Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@16:39:21 GMT

سکونت در ماه ممکن می شود؟

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۲۵۳۹۰

سکونت در ماه ممکن می شود؟

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، دانشمندان حفره‌هایی را در ماه کشف کردند که دمای آن‌ها مانند دمای اتاق در سایه است. دانشمندان بر این نظر هستند که گرم‌ترین مکان‌های ماه و همچنین حدود ۲۰۰ منطقه قابل سکونت (Goldilocks zones) را در آن پیدا کرده‌اند که دمای آن‌ها همیشه نزدیک به میانگین دمای سانفرانسیسکو در ایالات متحده آمریکا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماه دارای نوسانات شدید دمایی است به طوری که بخش‌هایی از ماه در طول روز تا ۱۲۷ درجه سانتی‌گراد گرم می‌شود و در شب به منفی ۱۷۳ درجه سانتی‌گراد می‌رسد. اما ۲۰۰ گودال سایه‌دار ماه که به تازگی بررسی شده‌اند، همیشه دمای آنها ۱۷ درجه سانتی‌گراد است؛ دمایی که برای انسان‌ها مناسب است و در آنجا می‌توانند از گرمای شدید در امان باشند.

این گودال‌ها احتمالاً از فضانوردان در برابر خطرات باد خورشیدی، میکروشهاب‌سنگ‌ها و پرتوهای کیهانی محافظت می‌کنند. برخی از این گودال‌ها ممکن است به غارهای گرم مشابهی منتهی شوند. براساس اظهارات دانشمندان این گودال‌ها (که نیمی از آن‌ها سایه است)  و غارهای تاریک احتمالاً می‌توانند پایگاه ایدئالی در ماه باشند.

تایلر هوروات (Tyler Horvath)، دانشجوی دکترای علوم سیاره‌ای در دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس، معتقد است: زنده‌ماندن در شب‌های ماه فوق‌العاده دشوار است؛ زیرا نیاز به انرژی زیادی دارد. اما حضور در این گودال‌ها و غارها تقریباً این نیاز را برطرف می‌کند. 

از شروع این افشاگری بیش از یک دهه می‌گذرد. اولین گودال روی سطح ماه در سال ۲۰۰۹ توسط مدارگرد کاگویا (سِلِن) سازمان کاوش‌های هوافضای ژاپن (JAXA) کشف شد. با این حال، تحقیقات جدید، با استفاده از یک دوربین حرارتی، آزمایش رادیومتری مادون قرمز ناسا Lunar) the Diviner)  روی مدارگرد شناسایی ماه رباتیک ناسا (LRO) انجام شده است.

از ۲۰۰ گودال کشف‌شده، دو، سه گودال دارای برآمدگی‌هایی هستند که به یک غار منتهی می‌شود. در حالی که ۱۶ گودال شبیه نورگیر برای لوله‌های گدازه فروریخته به نظر می رسند. روی زمین، لوله‌های گدازه، غارهایی توخالی هستند که در نزدیکی سطح در مناطق آتشفشانی یافت می‌شوند؛ به‌ویژه غار کازومورا در پارک ملی آتشفشان های هاوایی و لاکووا دل ویِنتو در تِنِریف در جزایر قناری.

هوروات می‌گوید: هنگامی که گدازه جاری شد، قسمت بالایی آن جامد شد؛ در حالی که گدازه زیر آن به جریان خود ادامه داد. گدازه، در برخی نقاط به طور کامل تخلیه می‌شود و لوله گدازه را ترک می‌کند. اگر یک لوله گدازه فروبریزد، یک گودال ایجاد می‌شود که مانند نورگیر برای یک حفره عمیق عمل می‌کند.

این فرایند میلیاردها سال پیش، هنگامی اتفاق افتاد که رویدادهای آتشفشانی عظیم در ماه باعث ایجاد میدان‌های گدازه‌ای تاریک در سطح این کره شد که «ماریا» نامیده می‌شود و در زبان لاتین به معنی «دریاها» است.

به گفته هوروات، این گودال‌ها احتمالاً به دلیل برخوردهای کوچکی ایجاد شده‌اند که در سقف لوله گدازه سوراخ ایجاد می‌کند یا فعالیت‌های لرزه‌ای که سقف را تضعیف می‌کنند.

در مطالعه جدید، محققان دمای درون یک گودال استوانه‌ای به عمق ۱۰۰ متر را در دریای آسایش ( the Mare Tranquillitatis ، نام یکی از دریاوارهای کره ماه) تجزیه و تحلیل کردند. یافته‌های تیم پژوهشی نشان داد که کف گودال در ظهر قمری روشن می‌شود و احتمالاً گرم‌ترین مکان در کل سطح ماهواره طبیعی با دمای حدود ۱۴۹ درجه سانتی‌گراد است.

این گودال نسبتاً نزدیک به محل فرود دو برنامه فضایی آپولوی ناسا است. هوروات گفت: گودال دریای آسایش در واقع از محل فرود آپولو ۱۱ و آپولو ۱۷ به یک اندازه فاصله دارد یعنی ۳۷۵ کیلومتر. چیز زیادی برای مطالعه درباره این گودال‌ها از مدار باقی نمانده است؛ اما اگر مستقیماً به سراغ یکی از آن‌ها برویم، با فرصت‌های زیادی روبه‌رو خواهیم شد.

 

منبع: ایرنا لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر فضا نوردان اخبار عمومی اخبار مرتبط غذای نذری چی بپزم ؟ / ۶ نذری‌ محبوب و پرطرفدار در ایران ۱۴۰۱/۵/۸ گران ترین خانه جهان متعلق به کیست؟ + عکس ۱۴۰۱/۵/۸ همه سیل های تهران از گذشته تاکنون! + عکس ۱۴۰۱/۵/۸ مراسم تعویض پرده کعبه + فیلم ۱۴۰۱/۵/۸ آخرین ویدیو ها روش درست کلاچ و ترمز گرفتن که نمی دانستید + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۸ ۱۷:۱۸ احساس تورم؛ فدرال رزرو نگران چیست؟ ۱۴۰۱/۰۵/۰۸ ۱۶:۵۶ تکه تکه شدن فاجعه بار پراید در سیل دیروز + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۸ ۱۶:۴۳ مراسم تعویض پرده کعبه + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۸ ۱۵:۵۸ از مزرعه تا کارخانه؛ خیارشور چگونه تولید می شود؟ ۱۴۰۱/۰۵/۰۸ ۱۴:۳۵ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۷:۲۷ سکونت در ماه ممکن می شود؟ ۱۷:۲۶ هشدار قرمز بارش باران در جنوب کشور ۱۷:۱۸ روش درست کلاچ و ترمز گرفتن که نمی دانستید + فیلم ۱۷:۰۸ ۱۰ اکسسوری که در ترند تابستان امسال قرار دارند ۱۷:۰۴ افزایش ۴۰ برابری قرارداد دو بازیکن استقلال! ۱۷:۰۱ ۲۰ گوسفند در ازای کریس رونالدو ۱۷:۰۰ پلاک خودروی بنز موجود در انبار اموال تملیکی بوشهر جعلی است ۱۶:۵۶ احساس تورم؛ فدرال رزرو نگران چیست؟ ۱۶:۵۵ تقدیر ایرلاین ها از سه کلیک برای جلب رضایت مسافران ۱۶:۳۹ رازهای حفظ زیبایی در ۴۰ سالگی ۱۶:۳۶ غذای نذری چی بپزم ؟ / ۶ نذری‌ محبوب و پرطرفدار در ایران ۱۶:۳۳ گران‌ ترین خودروهای جهان + عکس ۱۶:۲۶ تحویل لوازم خانگی دو ماه بعد از خرید دروغ است ۱۶:۲۳ گران ترین خانه جهان متعلق به کیست؟ + عکس ۱۶:۱۸ مهم ترین بخش بهداشت غذای نذری + نکات ۱۶:۰۹ این چندتا علامت، مربوط به مشکل هورمونیه ۱۵:۵۸ مراسم تعویض پرده کعبه + فیلم ۱۵:۵۸ فشارخون بالا؛ عاملی اصلی در وخامت حال مبتلایان به اومیکرون ۱۵:۵۵ وقوع اختلال در ارتباط برخی مشترکان همراه اول ۱۵:۳۳ اپل و گوگل باید در مورد برنامه های رمزارزی جعلی پاسخگو باشند! ۱۵:۳۳ عضو کمیسیون امنیت ملی: ایران و روسیه وارد عمیق ترین مناسبات راهبردی شدند ۱۵:۳۲ آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۱/۵/۸) ۱۵:۲۴ بازگشایی ۴۴ محور مسدود شده بر اثر سیل ۱۵:۲۰ قیمت پایه صادراتی زعفران اصلاح شد ۱۵:۱۱ سیل به بخش کشاورزی چقدر خسارت وارد کرد؟ ۱۵:۰۹ رییسی: قدردان ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر هستیم ۱۵:۰۱ رکورد کوتاه ترین شبانه روز زمین شکسته شد ۱۴:۵۴ واردات خودرو تا شهریور ممکن است؟ ۱۴:۵۱ آخرین قیمت دلار و یورو در صرافی های بانکی ۱۴:۴۹ فرمول پخت برنج نذری برای ۱۰۰ نفر با ته دیگ + اندازه برنج ۱۴:۴۳ قیمت مسکن در تهران در مرز ۴۵ میلیون تومان ۱۴:۳۵ از مزرعه تا کارخانه؛ خیارشور چگونه تولید می شود؟ ۱۴:۲۸ نام گذاری شب های دهه اول محرم ۱۴:۲۴ تایید هویت کاربران؛ دیواری امن دور «دیوار» ۱۴:۲۳ ستاره ایرانی فوتبال پرتغال روی پوستر بازی سوپر کاپ + عکس ۱۴:۲۰ قیمت پایه حق العمل مشاورین املاک مشخص شد ۱۴:۱۱ یک تبعه سوئد به اتهام جاسوسی بازداشت شد ۱۴:۱۰ استراتژی «جلسه به جلسه» فدرال رزرو درباره نرخ بهره آمریکا ۱۴:۰۹ سریع ترین ربات بستنی ساز دنیا + فیلم ۱۴:۰۸ بار دیگر حامیان صدر وارد منطقه سبز شدند ۱۴:۰۵ کاهش قیمت گندم در بازارهای جهانی ادامه دارد ۱۴:۰۲ آخرین وضعیت پروازهای چارتر ۱۳:۵۹ درخواست ترخیص فوری برنج های باران خورده در گمرک زاهدان ۱۳:۵۰ ولدخانی رفت، حمیدی راد مدیرعامل شازند شد ۱۳:۴۸ کدام کشورها ۲۰ برابر ایران رایزن بازرگانی دارند؟ ۱۳:۴۱ ایلان ماسک از توییتر شکایت متقابل کرد ۱۳:۳۸ شاخص کل در تبریز آتش گرفت! / این بازار زور صعود ندارد ۱۳:۳۰ پیام تسلیت ماه محرم ۱۴۰۱ + استوری، متن رسمی و عکس ۱۳:۲۵ نرخ بهره بین بانکی بالاخره کاهشی شد ۱۳:۲۲ ۶۳ درصد وکلا مالیات ندادند! اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فضا نوردان اخبار عمومی درجه سانتی گراد گودال ها ۱۴۰۱ ۰۵ ۰۸ فیلم ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ ۵ ۸ فیلم ۱۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۵۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختراعی که «مرد عنکبوتی» را بی‌اعتبار می‌کند!

یک پیشرفت جدید می‌تواند دستیابی به قدرت خزیدن روی دیوار مرد عنکبوتی را آسان‌تر از همیشه کند. دانشمندان سنگاپور از یک پلیمر حافظه‌دار، چسبی قوی و قابل استفاده مجدد ساخته‌اند که با تغییر دما به سطوح می‌چسبد و از آنها جدا می‌شود.

به گزارش ایسنا، این پلیمر که اپوکسی E44 نامیده می‌شود و در دمای اتاق یک پلاستیک سخت و شیشه‌ای است، پس از گرم شدن، شکلی نرم و لاستیکی به خود می‌گیرد. در این حالت، می‌تواند به شکاف‌های سطوح دیگر نفوذ کند و اگر در همان حال سرد شود، پیوندهای بسیار قوی ایجاد می‌کند.  برای جدا کردن آن تنها کاری که باید انجام دهید، این است که دوباره آن را گرم کنید.

به نقل از نیواطلس، در آزمایش‌هایی که توسط دانشمندان دانشگاه فناوری نانیانگ (NTU) سنگاپور انجام شد، این چسب توانست بر روی طیف وسیعی از بافت‌های مختلف بچسبد و هیچ اثر چسبنده‌ای از خود بر جای نگذارد. از طریق آزمایش، محققان دریافتند که بهترین شکل برای این ماده، مجموعه‌ای از ساختارهای مو مانند به نام فیبریل است که هر کدام چند میلی‌متر عرض دارند.

به عنوان مثال، در یکی از دستگاه‌ها از فیبریل‌هایی با سطح مقطع ۱۹.۶ میلی‌متر مربع (۰.۰۳ اینچ) استفاده شد که هر کدام می‌توانند تا ۱.۵۶ کیلوگرم (۳.۴ پوند) را تحمل کنند. افزودن فیبریل‌های بیشتر، حداکثر وزنی را که ماده می‌تواند تحمل کند، افزایش می‌دهد.

پروفسور جیمی هسیا (Jimmy Hsia)، نویسنده اصلی این مطالعه، می‌گوید: این فناوری برای دستگیره‌های چسبنده و ربات‌های کوهنوردی بسیار مفید خواهد بود و ممکن است روزی به انسان‌ها اجازه دهد مانند یک مرد عنکبوتی واقعی از دیوارها بالا بروند.

با این حال هنوز برای مرد عنکبوتی شدن زود است. این چسب حافظه‌دار کاملا آماده نیست. برای شروع، این چسب باید تا ۶۰ درجه سانتیگراد حرارت داده شود تا از سطح جدا شود که رسیدن به آن دما با استفاده از سشوار یک دقیقه طول می‌کشد. پس از فشرده شدن روی سطح، حدود سه دقیقه طول می‌کشد تا آنقدر خنک شود که در جای خود قفل شود. این دما و سرعت عمل برای بسیاری از کاربردها مناسب نیست، اگرچه ممکن است برای مصارف صنعتی مانند گیره‌های رباتیک که بارهای سنگین را حمل می‌کنند، کار کند، اما محققان می‌گوید که با کار بیشتر می‌توان این محرک‌ها را تغییر داد.

دکتر لینگهو چانگهونگ (Linghu Changhong)، نویسنده اول این مطالعه می‌گوید: یافته‌های ما نشان می‌دهد که کاهش زمان انتظار تا چندین ثانیه‌ امکان‌پذیر است و دما را می‌توان به دمای نزدیک بدن کاهش داد که به طور چشمگیری امکان استفاده از آن در شرایط مختلف را ممکن می‌کند. محرک‌های تغییر ماده از یک حالت به حالت دیگر نیز می‌تواند متفاوت باشد، مانند استفاده از جریان الکتریکی یا نور به جای دما.

در نهایت، محققان می‌گویند که این روش می‌تواند برای ساخت ربات‌هایی که می‌توانند از سطوح بالا بروند یا برای وسایل بالا رفتن مانند دستکش و چکمه برای انسان استفاده شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • جدیدترین قیمت انواع شاهین +جدول قیمتی
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی سال ۱۴۰۱ اعلام شد
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های ایفای تعهدات ارزی سال ۱۴۰۱ اعلام شد
  • اختراعی که «مرد عنکبوتی» را بی‌اعتبار می‌کند!
  • جدیدترین نتایج اعتباربخشی دانشکده‌های پزشکی کشور اعلام شد
  • ورزش درمانی برای رفع کف پای صاف
  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱
  • صرفه جویی ۳.۹ درصدی مصرف گاز در سال گذشته
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس