Web Analytics Made Easy - Statcounter

 در پی دستور آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در خصوص پیگیری مسئله حق‌آبه جمهوری اسلامی ایران در هیرمند، حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه پنجشنبه شب ششم مرداد ماه با امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه افغانستان تلفنی گفت‌وگو کرد. گفتنی است، آیت‌الله رئیسی در جلسه هیأت وزیران، وزرای امورخارجه و نیرو را مامور پیگیری حق‌آبه ایران از رود هیرمند کرد و گفت: دولت مردمی در پیگیری حقوق ملت به هیچ عنوان کوتاه نخواهد آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  حسین امیرعبداللهیان کشورمان سوم تیرماه نیز در گفت‌وگوی تلفنی با امیرخان متقی خواستار همکاری جدی هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان برای حل مسئله حق آبه ایران از هیرمند شد. در ادامه گزارش کامل صحبت های حسین امیر عبداللهیان را مشاهده می نمایید.

نظر امیر عبداللهیان‌ درباره‌ سخنان‎ وزیر خارجه‌ سوریه

* اگر مسئله حق‌آبه ایران از هیرمند با سرعت و جدیت حل و فصل نشود

امیرعبداللهیان در گفت‌وگوی تلفنی پنجشنبه شب (۶ مرداد ماه) با امیرخان متقی با اشاره به بارندگی‌های اخیر و جاری شدن آب در رودخانه هیرمند، ابراز امیدواری کرد که موانع مصنوعی جهت رسیدن آب‌ به جمهوری اسلامی ایران و تامین حق‌آبه ایران وجود نداشته باشد. 

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: تحویل حق‌آبه ایران شاخص مهمی برای سنجش تعهدات هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان در عمل به تعهدات بین‌المللی در قبال ایران است.

امیرعبداللهیان با اشاره به مطالبه جدی مردم و نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی از وزارت امور خارجه افزود: اگر مسئله حق‌آبه ایران از هیرمند با سرعت و جدیت حل و فصل نشود، در سایر حوزه‌های همکاری دو کشور آثار منفی خود را نشان خواهد داد.

وزیر امور خارجه کشورمان بیان کرد: بزودی هیأت عالیرتبه‌ای از وزارت نیروی ایران برای بررسی و رفع موانع موجود و رایزنی با مقامات افغانستان در مورد حق‌آبه عازم این کشور می‌شود.

به گزارش فارس، علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو روز چهارشنبه پنجم مرداد ماه و در حاشیه نشست هیأت دولت با اشاره به اهمیت دیپلماسی آب گفت که  برای تحقق حق‌آبه هیرمند به افغانستان سفر می‌کند.

به گزارش فارس، سعید خطیب‌زاده سخنگوی سابق وزارت امور خارجه پنجم اردیبهشت ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران گفته بود: حق‌ آبه قراردادی بین ایران و افغانستان است که از سال‌ها پیش وجود داشته و ایران به عنوان یک حاکمیت معقول و ثبات آفرین در منطقه تلاش می‌کند تمامی موضوعات و نکات اختلافی را از طریق مرضی الطرفین و گفت‌وگو و راه‌های دیپلماتیک حل کند و با هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان نیز این موضوع بارها طرح شده است. کمیساران عالی آب با هم دیدارهایی داشته‌اند و برخی اقدامات ناکافی از سوی هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان انجام شده است. امیدواریم در ادامه مسیری که می‌بینیم به یک اقدام قطعی سازنده بینجامد.

هدف ظریف از کنارگذاشتن امیر عبداللهیان چه بود؟

* افغانستان از فعالان اقتصادی ایران در این کشور حمایت کند

امیرعبداللهیان در بخش دیگری از گفت‌وگوی تلفنی‌اش با امیرخان متقی همچنین با اشاره با‌ به علاقه‌مندی فعالان بخش‌های خصوصی جمهوری اسلامی ایران برای حضور در اقتصاد افغانستان عنوان کرد: ایران از حضور و فعالیت بخش‌ خصوصی خود در افغانستان حمایت می‌کند و همزمان انتظار دارد مقامات افغانستان نیز با توجه به اهمیت فعالیت‌های بخش خصوصی در اقتصاد افغانستان از فعالان اقتصادی ایران در این کشور حمایت کنند.

* نسبت به حق‌آبه ایران متعهدیم

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه افغانستان نیز در این گفت‌وگوی تلفنی روابط دو کشور را برادرانه و در مسیر کمک به ملت افغانستان توصیف کرد.

وی با استقبال از سفر هیأت وزارت نیروی ایران گفت: ما نسبت به حق‌آبه ایران متعهد هستیم. زمانی که آب موجود باشد، آن را به سوی ایران روان می‌کنیم.

امیرعبداللهیان در پاسخ گفت: ما می‌توانیم با تشکیل تیم فنی و عملیاتی مشترک مسیر رودخانه را به مجرای درست خود برگردانیم تا مردم دو سوی مرز از هدر رفت آب آسیب نبینند.

امیرخان متقی به سفر هیأت وزارت کشاورزی افغانستان به تهران اشاره کرد و توسعه هر چه بیشتر همکاری‌های دو کشور را خواستار شد. 

امیرخان متقی همچنین ارزیابی خود را از نشست اخیر تاشکند در مورد افغانستان بیان کرد.

امیر عبداللهیان: با درخواست عراق، تجهیزات نظامی ارسال می کنیم

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: حسین امیر عبداللهیان امیرخان متقی حق آبه هیرمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۷۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افغانستان حقابه را می دهد؟

تین نیوز

یک نماینده مجلس گفت: اکنون بخشی از آب رودخانه هیرمند منحرف می شود و در مسیر طبیعی رود ادامه مسیر نمی دهد بنابراین می طلبد دستگاه های متولی به این موضوع ورود و مسیرهای طبیعی انتقال آب هیرمند را تقویت کنند تا آب بیشتری به حوضه سیستان منتقل شود.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، محمد سرگزی درباره تامین آب در حوزه سیستان و بلوچستان اظهار داشت: ما در این حوزه ۲ بحث داریم یکی اینکه تامین آب شرب حتما باید از منابع داخلی تامین شود به همین دلیل پروژه هایی برای تامین آب شرب پایدار برای یک میلیون نفر جمعیت شمال استان سیستان و بلوچستان از چاه های تهلاب، دشت هامون، هرمک و بندان شروع شد. قرار بود این پروژه ها تا آذرماه ۱۴۰۲ به پایان رسیده و عملیاتی شود اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد ولی در هر حال بارندگی رخ داد و میزانی هم آب از هیرمند وارد و فرصتی داده شد که پروژه ای را که باید در آذر ماه به اتمام می رسید سریع تر نهایی شود.

سرگزی افزود: پروژه دوم انتقال آب از تهلاب در شرق زاهدان است که براساس آن ۵۰ میلیون متر مکعب آب به زاهدان و شهرهای منطقه سیستان منتقل می شود. این پروژه هم توسط قرارگاه خاتم اجرایی و بودجه ای هم در مجلس برای این موضوع پیش بینی شده و پروژه سوم هم انتقال آب از دریای عمان است.

وی در ادامه درباره حقابه هیرمند تصریح کرد: به موجب معاهده ۱۳۵۲؛ افغانستان مکلف است در سال هایی که بارندگی نرمال است ۸۳۰ میلیون متر مکعب آب را به ایران تحویل دهد، در ۲ هفته اخیر بارندگی های خوبی در حوضه آبریز هیرمند بوقوع پیوست و اکنون آب خیلی خوبی وجود دارد اما متاسفانه با انفعال دستگاه های متولی از جمله کمیساریای آب هیرمند و وزارت امور خارجه حقابه را دریافت نکردیم.

وی ادامه داد: اکنون بخشی از آب رودخانه هیرمند منحرف می شود و در مسیر طبیعی رود ادامه مسیر نمی دهد بنابراین می طلبد دستگاه های متولی به این موضوع ورود جدی پیدا کنند و مسیرهای طبیعی انتقال آب هیرمند را تقویت کنند تا آب بیشتری به حوضه سیستان منتقل شود.

نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون ماهیت سد کمال خان را ایجاد انحراف در مسیر آب عنوان کرد و گفت: طی سال گذشته آب از هیرمند وارد ایران شده اما دریچه های آب فقط می توانند ۳۰۰ متر مکعب بر ثانیه به سمت رودخانه هدایت کند در صورتی که حجم سیلاب ۲ هزار متر مکعب بر ثانیه است و مابه التفاوت این آب به مسیرهای دیگر منحرف می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تأکید امیرعبداللهیان بر توسعه مناسبات با قاره آفریقا
  • افغانستان حقابه را می دهد؟
  • پیام امیرعبداللهیان به همایش روز ملی خلیج فارس
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • سخنگوی وزارت خارجه : معاهده حقابه ایران و افغانستان در حال اجراست
  • روایتی مستند از دعوای ایران و افغانستان بر سر آب؛ دولت چه کرده؟ | فیلم
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • تور منطقه‌ای «جان بس» برای رایزنی درباره افغانستان
  • سفر معاون وزیر خارجه آمریکا برای بررسی تحولات افغانستان