Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-28@07:10:33 GMT

ترامپ می‌تواند پیروز انتخابات 2024 شود؟

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۲۵۷۳۰

ترامپ می‌تواند پیروز انتخابات 2024 شود؟

بنا بر گزارش وبگاه خبری «هیل»، افشاگری‌های مخرب در جلسات استماع کمیته تحقیق درباره حمله ششم ژانویه ۲۰۲۱ هواداران ترامپ به کنگره آمریکا، شک و تردید را در میان جمهوری‌خواهان سنا در این خصوص تقویت می‌کند که آیا دونالد ترامپ می‌تواند نامزد این حزب در سال ۲۰۲۴ شود یا حتی برای حضور در کاخ سفید در دوره دوم نامزد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته این رسانه وابسته به کنگره آمریکا، یکی از سناتورهای جمهوری‌خواه که برای اظهارنظر درباره ترامپ خواست نامش منتشر نشود، گفت که توالی جزئیات شرم‌آور درباره رفتار ترامپ در هفته‌های قبل از ششم ژانویه ۲۰۲۱ و در جریان حمله به ساختمان کنگره بشدت به توان سیاسی وی قبل از انتخابات ۲۰۲۴ آسیب می‌رساند. این سناتور با اشاره به شهادت «کسیدی هاچینسون» دستیار سابق کاخ سفید مبنی بر اینکه ترامپ به سمت یک مامور سرویس مخفی وقتی از بردن او به ساختمان کنگره در آن روز امتناع کرد، هجوم برد، گفت: فکر نمی‌کنم که او دوباره نامزد شود و این چیز خوبی است، به دلیل کل اتفاقات رخ داده.

بر اساس گزارش رسانه‌ها، هاچینسون دستیار وقت «مارک میدوز» رئیس سابق کارکنان کاخ سفید اکنون با تحقیقات وزارت دادگستری آمریکا درباره حمله مرگبار ششم ژانویه همکاری می‌کند.

سناتور دوم جمهوری‌خواه که او هم خواست ناشناس بماند، گفت که اکثریت قاطع سناتورهای جمهوری‌خواه نمی‌خواهند ترامپ دوباره نامزد حزب برای ریاست‌جمهوری شود. این قانونگذار توضیح داد: می‌توانم تعداد سناتورهای جمهوری‌خواهی را که می‌خواهند دونالد ترامپ نامزد ما شود، با یک دست بشمارم. اثر جمعی جلسات استماع (درباره حادثه) ششم ژانویه بر عملکرد ترامپ در سال ۲۰۲۴ تأثیر می‌گذارد.

راه سخت پیش‌روی ترامپ در انتخابات درون حزبی

طبق گزارش هیل، رهبران جمهوری‌خواه سنا به طور علنی پیش‌بینی می‌کنند که ترامپ در انتخابات مقدماتی حزب جمهوری‌خواه در سال ۲۰۲۴ با رقابت سختی روبه رو خواهد شد. آن‌ها بر این باورند که سیطره ترامپ بر حزب در بحبوحه نظرسنجی‌هایی که نشان دهنده علاقه فزاینده رأی‌دهندگان به «ران دیسانتیس» فرماندار فلوریدا است، در حال کاهش است.

«میچ مک‌کانل» رهبر جمهوری‌خواهان سنا اخیراً به خبرنگاران گفت که ترامپ برای ریاست‌جمهوری با میدان شلوغی روبرو خواهد شد. «ویپ جان تون» سناتور جمهوری‌خواه پیش‌بینی کرده که رئیس‌جمهور سابق باید در چرخه انتخابات بعدی با رقابت نزدیک از سوی جمهوری‌خواهان دیگر مقابله کند. وی بر اهمیت جلب نظر رای‌دهندگان مستقل و سرگردان برای بازپس‌گیری کنترل کاخ سفید توسط جمهوری‌خواهان تاکید کرد.

این قانونگذار آمریکایی همچنین گفت که جلسات استماع ششم ژانویه در حال پر کردن برخی از جاهای خالی است و در حالی که افشاگری‌ها به ترامپ در بین رای‌دهندگان جمهوری‌خواه که از قبل از او حمایت می‌کنند، آسیب نمی‌زند، رای‌دهندگانی که در وسط قرار دارند بیشتر تحت تأثیر جزئیات جدید قرار می‌گیرند.

به گزارش وبگاه هیل، سناتورهای حزب جمهوری‌خواه در حال سنجش میزان آسیبی هستند که به ترامپ وارد شده حتی در شرایطی که بایدن تضعیف شده و محبوبیتش به زیر ۴۰ درصد رسیده است.

به گفته تون، «افرادی هستند که در یک اردوگاه یا اردوگاه دیگر نیستند و احتمالاً مستعد اطلاعات جدید هستند و اطلاعات جدیدی منتشر شده است. انتخابات - حداقل انتخابات ملی - توسط مردمی که در وسط قرار دارند، تعیین می‌شود. همان‌هایی که همه در پایان باید برای برنده شدن نظرشان را جلب کرده باشند. دو طرف به گوشه‌ها و اردوگاه‌های مربوطه خود خواهند رفت و احتمالاً هیچ چیزی نظر آن‌ها را در مورد هیچ یک از این‌ها تغییر نمی‌دهد، اما آن دسته از رأی‌دهندگان مستقلی که دیر تصمیم می‌گیرند ... یا شاید در حال حاضر آنقدر توجه ندارند، احتمالاً نتیجه را مشخص خواهند کرد».

منفی شدن دیدگاه‌ها به ترامپ در نظرسنجی‌ها

به گزارش این رسانه آمریکایی، تعداد فزاینده‌ای از سناتورها و رأی‌دهندگان جمهوری‌خواه در حال تغییر به سمت دیدگاه منفی‌تر به ترامپ هستند. نظرسنجی «رویترز/ایپسوس» که هفته گذشته انجام شد نشان داد که ۴۰ درصد از جمهوری‌خواهان اکنون فکر می‌کنند ترامپ سزاوار سرزنش برای حمله به ساختمان کنگره است. این نظرسنجی همچنین نشان داد که یک سوم جمهوری‌خواهان فکر نمی‌کنند ترامپ باید دوباره برای ریاست‌جمهوری نامزد شود، در حالی که اول ماه گذشته ۲۵ درصد چنین نظری داشتند.

حتی متحدان رسانه‌ای ترامپ نیز نگاه دقیق‌تری به رقبای احتمالی دارند که می‌توانند ترامپ را در انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان شکست دهند یا حتی او را از نامزدی منصرف کنند. مجریان برنامه خبری صبحگاهی «فاکس و دوستان» شبکه فاکس نیوز، روز دوشنبه پیشتازی دیسانتیس در چند جمعیت سنی مختلف در یک نظرسنجی و همچنین قدرت فوق‌العاده این فرماندار در نیو همپشایر، میشیگان و فلوریدا را پررنگ کردند که واکنش خشمگین ترامپ را در پی داشت.

هیأت تحریریه «نیویورک پست» هم که صدایی محافظه‌کار دارد، سکوت ترامپ را در روز ششم ژانویه مورد انتقاد قرار داد و اعلام کرد: ترامپ ثابت کرد که لیاقتش را ندارد که دوباره در راس اجرایی این کشور باشد. هیأت تحریریه «وال استریت ژورنال» یک روز پس از جلسه استماع کمیته منتخب مجلس نمایندگان آمریکا گفت: بدون توجه به دیدگاه شما در مورد کمیته ویژه شش ژانویه، حقایقی که این کمیته در جلسات استماع بیان می‌کند، نگران کننده است.

این روزنامه آمریکایی در اشاره به تصمیم مایک پنس معاون ترامپ برای انجام وظایف قانونی خود و تأیید نتایج انتخابات نوشت: شخصیت در بحران آشکار می‌شود و آقای پنس امتحان خود را در شش ژانویه پشت سر گذاشت.  آقای ترامپ کاملاً در آن شکست خورد.

یک سناتور جمهوری‌خواه که به‌طور محرمانه با هیل صحبت کرد، پیش‌بینی کرد که دیگر مجریان اصلی فاکس نیوز در طول سال آینده به دیگر نامزدهای جمهوری‌خواه توجه بیشتری خواهند کرد. این سناتور گفت که رای‌دهندگان حزب جمهوری‌خواه ترامپ را دوست دارند، اما به دنبال افراد دیگری برای نامزدی هستند.

ترامپ همچنان یک نیروی سیاسی قدرتمند

به نوشته هیل، با وجود همه این‌ها، سناتورها و استراتژیست‌های جمهوری‌خواه گفتند که ترامپ هنوز یک نیروی سیاسی قدرتمند است. «تد کروز» سناتور آمریکایی که به عنوان نامزد احتمالی ریاست‌جمهوری در نظر گرفته می‌شود، گفت که «امیدهای حزب‌جمهوری خواه برای ریاست‌جمهوری، به دقت ترامپ را زیر نظر خواهند داشت تا ببینند چه می‌کند. از طرف جمهوری‌خواهان، سوال واضح این است که دونالد ترامپ چه کاری را برای انجام انتخاب می‌کند. نمی‌دانم او قرار است چه کار کند. همه کسانی که به رقابت نگاه می‌کنند منتظرند ببینند ترامپ چه تصمیمی می‌گیرد».

کروز در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند ترامپ از تحقیقات کمیته منتخب مجلس درباره حادثه ششم ژانویه آسیب سیاسی دیده، گفت: فکر می‌کنم جلسات استماع یک سیرک سیاسی بوده است. فکر نمی‌کنم که آن‌ها افکار عمومی را تحریک کنند./فارس

منبع: فردا

کلیدواژه: ترامپ برای ریاست جمهوری حزب جمهوری خواه جمهوری خواه جمهوری خواه جمهوری خواهان جلسات استماع رای دهندگان ششم ژانویه کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۵۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید

به گزراش «تابناک»، محمد مهاجری در روزنامه اعتماد نوشت: آقای ذوالنور به افول جایگاه مجلس اشاره کرده و به عنوان نمونه، دخالت‌های بیرونی در قانونگذاری را برشمرده است. با اینکه طبق قانون اساسی، قانونگذاری منحصرا در اختیار مجلس قرار دارد، اما سال‌های زیادی است که نهاد‌هایی همچون شورای انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی و... دستورالعمل‌هایی را ابلاغ می‌کنند که در حکم قوانین لازم‌الاجراست. آقای ذوالنور نخستین چهره سیاسی نیست که چنین انتقادی را بیان می‌کند. پیش از او نمایندگان دوره‌های قبل مجلس - به خصوص آقای علی مطهری - بار‌ها این موضوع را گفته‌اند، اما دوستان اصولگرا همچون جناب ذوالنور حاضر به پشتیبانی از این ایده نشدند.

جای این پرسش جدی وجود دارد که چرا چنین جراتی وجود دارد که جایگاه مجلس نادیده گرفته شود و شعار در راس امور بودن آن عملیاتی نشود؟ بگذارید از همین انتخابات اخیر مجلس در اسفند ۱۴۰۲ شروع کنیم. متاسفانه فرآیندی که از ماه‌ها قبل آغاز شد و مجلس یازدهم هم با اصلاح قانون انتخابات به آن کمک کرد، شرایطی را به وجود آورد که مجلس دوازدهم از هم‌اکنون با شائبه ناکارآمدی مواجه شود.

بخش بزرگی از نمایندگان مجلس یازدهم که شاید آقای ذوالنور هم جزو آن‌ها باشد مدتی قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم از آقای رییسی دعوت کردند وارد میدان رقابت ریاست‌جمهوری شود. این اقدام اگر در قالب یک فعالیت تعریف شده حزبی صورت می‌گرفت کاملا قابل دفاع بود، زیرا وقتی یک حزب سیاسی از کاندیدایی حمایت می‌کند مسوولیت اقدام خود را هم می‌پذیرد. اما اقدام فردی نمایندگان مجلس یازدهم معنای اقدام حزبی نداشت، بلکه نمایندگان استقلال خود را به حراج گذاشتند و عملا چک سفید امضا به رییس دولت دادند و به همین دلیل همه نمایندگانی که آن نامه را امضا کردند، باید در برابر ناکارآمدی دولت سیزدهم پاسخگو باشند. انتخابات مجلس دوازدهم متاسفانه با مشارکت کم صورت گرفت و آرای نمایندگان نیز بسیار پایین بود و از جمله در تهران، نفر اول کمی بیش از ۵۰۰ هزار رای (معادل ۵ درصد رای واجدان شرایط شرکت در انتخابات) کسب کرد. در اکثر حوزه‌های انتخابیه نیز افراد منتخب کمی بیش از ۲۰ درصد آرا را به خود اختصاص داده‌اند.

حتما آقای ذوالنور توجه دارند که هر چه پایگاه مردمی مجلس (و البته ریاست‌جمهوری) ضعیف‌تر باشد، نهاد‌های دیگر حاکمیت تلاش می‌کنند نقش آن را در مقدرات کشور کمرنگ کنند. مجلس دوازدهم علاوه بر ضعف پیش گفته، به مدد شورای محترم نگهبان از چهره‌های خاصی برخوردار شده که برخی از آن‌ها به تنهایی قادر به نابودی حیثیت کل مجلس هستند.

جای شکرش باقی است که یکی از این افراد با تذکر رهبر معظم انقلاب، دست‌کم تا اطلاع ثانوی از تنش‌زایی و پرخاشجویی فاصله گرفت، اما باید منتظر ماند و با آغاز مجلس جدید، فصل تازه‌ای از هنرنمایی این گروه را به تماشا نشست. دقیقا آنچه را آقای ذوالنور از بابت پایین آمدن شأن مجلس نگرانش است، همان چیزی است که خود او حتی اگر در ایجادش موثر نبوده، در برابر آن سکوت تاییدآمیز داشته است.

با این همه اگر بخواهیم خوشبینانه به آسیب‌شناسی نماینده محترم قم بنگریم و فرض کنیم که او با این نگاه به دنبال اصلاح مجلس است، گریزی نیست جز اینکه امیدوار باشیم همین مجلس ضعیف کم رای، نقایص خود را با عملکرد مثبت جبران کند. حساب‌کشی جدی و دقیق از دولت، نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی و برخورد بدون رودربایستی با وزرای ضعیف و شخص رییس‌جمهور و نیز آتش نزدن قرارداد‌های بین‌المللی (که حتما جناب ذوالنور آن را به یاد دارد!) می‌تواند کفاره‌ای برای جبران اشتباهات گذشته باشد. امید که آقای ذوالنور - که از الان در قامت کاندیدای ریاست مجلس- سخن می‌گوید، حتی اگر به چنین منصبی هم نرسید، در رفع آسیبی که آن را فهم کرده است، برآید.

دیگر خبرها

  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • افشاگری روح الامینی درباره اشتباه انتخاباتی شانا در انتخابات ۱۱ اسفند /شهادت می دهم یزدی خواه به لیست ائتلاف تعهد داده بود
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • پسکوف: روسیه پیروز جنگ است
  • دور دوم انتخابات در کرج جدی گرفته شود
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام