌آوری سنبل آبی لنگرود

دادستان لنگرود نیز با تاکید بر اینکه یکی از مصادیق بارز حقوق عامه، موضوع حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از تخریب زیست محیطی از جمله نجات رودخانه‌های درگیر با گیاه مهاجم سنبل آبی در شهرستان لنگرود است، اظهار کرد: این مسئله تهدید جدی علیه محیط زیست است و با قاطعیت در دستورکار و پیگیری مستمر این دادستانی قرار دارد. 

سیدهاشم میرحسینی با بیان اینکه بازدید از تالاب و رودخانه‌های لنگرود یکی از مقاصد گردشگرانی است که به این شهرستان سفر می‌کنند، افزود: حفظ محیط زیست و جمع آوری و پاکسازی کامل گیاه سنبل آبی بسیار اهمیت دارد و دادستانی با قاطعیت بر آن نظارت می‌کند. 

به گفته وی، در صورت ترک فعل و سهل انگاری، با مسؤولانی و مدیرانی که به وظیفه خود عمل نکنند برخود قانونی خواهد شد. 

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان لنگرود، سه روز به دستگاه‌های مربوطه فرصت داد رودخانه‌های این شهرستان را از گیاه مهاجم سنبل آبی پاکسازی کنند.

گیاه سنبل آبی می‌تواند تاثیراتی را بر روی سلامت افراد نیز داشته باشد و به عنوان سرطان‌زا و آلرژی‌زا شناخته می‌شود. این گیاه متاسفانه با هر محیطی تقریبا سازگاری دارد و البته با وجود قدرت این گیاه، می‌تواند حتی فلزهای سنگین مانند جیوه و سرب که به واسطه فاضلاب کارخانه‌های صنعتی به آبها وارد می‌شوند را به خود جذب نماید و به همین جهت اگر سنبل آبی در محل تجمع داشته باشد بسیار خطرناک می‌باشد و میتواند برای بروز بیماری‌های مختلف (مثل سرطان) به آن عامل مهمی به شمار رود. 

سنبل آبی برای پهنه‌های آبی گیلان به عنوان یک تهدید جدی به شمار می‌رود، سنبل آبی با نام شیطان نیلگون نیز شناخته می‌شود، متاسفانه برخی از افراد سودجو اقدام به خرید و فروش این گیاهان در سطح معابر می‌کنند.

انتهای پیام/۸۴۰۰۸

منبع: فارس

کلیدواژه: سنبل آبی تالاب های گیلان محیط زیست گیلان دادستان لنگرود گیاه مهاجم سنبل آبی برای جمع آوری سنبل آبی گیاه مهاجم سنبل آبی گیاه مهاجم جهاد کشاورزی برای مبارزه آب منطقه ای سنبل آبی رودخانه ها محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۴۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!

دانشمندان می‌گویند یک اورانگوتان سوماترایی در اندونزی که گونه او زخم بزرگی برداشته بود از یک خمیر تهیه شده از یک گیاه برای درمان خود استفاده کرده است.

این اولین بار در حیات وحش است که دیده می‌شود یک موجود برای معالجه جراحت از گیاهان دارویی استفاده می‌کند.

محققان راکوس را هنگام مالیدن این ماده به صورت دیدند، و بعد از یک ماه متوجه شدند که زخم کاملا ترمیم شده است.

دانشمندان می‌گویند که این رفتار ممکن است از یک جد مشترک انسان و گونه‌های نزدیک به آن شامل شامپانزه، گوریل و اورانگوتان نشات گرفته باشد.

دکتر ایزابلا لامر، از موسسه ماکس پلانک آلمان و نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: «این‌ها نزدیکترین بستگان ما هستند و این حادثه بار دیگر موید شباهت‌هایی است که به هم داریم. در واقع شباهت‌های ما بیش از تفاوت‌های ماست.»


در ژوئن ۲۰۲۲ یک تیم از محققان در پارک ملی گونونگ لوسر در اندونزی، راکوس را با زخم بزرگی روی گونه‌اش مشاهده کردند.

تصور می‌شود که این زخم ناشی از نبرد با یک اورانگوتان نر دیگر بوده باشد.

آنها بعد راکوس را درحال جویدن ساقه و برگ‌های گیاهی به نام «آکار کونینگ» مشاهده کردند که دارای خواص ضدتورمی و ضدباکتریایی است، که مردم محل هم از آن برای معالجه مالاریا و دیابت استفاده می‌کنند.

او برای هفت دقیقه مکررا این ماده را به گونه خود مالید تا اینکه کاملا زخم را با آن پر کرد. او همچنین برای ۳۰ دقیقه مشغول خوردن این گیاه بود.


به نظر می‌رسد که که خمیر و برگ‌ها موثر بوده باشند. محققان شاهد بودند که عفونت بعد از پنج روز خوب شد و زخم بسته شد.

دانشمندان نتیجه‌گیری کردند که راکوس می‌دانست این گیاه خواص دارویی دارد، چون اورانگوتان‌ها به ندرت این گیاه ویژه را مصرف می‌کنند و همین طور به دلیل مدت طولانی استفاده از آن.

دکتر لامر توضیح داد: «او مکررا خمیر را به صورت مالید، و بعد هم گیاه را مستقیما به صورت خود مالید. برای کل این فرآیند وقت قابل توجهی صرف کرد. برای همین فکر می‌کنیم که آگاهانه چنین کرد.»

به گفته محققان راکوس همچنین خیلی بیش از معمول استراحت کرد، برای بیش از نصف روز، که نشان می‌دهد سعی داشت بعد از جراحت بهبود پیدا کند.

دانشمندان از قبل می‌دانستند که میمون‌های درشت‌اندام از دارو برای درمان خود استفاده می‌کنند.

بیولوژیست جیل گودال در دهه ۱۹۶۰ شاهد وجود برگ کامل در مدفوع شامپانزه بود، و سایرین گزارش کردند که این حیوانات برگ‌های دارای خواص پزشکی را قورت می‌دهند.

اما آنها هرگز ندیده بودند که یک حیوان در حیات وحش گیاه را به زخم خود بمالد.

بعد از یک ماه گونه راکوس کاملا خوب شده بود

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • گیاهان مفید برای رشد و تقویت مو‌های نازک
  • روستای بدون بیکار در مازندران
  • روستای بدون بیکار با پرورش گل در مازندران
  • ویتامین های مهم برای گیاهان آپارتمانی
  • مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار لوه/ مسیر دسترسی به آبشار مسدود شد
  • مسدود شدن مسیر دسترسی به آبشار لوه؛ مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر
  • مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار لوه
  • مراسم عزاداری امام جعفر صادق علیه السلام در لنگرود
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا