Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، انجمن واردکنندگان برنج ایران با صدور اطلاعیه ای درباره  آسیب دیدن حجم قابل توجهی از کالاهای معطل مانده در گمرک زاهدان در اثر بارندگی و سیلاب از جمله میزان قابل توجهی از برنج‌های وارداتی اعلام کرد:  انجمن واردکنندگان برنج طی ماه‌های اخیر چندباره نسبت به شرایط نامناسب و فاقد استانداردهای حداقلی انبارداری و نگهداری کالا در گمرگ زاهدان هشدار داده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود گمرکات در استان محروم سیستان و بلوچستان موجب رونق اقتصادی و کمک به توسعه منطقه در مسیر بهبود معیشت هموطنان عزیزمان می‌شود، اما برعهده مسولان است که با اتخاذ سیاست‌ درست و تدابیر لازم، شرایطی را فراهم کنند که بر اثر یک اتفاق میلیاردها تومان سرمایه کشور آسیب نبیند.

پیش از این انجمن واردکنندگان برنج ایران به صورت حضوری و همچنین ارسال درخواست مکتوب خدمت مدیران ارشد دولت در خصوص شرایط و فضای نامناسب نگهداری محموله‌های برنج در گمرک زاهدان هشدار داده بود و تأکید شده بود اگر امکان تجهیز محوطه گمرک و ایجاد شرایط استاندارد نگهداری محموله‌های تجاری فسادپذیر و آسیب‌پذیر نیست، تمهیدی اندیشیده شود تا زمان توقف برنج‌های وارداتی به حداقل کاهش یابد.

 بی‌توجهی به هشدارها و انتقادات انجمن واردکنندگان برنج ایران و بی‌اعتنایی به درخواست‌های مکرر واردکنندگان برای سرعت گرفتن روند ترخیص، موجب شد تا میلیاردها تومان سرمایه کشور آسیب ببیند و برنج‌هایی که در شرایط سخت فعالیت در بازار‌های جهانی برای قرار گرفتن در سبد مصرف‌ خانوار عزیز ایرانی تأمین شده بود، در بستر سیلاب از‌ بین‌رفت.

از طرفی در چنین شرایطی این انتظار می‌رفت تا مدیران اقتصادی دولت با این باور که همه فعالان اقتصادی و بدنه اقتصادی دولت، اعضای یک  خانواده هستند، در کنار فعالان بخش خصوصی قرارگرفته و ستاد بحرانی از دستگاه‌های ذیربط ایجاد و با تفویض اختیار به مسولین محلی شرایطی فراهم شود که با حداقل فرصت‌سوزی بحران مدیریت شود، اما حتی در این شرایط همچنان بروکراسی اداری حاکم و فعالان بخش خصوصی گرفتار پروسه‌های طولانی تصمیم‌گیری هستند.

با این تفاسیر از مسولان دولت محترم درخواست می‌کنیم با اتخاذ تمهیدات لازم در دو بخش کوتاه و بلند مدت جهت حل مشکلات واردکنندگان برنج کشور و تجهیز گمرک زاهدان اتخاذ نمایند.

1_ کمیته بحران با حضور و مشارکت دستگاه‌های ذیربط تشکیل و دولت برای کمک به بخش خصوصی در کنار ایشان قرار گیرد.
2_ از آنجائیکه محموله‌های برنج وارداتی در محدوده محوطه گمرک زاهدان قرار داشته اند، نسبت به برآورد خسارت و پرداخت بیمه از محل بیمه انبارداری و گمرک اقدام شود.
3_ شرایط به گونه‌ای فراهم شود که برنج‌های باقیمانده در گمرک زاهدان در کوتاه ترین زمان ممکن ترخیص شوند.
4_ باتوجه به کمبود امکانات و حداقل تجهیزات مورد نیاز برای انبار و توقف موقت محموله‌های وارداتی فسادپذیر مانند برنج در گمرک زاهدان، تجهیز این گمرک به زیرساخت‌های مورد نیاز در اولویت قرارگیرد و در صورت وجود محدودیت منابع، بخش خصوصی کشور آمادگی مشارکت و سرمایه‌گذاری در این بخش را دارد.

5_ یکی از بزرگترین مشکلات تجار و بازرگانان وجود قوانین، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های متعددی است که حتی برخی از آنها در تضاد و نافی یکدیگر هستند و تجار را گرفتار پروسه طولانی و زائد ترخیص کالا کرده است که درخواست می‌شود این قوانین با هدف تسهیل و تسریع روند تجارت خارجی کشور بازنگری و به‌روز رسانی شوند.

در پایان متذکر می‌شود، در شرایطی که تحریم‌های خصمانه و ظالمانه از یک سو و تبعات جنگ روسیه و اوکراین از سوی دیگر، واردات مواد غذایی و محصولات کشاورزی را با مشکلات و سختی‌های متعدد روبرو کرده است، حداقل انتظار فعالان بخش خصوصی کشور از مدیران و مسولان تیم اقتصادی دولت این است که با تسهیل شرایط و رفع موانع به تسهیل فعالیت ایشان کمک کنند، نه اینکه موانع و مشکلات داخلی سدی محکم‌تر از شرایط تحمیلی خارجی پیش روی کسب و کار بخش خصوصی باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ترخیص برنج بروکراسی اداری انجمن واردکنندگان برنج گمرک زاهدان بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۶۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است

محمدرضا فرجی تهرانی اظهار داشت: در صورتی که تخصیص ارز به واردکنندگان لپ تاپ مشروط به فروش ۷۰ درصدی واردات پیشین باشد بازار لپ تاپ در نیمه دوم سال با کمبود کالا روبه‌رو می‌شود، این در حالی است که بازار کنونی نیز راکد است و متقاضیان بلاتکلیف هستند.

به گزارش ایلنا، براساس بخش‌نامه جدید وزارت صمت از این پس واردکنندگان لپ تاپ باید ۷۰ درصد کالای خود را فروخته باشند و این فروش را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند و خریدار نیز تیک تایید را بزند تا واردکنندگان بتوانند تایید دوباره برای سفارش واردات کالا بگیرند و تخصیص ارز آن‌ها تایید شود.

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در گفتگو با خبرنگار ایلنا در واکنش به مفاد این بخش‌نامه گفت: در صورت اجرای بخش‌نامه عرضه همه کالا‌هایی که واردات آن‌ها مشمول آن می‌شود در بازار کاهش می‌یابد و تعادل بازار در نیمه دوم سال بر هم می‌خورد، این بخش‌نامه به یکباره و از حدود ۱۰ روز پیش به بازار لپ تاپ ارائه شده در حالی که اجرای آن باید به طور تدریجی صورت بگیرد.

وی افزود: صدور چنین بخش‌نامه‌ای نشانگر این است که مسئولان دولتی بار دیگر بدون مشورت با بخش خصوصی تصمیماتی برای این بخش گرفته‌اند در حالی که براساس قانون بخش دولتی باید در ابلاغ بخش‌نامه‌های اجرایی از بخش خصوصی ذینفع نظرخواهی کند. با این حال هیچ یک از سازمان‌های دولتی تاکنون از نهاد‌های خصوصی ماندن اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و اتاق تعاون برای ابلاغ بخش‌نامه‌ها مشورت نگرفته‌اند.

رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در ادامه از وضعیت کنونی بازار لپ تاپ گفت و اظهار کرد: متقاضیان خرید لپ تاپ هنوز در یک وضعیت بلاتکلیفی به سر می‌برند.

وی درباره تاثیر نوسانات ارزی اخیر بر بازار لپ تاپ خاظرنشان کرد: واردکنندگان لپ تاپ با ارز نیمایی واردات را انجام می‌دهند به همین دلیل نمی‌توانند قیمت خود را از محدوده تعیین‌شده بالاتر ببرند، بنابراین نمی‌توان گفت نوسانات قیمت ارز بازار لپ تاپ را چندان تحت تاثیر قرار داده است. با این حال بازار در رکود عجیبی فرو رفته و به نظر می‌رسد نقدینگی موجود در دست مردم کم است و از قدرت خرید آن‌ها کاسته شده در چنین شرایطی تاثیرات رکود بیشتر از پیامد‌های نوسانات ارزی در بازار مشهود است و در صورتی که این رکود از بین برود قیمت کالا‌ها افزایش پیدا می‌کند.

فرجی تهرانی یادآور شد: در حال حاضر کالا‌های استوک که بخشی از آن از مسیر‌های قاچاق و بخشی دیگر از طریق مزایده‌های سازمانی تامین می‌شوند بازار خوبی دارند و تقاضا برای این دسته از کالا‌ها برقرار است، همچنین کاهش قدرت خرید مردم به افزایش تقاضا برای تعمیرات انجامیده است.

دیگر خبرها

  • آغاز کاشت نشا برنج در شالیزار‌های بابل + فیلم
  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • ارتفاع بارش در ایستگاه فرودگاهی زاهدان به ۳۱ میلی متر رسید
  • بروکراسی فلج‌کننده اداری مانع ورود تولیدکنندگان به اقتصاد می‌شود
  • ارتفاع بارش در زاهدان به ۳۱ میلی متر رسید
  • مسیر فرعی مهرستان - ایرانشهر براثر بارندگی بسته شد
  • ️ارتفاع بارش در ایستگاه فرودگاهی زاهدان به ۳۱ میلی متر رسید