Web Analytics Made Easy - Statcounter

رهبرارکستر ملی گیلان پس از اولین اجرا در رشت گفت:محدودیتی برای اجرای موسیقی نواحی مختلف قائل نیستیم

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛ «ارکستر ملی گیلان» به رهبری مرتضی سعیدی راد و خوانندگی حسین علیشاپور و حافظ روحانی این هفته در تالار مرکزی رشت روی صحنه رفت و بطور رسمی فعالیت هایش را آغاز کرد.

مرتضی سعیدی راد درباره تشکیل این ارکستر گفت: «فعالیت موسیقی ارکسترال در گیلان بصورتی که استمرار داشته باشد به اوایل دهه ۸۰ برمی گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن زمان عده‌ای از نوازندگان و علاقه‌مندان گرد آمدند و ارکستری را تشکیل دادند  که پس از فعالیت‌های اجرایی مختلف سمت و سوی مشخصی به خود گرفت و با عنوان ارکستر سمفونیک گیلان و پس از آن ارکستر فیلارمونیک گیلان به اجرای آثار آهنگسازان بزرگ موسیقی کلاسیک غرب می پرداخت. علاوه بر آن فعالیت های اجرایی دیگری نیز به شکل ارکسترال توسط ارکسترهای کوچک‌تری انجام می‌شد که استمرار نداشت و در واقع پروژه‌ محور بود.»

سعیدی راد افزود: «ارکستر ملی گیلان» در سال ۹۸ با انتشار فراخوان عمومی و مطابق با ساختار «ارکستر موسیقی ملی» تشکیل شد. هدف از تشکیل این ارکستر اجرای آثار ارکسترال مرتبط با « موسیقی ملی ایران» است و امکانی برای حضور و شناخت آهنگسازان و نوازندگان و بطور کل هنرمندان علاقه‌مند به این نوع موسیقی را فراهم می کند.

رهبر ارکستر ملی گیلان در ادامه تصریح کرد:‌ «با شیوع کرونا تقریبا تمام فعالیت‌های جمعی به حالت تعلیق درآمدند.اواخر سال ۱۴۰۰ با انتشار فراخوان عمومی جدید برای اطلاع علاقه‌مندانی که تمایل به حضور در این ارکستر داشتند و پس از برگزاری جلساتی با حضور اعضای هیئت مؤسس و همکاران و دوستان دیگری که در انتخاب نوازندگان ارکستر ما را همراهی کردند، این ارکستر فعالیت خود را از سر گرفت.»

او درباره چگونگی انتخاب آثار گفت: « در این اجرا ما آثاری از آهنگسازان بزرگ موسیقی ایران از جمله استاد ابوالحسن صبا، روح‌الله خالقی، حسین دهلوی، علی تجویدی ، همایون خرم ، کامبیز روشن روان ، پرویز مشکاتیان و… را روی صحنه بردیم.

همچنین قطعاتی از موسیقی محلی گیلان اجرا شد. توجه به موسیقی بومی و اجرای آثار موسیقی نواحی مختلف ایران از دیگر اهداف این ارکستر است. در این بخش محدودیتی برای اجرای موسیقی مناطقِ دیگر قائل نیستیم اما مسلما موسیقی گیلان نقش پررنگ‌تری خواهد داشت.»

سعیدی راد درباره انتخاب حسین علیشاپور و شهاب‌ روحانی به عنوان خوانندگان «ارکستر ملی گیلان» توضیح داد: «حسین علیشاپور از خوانندگان خوش‌ذوق و با سابقه‌ای درخشان در موسیقی ایران است و همکاری با چهره‌های شناخته ‌شده و ارزشمندی از جمله فریدون شهبازیان (ارکستر ملی تهران)، حمید متبسم، مسعود شعاری، اردشیر کامکار، حسین بهروزی نیا و… را در کارنامه‌ی هنری خود دارد.

او فعالیت‌های اجرایی ارزشمندی را تاکنون به انجام رسانده است. همکاری با ارکستر ملی تهران در سال ۹۷، اپرای عروسکی شمس و مولانا (در نقش پدر مولانا) ، اپرای عروسکی حافظ (در نقش عبید زاکانی) از دیگر فعالیت‌های اوست. همچنین تاکنون در بیش از  ۳۰ آلبوم موسیقی همکاری داشته است. بواسطه‌ شناختی که از آقای علیشاپور داشتم از او برای همکاری با ارکستر ملی گیلان دعوت کردم.  شهاب روحانی نیز از خوانندگان با سابقه‌ی گیلانی است که سابقه‌ی همکاری با دوستان دیگرمان در ارکستر فیلارمونیک گیلان را هم داشت و برای مخاطبان -به‌خصوص مخاطبان گیلانی- چهره‌ی شناخته‌شده‌ای است.»

مرتضی سعیدی راد مدیر هنری، رهبر ارکستر و عضو هیئت مؤسس ارکستر ملی گیلان از چهره های فعال موسیقی گیلان است و  در زمینه  فراگیری علوم موسیقی از حضور چهره هایی همچون  پرویز مشکاتیان، محمدرضا لطفی، داریوش طلایی، فرهاد فخرالدینی، محمدرضا درویشی، مهران روحانی، نادر مشایخی، علی رهبری، ارول اردینچ ، دامیانا جیورانا، نصیر حیدریان و… بهره‌مند بوده و آموخته است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سعیدی راد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۶۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام تقی زاده دبیر پویش طرح ملی زندگی با آیه ها و رییس سازمان دارالقرآن در نشستی که پیرامون بحث و بررسی طرح زندگی با آیه ها امروز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه با حضور جامعه قرآنی و تمامی دستگاه های مشارکت کننده در مجمتع فرهنگی سرچشمه برگزار شد، گفت: زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف فرهنگی بود. نظر سنجی قبل از ماه مبارک انجام شد و بعد از آن نیز مجدد آن را تکرار کردیم تا اثر بخشی فعالیتهای انجام شده را دریابیم. در این عملیات تولیدات مکتوب، تولیدات فضای مجازی و فعالیتهای که در صدا و سیما شکل گرفت و اتفاقاتی که در زیر ساخت ها اتفاق افتاد و تبلیغات محیطی یکی دیگر از ارکانی بود که سعی کردیم در تصویر کردن بهتر این طرح از آن کمک بگیریم.

وی ادامه داد: در نامه ای که حجت الاسلام قمی بهمن ماه و قبل از آغاز ماه مبارک رمضان به دفتر رهبر معظم انقلاب ارسال کردند نظر معظم له را برای اجرای چنین طرحی در ماه مبارک جویا شدند که پاسخ به این نامه رهبر انقلاب این چنین آمده است: «کار قرآنی در شمار مبارک ترین کارهای جهادی و اسلامی است مراقب باشید در نیمه راه رها نشود و پیگیری نکردن و برنامه ریزی نکردن آفت برنامه های شوق انگیز است.»همه فعالیتهای قرآنی را رهبری در راستای فهم و تدبر می بینند که در این زمینه حفظ قرآن تاثیرات خودش را دارد.

رییس سازمان دارالقرآن اظهار داشت: ما حفظ آیات موضوعی را به عنوان نقطه کلیدی مطرح کردیم که با نگاه کارشناسی به تمامی مراحل از تصحیح و جریان حفظ و عمل و قرآنی شدن را دنبال کرد. فلذا توجه ویژه ای به حفظ موضوعی داشتیم. ما با این نگاه هدف از طرح زندگی با آیه ها را گفتمان سازی و تببین معارف قرآنی نیاز جامعه در راستای فریضه جهاد تبیین با این طرح مورد توجه قرار دادیم.

تقی زاده ادامه داد: در ماه مبارک رمضان چهار سطح عملیاتی طراحی شد.گفتمان سازی زندگی با آیه ها از عنوان تا مفهوم اینکه قرآن به دنبال سامان بخشی زندگی است، به عنوان نخستین سطح برشمرده شد. همچنین شکل گیری هم افزایی بین جریان های مردمی و دستگاه ها با این تناسب که فعالیت خودمان تقویت میدان باشد. مخاطب محوری که معیار اصلی ما بوده در تفکیک مخاطبان با عنوان های مختلف بانوان و نوجوان در این طرح مورد توجه واقع شده است.

دبیر پویش طرح زندگی با آیه ها با اشاره به اینکه نظرسنجی قبل و بعداز فعالیتهای قرآنی ماه رمضان داده های خوبی میدهد، اظهار داشت: نظر سنجی با سنجش دو هزار نفر از استانها و تهران انجام شد در این نظر سنجی بالغ بر ۷۵ درصد حسرت حفظ نکردن قرآن را دارند. اکثر افراد در خانه از قرآن شخصی استفاده می کنند که با آمدن نظر سنجی دوم که روزهای آینده نتایجش مشخص می شود میتوان تحلیل های خوبی در این زمینه انجام داد.

کد خبر 6092100 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی
  • آغاز فعالیت ستاد اربعین وزارت تعاون در سیستان و بلوچستان
  • تشییع و خاکسپاری پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • نقش حیاتی تولید در گره گشایی مشکلات جامعه
  • ضرورت توجه به جریان رسانه‌ای در مناطق مختلف اردبیل
  • پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان خاکسپاری شد
  • رهبر ارکستر ملی موسیقی اصفهان درگذشت
  • ملایر میزبان نخستین جشنواره موسیقی تاک
  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان